telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 8 dagen Kroatië, Vrsar

  • Halfpension
  • Vervoer per Comfort Class touringcar
  • Verblijf in Hotel Pineta 3*
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Vanaf de verzamelplaats rijden we naar ons overnachtingshotel in het zuiden van Duitsland. Onderweg zullen voldoende stops worden gemaakt. Bij aankomst in het hotel staat er een heerlijk diner voor u klaar.

Dag 2 Aankomst Vrsar

Na het ontbijt rijden we verder richting Kroatië. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in Vrsar waar we de komende nachten verblijven.

Dag 3 Grotten van Postojna

Een bezoek aan één van de grootste en mooiste grottenstelsels ter wereld, de grotten van Postojna, staat vandaag op het programma. Het eerste deel van de tocht door de grotten gaat per trein, waarna u te voet verder gaat onder leiding van een gids. U ziet grillige rotsformaties, stalactieten- en stalagmietenvelden en andere druipsteenafzettingen. Na het bezoek aan de grotten rijden we via een mooie route terug naar ons hotel. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht besteden.

Dag 4 Opatija en Mošćenička Draga

In de ochtend brengen we een bezoek aan het toeristische Opatija, een prachtige stad gekenmerkt door tal van imposante, pastelkleurige villa’s en oude hotels. U kunt een wandeling maken over het bekende Frans-Jozef pad. Dit unieke wandelpad loopt langs de prachtige kust van Volosko naar Lovran. Aansluitend rijden we naar het middeleeuse bergdorpje Mošćenička Draga, een vroeger zeeroversnest hoog op de heuvel gelegen met een mooi uitzicht over de zee. In Mošćenička maakt u kennis met de burgemeester. Hij neemt u mee voor een rondleiding en bezoek aan de kerk en olijfoliemolen.

Dag 5 Rovinj en Porec

In de ochtend brengen we een bezoek aan de oude Romeinse havenplaats Rovinj. Het oude centrum ligt hoog op een schiereiland omringd door sjieke Venetiaanse huizen. De Italiaanse invloed is hier sterk aanwezig. Het ismet z’n ontelbare gezellige, smalle steegjes wellicht de meest romantische stad van de streek en daarom ook zeer populair bij kunstenaars en schilders. In de middag bezoeken we Porec, één van de bekendste vakantieplaatsen van Kroatië. In Porec kunt u een bezoek brengen aan de Euphrasius basiliek. Deze prachtige basiliek stamt uit de 6e eeuw en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dag 6 Vrije dag of excursie Pula en Brijuni eilanden

Vandaag kunt u kiezen ofwel heeft u vrije tijd in Vrsar of u reserveert een excursie naar de stad Pula en de Briijuni eilanden. In de stad Pula zijn veel Romeinse overblijfselen te vinden. Het bekendste bouwwerk is het amfi theater. In grootte neemt het de zesde plaats in onder alle Romeinse arena’s die behouden zijn gebleven. Het bood plaats aan 23.000 toeschouwers om naar de gladiatorengevechten te kijken. In de oude binnenstad van Pula kunt u heerlijk wandelen of winkelen. In de middag rijden we naar Fazana. U kunt hiervandaan een boottocht maken naar de Brijuni eilanden. De eilandengroep bestaat uit twee grote eilanden en twaalf kleine eilandjes. Op het eiland Veli Brijun kunt u met een toeristentreintje een rondje maken over het eiland. U ziet er Romeinse opgravingen en de zomerresidentie van Tito. De natuur is zeer afwisselend met typische mediterrane begroeiing.

De excursie Pula en Brijuni eilanden dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 7 Vertrek Vrsar

Vandaag nemen we al weer afscheid van Vrsar. Via een mooie route rijden we naar ons overnachtingshotel in Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 8 Terugreis

Na het ontbijt rijden we terug naar Nederland. Onderweg worden er enkele stops gemaakt en op het verzamelpunt krijgt u de gelegenheid om iets te eten. Vervolgens reist u met de servicelijn terug naar uw opstapplaats.

Kroatië

Oppervlakte: 56.538 km² (ca. 1,5x Nederland)
Inwoners: 4.489.460
Hoofdstad: Zagreb
Regeringsvorm: Parlementaire democratie
Religie: Rooms Katholiek
Valuta: Kuna (HRK)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C en F, u bent geen verloopstekker nodig
Taal: Kroatisch
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of ID-kaart geldig tot terugkomst in Nederland

Eten en drinken
Kroatië kent een aantal traditionele gerechten die u geproefd moet hebben. Aanraders zijn: kalkoen met macaroni of mie, dalmatisch gerookte ham, salami met paprika en brodet en paticada. Laatstgenoemde, een heerlijke visschotel, is de meest bekende. Kroatië wordt niet bij uitstek gezien als een wijnland, maar biedt wel erg goede wijnen. Rode wijnen vindt u vooral aan de kust. Verder landinwaarts treft u meer witte wijnen aan.
 
Flora en Fauna
Wat betreft de plantenwereld is Kroatië zeer kleurrijk. In de bergen zijn onbeschrijflijk veel soorten bomen en planten. Vooral als alle bloemen in de zomer in bloei staan, geeft dit een kleurrijk aanzicht. Dankzij de vele verschillende dieren die in Kroatië leven, is het land populair bij jagers uit buurlanden. Herten, vossen en beren komen er veel voor. Verder leven er nog wolven in het wild in de binnenlanden.
 
Geschiedenis
In Kroatië zijn al een heel aantal oorlogen gevoerd. Omstreeks 200 v. Chr. verdreven de Romeinen de Illyriërs. De steden Porec, Pula, Rovinj, Trogir en Split stammen uit dit Romeinse tijdperk. De huidige Kroaten zijn afstammelingen van het Slavische volk, de bevolking van het gebied rond het jaar 100. In 500 komt Hongarije aan de macht, nadat Kroatië 400 jaar een onafhankelijke staat geweest was. Tot aan het einde van WO I in 1918 blijft dit het geval. Vanaf dan vormt Kroatië samen met Servië en Slovenië de Joegoslavische Republiek. Josip Tito leidde tijden WO II het communistische verzet. Bijna zonder hulp versloegen ze de Duitsers. Tot aan zijn dood in 1980 was Tito leider van Joegoslavië. Kroatië wordt onafhankelijk op 25 juni 1991. Dit leverde nog wel eens onrust op, want er leven nog veel Serven in Kroatië. In 1995 wordt de vrede getekend, maar deze periode heeft in heel Kroatië diepe sporen achtergelaten.

Leuke feitjes
  • ’s Werelds kleinste stad ligt in Istrië. In het stadje, Hum, staan slechts 12 huizen en wonen 30 mensen.
  • Kroatië telt maar liefst 1185 eilanden, daarvan zijn er 66 bewoond. De eilanden zijn allemaal gelegen in de Adriatische Zee, voor de kust van Kroatië.

Hotel Pineta 3*

Hote Pineta ligt tegenover het oude centrum van Vrsar. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar en openlucht zwembad (seizoensgebonden). Er is ook een lift aanwezig in het hotel. De kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, televisie, telefoon en  in de gehele accommodatie kunt u gratis gebruik van WiFi.
 

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord
Lelystad
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam
Amsterdam Zuid
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
15:39:10 | 0,6 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch