Excursiereis 8 dagen 4* Hotel VAYA Resort Pfunds en Bernina Express

vanaf € 599,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
  • Luxe 4* VAYA Hotel Tirol
  • Bezoek Reschensee in Italië
  • Rondrit Lechtaler Alpen
  • Optionele treinreis Bernina Express
  • Panoramarit Silvretta Hochalpenstrasse
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we via de Duitse autobanen met verschillende stops naar ons hotel in Pfunds. Het diner gebruiken we onderweg in Duitsland.

Zondag: Lechtaler Alpen

Vandaag staat de eerste kennismaking met de overweldigende Alpenwereld op ons programma. We rijden naar het Lechtal. Dit dal wordt gevormd door de rivier de Lech, één van de weinige wildwaterrivieren, en beboste hellingen met imposante, grillige bergtoppen tot 3.000 meter hoog. Doordat het Lechtal vrij is gebleven van massatoerisme, vindt u hier nog leuke authentieke dorpjes. Houtsnijden heeft in het Lechtal een lange traditie, wat u duidelijk terug ziet in de talrijke kunstwerken en vele houtsnij ateliers. Natuurlijk brengen we een bezoekje aan het skioord Lech met het bekende hotel Post, waar de koninklijke familie altijd verblijft. In de loop van de middag zijn we terug in ons hotel, zodat u voor het diner nog kunt genieten van de faciliteiten in het hotel.

Maandag: Ochtendtocht Reschensee en Graun

Na het ontbijt steken we de grens met Italië over en brengen we een bezoek aan de Reschensee, een stuwmeer dat is ontstaan na de bouw van een stuwdam tussen 1948 en 1950. Als gevolg van de dam kwam het oorspronkelijke dorp Graun onder water te staan. Er zijn omwille van dit stuwmeer 163 huizen afgebroken. Alleen de kerktoren is blijven staan en deze steekt deels nog boven het wateroppervlak uit. Deze kerktoren is het symbool van het gemeentewapen van Graun. Indien de tijd het toelaat, rijden we nog verder naar het middeleeuwse Glurns, met zijn 900 inwoners het kleinste stadje van Zuid-Tirol. De galerijen, statige herenhuizen en kerken in het historische centrum zijn het bekijken waard. 's Middags kunt u bijvoorbeeld een mooie wandeling maken of genieten van de faciliteiten in het hotel.

Dinsdag: Middagtocht Seefeld

Na een heerlijk ontbijt heeft u de ochtend vrij en kunt u relaxen of het dorpje Pfunds en omgeving verkennen. 's Middags staat een mooie rit naar Seefeld op het programma. Seefeld ligt op een zonneplateau op een hoogte van 1.200 meter en is het hele jaar een geliefde vakantiebestemming. Dit exclusieve dorp telt meer dan 60 winkels die uitnodigen om te shoppen en in de zomermaanden is er elke dinsdag een weekmarkt. Natuurlijk kunt u bij mooi weer ook op een terras neerstrijken voor een drankje. Voor het diner zijn we weer terug in ons hotel.

Woensdag: Silvretta Hochalpenstrasse

Vandaag maken we een schitterende panoramatocht. Na het ontbijt rijden we via de Arlbergpass naar de Vorarlberg en vandaar het Montafondal in. De route gaat vervolgens via Tschagguns en St. Gallenkirch met de nodige haarspeldbochten en prachtige vergezichten naar de Bielerhöhe, gelegen op een hoogte van 2.026 meter op de Silvretta Hochalpenstrasse. Hier heeft u een prachtig uitzicht op de Silvretta Stausee. We rijden terug naar Pfunds door het Paznaundal via Galtür en Ischgl.

Mocht de Silvretta Hochalpenstrasse gesloten zijn, dan brengen we een bezoek aan het Paznauntal met de mondaine plaats Ischgl en het dorpje Galtür.

Donderdag: Zwitserland, Italië en Bernina Express

Genieten van een dag vol hoogtepunten! Als u het Voordeelpakket heeft geboekt gaat u mee via Martina, Susch en Zernez naar het in Zwitserland gelegen Pontresina. Hier gaan we een deel van de treinreis met de Bernina Express maken en wel het traject Pontresina-Tirano. Na aankomst in Tirano in Italië wordt u door uw chauffeur opgewacht en na een korte pauze rijden we via een prachtige route terug naar ons hotel.

Vrijdag: Innsbruck met Bergisel

Vandaag gaan we naar Innsbruck, de hoofdstad van Tirol. We rijden eerst naar Bergisel, bekend vanwege de Olympische skischans en het Tirool Panorama met het Kaiserjägermuseum. Vanaf de skischans heeft u een schitterend uitzicht over de stad. Aansluitend rijden we naar het centrum van Innsbruck, waar u vrije tijd heeft om het wereldberoemde Gouden Dak te bekijken, te winkelen in de Maria-Theresien-Strasse of een museum of kerk te bezoeken. Aan het eind van de middag zijn we terug in Pfunds.

Zaterdag: Terugreis

Vroeg in de ochtend vertrekken we uit Pfunds. Via de Duitse autobanen komen we aan het eind van de middag aan op ons centrale overstappunt. Voordat u met één van onze servicelijnen huiswaarts keert, kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inclusief op vertrekdatum 12 en 19 oktober 2024, te reserveren bij uw chauffeur).

Landkaart: 4* Hotel Vaya Tirol in Pfunds en Bernina Express

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Oostenrijk

Oppervlakte: 83.871 km²
Inwoners: 8.711.770
Hoofdstad: Wenen
Regeringsvorm: Federale Republiek
Religie: Katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
In Oostenrijk wordt vaak simpel gegeten. Meestal wordt gestart met soep, gevolgd door een stuk vlees en een eenvoudige salade. Het meest bekende gerecht uit de Oostenrijkse keuken is natuurlijk de schnitzel. Ook typisch Oostenrijkse gerechten zijn de Wiener Kaffee met Apfelstrüdel of Sachertorte. Wijn is ook populair in Oostenrijk. Er worden niet alleen internationale wijnen gemaakt, maar ook wijnen van eigen druiven.

Flora en Fauna
Oostenrijk behoort tot de meest bosrijke landen van Europa. De oppervlakte bestaat voor ongeveer 38% uit bebossing. De verschillen in hoogtes zorgen voor veel verschillende soorten begroeiing. Tot 800 meter hoogte zijn er vooral veel akkers en weiden. Op grotere hoogte, vanaf 800 meter, zijn voornamelijk loofbomen (in de lagere gebieden) en naaldbomen (in de hoger gelegen gebieden) te vinden. Vanaf 1.800 meter hoogte beginnen de alpenweiden, welke in de winter bedekt worden door een dikke laag sneeuw. In de lente ziet het er juist kleurrijk uit, want dan bloeien de felgekleurde bloemen.

In de Oostenrijkse bossen leven veel herten, zwijnen, reeën en dassen. Heel sporadisch wordt er een beer gezien, maar dat komt zelden voor. Op grotere hoogte leven steenbokken, gemzen, Alpenmarmotten en sneeuwhazen. De lammergier, Europa’s grootste roofvogel, leeft ook in dit gebied.

Geschiedenis
Gedurende de historie van Oostenrijk werd het land bewoond door een heel aantal verschillende volken, zoals de Romeinen, Hummen, Lombarden en Franken. In 1806 werd het Keizerrijk Oostenrijk opgezet, nadat het Roomse Rijk werd afgeschaft. Vanaf 1867 vormde Oostenrijk een dubbelmonarchie met Hongarije, welke bleef bestaan tot het eind van WO I. Toen werden Hongarije en Oostenrijk weer gescheiden. Na hun volk te hebben geraadpleegd sloten Vorarlberg, Burgenland en Karinthië zich aan bij Oostenrijk. Het huidige Oostenrijk was hiermee ontstaan. Oostenrijk verenigde zich in 1938 in het Derde Rijk. Nadat de Nazi’s zich overgaven, kwam Oostenrijk in handen van de geallieerden. Oostenrijk werd in 1955 weer een opzichzelfstaand land, voorwaarde hiervoor was dat het land in het vervolg neutraal bleef.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitjes
  • Oostenrijk is twee keer zo groot als Nederland, maar heeft de helft van het aantal inwoners.
  • Oostenrijk heeft meer dan 800 bergen hoger dan 3000 meter. Van de oppervlakte van het land ligt slechts een derde deel lager dan 500 meter.

Hotel VAYA Resort Pfunds 4*

Het luxe 4* VAYA hotel is gelegen in het centrum van Pfunds en beschikt over een restaurant, bar, terras, tuin met ligstoelen (zomer), lift en wellnesscenter met een Finse en bio-sauna, stoombad, ijsbron en binnenzwembad. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, zithoek, kluisje en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
04:06:56 | 0,17 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch