Excursiereis 8 dagen Tsjechië: Zuid-Bohemen en Praag

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
 • Bezoek 'Boheems Canada'
 • Ontdek de hoofdstad Praag
 • Bezoek Lipnomeer, het grootste meer van Tsjechië
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee vertrekken we via de Duitse snelwegen naar ons overnachtingshotel in Zuidoost-Duitsland. Na aankomst staat het diner voor klaar.

Zondag: Orlik en Tábor

Na het ontbijt vervolgen we onze reis en al gauw stuiten we op een bijzonder bouwwerk: de gotische burcht van Orlik. Oorspronkelijk gebouwd op een 60 meter hoge rots, maar door de aanleg van een stuwdam staat het kasteel tegenwoordig aan de oevers van een stuwmeer. Maar dat maakt het kasteel niet minder bezienswaardig! De ligging is bijzonder fotogeniek en een bezoek meer dan waard! Vervolgens rijden we naar de stad Tábor, waar de rijke geschiedenis haar sporen heeft nagelaten. In het oude centrum, met haar wirwar aan kronkelende straatjes vindt u talloze prachtig versierde koopmanshuizen. Centrum van de stad is het stadsplein, met haar schitterende witte kerk. Vanaf Tábor is het niet ver meer naar ons hotel in Jindřichův Hradec, waar we deze week zullen verblijven.

Maandag: Boheems Canada en Jhindřichův Hradec

Vanochtend maken we een rondrit door de omgeving, dat de bijnaam ‘Boheems Canada’ draagt. Het gebied ontleent haar naam aan het glooiende landschap van uitgestrekte bossen, vele meren en rotsblokken. Een lust voor het oog! Op de mooiste plekjes zullen we uiteraard fotostops maken. Bijzonder is de tombe van de welgestelde familie Schwarzenberg bij Trebon. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden. U kunt het schilderachtige centrum van Jhindřichův Hradec ontdekken of een wandeling maken door de prachtige omgeving.

Dinsdag: Telč

De ochtend kunt u naar eigen inzicht besteden. Een bezoek aan het kasteel, op een steenworp afstand van het hotel, is een absolute aanrader! Aan het begin van de middag naar het historische stadje Telč, de ‘Parel van de Renaissance’, die niet voor niets een vermelding op de werelderfgoedlijst van UNESCO heeft verdiend. Het centrum, dat wordt omringd door het water van de Telčský-rivier, wordt gedomineerd door het 17e-eeuwse kasteel met haar prachtige tuinen. Vanaf het kasteel wandelt u vrijwel direct het oude Marktplein op, dat wordt omringd door gotische en renaissance herenhuizen en rijkelijk versierde gevels. Een prachtig plaatje! Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Woensdag: Holašovice en Česky Krumlov

Na het ontbijt rijden we naar Holasovice. Een bijzonder dorpje, dat het toonbeeld is van de Zuid-Boheemse volksbarok. Nergens anders komt het traditionele platteland zo tot leven als hier. Rondom het dorpsplein staan tientallen boerderijen en huizen in Boheemse barokstijl, met prachtig versierde gevels. Vervolgens rijden we naar het even verderop gelegen Česky Krumlov, dat door velen als het mooiste dorp van Tsjechië wordt bestempeld. Niet voor niets is het na Praag, de populairste stad van Tsjechië. In het schitterende, autovrije centrum aan de oevers van de Vltava waant u zich haast in de Middeleeuwen! Via de oevers van het Lipnomeer, het grootste meer van Tsjechië en de steile vallei Čertova Stěna, rijden we terug naar het hotel.

Donderdag: Vrije dag of dagtocht Hluboka en České Budějovice

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden, of een reservering maken voor een prachtige, afwisselende dagtocht. In de ochtend brengen we een bezoek aan het indrukwekkende kasteel Hluboka. De enorme omvang en de sprookjesachtige witte uitstraling met de vele torens en erkers maken dit kasteel bijzonder imponerend. Niet voor niets het meest bezochte kasteel van Bohemen. Ook het interieur met het vele houtsnijwerk is prachtig. Maakt u vooral ook een wandeling door de perfect aangelegde Engelse tuin, die het kasteel omringt. Na dit bezoek rijden we naar de nabijgelegen stad České Budejovicě, de grootste stad van Zuid-Bohemen. Deze levendige studentenstad heeft een prachtig historisch centrum, dat te voet gemakkelijk te verkennen is. Daarnaast is de stad bekend om het Budweiser-bier, dat hier gebrouwen wordt. U kunt een bezoek brengen aan deze brouwerij en uiteraard het lokale product, met wereldwijde faam, proeven. Na dit bezoek rijden we terug naar het hotel.

Vrijdag: Praag

Na het ontbijt nemen we afscheid van Zuid-Bohemen en rijden we naar de hoofdstad Praag. De ‘Gouden Stad’ die in tweeën wordt gedeeld door de rivier de Moldau. Onder leiding van een gids (voordeelpakket) maken we een wandeling door deze schitterende stad. Allereerst bezoeken we de Bovenstad van Praag, met haar Praagse Burcht, St. Vituskathedraal en het Gouden Straatje. Via de beroemde Karelsburg bereiken we de Benedenstad, met haar vele torens, pleinen en het Astronomisch Uurwerk. Aan het eind van de middag zetten we koers naar ons overnachtingshotel.

Zaterdag: Terugreis

Helaas zit deze prachtige reis erop en rijden we terug naar Nederland. Op ons verzamelpunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet, alvorens u met één van onze servicelijnen naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Landkaart: Excursiereis Tsjechië: Zuid-Bohemen en Praag

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Concertino - Zlata Husa

In het hart van het historische centrum van Jhindrichuv Hradec, aan het centrale plein en op een steenworp afstand van het kasteel en het meer staat het elegante Hotel Concertino Zlata Husa. Het hotel beschikt o.a. over een bar, restaurant, tuin/terras en een lift. Uw kamer is voorzien van tv en badkamer met bad of douche en toilet. Wifi is in het gehele hotel gratis beschikbaar.

Tsjechië

Oppervlakte: 78.864 km²
Inwoners: 10.674.947
Hoofdstad: Praag
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Tsjechische kroon (CZK)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Tsjechisch
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
De Tsjechische keuken laat invloeden zien van omliggende landen, voornamelijk van Hongarije en Oostenrijk. Specialiteiten zijn de Weens gevulde pannenkoeken en de Boheemse Palacinky. Tsjechen drinken graag sterke dranken. Becherovka is de meest populaire. Bij het eten wordt vaak een pivo gedronken, dat is een groot glas bier. Over de kwaliteit van het Tsjechische bier wordt zeer uiteenlopend gedacht.

Flora en Fauna
De flora in Tsjechië is veelzijdig. Dit komt door de centrale ligging van het land. Er is veel bebossing, dit neemt zo’n 30% van de totale grondoppervlakte in. Vooral in de Bohemen, gelegen in het noorden, zijn gebieden met veel bos te vinden. Het karakter van de fauna in Tsjechië is Midden-Europees. In de bergen komen vooral bergmarmotten en gemzen voor. Heel af en toe wordt hier een lynx of een wilde kat gespot. In de bosgebieden leven onder andere beren en herten.

Geschiedenis
Tsjechië heeft nog maar een zeer korte geschiedenis. In 1992 werden Tsjechië en Slowakije pas uit elkaar gehaald. Vanaf toen kwam ook pas in beeld hoe Tsjechië had moeten afzien onder het communistische regime. Het land moest gereorganiseerd worden om de economie weer op te laten bloeien. In de begin periode hadden de Tsjechen het moeilijk met de maatregelen van de reorganisatie. Inmiddels is Tsjechië de inzinking grotendeels te boven gekomen.

Prijsniveau
De prijzen in Tsjechië zijn, vergeleken met Nederland, erg laag. Vooral buiten Praag.

Leuke feitjes
 • De hoofdstad van Tsjechië, Praag, is één van de mooiste steden van Europa. Het historische centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
 • Ondanks dat Tsjechië onderdeel is van de EU heeft Tsjechië zijn eigen munt, de Tsjechische kroon. Eén Euro is ongeveer 27 Tsjechische kronen.
 • Bier is in een Tsjechisch café vaak goedkoper dan water. Bier is namelijk de nationale drank.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
20:40:52 | 0,2 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch