telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 8 dagen Normandië met zijn invasiestranden

vanaf € 499,-
8,2 Zeer goed!
88 beoordelingen
Indrukwekkende reis naar het mooie Normandië, waar heel veel in het teken staat van D-Day.
Lees alle ervaringen
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in Hotel Crocus o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
 • Invasiestranden: Utah Beach, Omaha Beach en Pointe du Hoc
 • Dagtocht Mont Saint-Michel
 • Kaapvaardersstad Saint Malo
 • Bezoek Bayeux en de cider brouwerij incl. proeverij
 • Route du Cidre langs sfeervolle dorpjes
 • Transporteerbare havens Arromanches, Batterie de Merville en Pegasusbrug
 • Mémorial de Caen
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis en bezoek Parijs

We vertrekken ’s morgens vroeg vanaf onze verzamelplaats en rijden dan naar Parijs. Hier aangekomen maakt u kennis met de stad tijdens een korte rondrit. ’s Avonds dineert u in een self-service restaurant in Parijs. Aansluitend vertrekken we naar het hotel aan de rand van de stad.

Zondag: Bezoek Rouen en aankomst Caen

Na het ontbijt zetten we de reis voort richting Caen. ’s Ochtends brengen we een bezoek aan de stad Rouen. Deze middeleeuwse stad biedt u gotische architectuur en vele musea, waaronder het museum over Jeanne d’Arc die op de Place du Vieux Marché in 1431 levend verbrand werd. Rond het middaguur vervolgen we onze reis naar Caen, waar we inchecken in het hotel. ’s Middags heeft u de gelegenheid om zelf de stad Caen te verkennen.

Maandag: Arromanches en Merville

We brengen een bezoek aan Arromanches, waar nog steeds de transporteerbare havens Mulberry A en B te zien zijn. In Musée du Débarquement wordt dit aspect van de landing uitvoerig tentoongesteld. Net buiten Arromanches is de 360-cinema, waar we een indrukwekkende film over de invasie bekijken. U heeft hier tevens een perfect uitzicht op de restanten van de havens. Vervolgens rijden we via de Pegasusbrug, één van de eerste belangrijke doelen die de Britse luchtmacht innam tijdens de Tweede Wereldoorlog, naar Batterie de Merville. In één van de bunkers in Merville wordt de invasie weergegeven door middel van een licht en geluidshow. In de middag rijden we terug naar Caen, waar u de mogelijkheid heeft een bezoek te brengen aan Le Mémorial de Caen, op loopafstand van het hotel gelegen. Dit is één van de mooiste musea die de volledige geschiedenis van de oorlog schetst. Het museum presenteert op indrukwekkende wijze de periode tussen de beide wereldoorlogen, de Duitse bezetting en natuurlijk D-day en de Slag om Normandië.

Dinsdag: Normandische Kust en Bénédictine

Na het ontbijt vertrekken we voor een tocht langs de Côte Fleurie. We bezoeken het plaatsje Honfleur, ongetwijfeld het mooiste havenstadje van de Normandische kust. Via een mooie route rijden we verder naar Étretat. Deze badplaats is gelegen in een schitterende omgeving en de krijtrotsen zijn werkelijk indrukwekkend. Ook krijgt u deze middag de gelegenheid om Palais Bénédictine in Fécamp te bezichtigen. Hier kunt u Bénédictine proeven, een naar oud recept gebrouwen monnikenlikeur. Aansluitend rijden we via een mooie route weer terug naar uw hotel, waar het diner gereed staat.

Woensdag: Invasiestranden

Vanochtend rijden we langs de invasiestranden Omaha Beach en Utah Beach. Naast deze stranden ligt een indrukwekkend monument en de Amerikaanse begraafplaats. In La Cambe ligt de Duitse begraafplaats met meer dan 20.000 graven. De rit gaat verder naar Pointe du Hoc, vanwaar de Duitsers met hun strategisch opgestelde kanonnen het oostelijke Omaha Beach konden beschieten. Hier vond een drie dagen durende strijd plaats. Het met bommen en granaten doorzeefde terrein met bunkers biedt nog steeds een indrukwekkende aanblik. De touringcar brengt u vervolgens naar Sainte Mère Eglise, dat symbool staat voor de luchtlandingsoperatie van de Amerikanen. Aansluitend wordt u weer naar uw hotel gebracht.

Donderdag: Mont Saint-Michel en Saint Malo

Vandaag wordt er een dagtocht naar Mont Saint-Michel georganiseerd. Dit is een bijzonder belangrijk centrum voor architectuur en toerisme in Frankrijk. De abdij van de Mont Saint-Michel, de zogenaamde La Merveille, wat wonder betekent, is wereldberoemd. Het is een prachtig gezicht om het eiland omspoeld te zien worden door de zee bij hoogtij. De musea en de toren op de wallen van waaruit u een mooi uitzicht over de baai heeft, zijn ook zeker de moeite waard. Daarnaast is er een winkelstraat waar u op uw gemak even rond kunt kijken. Hierna brengen we een bezoek aan Saint Malo, de kaapvaardersstad. Saint Malo was altijd de verblijfplaats van zeerovers die in opdracht van de koning schepen beroofden van landen die in oorlog waren met Frankrijk.

Vrijdag: Bayeux en Route de Cidre

Deze ochtend zullen wij Bayeux bezoeken met zijn levendige straten. We gaan naar de Tapisserie waar we het beroemde 12e-eeuwse wandkleed Tapis de Bayeaux van koningin Mathilde bekijken. Het 70 meter lange kleed laat de tocht in Engeland zien van het leger van Willem de Veroveraar, hertog van Normandië. Vervolgens vertrekken we met de touringcar en volgen de Route du Cidre, een toeristische route in het karakteristieke Pays d’Auge. U komt langs sfeervolle dorpjes zoals Beuvron en Auge, Bonnebosq en Beaufour Druval. Talrijke kastelen, landhuizen en vakwerkhuizen worden afgewisseld met velden met appelbomen. Vanzelfsprekend zullen wij een bezoek brengen aan één van de vele ciderproducenten die u vindt op de route. Met plezier vertellen zij over het productieproces van cider en vanzelfsprekend kan een proeverij dan niet ontbreken.

Zaterdag: Terugreis

Vandaag gaat u alweer huiswaarts. We vertrekken ’s ochtends op tijd en arriveren aan het begin van de avond in Nederland. Voordat u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht, heeft u nog de gelegenheid iets te eten.

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Crocus

Het hotel is gelegen in de stad Caen en bevindt zich op slechts 500 meter van het Mémorial de Caen. De kamers zijn eenvoudig, maar zeer netjes ingericht. Alle kamers beschikken over een eigen douche en toilet. Het hotel beschikt niet over een lift. Het hotel heeft een aantal kamers op de begane grond.

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

Frankrijk

Oppervlakte: 551.500 km²
Inwoners: 62.814.233
Hoofdstad: Parijs
Regeringsvorm: Constitutionele republiek met een semi-presidentieel systeem
Religie: Katholicisme
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Frans
Tijdzone: UTC+1, dezelfde tijdzone als Nederland
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eten en drinken
Wie aan Frankrijk denkt, denkt aan stokbrood en wijn. Maar dit is niet het enige, het land staat bekend om de heerlijke keuken. Eten is voor Fransen het hoogtepunt van de dag. Een uitgebreid ontbijt met croissantjes, stokbrood en pain au chocolat is heel gewoon. In de gerechten worden vooral producten verwerkt als kaas, aardappelen, eend en ander gevogelte. Wijn is dus ook iets typisch Frans. Frankrijk en Italië produceren samen de meeste wijn.

Flora en fauna
In het verleden was het Franse landschap erg bebost. Veel van deze bossen zijn verdwenen, doordat steden steeds groter werden. Toch bestaat Frankrijk nog altijd voor zo’n 25% uit bossen. In het oosten en zuiden van het land zijn bergen, respectievelijk de Alpen en de Pyreneeën. De dierenwereld komt redelijk overeen met die in Nederland. Dieren die in Nederland niet voorkomen, maar in Frankrijk wel, zijn de bruine beren (in de Pyreneeën) en de flamingo’s, die af en toe broeden in het zuidoosten.

Geschiedenis
Zo’n 15.000 jaar geleden woonden er al mensen in het huidige Frankrijk. Dit wordt bewezen door vondsten uit opgravingen. Frankrijk heeft dus al een zeer lange geschiedenis. Het huidige Frankrijk, destijds heette het Gallië, werd veroverd door de Romeinen in 121 v. Chr. Ongeveer 70 jaar later raakte het Romeinse Rijk in verval. De Fransen grepen hun kans en veroverden het gebied. In 1789 maakte de Franse Revolutie een eind aan de monarchie, Frankrijk werd een republiek. Napoleon kwam aan de macht en het land werd weer opgebouwd. Ook in Europa kreeg Napoleon steeds meer macht. Hieraan kwam een eind met de Slag van Waterloo, de beroemde nederlaag van Napoleon. Een korte tijd werd het land een monarchie, maar in 1871 werd Frankrijk weer een republiek.

Prijsniveau
De prijzen in Frankrijk zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland. Levensmiddelen (zowel eten als drinken) kunnen iets duurder zijn.

Leuke feitjes:
 • Frankrijk behoort tot de dunst bevolkte landen van Europa. Het land bestaat voor zo’n 80% uit landelijk gebied. De meeste mensen, zo’n driekwart van de bevolking, wonen in de steden.
 • Fransen zijn dol op slakken. Er worden jaarlijks in Frankrijk zo’n 500 miljoen slakken gegeten.
 • Is het u ooit opgevallen dat Frankrijk de vorm van een zeshoek heeft. Daarom is de bijnaam van Frankrijk ook wel “l’hexagone”, wat zeshoek in de Franse taal betekend.  

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Nieuw-Dijk (Didam):
Restaurant Juffrouw Tok | Tolweg 9 | 6942 HX Didam

Klik hier voor een overzicht van alle opstapplaatsen voor deze reis

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Excursiereis 8 dagen Normandië met zijn invasiestranden

84 reizigers bevelen deze reis aan
8,2 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
88 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,2
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,2
 • Vervoer per touringcar 8,4
 • Chauffeur 8,7
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 7,3
 • Contact met Effeweg.nl 8,3
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
21:47:34 | 0,41 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch