telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:30 - 18:00 uur zaterdag : 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 5 dagen Westerwald, Rijn en Oranjeroute - All inclusive

vanaf € 359,-
8,8 Zeer goed!
11 beoordelingen
Reis prima geregeld. Hotel wat oubollig maar ondanks dat heel goed bevallen. Prima kamer. Reuze vriendelijk personeel. Eten heel goed. Al met al fijne dagen gehad met Effe.weg.
Lees de hele ervaring
 • All inclusive
 • Ontbijt, lunch(pakket) en diner
 • Gezellig avondprogramma
 • Consumpties, dagelijks tussen 17.00 - 24.00 uur gratis
 • Königswinter, Hachenburg en Linz
 • Schloss Sayn
 • Oranjeroute: Bad Ems, Diez en Limburg
 • Koblenz, Bonn en Keulen
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Dag 1 Heenreis en rondrit Westerwald

Vanaf de verzamelplaats rijden we naar het hotel nabij het dorp Obersteinebach. Bij aankomst staat een lunch voor u klaar. In de middag we een rondrit door het glooiende Westerwald en maken een stop in het gezellige stadje Hachenburg, dat zich kenmerkt door de vele vakwerkhuizen. Even buiten Hachenburg vinden we het schitterende klooster Marienstatt.

Dag 2 Oranjeroute en Limburg aan de Lahn

Vandaag maken we een schitterende tocht naar het dal van de rivier de Lahn. Dit gebied is nauw verbonden met ons koningshuis. Vanuit Bad Ems rijden we langs de oevers van de Ems tot in Diez, het centrum van de Nassau-dynastie. U kunt een bezoek brengen aan het museum van slot Oranienstein, waar de geschiedenis van ons koningshuis is tentoongesteld. Vervolgens rijden we naar Limburg an der Lahn. Meest in het oog springend is de prachtige Dom van Limburg. Daarnaast vindt u hier vele barokke vakwerkhuizen. In de middag keren we weer terug naar het hotel.

Dag 3 Linz en Königswinter

Vanochtend rijden we naar het stadje Linz, dat ook wel de meest kleurrijke stad aan de Rijn wordt genoemd. Wanneer u rondwandelt door het sfeervolle, gezellige centrum van de stad zult u zien waarom! In de middag gaan we naar het even verderop gelegen Königswinter. Indien u wenst, kunt u dit traject per boot afleggen. Königswinter is van oudsher een populaire plaats aan de Rijn. De heuvels van het Siebengebirge rijzen boven de Rijn uit en zorgen voor een uniek aanzicht. Maak een mooie wandeling over de promenade of ‘beklim’ de Drachenfels met het tandradtreintje. Op de top staat de burcht Drachenfels. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht. Bij helder weer ziet u zelfs de Dom van Keulen!

Dag 4 Schloss Sayn en Koblenz

Na het ontbijt rijden we richting Koblenz. Onderweg brengen we een bezoek aan Schlosspark Sayn. Het slot is gelegen op een heuveltop en werd, nadat het in de Tweede Wereldoorlog vrijwel volledig werd verwoest, in oude glorie hersteld. Het barokke gebouw, de kapel en de omliggende landschapstuinen zijn een lust voor het oog! Bezoekt u vooral ook de vlindertuin in het Schlosspark. Na dit bezoek rijden we verder naar Koblenz. We parkeren bij Schloss Ehrenbreitstein, één van de grootste vestingen van Europa. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht over Deutsches Eck, daar waar de Moezel uitmondt in de Rijn. Erg leuk om vanaf hier per kabelbaan de Rijn over te steken naar het Deutsches Eck en het centrum van de stad!

Dag 5 Bonn, Keulen en terugreis

Helaas onze laatste dag vandaag. Maar Nederland is niet ver weg, waardoor we nog voldoende tijd hebben voor een leuk programma. We rijden allereerst naar Bonn. De ‘oude’ hoofdstad van voormalig West-Duitsland. De geboortestad van componist Beethoven kende haar gloriedagen vooral in de Middeleeuwen. Uit de achttiende eeuw dateren fraaie barokke gebouwen zoals het Oude Raadhuis, het Poppelsdorfer Schloss en het Kurfürstliches Schloss. Even verderop ligt Keulen. De bekende twee torens van de gotische Dom van Keulen ziet u al van ver! Uiteraard kunt u de Dom bezoeken, een wandeling maken door het compacte centrum van de stad of een bezoek brengen aan het Chocolademuseum. Vanuit Keulen rijden we weer richting Nederland. Voordat u met onze servicelijn of eigen vervoer huiswaarts keert heeft u de gelegenheid om bij ons verzamelpunt iets te eten.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Geschiedenis
Theoretisch gezien bestaat Duitsland nog niet zo lang. Het huidige Duitsland was tot 1862 een gebied met veel kleine koninkrijken. Vanaf 1862 vormden deze kleine koninkrijken één land, Duitsland, en begon het Europa te beheersen. Uiteindelijk leidden allerlei conflicten, eind 19e en begin 20e eeuw, tot de Eerste Wereldoorlog. Na deze oorlog was Duitsland belast met enorme schadevergoedingen. Hitler speelde hierop in met mooie praatjes en beloftes, waardoor hij aan de macht kwam. In 1939 viel het Duitse leger Polen binnen, het begin van de Tweede Wereldoorlog. Toen de Duierikanen. Dwars door Berlijn liep het IJzeren Gordijn, de scheiding tussen de twee delen. Hier stond ook de Berlijnse Muur. In 1989 viel te muur en was Duitsland weer één geheel: Bondsrepubliek Duitsland.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Hotel

Enjoyhotel Heiderhof 3*

Dit gezellige Enjoyhotel ligt midden in het bos, in het Westerwald. De Eifel ligt aan de andere kant van de Rijn, dicht bij de Moezel. U heeft zo met dit hotel het mooiste van 3 vakantiegebieden. De hotelkamers zijn voorzien van tv met Nederlandse zenders en eigen badkamer met douche en toilet. In de bar, Biergarten, Zuidterras (gedeeltelijk overdekt met verwarming) en innenhof, zijn genoeg zitplaatsen waar u heerlijk kunt genieten van een Duits biertje of wijntje. In het restaurant kunt u dagelijks genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet. ’s Avonds heeft u een afwisselend 3-gangen keuze diner. Tevens is er regelmatig vertier en entertainment, zoals een avondwandeling of live muziek. Het hotel beschikt over gratis WiFi. Het hotel heeft geen lift. 
 

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord*
Lelystad*
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem*
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam*
Amsterdam
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam

Excursiereis 5 dagen Westerwald, Rijn en Oranjeroute - All inclusive

11 reizigers bevelen deze reis aan
8,8 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
11 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 9
 • Vervoer per touringcar 9,1
 • Chauffeur 8,7
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 8,8
 • Contact met Effeweg.nl 8,8
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
22:10:43 | 0,48 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch