telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 8 dagen Bijzonder Moravië - Light All inclusive

vanaf € 429,-
8,6 Zeer goed!
40 beoordelingen
Fantastische reis gehad naar Moravië! Een echte aanrader voor een ieder eens te proberen.
Lees alle ervaringen
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in een middeleeuws Kasteelhotel!
 • Gratis drankjes in Kasteelhotel van 18.00 - 22.00 uur
 • Ondergrondse boottocht Punkva grotten
 • Natuurtocht Moravische Karst en Pernštejn
 • UNESCO Lednice, Valtice en Olomouc
 • Avondprogramma's in Čejkovice, waaronder een wijnproeverij en een Ridderavond
 • Dagtocht Bratislava voordelig bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Met één van onze servicelijnen komt u aan op ons verzamelpunt, waar u kunt genieten van een kopje koffie of thee. Vervolgens rijden we naar ons overnachtingshotel in Duitsland.Onderweg worden er diverse stops gemaakt. Na aankomst in het hotel kunt u genieten van een goed verzorgd diner.

Zondag: Pernštejn en aankomst Čejkovice

Na het ontbijt steken we de grens met Tsjechië over. Eenmaal aangekomen in de zuidoostelijke regio Moravië brengen we een bezoek aan één van de beroemdste burchten van het land, Pernštejn. De burcht van de familie Pernštejn is een indrukwekkende middeleeuwse burcht, die met tal van vestingwerken op een rots staat, boven de Nedvedicka rivier. In de loop der eeuwen zijn er vele verfraaiingen aangebracht. De vertrekken zijn zeer verschillend ingericht, ieder met een eigen thema. Aansluitend rijden we naar ons Kasteelhotel in Čejkovice. Na het verdelen van de kamersleutels kunt u aan tafel voor een goed verzorgd diner. In de avond kunt u deelnemen aan een rondleiding door het Kasteelhotel, waarbij u alles te weten komt over de geschiedenis van het kasteel en de mysterieuze Orde van Tempeliers.

Maandag: Moravische Karst en Macochakloof

De Moravische Karst (Moravsky Kras) is een schitterende heuvelachtige, dichtbeboste streek ten noorden van Brno. Het grillige, kalkstenen gebied kenmerkt zich door steile wanden, diepe afgronden, kloven en ondergrondse meren. We maken een prachtige natuurtocht door de omgeving. Hoogtepunt is een bezoek aan de Macochakloof met tot 138 meter hoge wanden. De kloof is ontstaan toen het dak van de grot instortte. U kunt de kloof van bovenaf bekijken als u met de kabelbaan naar boven gaat. Centrum van de regio is de ‘rotsmolen’ Skalní Mlýn, waar prachtige wandelroutes beginnen. Vanaf hier kunt u te voet of met een treintje naar de Punkva-grotten. Hier kunt u, o.l.v. een gids, een wandeling maken door de gangen en de grotten. Ook kunt u een boottocht maken over de ondergrondse rivier. U ziet immense stalactieten en stalagmieten in prachtige kalkgrotten. We raden u aan goede wandelschoenen aan te trekken. Vanavond kunt u deelnemen aan een wandeling door het wijndorp Cejkovice o.l.v. een gids. De vele lokale wijnboeren stallen hun producten uit voor hun huizen en wijnkelders en laten u proeven van hun wijnen.

Dinsdag: Lednice en Valtice

Het zuiden van Moravië is dé wijngaard van Tsjechië. Het glooiende landschap wordt gedomineerd door wijngaarden en kleine dorpjes. Tot 1945 woonde in dit gebied de familie Liechtenstein, de voormalige eigenaren van de fraaie UNESCO landgoederen Lednice en Valtice. Een wandelroute loopt door bossen en parkachtige landschappen langs 19e-eeuwse elementen, zoals een minaret, de drie Gratiën en een Apollotempel. Ook de mooi aangelegde Franse tuin en het romantische Engelse park zijn een lust voor het oog. Via een mooie route rijden we terug naar Cejkovice. In de avond brengen we een bezoek aan de wijnkelders van de Tempeliers, direct naast het kasteel. In het tunnelcomplex liggen tientallen eiken vaten, die door middel van houtsnijwerk de geschiedenis van de wijnbouw vertellen. Tegenwoordig behoren de wijnkelders toe aan een coöperatie van lokale wijnboeren. Uiteraard zal het wijnkelderbezoek worden afgesloten met een proeverij van de geroemde wijnen Templářské Sklepy.

Woensdag: Vrije dag of dagtocht Bratislava

Vandaag heeft u een vrije dag. Met de gasten die de dagtocht Bratislava hebben bijgeboekt vertrekken we voor een bezoek aan deze voormalige Tsjechoslowaakse stad. Bratislava is tegenwoordig hoofdstad van Slowakije en is gelegen aan de Donau. Bepalend voor het beeld van Bratislava is de hoog boven de stad uittorende burcht. Ook zeker een bezoek waard is het mooie historische centrum van Bratislava. In de loop van de middag keren we terug naar Cejkovice. Vanavond staat een Ridderavond op het programma in de wijnkelder van het hotel. Geniet van een heerlijk Bourgondisch diner en waan uzelf even een Tempelier!

Donderdag: Olomouc en Kroměříž

In Olomouc stond, hoog boven de rivier de Morava, in de 8e-eeuw een Slavische burcht, die later door de Premysliden werd veroverd. Aan de voet van de burcht ontstond Olomouc, eens de hoofdstad van Moravië. Nu staat op deze heuvel de Wenceslaskathedraal. In 1778 werd de stad de zetel van de aartsbisschop. In het centrum vindt u het mooie witte 14e-eeuwse raadhuis, de barokke Drievuldigheidszuil en twee prachtige fonteinen. Op de terugreis bezoeken we de stad Kroměříž, één van de elegantste steden van Moravië, beroemd om zijn grote parken en het barokke paleis. De stad werd tijdens de 30-jarige oorlog verwoest. Karl von Liechtenstein bouwde met inzet van Italiaanse bouwmeesters de stad weer op in renaissance- en barokstijl en de stad valt nu onder Monumentenzorg.

Vrijdag: Vertrek Moravië en Karlovy Vary

Wij nemen afscheid van Moravië en rijden naar het bekende kuuroord Karlovy Vary. Hier kunt u een wandeling maken door dit prachtige plaatsje en de sfeer van een kuuroord opsnuiven. Daarna rijden we naar Duitsland voor diner en overnachting.

Zaterdag: Terugreis

We rijden via de Duitse autobanen terug naar Nederland. Op ons verzamelpunt heeft u de gelegenheid om een afscheidsdiner te gebruiken (niet inbegrepen op vertrek 22 oktober, te reserveren bij uw chauffeur). Vervolgens reist u met de servicelijnen naar uw opstapplaats.

Landkaart: Bijzonder Moravië - Light All inclusive

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.
Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Bolderman.nl.​

Hotel Zámek Čejkovice

U overnacht op een bijzonder historische plek. Rond 1250 kwamen de Tempeliers vanuit Zuid-Frankrijk naar Moravië. Zij bouwden een vesting in wat later Čejkovice werd ter bescherming van de handelswegen, brachten kennis mee over de wijnbouw en bouwden op grote schaal wijnkelders. De vesting, later kasteel, van Čejkovice vormt hiermee de bakermat van de beroemde Moravische wijnen. In dit kasteel overnacht u deze week en waant u zich even als een Tempelier uit de middeleeuwen. Het schitterende kasteel ligt op een heuvel aan de rand van het dorp en huisvest tegenwoordig een 3* hotel, dat beschikt over o.a. een bar, restaurant, wijnkelder, binnenplaats met terras en wifi. Uw kamer is voorzien van tv, telefoon en badkamer met bad of douche en toilet. Het kasteelhotel beschikt niet over een lift. De kamers bevinden zich op de eerste etage.

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Zeeland (Noord-Brabant):
Restaurant Het Witte Huis | Reekseweg 7| 5411 RB Zeeland (Noord-Brabant)

Klik hier voor een overzicht van onze opstapplaatsen via Zeeland

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Excursiereis 8 dagen Bijzonder Moravië - Light All inclusive

39 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
40 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,7
 • Vervoer per touringcar 8,8
 • Chauffeur 9,3
 • Reisprogramma 8,6
 • Accommodatie 7,8
 • Contact met Effeweg.nl 8,7
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
21:32:12 | 0,08 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch