telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:30 - 18:00 uur zaterdag : 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 8 dagen Bijzonder Moravië - light All inclusive

8,6 Zeer goed!
29 beoordelingen
Fantastische reis gehad naar Moravië! Een echte aanrader voor een ieder eens te proberen.
Lees alle ervaringen
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in een prima 3* hotel in Blansko
 • Gratis drankjes in Blansko van 18.00 - 22 uur
 • Brno en indrukwekkende Macochakloof
 • Ondergrondse boottocht Punkva grotten
 • Natuurtocht Moravische Karst en Pernštejn
 • UNESCO Lednice, Valtice en Olomouc Wenceslas kathedraal
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen..
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons verzamelpunt, waar u kunt genieten van een kopje koffie of thee. Vervolgens rijden wij naar ons overnachtingshotel in Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 2 Blansko

Na het ontbijt rijden wij Tsjechië binnen en bereiken wij in de loop van de middag ons Holiday Hotel Macocha in Blansko. Na het verdelen van de kamersleutels kunt u aan tafel voor een goed verzorgd diner. ’s Avonds zijn de drankjes in het hotel gratis van 18.00 - 22.00 uur. Heerlijk om na het diner plaats te nemen in de bar of op het terras om de dag met elkaar door te spreken.

Dag 3 Brno en Macochakloof

Na het ontbijt rijden we eerst naar de grootste stad van Moravië, Brno, waar het historische centrum prachtig gerestaureerd is. U ziet de burcht Spilberk, in de loop der eeuwen uitgebouwd tot een ware citadel. Het oude raadhuis heeft een gotische gevel, waarvan een pinakel bewust zo gedraaid is, dat het lijkt alsof hij er elk moment af kan vallen. In het portaal zijn de ‘Draak’ en het ‘Wiel’ van Brno te zien, de symbolen van de stad. U heeft voldoende gelegenheid het mooie centrum van Brno te verkennen. Aansluitend maken we een prachtige natuurtocht door de omgeving. Hoogtepunt is een bezoek aan de Macochakloof met tot 138 meter hoge wanden. De kloof is ontstaan toen het dak van de grot instortte. U kunt de kloof van bovenaf bekijken als u met de kabelbaan naar boven gaat.

Dag 4 Lednice, Valtice en Mikulov

Vandaag bezoeken we het mooie zuidelijke gedeelte van Moravië. Eerst passeren we Brno en bereiken daarna het stroomgebied van de rivier de Dyje met tal van interessante plaatsjes, omgeven door wijngaarden en akkers. Tot 1945 woonde in dit gebied de familie Liechtenstein, de voormalige eigenaren van de fraaie UNESCO landgoederen Lednice en Valtice. Een wandelroute loopt door bossen en parkachtige landschappen langs 19e eeuwse elementen, zoals een minaret, de drie Gratiën en een Apollotempel. Ook de mooi aangelegde Franse tuin en het romantische Engelse park zijn een lust voor het oog. We rijden door naar het plaatsje Mikulov, het streekcentrum van wijnbouw, groente en fruit. In het middeleeuwse kasteel is in de kelders een wijnmuseum ingericht. Opvallend is het reusachtige wijnvat met een inhoud van 101.000 liter! Uiteraard bezoeken we ook een wijnproeverij, zodat u zelf een glaasje kunt proberen.

Dag 5 Moravische Karst en Pernštejn

De Moravische Karst (Moravsky Kras) is een schitterende heuvelachtige, dichtbeboste streek ten noorden van Brno. Het grillige, kalkstenen gebied kenmerkt zich door steile wanden, diepe afgronden, kloven en ondergrondse meren. Bij Skalní Mlýn brengt een elektrisch treintje u naar de ingang van de Punkva grot (entree niet incl.). We wandelen met een gids door de gangen en de grotten en maken een boottocht op de ondergrondse rivier. U ziet immense stalactieten en stalagmieten in prachtige kalkgrotten. We raden u aan goede wandelschoenen aan te trekken. Vanmiddag bezoeken we één van de beroemdste burchten van het land, Pernštejn (entree niet incl.). De burcht van de familie Pernštejn is een indrukwekkende middeleeuwse burcht, die met tal van vestingwerken op een rots staat, boven de Nedvedicka rivier. In de loop der eeuwen zijn er vele verfraaiingen aangebracht. De vertrekken zijn zeer verschillend ingericht, ieder met een eigen thema. Zeker een bezoek waard dus!

Dag 6 Olomouc en Kroměříž

Olomouc is na Praag de stad met de meeste monumenten van Tsjechië en mag zich met recht 'de parel van het groene kussen' van Moravië noemen. Het meest opvallende gebouw van Olomouc is de kathedraal van Sint-Wenceslas. De torens van dit gebouw markeren het stadsaanzicht. Eén van de torens is maar liefst 100 meter hoog en daarmee de hoogste kerktoren van heel Moravië. In de kathedraal van Sint-Wenceslas vindt u ook de grootste kerkklok van Olomouc, welke maar liefst 8 ton weegt. In Olomouc vindt u ook twee pestzuilen waarvan de Zuil van de Heilige Drievuldigheid de meest interessante is. Deze zuil maakt ook onderdeel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst lijst. De zuil is maar liefst 35 meter hoog. In het centrum vindt u het mooie witte 14e eeuwse raadhuis, de barokke Drievuldigheidszuil en twee prachtige fonteinen. Op de terugreis bezoeken we de stad Kroměříž, één van de elegantste steden van Moravië, beroemd om zijn grote parken en het barokke paleis.

Dag 7 Vertrek Blansko en Karlovy Vary

Wij nemen afscheid van Blansko en rijden via een mooie route naar het bekende kuuroord Karlovy Vary. Hier kunt u een wandeling maken door dit prachtige plaatsje en de sfeer van een kuuroord opsnuiven. Daarna rijden we naar Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 8 Terugreis

We rijden via de Duitse autobanen terug naar Nederland. Op ons verzamelpunt heeft u de gelegenheid om een afscheidsdiner te gebruiken. Vervolgens reist u met de servicelijnen naar uw opstapplaats.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Holiday Hotel Macocha 3*, Blansko

Dit hotel ligt aan de rand van het centrum van Blansko. Het bestaat uit 2 gebouwen en beschikt over een restaurant, bar, klein terras en lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, televisie en telefoon. Een kluisje kunt u huren bij de receptie. In het hotel zijn de drankjes van 18.00 uur tot 22.00 uur gratis (lokale frisdank, wijn en bier en koffie of thee). Wifi is gratis in het hotel.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Nieuw-Dijk (Didam):
Restaurant Juffrouw Tok | Tolweg 9 | 6942 HX Didam

Klik hier voor een overzicht van alle opstapplaatsen voor deze reis

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Excursiereis 8 dagen Bijzonder Moravië - light All inclusive

29 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
29 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,6
 • Vervoer per touringcar 8,8
 • Chauffeur 9,1
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 7,7
 • Contact met Effeweg.nl 8,7
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
17:21:54 | 0,32 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch