Excursiereis 6 dagen Beierse Woud - All inclusive

vanaf € 499,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
8,1 Zeer goed!
72 beoordelingen
Goed verzorgde mooie reis. De chauffeur/reisleider was super, dik tevreden.
Lees alle ervaringen
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in Hotel Ferien vom Ich o.b.v. All inclusive
 • Gratis drankarrangement tussen 17.00 - 23.00 uur
 • Gevarieerde avondprogramma’s in het hotel
 • Schitterende natuurtocht Beierse Woud en Glasroute
 • Ontdek Passau en Regensburg
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Heenreis

Vanaf onze verzamelplaats rijden we rechtstreeks naar ons hotel in Neukirchen. Onderweg zullen enkele tussenstops worden gemaakt. Nadat u uw bagage naar uw kamer heeft gebracht, kunt u genieten van het diner.

Dinsdag: Beierse Woud, Grosser Arber en glasblazerij

Vandaag maken we kennis met de schitterende natuur van het Beierse Woud. Bergtoppen van meer dan 1.000 meter hoog, dichte bossen afgewisseld met glooiende weiden, rivieren, rotsen en veengebieden kenmerken deze regio, dat niet voor niets liefkozend 'het Groene Dank van Europa' wordt genoemd. De hoogste berg is de bijna 1.500 meter hoge Grosser Arber aan het gelijknamige meer. Met de gondellift kunt u omhoog en na een kleine wandeling kunt u genieten van het uitzicht op de omliggende bergkammen. Het Beierse Woud is beroemd vanwege de glasproductie. Vooral rondom Zwiesel en Bodenmais vindt u talloze, soms eeuwenoude glasblazerijen. In Bodenmais brengen we een bezoek aan een glaswerkplaats waar u glasblazers, -slijpers en -graveurs aan het werk kunt zien.

Woensdag: Regensburg en Walhalla

Regensburg is één van de beter bewaarde middeleeuwse steden in Duitsland. Het is prachtig gelegen aan de rivier de Donau en omringd door beschutte berghellingen. Het stadsbeeld wordt bepaald door kerken, torens en stadhuizen uit de 12e- tot de 14e-eeuw. Uit steen gebouwd, waren zij een teken van rijkdom van de, toentertijd, meest welvaren stad van Zuid-Duitsland. De meer dan 330 meter lange Steinerne Brücke, is de oudst behouden gebleven stenen brug van Duitsland en biedt een prachtig uitzicht over de stad. De veelheid aan kunst en cultuur gaan hand in hand samen met echte Beierse gezelligheid. U kunt er uitgebreid winkelen en genieten in de vele cafés, restaurants en wijnlokalen. Op onze weg terug naar het hotel maken we een tussenstop bij een uniek bouwwerk: Walhalla, ook wel 'het Acropolis van Beieren' genoemd. In deze indrukwekkende eretempel op een plateau hoog boven de Donau worden belangrijke staatslieden en wetenschappers geëerd.

Donderdag: Passau

Op de grens met Oostenrijk ligt de stad Passau. In deze ‘Driestromenstad’ komen de Inn, de Donau en de Ilz bij elkaar. In het oude centrum met zijn karakteristieke nauwe straatjes bevinden zich vele bezienswaardigheden. De Stephansdom bezit het grootste kerkorgel van Europa met meer dan 17.000 orgelpijpen. Verder zijn de kathedraal, het raadhuis uit de 14e-eeuw en de twee burchten een bezoek waard. En wat dacht u van een heerlijke wandeling over de promenade langs de Donau of de vele gezellige terrasjes? In de middag rijden we via een prachtige route door het Beierse Woud terug naar het hotel.

Vrijdag: Vrije dag of Donaudurchbruch en Straubing

U heeft vandaag een vrije dag om heerlijk te relaxen. Als u het voordeelpakket heeft geboekt gaan we op weg naar de Donaudurchbruch. Deze rivier heeft hier een diepe, smalle kloof uitgesleten in het kalksteenmassief. De mooiste manier om deze kloof te verkennen is per boot. Vanuit Kelheim maken we een prachtige tocht over de Donau, langs steile rotspartijen, bossen en rivierstranden. Bij het klooster Weltenburg, prachtig gelegen in een bocht aan de Donau gaat u van boord. Bezoekt u vooral de abdijkerk, één van de grootste barokkerken van Duitsland. Per boot gaat u vervolgens weer terug naar Kelheim, waar de chauffeur op u wacht. Voordat we terugkeren naar het hotel brengen we een bezoek aan Straubing. Dit oude en gezellige stadje heeft een schilderachtig stadscentrum met vele historische bouwwerken waaronder de St. Jacobskirche.

Zaterdag: Terugreis

Na het ontbijt verlaten we Zuid-Duitsland en rijden we terug naar Nederland. Op onze verzamelplaats krijgt u de gelegenheid om iets te eten, alvorens u met onze bekende servicelijnen naar uw opstapplaats gebracht wordt.

Landkaart: Beierse Woud - All inclusive

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Ferien vom Ich

Aan de voet van het Beierse Woud staat Hotel Ferien vom Ich. Het hotel beschikt over een bar, biergarten, restaurant, zwembad en gratis wifi. Uw kamer is voorzien van tv en badkamer met bad of douche en toilet. Het hotel beschikt niet over een lift.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Reisverhaal Joke

Zaterdagavond teruggekomen van een mooie reis naar het Beierse Woud!

Excursiereis 6 dagen Beierse Woud - All inclusive

60 reizigers bevelen deze reis aan
8,1 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
72 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 7,9
 • Prijs/kwaliteit verhouding 7,6
 • Vervoer per touringcar 8,6
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 8,2
 • Accommodatie 7,1
 • Contact met Effeweg.nl 8,1
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
11:58:58 | 0,22 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch