Excursiereis 7 dagen Weimar, Leipzig en Dresden

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in hotel am Rossplan 3* Superior
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Dansavond met DJ en een grillavond
 • Leipzig en Dresden o.l.v. een gids bij te boeken
 • Altenburg en likeur, Weimar en Zwickau
 • Oberwiesenthal met kabelbaan
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Vanaf onze verzamelplaats rijden we naar Altenburg. Tegen het eind van de middag arriveren we in het hotel waar u wordt ontvangen met een welkomstdrankje.

Zondag: Weimar

Vandaag brengen we een bezoek aan Weimar, een ware trekpleister voor toeristen. Het is door UNESCO uitgeroepen tot het werelderfgoed ‘Klassiek Weimar’. Bezienswaardigheden zijn het Goethe huis en het Nationaal Theater. U kunt een heerlijke wandeling maken in het Park an der Ilm dat midden in de stad ligt. Hierna keren we terug naar het hotel.

Maandag: Leipzig 'stad van de muziek'

In de ochtend vertrekken we richting Leipzig. O.l.v. een gids kunt u een stadsrondrit en stadswandeling maken (bij te boeken optie). U ziet onder andere de opera, het oude raadhuis en de laatgotische Thomas- kirche. De internationale roem van Leipzig als muziekstad is nauw verbonden met Johann Sebastian Bach en andere grote musici als Felix Mendelssohn en Robert Schumann. Modern en talrijk zijn hier de theaters en de jazzkelders. Na de stadstour wordt het winkelcentrum Hauptbahnhof aangedaan: een modern winkelcentrum waar u kunt winkelen en lunchen. Na de middag heeft u vrije tijd om nog verder te winkelen of de stad op eigen gelegenheid te verkennen.

Dinsdag: Zwickau en Oberwiesenthal

Na het ontbijt vertrekken we richting het Oost-Duitse stadje Zwickau, voornamelijk bekend vanwege de fabricage van de Trabant. Tevens is dit de geboorteplaats van de componist Robert Schumann. In Zwickau kunt u het gereconstrueerde geboortehuis van de componist bezoeken en u kunt alles te weten komen over de August-Horch, de voorloper van de Audi, in het August-Horch museum. Vervolgens rijden we door de prachtige natuur van het Ertsgebergte, dat bekend staat om haar verschillende soorten mineralen die gevonden zijn. Op de grens met Tsjechië ligt de hoogst gelegen stad van Duitsland: Oberwiesenthal. Deze stad ligt op ca. 900 meter hoogte tegen de Fichtelberg aan. Aansluitend brengen we een bezoek aan Annaberg-Buchholz. Dit schitterende stadje herbergt tal van bezienswaardigheden, kerken, steegjes en het Erzgebirgsmuseum. Na dit bezoek rijden we terug naar ons hotel. Vanavond organiseert het hotel een grillavond.

Woensdag: Altenburg, likeur en dansavond met DJ

Vandaag gaan we Altenburg ontdekken. Allereerst ziet u het kasteel van Altenburg, ooit was dit het verblijf van de hertog van Saksen-Altenburg. Vandaag de dag is het speelkaartenmuseum in dit kasteel gevestigd. Vervolgens bezoeken we Altenburger Destille, een likeurdestilleerderij waar de bekende ‘Altenburger Klarer’ gefabriceerd wordt. Aansluitend heeft u vrije tijd om Altenburg op eigen gelegenheid te verkennen. Loopt u vooral een rondje over de Markt, één van de grootste van Thüringen! Na het diner organiseert het hotel een dansavond met DJ.

Donderdag: Dresden

Na het ontbijt gaan we naar de barokstad Dresden. Ondanks de hevige bombardementen in de Tweede Wereldoorlog zijn veel mooie gebouwen behouden gebleven of weer in originele staat herbouwd. O.l.v. een gids kunt u een stadswandeling maken (bij te boeken optie), waarna u aansluitend vrije tijd heeft. Bezienswaardigheden in Dresden zijn onder andere het Semper Operahaus en de barokke vesting Zwinger. De Frauenkirche mag niet ontbreken in het programma. Na 60 jaar is het weer mogelijk de herstelde kerk te bezoeken. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden in het centrum van Dresden. Aan het eind van de middag rijden we terug naar het hotel.

Vrijdag: Terugreis

Na het ontbijt vertrekken we naar Nederland. Op onze verzamelplaats kunt u gebruik maken van een afscheidsdiner voordat u met de servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Landkaart: Weimar, Leipzig en Dresden

Het hotel kan de grillavond en dansavond op een andere avond inplannen indien nodig.
​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel am Rossplan 3* Superior

Dit gezellige 3* superior familiehotel ligt in het hart van Altenburg aan een gezellig plein. Altenburg kent meer dan 1.000 jaar geschiedenis. Vanaf het hotel kunt u gemakkelijk de bezienswaardigheden van de stad verkennen, waaronder het 19e-eeuwse Theater, Lindenau Museum en Schloss Altenburg (kasteel Altenburg).

Hotel am Rossplan biedt rustige, helder ingerichte kamers met televisie en een badkamer met bad of douche en toilet. Gratis draadloos internet is hier beschikbaar.

Het hotel beschikt over een restaurant, gezellige bar en een lift. U kunt uitkijken naar het heerlijke ontbijtbuffet van Hotel am Rossplan en ook in de twee restaurants zult u zeker genieten van de smakelijke gerechten uit Thüringer. U kunt ook op het zonnige terras van uw maaltijd genieten.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
01:54:50 | 1 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch