telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:30 - 18:00 uur zaterdag : 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 7 dagen Weimar, Leipzig en Dresden

vanaf € 329,-
 • Halfpension
 • Vervoer per Comfort Class touringcar
 • Hotel am Rossplan 3* superior
 • Dansavond met DJ en een Grillavond
 • Leipzig en Dresden o.l.v. een gids
 • Stoomschip Dresden over de Elbe
 • Altenburg en likeur
 • Weimar en Zwickau
 • Oberwiesenthal met kabelbaan
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Dag 1 Heenreis

Vanaf onze verzamelplaats rijden we naar Altenburg. Tegen het eind van de middag arriveren we in het hotel waar u wordt ontvangen met een welkomstdrankje.

Dag 2 Weimar

Vandaag brengen we een bezoek aan Weimar, een ware trekpleister voor toeristen. Het is door UNESCO uitgeroepen tot het werelderfgoed ‘Klassiek Weimar’. Bezienswaardigheden zijn het Goethe huis en het Nationaal Theater. U kunt een heerlijke wandeling maken in het Park an der Ilm dat midden in de stad ligt. Hierna keren we terug naar het hotel.

Dag 3 Leipzig 'stad van de muziek'

In de ochtend vertrekken we richting Leipzig. O.l.v. een gids maakt u een stadsrondrit en stadswandeling. U ziet onder andere de opera, het oude raadhuis en de laatgotische Thomaskirche. De internationale roem van Leipzig als muziekstad is nauw verbonden met Johann Sebastian Bach en andere grote musici als Felix Mendelssohn en Robert Schumann. Modern en talrijk zijn hier de theaters en de jazzkelders. Na de stadstour wordt het winkelcentrum Hauptbahnhof aangedaan: een modern winkelcentrum waar u kunt winkelen en lunchen. Na de middag hebt u vrije tijd om nog verder te winkelen of de stad op eigen gelegenheid te verkennen.

De stadsrondrit en -wandeling Leipzig dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 4 Zwickau en Oberwiesenthal

Na het ontbijt vertrekken we richting het Oost-Duitse stadje Zwickau, voornamelijk bekend vanwege de fabricage van de Trabant. Tevens is dit de geboorteplaats van de componist Robert Schumann. In Zwickau kunt u het gereconstrueerde geboortehuis van de componist bezoeken en u kunt alles te weten komen over de August-Horch, de voorloper van de Audi, in het August-Horch museum. Vervolgens rijden door de prachtige natuur van het Ertsgebergte, dat bekend staat om haar verschillende soorten mineralen die gevonden zijn. We bezoeken de hoogst gelegen stad van Duitsland, Oberwiesenthal, op de Tsjechische grens. Deze stad ligt op circa 900 meter tegen de Fichtelberg aan. U kunt hier met een kabelbaan naar de top van de berg, hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Aansluitend brengen we een bezoek aan Annaberg-Buchholz, dit schitterende stadje herbergt tal van bezienswaardigheden, kerken, steegjes en het Erzgebirgsmuseum. Na dit bezoek rijden we terug naar ons hotel. Vanavond organiseert het hotel een barbecueavond.

Dag 5 Altenburg, likeur en dansavond met DJ

Vandaag gaan we Altenburg ontdekken. Allereerst ziet u het kasteel van Altenburg, ooit was dit het verblijf van de hertog van Saksen-Altenburg. Vandaag de dag is het speelkaartenmuseum in dit kasteel gevestigd. Vervolgens bezoeken we Altenburger Destille, een likeurdestilleerderij waar de bekende ‘Altenburger Klarer’ gefabriceerd wordt. Aansluitend heeft u vrije tijd om Altenburg op eigen gelegenheid te verkennen. Loopt u vooral een rondje over de Markt, één van de grootste van Thüringen! Na het diner organiseert het hotel een dansavond met DJ.

Dag 6 Dresden, stadswandeling en stoomschip Elbe

Na het ontbijt gaan we naar de barokstad Dresden. Ondanks de hevige bombardementen in de Tweede Wereldoorlog zijn veel mooie gebouwen behouden gebleven of weer in originele staat herbouwd. O.l.v. een gids maken we een stadswandeling, waarna u aansluitend vrije tijd heeft. Bezienswaardigheden in Dresden zijn onder andere het Semper Operahaus en de barokke vesting Zwinger. De Frauenkirche mag niet ontbreken in het programma. Na 60 jaar is het weer mogelijk de herstelde kerk te bezoeken. ’s Middags kunt u een prachtige boottocht met een klassiek stoomschip over de Elbe maken. Aan het eind van de middag rijden we terug naar het hotel.

De stadswandeling Dresden dient u bij boeking door te geven.

Dag 7 Terugreis

Na het ontbijt vertrekken we naar Nederland. Op onze verzamelplaats kunt u gebruik maken van een afscheidsdiner voordat u met de servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Het hotel kan de grillavond en muziekavond op een andere avond inplannen indien nodig.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Geschiedenis
Theoretisch gezien bestaat Duitsland nog niet zo lang. Het huidige Duitsland was tot 1862 een gebied met veel kleine koninkrijken. Vanaf 1862 vormden deze kleine koninkrijken één land, Duitsland, en begon het Europa te beheersen. Uiteindelijk leidden allerlei conflicten, eind 19e en begin 20e eeuw, tot de Eerste Wereldoorlog. Na deze oorlog was Duitsland belast met enorme schadevergoedingen. Hitler speelde hierop in met mooie praatjes en beloftes, waardoor hij aan de macht kwam. In 1939 viel het Duitse leger Polen binnen, het begin van de Tweede Wereldoorlog. Toen de Duierikanen. Dwars door Berlijn liep het IJzeren Gordijn, de scheiding tussen de twee delen. Hier stond ook de Berlijnse Muur. In 1989 viel te muur en was Duitsland weer één geheel: Bondsrepubliek Duitsland.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Hotel am Rossplan 3* superior

Dit gezellige 3* superior familiehotel ligt in het hart van Altenburg aan een gezellig plein. Altenburg kent meer dan 1000 jaar geschiedenis. Vanaf het hotel kunt u gemakkelijk de bezienswaardigheden van de stad verkennen, waaronder het 19e-eeuwse Theater, Lindenau Museum en Schloss Altenburg (kasteel Altenburg).

Het Hotel am Rossplan biedt rustige, helder ingerichte kamers met televisie en een badkamer met bad of douche en toilet. Gratis draadloos internet is hier beschikbaar.

Het hotel beschikt over een restaurant, gezellige bar en een lift. U kunt uitkijken naar het heerlijke ontbijtbuffet van Hotel am Rossplan en ook in de twee restaurants zult u zeker genieten van de smakelijke gerechten uit Thüringer. U kunt ook op het zonnige terras van uw maaltijd genieten.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord*
Lelystad*
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem*
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam*
Amsterdam
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
02:42:42 | 0,35 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch