telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:00 - 20:00 uur zaterdag : 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 8 dagen Meer van Genève, Châtel - All inclusive

8 Zeer goed!
155 beoordelingen
Geweldige uitzichten en gewoon een heel goed hotel met zeer vriendelijk personeel.
Lees de hele ervaring
 • All-inclusive
 • Vervoer per Comfort Class touringcar
 • Verblijf in Hotel Le Panoramic 3*
 • Heerlijk 3-gangen diner 's avonds
 • Gratis drankjes 16u - 23u
 • Spectaculaire treinrit Golden Pass
 • Montreux en slot Chillon
 • Genève en boottocht Meer van Genève
 • Annecy, Chamonix en Mont Blanc
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Dag 1 Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt rijdt de bus naar ons overnachtingshotel. ’s Avonds staat er een goed verzorgd diner voor u klaar.

Dag 2 Golden Pass trein

Na het ontbijt vervolgen we onze reis naar Châtel in Frankrijk. In het luxe Gstaad maken we een lunchstop. Daarna kunt aan boord van de trein Golden Pass.De Golden Pass begint in het Duitstalige Luzern en eindigt in het Franstalige Montreux. Wij gaan aan boord in Gstaad voor wellicht wel het mooiste traject van de Golden Pass. Hier wordt Duitstalig Zwitserland verlaten en komt u in Franstalig Zwitserland. De trein slingert zich een weg door het dal, dat op sommige plaatsen heel smal is. Het dal eindigt in een tunnel die naar Les Avants gaat. Vanaf hier is het hemelsbreed slechts 3 km naar Montreux, maar er moet nog 578 m afgedaald worden. De tandradbaan en veel bochten helpen om de laatste 20 minuten van de reis te voltooien. De afdaing naar Montreux met het uitzicht op het Meer van Genève is absoluut schitterend! Wilt u niet reserveren voor de trein, geen probleem! U rijdt dan met onze chauffeur door naar Montreux. Vanaf Montreux verzamelt de groep zich weer, waarna we doorrijden naar ons hotel in Chatel.​


De reservering voor de Golden Pass trein dient bij boeking te worden doorgegeven.
Voor de reis met vertrek op 18 en 25 mei zal de trein rijden vanaf Zweisimmen tot Château d’Oex i.p.v. Gstaad naar Montreux, dit door werkzaamheden aan het spoor.

 

Dag 3 Yvoire, Thonon en Genève

Yvoire is een schitterend middeleeuws stadje gelegen aan het meer van Léman. U kunt op eigen gelegenheid een wandelingetje maken. We rijden door naar Thonon. Thonon is gebouwd op twee verschillende niveaus. In het laagst gelegen stadsdeel vindt u de vissers- en jachthaven en de promenade. In het hoger gelegen stadsdeel vindt u het stadscentrum met verschillende winkels en een prachtig uitzicht over het meer van Genève. We rijden door naar de stad Genève, gelegen aan de oever van het grootste meer in Midden-Europa, aan de voet van het Jura-gebergte en aan het begin van de Alpen. De 140 meter hoge fontein 'Jet d'Eau', is ongetwijfeld het bekendste beeld van de stad. Het oude centrum is prachtig met de Cathedrale Saint Pierre en de Bloemenklok. De nauwe straatjes rond het eeuwenoude Place du Bourg du Four in het centrum nodigen uit om uren in rond te dwalen.Een leuke tip in het hoogseizoen: het toeristische treintje, er zijn 3 routes: vanaf place du Rhône (rit door de oude stad), quai du Mont-Blanc (International Area en parken langs de rechteroever) en de Jardin Anglais (langs de kades aan de linkeroever). Genève is ook een groene stad, met vele fraaie parken.

Dag 4 Chamonix en de Mont Blanc

Deze morgen rijden we naar Chamonix. Deze plaats is vooral bekend vanwege zijn ligging aan de voet van de hoogste berg van Europa: de Mont Blanc. Vanaf hier is het mogelijk om per kabelbaan naar Aiguille du Midi te reizen. Hier hebt u namelijk bij goed weer een schitterend uitzicht. Op de besneeuwde toppen van de Mont Blanc beleeft u een onvergetelijke ervaring! De middag is vrij door u te besteden. Een bezoek aan de ijsgrot van Mer de Glace is zeer de moeite waard, maar ook in het dal is het gezellig vertoeven.

De ijsgrot van Mer de Glace is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Dag 5 Montreux, slot Chillon en boottocht Meer van Genève

Montreux kan worden omschreven als een stijlvolle, elegante stad. De locatie aan het Meer van Genève, omgeven door wijngaarden, staat garant voor veel zon. Er is een bruisend nachtleven met het oudste casino van Zwitserland. In het centrum van de stad wisselen architectuur uit de 'Belle Époque' en moderne gebouwen elkaar af. Het milde klimaat en de sfeer in Montreux en het naburige Vevey zijn de reden dat deze regio vaak wordt aangeduid als de 'Swiss Rivièra'. Even boven Montreux ligt het Chateau de Chillon, prachtig op een rots direct aan het meer. Het kasteel heeft prachtige wandschilderingen uit de veertiende eeuw. U kunt een bezoek brengen aan de ondergrondse gewelven, de paradezalen en de in originele staat bewaard gebleven slaapkamer uit de tijd van de Berner heerschappij. Het hele complex bestaat uit 25 gebouwen en drie binnenplaatsen, omringd door twee ringmuren. Uiteraard kan een boottocht over het meer niet ontbreken tijdens deze reis. Vanmiddag heeft u hiervoor de mogelijkheid.

Dag 6 Haute Savoie met Annecy en Gorges du Fier

De Haute-Savoie in het oosten van Frankrijk grenst aan Italië en Zwitserland. Het gebied heeft een bijzonder rijke geschiedenis en een indrukwekkende natuur. De hoofdstad Annecy is erg sfeervol met het Palais de l’Isle. Het gelijknamige meer Lac d’Annecy is erg populair bij natuurliefhebbers, het ligt prachtig tussen de bergen. Zomer is het rondom het meer gezellig toeristisch. De Fier is één van de belangrijkste rivieren van de provincie Haute-Savoie. Zo’n 10 km ten westen van Annecy heeft deze rivier een kloof gevormd, de Gorges du Fier, tegenwoordig een belangrijke bezienswaardigheid in de regio. Via de voetgangersbrug, welke zo’n 27 m boven de stroom van de rivier is gebouwd, kunt u de gigantische kloof inkijken.

Dag 7 Vertrek Châtel en bezoek Bern

Na het ontbijt begint u aan de terugreis. In de hoofdstad van Zwitserland, Bern wordt gestopt voor een kort bezoek. De oude middeleeuwse binnenstad van Bern staat op de lijst van de UNESCO-wereldcultuurgoederen en heeft met 6 kilometer arcades, de zogenaamde gaanderijen, een van de langste tegen het weer beschermde winkelpromenades van Europa. Zandsteenhuisjes, steegjes, torens en bastions kenmerken de stad met gezellige boetiekjes en restaurants. U kunt op eigen gelegenheid Bern verkennen, waarna we de reis vervolgen naar ons overnachtingshotel.

Dag 8 Terugreis

Vanuit ons overnachtingshotel vertrekken we naar Nederland. In Nederland krijgt u de gelegenheid om iets te eten. Vanaf het verzamelpunt wordt u met de servicelijn naar uw opstapplaats gebracht.

Zwitserland

Oppervlakte: 41.284 km²
Inwoners: 7.604.467
Hoofdstad: Bern
Regeringsvorm: Parlementaire Bondsstaat
Religie: Christendom en Katholiek
Valuta: Zwitserse Frank
Elektriciteit: 220V, stekkers type J, platte stekkers van het type C kunnen hier gebruikt worden, voor andere stekkers hebt u een verloopstekker nodig
Taal: Duits, Frans, Italiaans
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
Er is geen duidelijke Zwitserse keuken te beschrijven. Kaasgerechten staan in het hele land veel op het menu, verder zijn er veel verschillen tussen regionale gebieden. Deze verschillen zijn veroorzaakt door invloeden uit buurlanden. De restaurants serveren hun lokale specialiteiten en streekgebonden gerechten, maar daarnaast maken ze ook altijd internationaal bekende gerechten. Bekende Zwitserse gerechten zijn rösti en kaasfondue of kaasraclette. Ook de chocolade uit Zwitserland is bekend. Als voorgerecht of borrelhapje wordt vaak ‘Trockenfleisch’ gegeten. Dit is flinterdun gedroogd rundvlees. ‘Geschnetzeltes’ komt u overal in Zwitserland tegen, dit is kalfsvlees in roomsaus. Rondom de meren zijn visgerechten populair. Veel Nederlanders weten niet dat Zwitserland veel eigen wijnen heeft. Deze wijnen zijn betaalbaar en ook erg goed van kwaliteit. Uit het Walliser Rhônedal, de streek langs het Meer van Genève en de meren in de Jura en uit Ticino, zijn de meeste wijnen afkomstig. Als afzakkertje na de maaltijd wordt vaak Pflümi, Kirsch of Poire Williams genuttigd.

Flora en Fauna
Op de berghellingen is veel bebossing en langs de rivieren groeien oeverbossen. In het Mittelland zijn vooral beuken en fijnsparren te vinden, met daarbij lindes, esdoorns, zomereiken en essen. Op de schuinte van de Jura wordt vooral gemengd bos aangetroffen, met beuken en esdoorns in de lagere gebieden en fijnsparren en zilversparren in de hogere regionen. Afhankelijk van het klimaat, begint de boomgrens op een hoogte tussen de 1800 en 2800 meter. Struiken, waarin de bosbes, beredruif, groene els of het alpenroosje groeien, verbinden de bebossing met de alpenweiden (matten). De matten boven de boomgrens zijn gevuld met onder andere gras, sleutelbloemen, orchideeën, anemonen, verscheidene gentiaansoorten en edelweiss. In de lente en het begin van de zomer bloeien deze bloemen, waardoor de alpenweiden in een prachtige bloemenzee veranderd. Op de nog hoger gelegen gebieden groeien korstmossen op de rotsen en kussenplanten in de rotsspleten. Door milieuverontreiniging en wintersport is erosie ontstaan en ook raakt de bodem het plantendek kwijt. Vooral de alpenweiden lopen hierdoor gevaar.

In en rondom de wateren leven veel dieren, vooral zoogdieren, vissen, amfibieën en vogels. De vlagzalm, beekforel en rivierdonderpad komen voor in snelstromende rivieren. De waterspreeuw leeft ook veel in de regio van deze rivieren. Vissen die in de stilstaande of langzaam stromende wateren leven zijn onder andere de brasem, paling, snoek en rivierbaars. In de bossen zijn veel reeën te vinden en in mindere mate edelherten. Wilde katten, vossen, dassen, wilde zwijnen en boommarters komen voor in de bossen van de Voor-Alpen en de Jura. Amfibieën die redelijk veel voorkomen zijn adders, aspisadders, esculaapslangen en smaragdhagedissen. De vogels die in de bossen leven zijn onder andere de kruisbek, verscheidene soorten spechten en uilen (waaronder de oehoe). Boven de bossen zijn roofvogels te zien, op zoek naar hun prooi. Het betreft vooral de buizerd, havik, boomvalk, sperwer en wespendief. Rondom de boomgrens leven de notenkraker, hazelhoen, auerhoen en korhoen. De Alpenmarmotten hebben ondergrondse burchten in het hooggebergte. Nog hoger, op het grensgebied van de alpenweiden en de rotshellingen, leven gemzen. Steenbokken leven in het daarboven gelegen gebied.

Geschiedenis
De eerste bewoners van Zwitserland waren de jagers in de grotten, zo’n 10.000 jaar v. Chr. Gevonden voorwerpen in de Jura bewijzen dit. In 8.000 v. Chr. zwermden de mensen uit over de afgesmolten vlaktes van de gletsjers. In ongeveer 6.000 v. Chr. kwamen volken uit het Midden-Oosten naar Zwitserland. Zij zetten eenvoudige nederzettingen op en bestonden van de landbouw. Ze kapten hiervoor bossen er bebouwden land. De belangrijke Tène-cultuur kwam op in de ijzertijd, zo’n 800 jaar v. Chr. Deze periode was belangrijk omdat toen bijvoorbeeld de eerste munten in omloop kwamen. De bevolking leefde toen in paalwoningen. De Helveten, een Keltische stam, verspreidden zich vanuit Zuid-Duitsland over Zwitserland. In 58 v. Chr. werden ze door Julius staande gehouden. De Helveten werden voorgoed ondergeschikt in 15 v. Chr. De Romeinse provincie Helvetia was gerealiseerd. Geleidelijk veranderden de legerplaatsen van de Romeinen in grote steden, bewoond door de Romeinen en Kelten. Deze volken leefden vredelievend naast elkaar tot en met de 3e eeuw. De welvaart was redelijk in die tijd. Het West-Romeinse rijk viel in de 4e en 5e eeuw, onder meer door invallen van Germaanse stammen uit het noorden. Tenslotte slaagde de Bourgondische stam erin om zich te vestigen rondom het Meer van Genève. De Bourgondiërs zetten in West-Zwitserland een koninkrijk op, met Latijn als voertaal. Een andere Germaanse stam, de Alemannen, settelde zich in het noorden en oosten van Zwitserland. De taalgrens is hiervan afkomstig.

Prijsniveau
De prijzen zijn gemiddeld iets hoger dan in Nederland.

Leuke feitjes
 • Jodelen is typisch Zwitsers en het komt dan ook veel voor in de Zwitserse volksmuziek. De landbouwers in de bergen zijn ooit begonnen met het jodelen. Ze gebruikten het om met elkaar te communiceren, van de ene naar de andere berg.
 • Zwitserland heeft het dichtste spoorwegennet ter wereld. De lengte van het spoor is in totaal ongeveer 5.000 km. Er zijn ook een aantal bergtreinen, zoals de Glacier Express. Deze behoort tot één van de mooiste treinreizen ter wereld.
 • De koffie in Zurich is de duurste ter wereld en ook Basel staat in de top 5. Daarvoor krijgt u wel een goede kwaliteit koffie.

Hotel Le Panoramic 3*

Het gezellige hotel ligt midden in het knusse centrum van Chatel en biedt u een adembenemend uitzicht. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en lift. De kamers zijn voorzien van een televisie en een badkamer met bad of douche en toilet. Hotel Le Panoramic is een ideaal startpunt om Zwitserland en de Haute Savoie te verkennen voor een leuke prijs! Het hotel is eenvoudig, prima verzorgd, maar niet luxe. Dankzij de all inclusive formule hoef je ter plaatse maar weinig uitgaven te doen. Wifi is gratis in de openbare ruimtes. Het Nederlandse team bezorgt u een prettig verblijf!

Op circa 400 meter afstand vindt u het openluchtzwembad, in de omgeving kunt u wandelen, wielrennen, bergbeklimmen, raften, mountainbiken, parapentevliegen, poneyrijden, golfen en vissen. In de directe omgeving van het hotel vindt u vele (ski)liften, in de zomer veel gebruikt door wandelaars.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Lemmer*
Emmeloord*
Lelystad*
Harderwijk*
Vlissingen > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlissingen*
Middelburg*
Goes*
Bergen op Zoom
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Heerlen > Boxmeer
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Heerlen*
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Reuver
Venlo
Venray
Boxmeer
Weert > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Nijmegen
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Zutphen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Haaksbergen > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Haaksbergen*
Eibergen*
Winterswijk*
Aalten*
Doetinchem*
Winkel > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Winkel*
Schagen*
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam*
Amsterdam
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam

Excursiereis 8 dagen Meer van Genève, Châtel - All inclusive

127 reizigers bevelen deze reis aan
8 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
155 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,1
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,2
 • Vervoer per touringcar 8
 • Chauffeur 8,5
 • Reisprogramma 7,9
 • Accommodatie 7,6
 • Contact met Effeweg.nl 8
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
11:29:28 | 0,41 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch