telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:30 - 18:00 uur zaterdag : 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 8 dagen Normandië met zijn invasiestranden

vanaf € 449,-
8,2 Zeer goed!
69 beoordelingen
Indrukwekkende reis naar het mooie Normandië, waar heel veel in het teken staat van D-Day.
Lees de hele ervaring
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Vervoer per Comfort Class touringcar
 • Dagtocht Mont Saint-Michel
 • Kaapvaardersstad Saint Malo
 • Bezoek Bayeux en de cider brouwerij incl. proeverij
 • Route du Cidre langs sfeervolle dorpjes
 • Invasiestranden: Utah Beach, Omaha Beach en Pointe du Hoc
 • Transporteerbare havens Arromanches, Batterie de Merville en Pegasusbrug
 • Mémorial de Caen
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Dag 1 Heenreis en bezoek Parijs

We vertrekken ’s morgens vroeg vanaf onze verzamelplaats en rijden dan naar Parijs. Hier aangekomen maakt u kennis met de stad tijdens een korte rondrit. ’s Avonds dineert u in een self-service restaurant in Parijs. Aansluitend vertrekken we naar het hotel aan de rand van de stad.

Dag 2 Bezoek Rouen en aankomst Caen

Na het ontbijt zetten we de reis voort richting Caen. ’s Ochtends brengen we een bezoek aan de stad Rouen. Deze middeleeuwse stad biedt u gotische architectuur en vele musea, waaronder het museum over Jeanne d’Arc die op de Place du Vieux Marché in 1431 levend verbrand werd. Rond het middaguur vervolgen we onze reis naar Caen, waar we inchecken in het hotel. ’s Middags heeft u de gelegenheid om zelf de stad Caen te verkennen.

Dag 3 Arromanches en Merville

We brengen een bezoek aan Arromanches, waar nog steeds de transporteerbare havens Mulberry A en B te zien zijn. In Musée du Débarquement wordt dit aspect van de landing uitvoerig tentoongesteld. Net buiten Arromanches is de 360-cinema, waar we een indrukwekkende film over de invasie bekijken. U heeft hier tevens een perfect uitzicht op de restanten van de havens. Vervolgens rijden we via de Pegasusbrug, één van de eerste belangrijke doelen die de Britse luchtmacht innam tijdens de Tweede Wereldoorlog, naar Batterie de Merville. In één van de bunkers in Merville wordt de invasie weergegeven door middel van een licht en geluidshow. In de middag rijden we terug naar Caen, waar u de mogelijkheid heeft een bezoek te brengen aan Le Mémorial de Caen, op loopafstand van het hotel gelegen. Dit is één van de mooiste musea die de volledige geschiedenis van de oorlog schetst. Het museum presenteert op indrukwekkende wijze de periode tussen de beide wereldoorlogen, de Duitse bezetting en natuurlijk D-day en de Slag om Normandië.

Dag 4 Normandische Kust en Bénédictine

Na het ontbijt vertrekken we voor een tocht langs de Côte Fleurie. We bezoeken het plaatsje Honfleur, ongetwijfeld het mooiste havenstadje van de Normandische Kust. Via een mooie route rijden we verder naar Étretat. Deze badplaats is gelegen in een schitterende omgeving en de krijtrotsen zijn werkelijk indrukwekkend. Ook krijgt u deze middag de gelegenheid om Palais Bénédictine in Fécamp te bezichtigen. Hier kunt u Bénédictine proeven, een naar oud recept gebrouwen monnikenlikeur. Aansluitend rijden we via een mooie route weer terug naar uw hotel, waar het diner gereed staat.

Dag 5 Invasiestranden

Vanochtend rijden we langs de invasiestranden Omaha Beach en Utah Beach. Naast deze stranden ligt een indrukwekkend monument en de Amerikaanse begraafplaats. In La Cambe ligt de Duitse begraafplaats met meer dan 20.000 graven. De rit gaat verder naar Pointe du Hoc, vanwaar de Duitsers met hun strategisch opgestelde kanonnen het oostelijke Omaha Beach konden beschieten. Hier vond een drie dagen durende strijd plaats. Het met bommen en granaten doorzeefde terrein met bunkers biedt nog steeds een indrukwekkende aanblik. De touringcar brengt u vervolgens naar Sainte Mère Eglise, dat symbool staat voor de luchtlandingsoperatie van de Amerikanen. Aansluitend wordt u weer naar uw hotel gebracht.

Dag 6 Mont Saint-Michel en Saint Malo

Vandaag wordt er een dagtocht naar Mont Saint-Michel georganiseerd. Dit is een bijzonder belangrijk centrum voor architectuur en toerisme in Frankrijk. De abdij van de Mont Saint-Michel, de zogenaamde La Merveille, wat wonder betekent, is wereldberoemd. Het is een prachtig gezicht om het eiland omspoeld te zien worden door de zee bij hoogtij. De musea en de toren op de wallen van waaruit u een mooi uitzicht over de baai heeft, zijn ook zeker de moeite waard. Daarnaast is er een winkelstraat waar u op uw gemak even rond kunt kijken. Hierna brengen we een bezoek aan Saint Malo, de kaapvaardersstad. Saint Malo was altijd de verblijfplaats van zeerovers die in opdracht van de koning schepen beroofden van landen die in oorlog waren met Frankrijk.

Dag 7 Bayeux en Route de Cidre

Deze ochtend zullen wij Bayeux bezoeken met zijn levendige straten. We gaan naar de Tapisserie waar we het beroemde 12e eeuwse wandkleed Tapis de Bayeaux van koningin Mathilde bekijken. Het 70-meter lange kleed laat de tocht in Engeland zien van het leger van Willem de Veroveraar, hertog van Normandië. Vervolgens vertrekken we met de touringcar en volgen de Route du Cidre, een toeristische route in het karakteristieke Pays d’Auge. U komt langs sfeervolle dorpjes zoals Beuvron en Auge, Bonnebosq en Beaufour Druval. Talrijke kastelen, landhuizen en vakwerkhuizen worden afgewisseld met velden met appelbomen. Vanzelfsprekend zullen wij een bezoek brengen aan één van de vele ciderproducenten die u vindt op de route. Met plezier vertellen zij over het productieproces van cider en vanzelfsprekend kan een proeverij dan niet ontbreken.

Dag 8 Terugreis

Vandaag gaat u alweer huiswaarts. We vertrekken ’s ochtends op tijd en arriveren aan het begin van de avond in Nederland. Voordat u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht, heeft u nog de gelegenheid iets te eten.

Frankrijk

Oppervlakte: 551.500 km²
Inwoners: 62.814.233
Hoofdstad: Parijs
Regeringsvorm: Constitutionele republiek met een semi-presidentieel systeem
Religie: Katholicisme
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Frans
Tijdzone: UTC+1, dezelfde tijdzone als Nederland
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eten en drinken
Wie aan Frankrijk denkt, denkt aan stokbrood en wijn. Maar dit is niet het enige, het land staat bekend om de heerlijke keuken. Eten is voor Fransen het hoogtepunt van de dag. Een uitgebreid ontbijt met croissantjes, stokbrood en pain au chocolat is heel gewoon. In de gerechten worden vooral producten verwerkt als kaas, aardappelen, eend en ander gevogelte. Wijn is dus ook iets typisch Frans. Frankrijk en Italië produceren samen de meeste wijn.

Flora en fauna
In het verleden was het Franse landschap erg bebost. Veel van deze bossen zijn verdwenen, doordat steden steeds groter werden. Toch bestaat Frankrijk nog altijd voor zo’n 25% uit bossen. In het oosten en zuiden van het land zijn bergen, respectievelijk de Alpen en de Pyreneeën. De dierenwereld komt redelijk overeen met die in Nederland. Dieren die in Nederland niet voorkomen, maar in Frankrijk wel, zijn de bruine beren (in de Pyreneeën) en de flamingo’s, die af en toe broeden in het zuidoosten.

Geschiedenis
Zo’n 15.000 jaar geleden woonden er al mensen in het huidige Frankrijk. Dit wordt bewezen door vondsten uit opgravingen. Frankrijk heeft dus al een zeer lange geschiedenis. Het huidige Frankrijk, destijds heette het Gallië, werd veroverd door de Romeinen in 121 v. Chr. Ongeveer 70 jaar later raakte het Romeinse Rijk in verval. De Fransen grepen hun kans en veroverden het gebied. In 1789 maakte de Franse Revolutie een eind aan de monarchie, Frankrijk werd een republiek. Napoleon kwam aan de macht en het land werd weer opgebouwd. Ook in Europa kreeg Napoleon steeds meer macht. Hieraan kwam een eind met de Slag van Waterloo, de beroemde nederlaag van Napoleon. Een korte tijd werd het land een monarchie, maar in 1871 werd Frankrijk weer een republiek.

Prijsniveau
De prijzen in Frankrijk zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland. Levensmiddelen (zowel eten als drinken) kunnen iets duurder zijn.

Leuke feitjes:
 • Frankrijk behoort tot de dunst bevolkte landen van Europa. Het land bestaat voor zo’n 80% uit landelijk gebied. De meeste mensen, zo’n driekwart van de bevolking, wonen in de steden.
 • Fransen zijn dol op slakken. Er worden jaarlijks in Frankrijk zo’n 500 miljoen slakken gegeten.
 • Is het u ooit opgevallen dat Frankrijk de vorm van een zeshoek heeft. Daarom is de bijnaam van Frankrijk ook wel “l’hexagone”, wat zeshoek in de Franse taal betekend.  

Hotel Crocus

Het hotel is gelegen in de stad Caen en bevindt zich op slechts 500 meter van het Mémorial de Caen. De kamers zijn eenvoudig, maar zeer netjes ingericht. Alle kamers beschikken over een eigen douche en toilet. Het hotel beschikt niet over een lift. Het hotel heeft een aantal kamers op de begane grond.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route Normandië met zijn invasiestranden
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route Normandië met zijn invasiestranden
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord*
Lelystad*
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route Normandië met zijn invasiestranden
Goes*
Roosendaal
Tilburg
Den Bosch
Oss
Breda
Opstaplocatie Opstaptijd
Route Normandië met zijn invasiestranden
Breda
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route Normandië met zijn invasiestranden
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route Normandië met zijn invasiestranden
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route Normandië met zijn invasiestranden
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route Normandië met zijn invasiestranden
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route Normandië met zijn invasiestranden
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem*
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route Normandië met zijn invasiestranden
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route Normandië met zijn invasiestranden
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam*
Amsterdam
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route Normandië met zijn invasiestranden
Nieuw-Dijk / Didam

Excursiereis 8 dagen Normandië met zijn invasiestranden

66 reizigers bevelen deze reis aan
8,2 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
69 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,2
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,1
 • Vervoer per touringcar 8,4
 • Chauffeur 8,6
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 7,2
 • Contact met Effeweg.nl 8,4
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
03:16:11 | 0,99 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch