Excursiereis 5 dagen Würzburg, Rothenburg en Romantische Strasse

vanaf € 369,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
8,3 Zeer goed!
71 beoordelingen
Een prachtige reis veel gezien, we hadden een geweldige chauffeur Karin!
Lees alle ervaringen
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in Hotel Bergwirt 3*
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Bezoek Bad Mergentheim, Rothenburg ob der Tauber en Neurenberg
 • Optioneel: prachtige dagtocht Würzburg o.l.v. een gids
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Heenreis en Feuchtwangen

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee vertrekken we naar Duitsland. In de loop van de middag staat een korte kennismaking met de Romantische Strasse op het programma: het prachtige stadje Feuchtwangen. De stichting van het benedictijnenklooster betekende het begin van Feuchtwangen. Nog altijd zijn de restanten hiervan te zien. Vooral de kruisgang is bezienswaardig. Na dit bezoek tijden we naar ons hotel in Herrieden, waar we deze week zullen verblijven.
 

Dinsdag: Natuurtocht Romantische Strasse

Na het ontbijt maken we een mooie natuurrondrit over de Romantische Strasse. Bad Mergentheim staat bekend om zijn voormalige waterburcht en geneeskrachtige bronnen. Via Weikersheim, met het prachtige kasteel, en Röttingen met zijn wijnbouw en zonnewijzers rijden we naar Creglingen met de gotische Herrgottskirche. Door de prachtige natuur van het Taubertal rijden we naar Rothenburg ob der Tauber. Hier kunt u de historische binnenstad bezoeken met de beroemde Doppelbrücke, de St. Wolfgangskerk en de vele romantische straatjes om doorheen te wandelen. Bekijk de middeleeuwse stadsmuur uit de 14e-eeuw en het stadhuis op de historische marktplaats.

Woensdag: Vrije dag of dagtocht Würzburg

Vandaag kunt u naar eigen inzicht besteden. Heeft u de dagtocht Würzburg geboekt, dan gaat u mee naar deze stad waar de Romantische Strasse begint. ’s Ochtends kunt u een uitgebreide stadswandeling/rondrit maken o.l.v. een gids door het centrum van Würzburg. In de middag heeft u nog even de tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen of een bezoek te brengen aan de Residenz van Würzburg, het prachtige slot uit 1700. De Residenz tuinen zijn tevens een bezoek waard. Via het mooie Steigerwald rijden we terug naar ons hotel. In het hotel aangekomen kunt u tijdens het diner nog even napraten over deze prachtige dag!

Donderdag: Neurenberg

De grootste stad in de omgeving, Neurenberg, mag zeker niet ontbreken tijdens deze reis. De stad met een even rijk als roerig verleden speelde een belangrijke rol in de opkomst van het nationaal-socialisme en de Neurenbergse processen na de Tweede Wereldoorlog. Hoe anders is het nu in Neurenberg, de stad van de Lebkuchen en de gekruide Nürnberger worstjes, waar het leven gevierd wordt! De levendige stad is schitterend, met een sfeervol oud centrum en herbergt talloze bezienswaardigheden en musea. Het is heerlijk ronddwalen door deze prachtige stad, te shoppen of een terrasje te pakken. In de middag rijden we via de glooiende Frankenhöhe terug naar ons hotel.

Vrijdag: Königswinter en terugreis

Na het ontbijt is het alweer tijd om te vertrekken. Onderweg maken we een stop in het toeristische plaatsje Königswinter. U hebt de gelegenheid om de lunch te gebruiken in één van de vele restaurants in het gezellige centrum. Langs de oevers van de Rijn kunt u een mooie wandeling maken. In Nederland aangekomen krijgt u de gelegenheid om iets te eten alvorens u met de servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Landkaart: Würzburg, Rothenburg en Neurenberg

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Bergwirt 3*

Centraal in het Frankenland ligt Hotel & Landgasthof Bergwirt. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met douche, toilet en föhn, in de kamer vindt u verder een telefoon, televisie, bureautje. Het hotel heeft een gezellig restaurant, bar, twee kegelbanen en een uitgebreid sauna landschaft. Het hotel bestaat uit twee gebouwen welke onderling met elkaar zijn verbonden. Slechts één van beide gebouwen heeft een lift. Wifi is gratis en beschikbaar in de openbare ruimtes en op de kamers.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Excursiereis 5 dagen Würzburg, Rothenburg en Romantische Strasse

65 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
71 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,2
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,2
 • Vervoer per touringcar 8,7
 • Chauffeur 9
 • Reisprogramma 8,1
 • Accommodatie 7,8
 • Contact met Effeweg.nl 8,3
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
12:57:54 | 0,06 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch