telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 8 dagen Op jacht naar het Noorderlicht! - aangepast programma

 • Halfpension
 • Vervoer per Comfort Class touringcar
 • Verblijf in verschillende 3* hotels
 • 1 overnachting op het schip Hurtigruten
 • Inclusief alle noodzakelijke overtochten
 • Inclusief gidsen voor stadstours Oslo, Bergen en Trondheim
Binnenkort vertrekdata beschikbaar.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt vertrekken we vroeg in de morgen via Noord-Duitsland richting Denemarken. Via een korte overtocht arriveert u in de namiddag in de omgeving van Kopenhagen.

Dag 2 Aankomst Noorwegen

Na het ontbijt vervolgen we onze reis. Via een korte overtocht bereiken we Zweden en rijden langs de westkust richting Noorwegen. Het glooiende landschap, dat gekenmerkt wordt door akkers en weilanden, verandert in een bosrijke en rotsachtige omgeving naarmate we de Noorse grens naderen. Aan het einde van de middag arriveren we in ons hotel in de omgeving van Oslo.

Dag 3 Oslo en treinreis naar Trondheim

In de ochtend brengen we een bezoek aan de Noorse hoofdstad Oslo, prachtig gelegen op de beboste hellingen aan de gelijknamige fjord. Tijdens de stadsrondrit onder leiding van een gids ziet u het kasteel Åkershus, het koninklijk paleis en het raadhuis, dat jaarlijks het decor vormt voor de uitreiking van de Nobelprijs voor de vrede. Een bezoek aan het immense beeldenpark van Gustav Vigeland zal niet ontbreken! De stadstour eindigt bij het Centraal Station, hier nemen we aan het begin van de middag de trein die ons in ongeveer 6,5 uur naar Trondheim brengt. Het traject voert ons door schitterende landschappen zoals het Gudbrandsdal, wat ook wel het ‘dal der dalen’, of ‘Noorwegen in het klein’ wordt genoemd. Ook passeren we het nationaal park Dovrefjell. Tijdens de treinrit kunt u in de restauratiewagon terecht voor een snack of een drankje (voor eigen rekening). Omstreeks 20.45 uur komt u aan op het station in Trondheim, waar een lokale touringcar klaarstaat om u naar het hotel te brengen. In het hotel wacht u een laat diner, waarna de kamersleutels worden verdeeld.

Dag 4 Trondheim en Hurtigruten

Voordat we aan boord gaan van de Hurtigruten, willen we u laten kennis maken met de voormalige Noorse hoofdstad Trondheim. In deze oude Domstad worden de Noorse koningen gekroond, tevens liggen hier negen Noorse Koningen begraven. Tijdens de korte stadstour van 08.00 - 09.30 uur zien we onder andere de Nidaros-kathedraal en de oude kleurrijke pakhuizen. De stadstour eindigt bij de ferryterminal. Om 10.00 uur gaan we aan boord van de wereldberoemde Hurtigruten. Om 11.00 uur is de afvaart richting de stad Bergen. De Hurtigruten werd eind 19e eeuw opgericht als veer- en transportdienst tussen kustplaatsen langs de gehele Noorse kust. Voor sommige steden de enige verbinding met de buitenwereld. In totaal doet de Hurtigruten 34 havens aan tussen Bergen en Kirkenes, voorbij de Noordkaap aan de Russische grens. Doordat de Hurtigruten zich een weg baant langs de indrukwekkende Noorse fjordenkust wordt het ook wel de mooiste cruise ter wereld genoemd! Wij maken een gedeelte van deze indrukwekkende cruise mee. Tijdens de gehele vaart kunt u genieten van de adembenemende uitzichten op de kust. En wellicht spot u onderweg nog wel een walvis! Bij de reissom inbegrepen is 1 overnachting in een 2-persoonsbinnenhut. Tegen een toeslag van slechts € 50.- per persoon kunt u ook kiezen voor een mooie buitenhut (bij boeking doorgeven)!

Dag 5 Bergen

In de ochtend en middag geniet u nog volop van de schitterende uitzichten vanaf de Hurtigruten en de indrukwekkende Noorse fjordenkust die aan u voorbij trekt. Omstreeks 15:00 uur komen we aan in Bergen, waar we van boord gaan. We verkennen per touringcar de tweede stad van Noorwegen. Het centrum van de stad ademt een gezellige sfeer met het kenmerkende Bryggen, de gekleurde Hanzehandelshuisjes aan de haven. De stad is schitterend gelegen in een omgeving van fjorden en bergen. Aansluitend wordt u naar ons hotel gebracht waar u 1 nacht verblijft.

Dag 6 Treinreis naar Oslo

In de ochtend heeft u vrije tijd in de Bergen. Een tocht met de Fløibanen naar het panoramaterras op de Fløiberg is een absolute aanrader! Deze ligt op slechts 10 minuten lopen van het hotel. Vanaf de Floiberg heeft u een verbluffend uitzicht over de stad en omgeving. Rond de middag nemen we de trein die ons in ongeveer 7 uur naar Oslo brengt. Het traject Bergen – Oslo wordt tot de mooiste treinreizen ter wereld gerekend. U doorkruist Noorwegen van west naar oost door een adembenemend landschap. Vooral het gedeelte over het hoogste punt, de Hardangervidda, zal een onuitwisbare indruk op u achterlaten. Om 19.30 uur arriveren we op het station in Oslo, waar de touringcar klaarstaat om u naar het hotel te brengen.

Dag 7 Vertrek Noorwegen

Via de grensovergang Svinesund komen we vandaag aan in Zweden. Langs de kust rijden we verder naar het zuiden. Vanaf Helsingborg maken we de korte oversteek naar Denemarken. De overnachting vindt plaats in de omgeving van Kopenhagen.

Dag 8 Terugreis

Na een vroeg ontbijt nemen we afscheid van Scandinavië. We verlaten Denemarken met de veerboot van Rødby naar Puttgarden. Via Hamburg zetten we koers richting Nederland, waar u de gelegenheid heeft deel te nemen aan het afscheidsdiner. Vervolgens wordt u met de servicelijn naar uw opstapplaats gebracht.

Noorwegen

Oppervlakte: 385.155 km²
Inwoners: 4.801.100
Hoofdstad: Oslo
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Religie: Noorse staatskerk
Valuta: Noorse Kroon (NOC)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C en F, u bent geen verloopstekker nodig
Taal: Noors
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland (in de zomer +2)
 
Eten en drinken
Vanwege de hoge prijs van uit eten gaan, eten de Noren meestal gewoon thuis. Er zijn wel kleine eettentjes (konditori of gatekjokken). Deze zijn goedkoper en er worden broodjes en plaatselijke
lekkernijen verkocht. Specialiteiten van de Noorse keuken zijn laks (gegrilde of gerookte zalm), geitost (zoete geitenkaas), torks (kabeljauw en Reker (gekookte garnalen). Alcoholische dranken zijn in Noorwegen ook erg duur, door hoge belastingen. De kwaliteit is wel goed, maar u moet er wat voor over hebben.

Flora en Fauna
De natuur van Noorwegen is zeer indrukwekkend. Het land heeft de laagste bevolkingsdichtheid van Europa, waardoor er veel ruimte is voor de natuur. De fjorden zijn het meest bekend. Deze diepe inhammen in de bergachtige kusten en steil oplopende rotsen, uitgesleten door gletsjerwerking, behoren tot de meest populaire bezienswaardigheden van Noorwegen. Daarnaast zijn in Noorwegen ook de grootste hoogvlaktes van Europa te vinden. Door uit te kijken over de uitgestrekte vlaktes bezorgd u zichzelf een verbazingwekkend gevoel van vrijheid. Een ander bewonderenswaardig uitzicht heeft u vanaf de vele bergtoppen. De afwisseling van de natuur in Noorwegen in prachtig. In een uur kunt u zee, bergen en zelfs een skigebied bewonderen. Wat ook bijzonder is, is dat het in het hoge Noorden van Noorwegen, dichtbij de poolcirkel, niet donker wordt in de zomer. Het zal hoogstens een aantal uren schemerig zijn, maar echt donker wordt het niet. Als klap op de vuurpijl is in Noorwegen één van de mooiste natuurverschijnselen te zien, namelijk het noorderlicht. In de winter kleurt de lucht in de meest uiteenlopende kleuren. Met een beetje geluk is dit in heel Noorwegen zichtbaar.

De lage bevolkingsdichtheid zorgt ook voor veel ruimte voor de fauna. Dieren die veel voorkomen zijn wolven, herten, rendieren, elanden, lynxen, beren, bevers, otters en lemmingen. Noorwegen is een walhalla voor vogelspotters. Op sommige eilanden komen meer dan 200 verschillende vogelsoorten voor. De papegaaiduiker is de meest opvallende soort.

Geschiedenis
Onderzoek wijst uit dat het huidige Noorwegen vlak na de laatste ijstijd, zo’n 10.000 jaar geleden al bevolkt was. Germaanse stammen worden echter als de eerste echte bewoners van het land gezien. Dit volk kwam zo’n 4.000 jaar geleden naar Scandinavië. De Vikingen zijn de meest bekende inwoners van Noorwegen. Hun naam komt van het Noorse vikingr, wat piraat betekend. Heel Europa vreesde voor hen. De Vikingen hebben eigenlijk Amerika ontdekt, omdat ze als eerste Europeanen over de Atlantische Oceaan zijn gevaren en op Amerika aangekomen zijn. In 1397 trad de koning van Noorwegen en Zweden (dat was toen één land) in het huwelijk met de Deense koningin. Als gevolg hiervan vormden Noorwegen, Zweden en Denemarken één unie, waarover Denemarken de macht had. Zweden verliet de unie in de 16e eeuw, Noorwegen en Denemarken bleven wel verbonden met elkaar. In 1814 scheidde Napoleon deze twee landen. De Denen waren voorstander van het Napoleontische stelsel, omdat het handel met Engeland verbood. Engeland was de grootste concurrent van Denemarken op de graanmarkt. Noorwegen was geen voorstander van het stelsel, omdat het land juist veel handelde met Engeland.

Prijsniveau
Het prijsniveau van Noorwegen is een stuk hoger dan in Nederland. Prijzen van levensmiddelen liggen zo’n 30% tot 75% hoger dan in Nederland.

Leuke feitjes
 • De fjorden van Noorwegen hebben wereldwijd diverse prijzen gewonnen. Deze prijzen zijn te danken aan de schoonheid van de fjorden.
 • Tussen de plaatsen Aurland en Lærdal in het Sognefjordgebied, lig een autotunnel van 24,5 km lang. Dit is de langste autotunnel ter wereld.

Diverse hotels Noorwegen

Tijdens deze reis overnacht u in verschillende hotels. De kamers in alle hotels beschikken over een eigen douche en toilet. Ook slaapt u één of twee nachten aan boord van het schip Hurtigruten. In de reispapieren worden de adresgegevens van de hotels vermeld. 

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
19:22:56 | 0,57 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch