telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:30 - 18:00 uur zaterdag : 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 8 dagen Boedapest, Balatonmeer en de Poesta

vanaf € 399,-
8,2 Zeer goed!
47 beoordelingen
Uitstekende chauffeur, gaf vaak dieper gaande info en was zeer goed geïnformeerd.
Lees de hele ervaring
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Vervoer per Comfort Class touringcar
 • Hotel Magistern Siofok aan het Balatonmeer
 • Stadstour Boedapest optioneel
 • Maak kennis met het Batalonmeer
 • Dagtocht Hongaarse traditie op de Poesta voordelig bij te boeken
 • Donauknie: Basiliek van Esztergom en sfeervol Szetendre
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Dag 1 Heenreis

Vanaf onze verzamelplaats rijden we via een fraaie route naar ons overnachtingshotel in Duitsland. Onderweg maken we diverse stops. ’s Avonds arriveren we in ons hotel voor een diner en overnachting.

Dag 2 Melk en aankomst Siofok

Na het ontbijt vervolgen we onze reis naar Boedapest. Onderweg maken we een stop in het plaatsje Melk in Oostenrijk. In Melk staat een wereldberoemd benedictijner klooster. De bibliotheek en de kloosterkerk met zijn vele fresco’s, zijn het bezichtigen waard. Keizer Franz Jozef I verbleef hier regelmatig in de Stift als hij op doorreis was. Het enorme klooster is vanaf de snelweg Linz-Wenen duidelijk te zien. In het begin van de avond bereikt u Siofok. Bij aankomst in het hotel staat er een diner voor u klaar.

Dag 3 Natuurtocht Donauknie

Nadat u hebt kunnen genieten van het ontbijt vertrekken we per touringcar voor een mooie natuurrondrit. We volgen de ronding van de Donau, ook wel Donauknie genoemd. In de Donauknie vindt u tal van leuke dorpjes en een schitterende natuur. Via een mooie route rijden we naar Esztergom, waar u een bezoek kunt brengen aan de prachtige basiliek, de grootste van Hongarije. De kathedraal is gebouwd naar het voorbeeld van de Sint Pieter in Rome. In de middag zetten we koers richting het pittoreske dorpje Szentendre, waar u op eigen gelegenheid rond kunt kijken en kunt wandelen langs de Donau. ‘s Avonds keren we terug naar ons hotel voor een heerlijk diner.

Dag 4 Boedapest

Vandaag maken we een dagtocht naar Boedapest. We maken o.l.v. een Nederlands sprekende gids een uitgebreide stadsrondrit langs de bekendste bezienswaardigheden. We passeren het Vissersbastion, de Matthiaskerk, het Heldenplein en de Kettingbrug. Tussendoor worden er voldoende stops gemaakt, zodat u volop de gelegenheid krijgt om foto’s en video-opnamen te maken. Na de stadsrondrit heeft u nog voldoende tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. U kunt ook een boottocht over de Donau maken, waarbij u het grote parlementsgebouw van Boedapest zult passeren.

De dagtocht Boedapest o.l.v. een gids dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 5 Dagtocht Poesta of vrije dag

Vandaag kunt u genieten van een vrije dag of reserveren voor de dagtocht Poesta. De Poesta is het graslandschap van de Grote Hongaarse Laagvlakte. Een uitgestrekt natuurreservaat met traditionele boerderijen, typische waterputten en kuddes runderen en schapen. We rijden richting Kerekegyhaza. Bij aankomst wordt u ontvangen door een ‘cisko’, een traditionele paardenhouder, met een typisch Hongaarse brandy. De cisko begeleidt u met het klappen van de zweep naar de tribune, vanwaar u een geweldige paardenshow kunt bekijken. Per koets maakt u daarna een ritje over de Poesta, waarbij we een stop maken bij een traditionele boerderij. U wordt ontvangen met citermuziek. De boer geeft u tekst en uitleg over het leven op de Poesta in vroegere tijden. U kunt een kijkje nemen in de slaapkamer en stallen met typische wolvarkens. Ook zijn de plaatselijke produkten hier te koop. Per koets rijden we terug naar het restaurant, waar u kunt genieten van een echte poestamaaltijd. De bekende goulashsoep is vernoemd naar de koeienherders. Het zigeunerorkest zorgt voor een leuke muzikale noot!

De dagtocht Poesta dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 6 Balatonmeer

Vandaag maakt u kennis met het Balatonmeer en de plaatsen erom heen. U kunt hier per boot naar het tegenover gelegen schiereiland Tihany. Vanaf het hoogste punt op het eiland, bij de barokke abdijkerk, heeft u een prachtig uitzicht over het meer. In het oude centrum met de kleine straatjes vindt u vele souvenirswinkels. We vervolgen de route naar Balatonfüred, het kuuroord met de koolzuurhoudende bronnen. Via Herend rijden we terug naar het hotel. In Herend kunt u een bezoek brengen aan de porselein-fabriek. De fabriek levert nog aan veel buitenlandse vorsten. In het museum zijn vele kostbare en fraai bewerkte voorwerpen van porselein te bewonderen.

Dag 7 Vertrek Siofok en Wenen

Deze dag beginnen we aan de terugreis naar Nederland. Na het ontbijt nemen we afscheid van ons hotel en rijden via een mooie route richting Duitsland. Onderweg maken we een korte kennismaking met Wenen. Hier heeft u vrije tijd in het centrum om te lunchen. Aan het eind van de middag komen we aan bij het overnachtingshotel, alwaar een heerlijk diner voor u klaarstaat.

Dag 8 Terugreis

Na het ontbijt vervolgen we de terugreis. Teruggekeerd op onze verzamelplaats krijgt u de gelegenheid om iets te eten, alvorens u met onze servicelijn naar uw opstapplaats gebracht wordt.

Hongarije

Oppervlakte: 93.024 km²
Inwoners: 9.874.784
Hoofdstad: Boedapest
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholicisme
Valuta: Forint (HUF)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Hongaars
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
Hongarije kent een boerenkeuken, met een goede reputatie. Er wordt echter veel varkensvet gebruikt, een echte dikmaker. Daarnaast wordt er veel gebruikt gemaakt van kruiden, vooral paprikapoeder is populair. Een typisch Hongaars gerecht is goulash. Hongarije is daarnaast ook een belangrijke wijnproducent. De kwaliteitswijnen zijn afkomstig uit 22 wijngebieden. Andere Hongaarse dranken zijn Barackpalinka (abrikozenjenever) en Unicum (kruidenbitter, uit vele kruiden gebrouwen).

Flora en Fauna
Hongarije is erg zuinig op de natuur. Er zijn verschillende grote natuur- en nationale parken. Daarnaast zijn er vele beschermde natuurgebieden waarin de oorspronkelijke planten- en dierenwereld bewaard blijft. Hongarije kent een zeer gevarieerd landschap. In het oosten is de Grote Laagvlakte met de bekende poesta’s en kleine dorpjes met daar omheen uitgestrekte natuur. In het noorden zijn er juist woeste bergen en rivieren. In de beschermde gebieden zijn onder meer veel vogels, salamanders en otters te vinden. Maar ook leven er de Hongaarse grijze runderen, verschillende soorten varkens en bijzonder pluimvee. In de bosgebieden leven vooral wilde zwijnen, otters en vossen.

Geschiedenis
Hongarije werd lange tijd door de Kelten bezet, dit begon al lang voor Christus. De Romeinen veroverden het land in het jaar 10 en hadden eeuwenlang de macht over het gebied. In het jaar 1000 werd de Hongaarse staat opgezet en werd de eerste koning, István I, gekroond. Het communisme viel en het volk ging officieel over tot het christelijke geloof. Het land is ook nog gedurende 150 jaar in handen van Turkije geweest. Tijdens WO II werd Hongarije bezet door Duitsland. Uiteindelijk kwamen de Sovjets aan het eind van WO II als bevrijders. Het bleek echter om een overname te gaan en Hongarije werd aan het Oostblok toegevoegd. De Hongaren kwamen hiertegen in opstand, maar dit eindigde tragisch. Wat weer duidelijk maakte dat de Sovjets de macht hadden. In 1989 werd Hongarije uiteindelijke een vrije, democratische republiek. Sinds 2004 behoort het land tot de Europese Unie.

Prijsniveau
De prijzen in Hongarije liggen lager dan in Nederland.

Leuke feitjes
 • Het metronetwerk van Boedapest was de eerste metrolijn op het Europese vasteland. Hij werd op 2 mei 1896 geopend. Alleen Londen had eerder zijn eigen ondergrondse vervoer.
 • Hongarije heeft in de afgelopen eeuwen elf verschillende hoofdsteden gehad. Er moet wel bij vermeld worden dat Hongarije in die eeuwen deel uitmaakte van verschillende landen.

Hotel Magistern 3*

Hotel Magistern ligt aan de rand van Siófok aan het prachtige Balatonmeer. Het hotel is voorzien van een restaurant, bar, terras met ligstoelen en een lift. De kamers beschikken over een badkamer met douche en toilet. In het hotel is gratis wifi beschikbaar. 

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord*
Lelystad*
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem*
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam*
Amsterdam
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam

Excursiereis 8 dagen Boedapest, Balatonmeer en de Poesta

44 reizigers bevelen deze reis aan
8,2 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
47 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,1
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer per touringcar 8,5
 • Chauffeur 8,5
 • Reisprogramma 8
 • Accommodatie 7,8
 • Contact met Effeweg.nl 8,4
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
02:52:36 | 0,68 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch