telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 8 dagen Lake District en Yorkshire

 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • 4* hotel in Leeds Bradford
 • Vervoer per Comfort Class touringcar
 • Voordeelpakket: Stoomtrein North Yorkshire Moors en stadswandeling York
 • Nationale parken: Peak District, Lake District en Yorkshire Dales
 • Tuinen en Landhuizen
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt rijden we door België naar Calais in Frankrijk. Hier gaan we aan boord voor de korte overtocht naar Dover. Bij aankomst in Dover ziet u de prachtige witte krijtrotsen uit de zee rijzen. Aan het begin van de avond arriveren we bij ons 3* hotel ten noorden van Londen, waar we één nacht verblijven. Na aankomst in het hotel kunt u genieten van een diner.

Dag 2 Peak District

We verlaten Londen en rijden naar het Peak District. We brengen een bezoek aan een nog werkende watermolen die graan tot meel vermaalt. U kunt hier ook een klein ambachtscentrum bezichtigen. Daarna rijden we naar Haddon Hall, in Bakewell. Het is één van de best bewaarde middeleeuwse landhuizen in Engeland met een terrastuin en ligt prachtig aan de rivier de Wye. Het is een populaire locatie om films op te nemen en werd onder andere gebruikt voor de films Pride and Prejudice en Jane Eyre. Vervolgens rijden we door het indrukwekkende Peak District. De afwisseling van landschappen maakt het gebied zo speciaal. Van afgelegen heuveltoppen tot schitterende rivieren, van rotsachtige bergkammen tot open heidevelden, u vindt het allemaal in het Peak District. Via Castleton, bekend om het Peveril kasteel op de toppen van een klif, rijden we naar ons hotel in Bradford waar we 5 nachten verblijven.

Dag 3 York

Na het ontbijt vertrekken we naar York. O.l.v. een gids maken we een stadswandeling door het centrum van York. Deze schitterende stad is een bezoek meer dan waard. Blikvanger van de stad is de imposante Minster, één van de grootste middeleeuwse kathedralen van Noord-Europa en vooral beroemd vanwege haar gebrandschilderde ramen. In het ommuurde stadscentrum vindt u schilderachtige straatjes, musea en pubs. Daarnaast is York een populaire winkelbestemming. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden in het centrum van York. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel in Bradford.

De stadswandeling York dient bij boeking te worden doorgegeven (voordeelpakket).

Dag 4 Nationaal Park Lake District

We maken een prachtige dagtocht naar het Nationaal Park Lake District. Het gebied bestaat uit 16 langgerekte meren omgeven door ruige bergen en beboste valleien die worden afgewisseld met pittoreske dorpjes als Ambleside, Bowness en Windermere. Geniet van de mooie uitzichten tijdens de rondrit. U kunt een boottocht maken op één van de meren waarbij u langs schilderachtige gebieden vaart. De streek is erg geliefd bij kunstenaars. Beatrix Potter schreef hier de bekende kinderboeken over Peter Rabbitt en zijn familie. We maken een stop in één van de toeristische stadjes met restaurants, winkels en de bekende Engelse tearooms.

Dag 5 Studley Royal Park en Harrogate

We rijden door het zuidelijk deel van het Yorkshire National Park waar de tv-serie rond James Herriot werd opgenomen. Het is een heuvelachtig gebied met talloze beekjes en groene valleien. We brengen een bezoek aan Studley Royal Park, een prachtig landschapspark met een spectaculaire watertuin, dat ontwikkeld is rond één van de grootste kloosterruïnes van Engeland, de Fountains Abbey. Het park en de ruïne staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de namiddag staat het kuuroord Harrogate op het programma. Bezienswaardig zijn de tuinen, de statige huizen en Betty’s Tearooms. Na wederom een indrukwekkende dag rijden we terug naar ons hotel in Bradford.

Dag 6 North Yorkshire stoomtrein en Whitby

Vanmorgen heeft u de keuze. Na het ontbijt rijden we naar Pickering. Pickering is een bedrijvig stadje met leuke tearooms, pubs en restaurantjes en antiekzaken waar heerlijk kunt ronddwalen. Rond 11.00 uur kunt u aan boord van de North Yorkshire Railway of de route vervolgen in onze eigen touringcar. De mooie tocht van ongeveer 1 uur brengt u naar Grosmont in het hart van het nationale park. Het is een heerlijke rit. Je zit diep weggezakt in de rode pluche als de trein over de heide sjeest. Af en toe laat de machinist de fluit schellen en onderweg stopt de NYMR in enkele schattige stationnetjes waar de tijd is blijven stilstaan. In Grosmont staat de touringcar op u te wachten, we rijden door naar het visssersplaatsje Whitby. Bent u goed ter been dan kunt u de 199 treden op naar de prachtige ruïne van de abdij. U wordt getrakteerd op een prachtig uitzichtig. Via de kustweg rijden we naar Scarborough en dan weer terug naar Bradford.

De stoomtrein North Yorkshire Moors dient u bij boeking door te geven (voordeelpakket).

Dag 7 Haworth

Na het ontbijt verlaten we Bradford. We brengen in de ochtend een bezoek aan het nabijgelegen Haworth, een typisch West Yorkshire dorpje met geplaveide straatjes. Naast de kerk staat de pastorie waar de beroemde zusjes Brontë hun leven doorbrachten en meesterwerken schreven als Wuthering Heights en Jane Eyre. Het huis is nu een museum. U kunt het dorpje en het museum op eigen gelegenheid bezoeken. Vervolgens vertrekken we aan het begin van de middag richting ons hotel in de omgeving van Londen voor diner en overnachting.

Dag 8 Terugreis

We verlaten ons hotel en rijden naar Dover voor de bootovertocht naar Calais. Via Frankrijk en België rijden we naar Nederland, waar u in Noord-Brabant de gelegenheid krijgt voor het afscheidsdiner alvorens u met de servicelijn wordt teruggebracht naar uw opstapplaats. De reizigers die in Breda uitstappen worden nog voor het afscheidsdiner teruggebracht naar Breda.

Engeland

Oppervlakte: 130.395 km² (ca. 3x Nederland)
Inwoners: 51.446.000
Hoofdstad: Londen
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Religie: 72% Anglicaans, 8% Rooms Katholiek, 2,5% Islamitisch
Valuta: Britse pond sterling (GBP)
Elektriciteit: 240V, stekkers type G, u bent een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wilt gebruiken in Engeland
Taal: Engels
Tijdzone: UTC 0, één uur eerder dan in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of ID-kaart geldig tot terugkomst in Nederland


Eten en drinken
Engeland staat bekend om het traditionele Engelse ontbijt, bestaande uit gebakken spek, ei, toast, witte bonen in tomaten saus en worstjes. Zoals dit ontbijt al doet vermoeden, zijn Engelsen stevige eters. Ook typisch Engels, en overal verkrijgbaar, is Fish & Chips. Dit is gefrituurde vis met aardappelslierten. Bier is een populaire drank in Engeland en dan met name de pint, een groot glas van iets meer dan een halve liter. Anders dan in Nederland wordt bier in Engeland zonder schuimkraag gedronken. Reden hiervoor is dat ze zoveel mogelijk bier voor hun geld willen. Toch is niet bier, maar thee de meest gedronken drank in Engeland. Engelsen drinken per jaar zo’n 4 kilo thee! Een kop echte English tea mag dus niet ontbreken tijdens een bezoek aan Engeland.

Flora en fauna
De flora in Engeland vertoond veel diversiteit. De gebieden hebben hun eigen kenmerken. Dover heeft bijvoorbeeld de krijtrotsen, Oost-Engeland biedt grote weidse vlakten en in East Anglia zijn lange, brede stranden te vinden. Drie kwart van Engeland wordt voor de landbouw gebruikt. Het is dan ook niet opmerkelijk dat er buiten de grote steden om veel groen is. Op het platteland staan nog veel traditionele boerderijen.

Het afwisselende landschap zorgt ook voor een diversiteit in fauna. Er leven veel knaagdieren en insecten, net als in Nederland. Maar op de vlaktes leven ook nog wilde paarden. Vogelaars kunnen hun hart ophalen in Engeland. Er zijn namelijk erg veel verschillende zang-, roof- en zeevogels.

Geschiedenis
De eerste inwoners kwamen met duizenden tegelijk naar het eiland, voornamelijk uit Nederland, Duitsland en Denemarken. Deze mensen werden Angelen genoemd. Al snel werd de macht van Engeland uitgebreid, doordat het land kolonies veroverde. Een gevolg hiervan is dat Engels nu één van ’s werelds belangrijkste talen is. De afzondering van de Curch of England van de rooms-katholieke kerk is één van de redenen waardoor Engeland zich steeds verder afscheidde van de rest van Europa. Het land is wel lid van de Europese Unie, maar houdt zijn eigen karakter. Voorbeelden zijn het rijden aan de linkerkant, maar ook door de Euro niet in te voeren.

Prijsniveau
De prijzen liggen hoger dan in Nederland.

Leuke feitjes:
 • Anders dan in Nederland, is men er in Engeland van overtuigd dat een zwarte kat geluk brengt. Een witte kat zou juist ongeluk brengen.
 • Zoals bij iedereen bekend is, wordt in Engeland aan de linkerkant van de weg gereden. Toch geldt wel de regel dat rechts voorrang heeft.

Diverse hotels in Lake District

U verblijft de heen- en terugweg in een 3* hotel in de omgeving van Londen. Tijdens de tussengelegen 5 nachten verblijft u in Clarion Cedar Court Leeds/Bradford Hotel 4*. De namen en adresgegevens van de hotels in Londen ontvangt u in uw reispapieren.

Clarion Cedar Court Leeds/Bradford Hotel 4*

Een prima verzorgd hotel tussen Bradford en Leeds. Op 10 minuten rijden van Bradford. Het hotel heeft een gezellige lounge bar en restaurant. Ter ontspanning kunt u gratis gebruik maken van het zwembad, sauna, steamroom en fitnessruimte. Alle kamers hebben een tv en koffie/thee zet faciliteiten. In de kamers een aparte badkamer met douche en toilet. Het hotel heeft een lift. Wifi is gratis in het hotel.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord
Lelystad
Harderwijk*
Breda > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Tilburg
Den Bosch
Oss
Breda
Uden > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Uden
Nijmegen
Den Haag > Alphen aan den Rijn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Rotterdam > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Arnhem
Tiel
Gorinchem
Enschede > Zutphen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Alkmaar*
Utrecht
Veenendaal
Zaandam > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Zaandam
Amsterdam Zuid
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Nieuw-Dijk / Didam
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
19:38:06 | 0,55 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch