telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 8 dagen Wales

  • Halfpension
  • Vervoer per Comfort Class touringcar
  • Verblijf in 3* hotels
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt rijden we door België naar Calais in Frankrijk. Hier gaan we aan boord voor de korte overtocht naar Dover. Bij aankomst in Dover ziet u de prachtige witte krijtrotsen uit de zee rijzen. Aan het begin van de avond arriveren we bij ons 3* hotel in de omgeving van Londen. Na aankomst in het hotel kunt u genieten van een diner.

Dag 2 Chester

Na het ontbijt vervolgen we onze reis richting Wales. Net voor de grens ligt de stad Chester. De strategische ligging bracht de stad veel welvaart, wat vandaag de dag nog steeds goed terug te zien is in het oude stadscentrum. Chester wordt beschouwd als de best bewaarde vestingstad van Groot-Brittannië. We verblijven de komende twee nachten in de omgeving van Chester.

Dag 3 Conwy Castle en Snowdonia

In de ochtend rijden we via de noordkust naar Conwy, waar we een fotostop maken bij Conwy Castle. Het kasteel is gebouwd in periode 1283 -1289 en is nog in een schitterende staat. Het uitzicht over de zee en het achterliggende berglandschap is werkelijk adembenemend. We vervolgen onze weg en maken een tussenstop in llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch, de plaats met de langste naam van Europa. Maak hier een foto bij het stationnetje! We rijden naar het middeleeuwse stadje Caernarfon, de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de historische stadsmuur en het kasteel. Hier heeft u de gelegenheid om te lunchen. We rijden verder naar Llanberis waar u een treintje kunt nemen naar de top van de Snowdonia, met 1085 meter de hoogste berg van Wales en Engeland. Geniet van het indrukwekkende uitzicht en de prachtige natuur. Aan het einde van de dag keren we terug naar ons hotel in Chester.

De treinrit naar de top van Snowdonia dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 4 Hay-on-Wye

Via een schitterende route doorkruisen we Wales van noord naar zuid. In de middag maken we een stop in Hay-on Wye. Een gezellig klein stadje dat vooral bekend staat om haar enorme aantal boekwinkels. Grote kans dat u hier het boek vindt, waar u altijd al naar op zoek bent geweest! Aan het begin van de avond bereiken we ons hotel in Newport, waar we 3 nachten zullen verblijven.

Dag 5 Tintern Abbey en Cardiff

Na het ontbijt rijden we naar Tintern Abbey, een spectaculaire kloosterruïne opgericht in 1131. Het is de inspiratiebron geweest voor vele dichters en schilders. In de middag rijden we naar Cardiff, de hoofdstad van Wales, waar u een bezoek kunt brengen aan Cardiff Castle. Het kasteel, welke in verschillende bouwstijlen is opgetrokken, is één van de populairste bezienswaardigheden van Wales en is omringd door een schitterend park. In Cardiff zelf vindt u prachtige witte Victoriaanse huizen, diverse historische gebouwen en interessante musea. U kunt er heerlijk winkelen in Queen Street. Neem ook zeker een kijkje bij de haven, Cardiff Bay. Aan het einde van de middag rijden we terug naar ons hotel in Newport.

Dag 6 Brecon Beacons

Vandaag staat de rondrit door het natuurgebied Brecon Beacons op het programma. Vanuit ons hotel rijden we door prachtige natuurlandschappen naar Dinefwr Castle, een historische burcht uit de 12e eeuw gelegen aan de Tywi. Vervolgens rijden we naar Dan-yr-Ogof Cave, het grootste grottencomplex van Europa, welke in 1912 ontdekt werd door de gebroeders Morgan. Bewonder het magische landschap van stalactieten en stalagmieten.

Dag 7 Cotswolds

We verlaten Wales en rijden vandaag richting Londen. We doorkruisen één van de mooiste gebieden van Engeland: de Cotswolds voor een prachtige natuurtocht. Het behoort tot de ‘gebieden met een bijzondere natuurlijke schoonheid’ die tegenwoordig dezelfde status hebben als een Nationaal Park. We maken een korte stop in Bourton-on-the-Water waar u een modeldorp kunt bezichtigen en in Chipping Camden, één van de meest harmonieuze plaatsen van de Cotswolds met prachtige huizen gebouwd van zachte kalksteen. U verblijft in een 3* hotel in de omgeving van Londen/ Basingstoke.

Dag 8 Terugreis

Na het ontbijt verlaten we ons hotel en rijden we in de richting van Dover voor de overtocht naar Calais. Via Frankrijk en België rijden we naar Nederland, waar u in Noord-Brabant de gelegenheid krijgt voor het afscheidsdiner alvorens u met de servicelijn wordt terug gebracht naar uw opstapplaats. De reizigers die in Breda uitstappen worden nog voor het afscheidsdiner teruggebracht naar Breda.

Diverse hotels in Wales

Tijdens deze reis overnacht in verschillende 3* hotels. In de reispapieren worden de adresgegevens van de hotels vermeld.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord
Lelystad
Harderwijk*
Breda > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Tilburg
Den Bosch
Oss
Breda
Uden > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Uden
Nijmegen
Den Haag > Alphen aan den Rijn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Rotterdam > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Arnhem
Tiel
Gorinchem
Enschede > Zutphen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Alkmaar*
Utrecht
Veenendaal
Zaandam > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Zaandam
Amsterdam Zuid
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Nieuw-Dijk / Didam
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
19:43:42 | 0,67 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch