Excursiereis 8 dagen Lake District, Yorkshire en Liverpool

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in diverse hotels
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Nationaal Park Lake District
 • Middeleeuws York, Liverpool
 • Studley Royal Park en Harrogate
Let op: Voor deze bestemming heeft u een geldig paspoort nodig (identiteitskaart is niet geldig).
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt rijden we door België naar Calais/Duinkerken in Frankrijk. Hier gaan we aan boord voor de korte overtocht naar Dover. Bij aankomst in Dover ziet u de prachtige witte krijtrotsen uit de zee rijzen. Aan het begin van de avond arriveren we in de omgeving van Londen waar we 1 nacht verblijven. Na aankomst in het hotel kunt u genieten van een diner.

Zondag: Peak District

We verlaten de regio Londen en rijden naar het Peak District. We rijden allereerst naar Bakewell, dat gedomineerd wordt door Haddon Hall, één van de best bewaarde middeleeuwse landhuizen in Engeland met een terrastuin en ligt prachtig aan de rivier de Wye. Het is een populaire locatie om films op te nemen en werd onder andere gebruikt voor de films Pride and Prejudice and Jane Eyre. Vervolgens rijden we door het indrukwekkende Peak District. De afwisseling van landschappen maakt het gebied zo speciaal. Van afgelegen heuveltoppen tot schitterende rivieren, van rotsachtige bergkammen tot open heidevelden, u vindt het allemaal in het Peak District. Via Castleton, bekend om het Peveril kasteel op de toppen van een klif, rijden we naar ons hotel in Bradford waar we 5 nachten verblijven.

Maandag: Vrije dag of dagtocht York

Vandaag heeft u een heerlijke vrije dag of kunt mee met de dagtocht naar het bekende York (bij te boeken optie). Na het ontbijt vertrekken we naar York. Onder leiding van een gids maken we een stadswandeling door het centrum van York. Deze schitterende stad is een bezoek meer dan waard. Blikvanger van de stad is de imposante Minster, één van de grootste middeleeuwse kathedralen van Noord-Europa en vooral beroemd vanwege haar gebrandschilderde ramen. In het ommuurde stadscentrum vindt u schilderachtige straatjes, musea en pubs. Daarnaast is York een populaire winkelbestemming. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden in het centrum van York. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel in Bradford.

Dinsdag: Nationaal Park Lake District

We maken een prachtige dagtocht naar het Nationaal Park Lake District. Het gebied bestaat uit 16 langgerekte meren omgeven door ruige bergen en beboste valleien die worden afgewisseld met pittoreske dorpjes als Ambleside, Bowness en Windermere. Geniet van de mooie uitzichten tijdens de rondrit. U kunt een boottocht maken op één van de meren waarbij u langs schilderachtige gebieden vaart. De streek is erg geliefd bij kunstenaars. Beatrix Potter schreef hier de bekende kinderboeken over Peter Rabbitt en zijn familie. We maken een stop in één van de toeristische stadjes met restaurants, winkels en de bekende Engelse tearooms.

Woensdag: Studley Royal Park en Harrogate

We rijden door het zuidelijk deel van het Yorkshire National Park waar de tv-serie rond James Herriot werd opgenomen. Het is een heuvelachtig gebied met talloze beekjes en groene valleien. We brengen een bezoek aan Studley Royal Park, een prachtig landschapspark met een spectaculaire watertuin, dat ontwikkeld is rond één van de grootste kloosterruïnes van Engeland, de Fountains Abbey. Het park en de ruïne staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de middag staat het kuuroord Harrogate op het programma. Bezienswaardig zijn de tuinen, de statige huizen en Betty’s Tearooms. Na wederom een indrukwekkende dag rijden we terug naar ons hotel in Bradford.

Donderdag: Liverpool

Geen stad in Engeland spreekt zo tot de verbeelding als het gaat om ‘Working-Class’ dan de havenstad Liverpool. De stad staat vooral bekend als de geboorteplaats van The Beatles en het legendarische stadion Anfield Road. Heeft u het voordeelpakket geboekt, dan maakt u in de ochtend een tour door de stad langs de belangrijkste Beatles-plekken in de stad, zoals: Pier head & Beatles Statue, Penny Lane, Strawberry Fields, Mendips & Forthlin Road en uiteraard Mathew Street & the Cavern. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden in Liverpool. U kunt in Beatles-sferen blijven door een bezoek te brengen aan het Beatles-museum (niet inbegrepen). Andere highlights van de stad zijn Kathedraal van Liverpool, dit is de grootste van het Verenigd Koninkrijk en staat ook in de top 5 van Europa. Aan het einde van de middag rijden we terug naar ons hotel in Bradford. of het legendarische voetbalstadion Anfield Road. Aan het einde van de middag rijden we terug naar ons hotel in Bradford.

Vrijdag: Haworth

Na het ontbijt verlaten we Bradford. We brengen in de ochtend een bezoek aan het nabijgelegen Haworth,een typisch West Yorkshire dorpje met geplaveide straatjes. Naast de kerk staat de pastorie waar de beroemde zusjes Brontë hun leven doorbrachten en meesterwerken schreven als Wuthering Heights en Jane Eyre. Het huis is nu een museum. U kunt het dorpje en het museum op eigen gelegenheid bezoeken. Vervolgens vertrekken we aan het begin van de middag richting de omgeving van  Londen voor diner en overnachting.

Zaterdag: Terugreis

We verlaten ons hotel en rijden naar Dover voor de bootovertocht naar Calais/Duinkerken. Via Frankrijk en België rijden we naar Nederland, waar u gebruik kunt maken van het afscheidsdiner. Vervolgens wordt u met de servicelijn naar uw opstapplaats gebracht.

Landkaart: Lake District, Yorkshire en Liverpool

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Leonardo Hotel Bradford 4*

Het 4* Hotel Jury’s Inn Bradford is gelegen op slechts 200 meter van de winkels en cafés in het centrum van Bradford.  Daarnaast bevindt het zich op slechts een paar honderd meter van het Centenary Square en het National Media museum. Het hotel biedt stijlvolle en moderne kamers met airconditioning, een Dream-bed,  flatscreen-tv, thee- en koffiefaciliteiten en een eigen badkamer. Het hotel beschikt over een restaurant, koffiebar, fitnessruimte en een 24 uursreceptie. In het hotel is tevens gratis Wifi aanwezig.

Engeland

Oppervlakte: 130.395 km² (ca. 3x Nederland)
Inwoners: 51.446.000
Hoofdstad: Londen
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Religie: 72% Anglicaans, 8% Rooms Katholiek, 2,5% Islamitisch
Valuta: Britse pond sterling (GBP)
Elektriciteit: 240V, stekkers type G, u heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wilt gebruiken in Engeland
Taal: Engels
Tijdzone: UTC 0, één uur eerder dan in Nederland
Reisdocumenten: Voor deze bestemming heeft u vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig, uw paspoort dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.


Eten en drinken
Engeland staat bekend om het traditionele Engelse ontbijt, bestaande uit gebakken spek, ei, toast, witte bonen in tomaten saus en worstjes. Zoals dit ontbijt al doet vermoeden, zijn Engelsen stevige eters. Ook typisch Engels, en overal verkrijgbaar, is Fish & Chips. Dit is gefrituurde vis met aardappelslierten. Bier is een populaire drank in Engeland en dan met name de pint, een groot glas van iets meer dan een halve liter. Anders dan in Nederland wordt bier in Engeland zonder schuimkraag gedronken. Reden hiervoor is dat ze zoveel mogelijk bier voor hun geld willen. Toch is niet bier, maar thee de meest gedronken drank in Engeland. Engelsen drinken per jaar zo’n 4 kilo thee! Een kop echte English tea mag dus niet ontbreken tijdens een bezoek aan Engeland.

Flora en fauna
De flora in Engeland vertoond veel diversiteit. De gebieden hebben hun eigen kenmerken. Dover heeft bijvoorbeeld de krijtrotsen, Oost-Engeland biedt grote weidse vlakten en in East Anglia zijn lange, brede stranden te vinden. Drie kwart van Engeland wordt voor de landbouw gebruikt. Het is dan ook niet opmerkelijk dat er buiten de grote steden om veel groen is. Op het platteland staan nog veel traditionele boerderijen.

Het afwisselende landschap zorgt ook voor een diversiteit in fauna. Er leven veel knaagdieren en insecten, net als in Nederland. Maar op de vlaktes leven ook nog wilde paarden. Vogelaars kunnen hun hart ophalen in Engeland. Er zijn namelijk erg veel verschillende zang-, roof- en zeevogels.

Geschiedenis
De eerste inwoners kwamen met duizenden tegelijk naar het eiland, voornamelijk uit Nederland, Duitsland en Denemarken. Deze mensen werden Angelen genoemd. Al snel werd de macht van Engeland uitgebreid, doordat het land kolonies veroverde. Een gevolg hiervan is dat Engels nu één van ’s werelds belangrijkste talen is. De afzondering van de Curch of England van de rooms-katholieke kerk is één van de redenen waardoor Engeland zich steeds verder afscheidde van de rest van Europa. Het land is wel lid van de Europese Unie, maar houdt zijn eigen karakter. Voorbeelden zijn het rijden aan de linkerkant, maar ook door de Euro niet in te voeren.

Prijsniveau
De prijzen liggen hoger dan in Nederland.

Leuke feitjes:
 • Anders dan in Nederland, is men er in Engeland van overtuigd dat een zwarte kat geluk brengt. Een witte kat zou juist ongeluk brengen.
 • Zoals bij iedereen bekend is, wordt in Engeland aan de linkerkant van de weg gereden. Toch geldt wel de regel dat rechts voorrang heeft.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
02:13:40 | 0,17 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch