telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 5 dagen Zeeland - All inclusive

vanaf € 449,-
  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Verblijf in Hotel de Elderschans o.b.v. All inclusive
  • Nationaal Park de Biesbosch
  • Watersnoodmuseum Ouwerkerk
  • Boottocht Oosterschelde en Stormvloedkering
  • Kuststour Sluis, Knokke en Cadzand
  • Historisch Middelburg en boottocht grachten
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Heenreis en Terneuzen

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee kan de reis beginnen.  Via Goes en Terneuzen rijden wij richting ons hotel in Aardenburg. Terneuzen is een stad aan de Westerschelde met een stoere haven met sluizen, maar met een kleine charmante binnenstad vol winkeltjes, horecagelegenheden en monumenten. U kunt ook een kijkje nemen op de Scheldeboulevard, waar u de grootste containerschepen ter wereld voorbij ziet varen. Na het bezoek aan Terneuzen vervolgen wij onze reis naar Aardenburg, waar wij in de loop van de middag aan komen bij ons hotel.

Dinsdag: Natuurvaartocht en Ouwerkerk

Vandaag gaan wij naar Yerseke, waar u aan een natuurvaartocht over de Oosterschelde deel kunt nemen. Een deskundige gids vaart mee en vertelt over alles wat leeft op, in en boven het water. Maar ook hoort u verhalen over de geschiedenis van verdronken dorpen en de scheepvaart. We vervolgen onze route naar Ouwerkerk. In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 voltrok zich hier de grootste ramp uit de Nederlandse geschiedenis: de Watersnoodramp. In Ouwerkerk kunt u het Watersnoodmuseum bezoeken, dat gevestigd is in de vier caissons die gebruikt zijn om het laatste gat in de dijk ten zuiden van Ouwerkerk te dichten. Hier wordt zichtbaar wat er in Zuidwest Nederland is gebeurd in die bewuste nacht en de periode erna. Na deze prachtige tocht rijden we via het werkeiland Neeltje Jans, over de Stormvloedkering, een uniek staaltje Nederlandse techniek, en Walcheren weer terug naar Aardenburg.

Woensdag: Vestingstadje Sluis en Kusttour met Knokke en Cadzand

's Ochtends vertrekken wij na het ontbijt naar Sluis, een vestingstadje in het westen van Zeeuws-Vlaanderen. Uniek in Sluis is het Nederlandse stadhuis met een Belfort, een Vlaamse klokkentoren. Na dit bezoek rijden we verder naar de Belgische plaats Knokke-Heist, met een prachtig lang zandstrand, waar u gezellig kunt winkelen, flaneren op de boulevard, of op een terrasje kunt genieten van een drankje. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel voor de lunch. 's Middags staat het vissersdorp Breskens op het programma. Het visserijmuseum is een bezoek zeker waard. Via Cadzand-Bad en Oostburg rijden we aan het eind van de middag terug naar ons hotel.

Donderdag: Middelburg en vrije middag

We vertrekken vandaag op tijd naar het schiereiland Walcheren. Via de Westerscheldetunnel rijden we eerst naar Middelburg. Hier kunt u op eigen gelegenheid het prachtige oude centrum bezichtigen. Op donderdag is er de wekelijkse markt. U kunt ook met een open boot varen door de oude grachten. Aan weerszijden van de grachten staan historische gebouwen en pakhuizen, die stammen uit een rijk VOC-verleden. We vervolgen onze route en rijden via Domburg en Westkapelle, waar we een korte stop houden, terug naar Aardenburg. De lunch is in het hotel en de middag kunt u naar eigen inzicht indelen. Heerlijk in het hotel relaxen en genieten van het All inclusive arrangement of nog even Aardenburg in. Dit historische stadje, dat al in de Romeinse tijd ontstond, heeft prachtige gevels en de Kaaipoort is het bekijken waard.

Vrijdag: Nationaal Park de Biesbosch en terugreis

Het is helaas tijd om weer aan de terugreis te beginnen. Wij verlaten het hotel en rijden naar het Nationaal Park De Biesbosch, een beschermd natuurgebied en het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Bij het zien van de ruige en hoog opgaande wilgenbossen en kreken vergeet u dat u in Nederland bent. Op het Biesbosch Museum Eiland heeft u voldoende tijd om het gratis bezoekerscentrum te bekijken, een boottocht of wandeling te maken, of te genieten op het terras aan de waterkant. Na het bezoek aan de Biesbosch rijden we terug naar ons centrale overstappunt, waar u kunt genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet. Aansluitend keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Nederland

Reisdocumenten:
Geldig paspoort of identiteitskaart.

Valuta:
In Nederland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Nederland.

Kraanwater:
Het kraanwater in Nederland is veilig om te drinken.

Taal:
Nederlands

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Zeeland (Noord-Brabant):
Restaurant Het Witte Huis | Reekseweg 7| 5411 RB Zeeland (Noord-Brabant)

Klik hier voor een overzicht van onze opstapplaatsen via Zeeland

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Hotel

Hotel De Elderschans, Aardenburg

Dit hotel is prachtig gelegen in een groene omgeving. Het beschikt over een receptie, lounge, bar, terras, (ontbijt)restaurant, fitnessruimte en wellnesscentrum met sauna, stoombad, massage en bubbelbad. Alle modern ingerichte kamers zijn voorzien van een flatscreen televisie, koffie- en theezetfaciliteiten, bureau en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. De meeste kamers hebben uitzicht op de tuin. Wifi is gratis in het hotel.

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
09:27:29 | 0,49 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch