Excursiereis 5 dagen Zwarte Woud en Titisee

vanaf € 349,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
8,1 Zeer goed!
55 beoordelingen
Alle weers situaties meegemaakt, geweldig.
Lees alle ervaringen
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in Parkhotel Sonne 3*, Zwarte Woud
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Freiburg en Belchen
 • Titisee
 • Zwitserland: bloemeneiland Mainau
 • indrukwekkende watervallen Schaffhausen
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Heenreis en Zwarte Woud

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee vertrekken we naar Duitsland. Met verschillende stops onderweg rijden we naar ons hotel in Schönau, midden in het Hochschwarzald. Nadat u uw bagage naar uw kamer heeft gebracht, kunt u genieten van het diner.

Dinsdag: Hochschwarzwald, Feldberg en Titisee

Vandaag maken we kennis met de schitterende omgeving van het Hochschwarzwald, waar dichte bossen, diepe dalen, dorpjes en boerderijen het beeld bepalen. Via Todtmoos rijden we naar St. Blasien. Van verre doemt de enorme abdij van het kleine dorpje op. Geïnspireerd door de St. Pieter in Rome werd deze kloosterkerk in de 9e-eeuw gebouwd. Nadat u de abdij heeft kunnen bezichtigen vervolgen we onze tocht langs de twee grootste meren van het Zwarte Woud: de Schluchsee en de bekende Titisee. De uitzichten over de meren en de omgeving zijn fantastisch! Aan de oevers van de Titisee maken we een stop. Geniet hier van een hapje, drankje of ijsje op één van de vele terrasjes. Over de flanken van de hoogste berg van het Hochschwarzwald, de bijna 1.500 meter hoge Feldberg, rijden we terug naar ons hotel.

Woensdag: Freiburg en Belchen

Na het ontbijt rijden we naar Freiburg, wederom via een prachtige route door het Hochschwarzwald. Freiburg wordt beschouwd als de hoofdstad van het Zwarte Woud. De Münsterplatz is het hart van de oude stadskern met schilderachtige straatjes en mooie gevels. U heeft de tijd om het centrum te bekijken met de grote gotische kerk, het aartsbisschoppelijk paleis en het Historische Kaufhaus dat vroeger fungeerde als douane- en magazijngebouw. Op onze weg terug naar het hotel maken we stop bij de ‘tweede berg’ van het Zwarte Woud: Belchen. Met de gondelbaan kunt u naar de top op ruim 1.400 meter. Vanaf hier heeft u een magnifiek uitzicht over het Zwarte Woud. Bij helder weer kunt u zelfs de besneeuwde Alpentoppen zien!

Donderdag: Schaffhausen en Mainau

Even over de Zwitserse grens ligt Schaffhausen, bekend vanwege de Rheinfall, de spectaculaire waterval in de Rijn. Met de rondvaartboot kunt u tot vlakbij de waterval komen. Na deze stop rijden we naar het wereldberoemde bloemeneiland Mainau. Het eiland telt 45 hectare aan bloemenperken en is begroeid met de meest exotische planten en bomen, wat het eiland een haast tropische sfeer geeft. Geniet van al dit moois terwijl u rondwandelt over dit prachtige eiland. Daarnaast zijn een bezoek aan het kasteel en de barokke kerk zeker de moeite waard!

Vrijdag: Terugreis

Helaas zit onze reis erop en rijden we na het ontbijt terug naar Nederland. Op onze verzamelplaats krijgt u de gelegenheid om iets te eten, alvorens u met onze bekende servicelijnen naar uw opstapplaats gebracht wordt.

Landkaart: Titisee, Mainau en Schaffhausen

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Parkhotel Sonne 3*

Dit hotel staat in het dorp Schönau, midden in de prachtige omgeving van het Hochschwarzwald. Het hotel beschikt over een bar, restaurant, lift en wifi. De ruime kamers zijn voorzien van televisie en badkamer met bad of douche en toilet.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Excursiereis 5 dagen Zwarte Woud en Titisee

52 reizigers bevelen deze reis aan
8,1 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
55 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,3
 • Prijs/kwaliteit verhouding 7,9
 • Vervoer per touringcar 8,4
 • Chauffeur 8,1
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 7,1
 • Contact met Effeweg.nl 8,3
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
11:56:17 | 0,3 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch