telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 6 dagen Bodensee, Schwäbische Alb en Mainau

vanaf € 359,-
  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Verblijf o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
  • Ontdek het mooiste van de Donaudal
  • Bezoek Meersburg en Schaffhausen
  • Dagtocht Konstanz en Mainau voordelig bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Heenreis

Vanaf onze verzamelplaats rijden we rechtstreeks naar ons hotel in Geisingen. Onderweg zullen enkele tussenstops worden gemaakt. Nadat u uw bagage naar uw kamer heeft gebracht, kunt u genieten van het diner.

Dinsdag: Donaudal

In het 15 km verderop gelegen Donaueschingen ontspringt de op-één-na-langste rivier van Europa: de Donau. U kunt hier de bron bekijken, maar ook de prachtige Jugendstilhuizen in het centrum. Vanuit Donaueschingen volgen we, met diverse tussenstops, de loop van de Donau die ondanks dat de rivier de eerste tientallen kilometers nog een smalle stroom is, wel bepalend is voor de overweldigende natuur in deze regio. Op sommige plekken verdwijnt’ de Donau zelfs enkele malen per jaar in de bodem en kan het zijn dat u door de droge rivierbedding loopt. Een bijzonder stukje geologie van deze omgeving. Even verderop heeft de Donau een schitterend dal uitgesleten in het karstgesteente. Vooral bij Beuron, met haar imposante klooster, is het Donaudal smal, met steile beboste hellingen en indrukwekkende rotsformaties: de Schwäbische Grand Canyon’; een lust voor het oog! Onze tour door het Donaudal eindigt in Sigmaringen, met haar indrukwekkende renaissance-kasteel Hohenzollern, dat hoog boven de stad uittorent. Aan het eind van de middag rijden we terug naar het hotel.

Woensdag: Bodensee: Uhldingen, Birnau en Meersburg

Na een half uurtje rijden vanaf het hotel doemt het kristalheldere water van de Bodensee voor ons op, met daarin de talloze plezierbootjes. Een prachtig gezicht! Langs de noordoever rijden we naar Uhldingen. In het Pfahlbautenmuseum vindt u archeologische vondsten en meer dan 20 replica’s van prehistorische paalwoningen, op en aan het water. Even verderop, in Birnau, is een bezoek aan de barokke bedevaartskerk een bezoek meer dan waard. Vooral het interieur in Rococo-stijl met talloze fresco’s is schitterend. Aan het begin van de middag arriveren we in Meersburg, dat geldt als één van de mooiste en gezelligste stadjes aan de Bodensee. Blikvanger is het kasteel, dat hoog boven het stadje uittorent. In het oude centrum waant u zich terug in de tijd en is het heerlijk toeven op één van de vele terrasjes. U kunt de dag afsluiten met een boottochtje langs de noordoever van de Bodensee, voordat we weer terugkeren naar ons hotel.

Donderdag: Vrije dag of Konstanz en Mainau

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden of een reservering maken voor een dagtocht Konstanz en Mainau (voordeelpakket). Via het schiereiland Bodanrück bereiken we de bisschopstad Konstanz. Deze enige Duitse stad aan de zuidoever van de Bodensee wordt ook wel de Poort naar Zwitserland genoemd. O.l.v. een gids maken we een wandeling door de historische binnenstad. In een wirwar van steegjes vindt u talloze muurschilderingen en bezienswaardigheden, zoals de Pulvertoren, de Konstanzer Munster en het prachtige raadhuis. Even verderop ligt het wereldberoemde bloemeneiland Mainau. Het eiland telt 45 hectare aan bloemenperken en is begroeid met de meest exotische planten en bomen, wat het eiland een haast tropische sfeer geeft. Geniet van al dit moois terwijl u rondwandelt over dit prachtige eiland. Daarnaast zijn een bezoek aan het kasteel en de barokke kerk zeker de moeite waard!

Vrijdag: Hegau, Höri, Stein am Rhein en Schaffhausen

De Hegau, het gebied tussen de Donau, Rijn en Bodensee, is een bijzonder geologisch gebied. Voorbeeld daarvan is de nabijgelegen Aachquelle, de grootste natuurlijke bron van Duitsland. Het voedt niet alleen het riviertje de Aach, die 32 km verderop uitmondt in de Bodensee, maar ondergronds ook de Donau. De Aach vormt hiermee een verbinding tussen de Donau en de Rijn. Na een stop bij deze bron rijden we door de Hegau, waar de vulkanische oorsprong nog altijd zichtbaar is in het landschap, richting de Bodensee. We rijden een prachtige route over het schiereiland Höri. Vele kunstenaars en schrijvers, zoals Otto Dix en Hermann Hesse, verbleven hier graag en deden hier hun inspiratie op. U zult zien waarom: het landschap en de uitzichten over het meer zijn schitterend! Daar waar het meer smaller wordt en overgaat in de Rijn, ligt Stein am Rhein. Het historische stadje kenmerkt zich door smalle straatjes en prachtig geschilderde gevels. Na een stop in Stein rijden we naar Schaffhausen, dat vooral beroemd is vanwege de watervallen in de Rijn. Met een bootje kunt u tot vlakbij de watervallen komen.

Zaterdag: Terugreis

Na het ontbijt verlaten we Zuid-Duitsland en rijden we terug naar Nederland. Op onze verzamelplaats krijgt u de gelegenheid om iets te eten, alvorens u met onze bekende servicelijnen naar uw opstapplaats gebracht wordt.

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Gasthof Sternen

Hotel Sternen ligt in Geisingen-Kirchen, tussen de Donau, Rijn en Bodensee. Het hotel beschikt over een restaurant, terras, sauna, wifi en een lift. Alle kamers zijn uitgerust met een badkamer met douche en toilet en tv.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Nieuw-Dijk (Didam):
Restaurant Juffrouw Tok | Tolweg 9 | 6942 HX Didam

Klik hier voor een overzicht van alle opstapplaatsen voor deze reis

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
21:19:41 | 0,31 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch