telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:00 - 20:00 uur zaterdag : 08:30 - 17:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 5 dagen Valkenburg, Maastricht en Belgische Ardennen

vanaf € 299,-
vertrekdata en prijzen
 • Uitgebreid ontbijt en dinerbuffet
 • Welkomstdrankje met Limburgs gebak
 • Koffiepauze 2 x per dag
 • Happy Hour
 • Gezellige muziekavond
 • Oud-Hollandse spellenavond met hapjes
 • Vervoer per Tourist Class touringcar
 • Verblijf in Hotel Schaepkens van St. Fyt 3*
 • Drielandenpunt
 • Watervallen van Coo

Dag 1 Valkenburg

Vanaf onze verzamelplaats rijden we naar het gezellige Valkenburg. De middag kunt u Valkenburg op eigen gelegenheid verkennen. Met de kabelbaan naar de Wilhelminatoren, te voet of per trein door de gemeentegrot of heerlijk aan de Limburgse vlaai op één van de vele terrasjes. We overnachten in het gezellige hotel Schaepkens van St. Feyt op loopafstand van het centrum.

Dag 2 Maastricht

Na het ontbijtbuffet vertrekken we per touringcar naar Maastricht. U kunt deelnemen aan de stadswandeling met gids of Maastricht op eigen gelegenheid bekijken. Maastricht kent vele mooie plekjes in de binnenstad zoals het Onze Lieve Vrouweplein, de stadswallen, de parken, het Jekerkwartier en de monumentale kerken St. Jan en de basiliek van St. Servaas. Bij mooi weer zult u vast neerstrijken op één van de terrassen rondom het beroemde Vrijthof. Hier proeft u de Bourgondische instelling waar de Maastrichtenaren om bekend staan. Het centrum van Maastricht is autovrij en dat nodigt uit tot shoppen. Het Stokstaart kwartier kent een grote diversiteit aan winkels: leuke boetiekjes, kleine specialiteitenwinkeltjes, maar ook de grote en bekende ketens. In de middag kunt u deelnemen aan een boottocht op de Maas langs Maastricht, het Bonnefantenmuseum, het Gouvernement (verdrag van Maastricht) en de St-Pietersberg tot de Belgische grens en weer terug. U kunt deze boottocht combineren met een bezoek aan de St. Pietersberg voor bijvoorbeeld een wandeling of een rondleiding door de grotten, want de boot maakt daar een korte stop. U kunt dan met één van de latere boten terugkeren naar Maastricht.

De stadswandeling Maastricht dient bij boeking te worden doorgegeven
De rondvaart op de Maas dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 3 Mergellandroute, Drielandenpunt en stoomtrein

We maken vandaag een mooie tocht over de Mergellandroute. Deze route voert ons over kronkelige landweggetjes met een prachtig uitzicht over het Limburgse heuvellandschap. Vanuit Schin op Geul heeft u de mogelijkheid om met een authentieke stoomtrein over de ‘Miljoenenlijn’ het Langste Museum van Limburg, verder te rijden. Stap in, voor een onvergetelijke rit met de stoom- of dieseltrein langs de allermooiste plekjes van het Zuid-Limburgse Heuvelland! Hierna brengen we een bezoek aan het Drielandenpunt In Vaals waar Duitsland, België en Nederland elkaar ontmoeten.

De rit met de Miljoenenlijn (Schin op Geul - Simpelveld) dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 4 Belgische Ardennen met watervallen Coo, grotten van Han en Durbuy

Vandaag gaan we de Belgische Ardennen ontdekken. Via een prachtige route langs rotsen, ravijnen en idyllische riviertjes rijden we naar de watervallen van Coo. De waterval is met 15 meter de hoogste en meest beroemde waterval van België. In Han heeft u de keuze, een bezoek aan de grotten of aan het wildpark. Een honderdjarige tram brengt u naar de ingang van één van de mooiste grotten van Europa. Met een gids start de wandeling door indrukwekkende zalen. De tour eindigt over de indrukwekkende hangbrug. Iets minder te been? stap dan in de safaricar van het naastgelegen wildpark Coo. Onderweg vertelt de gids over de Europese ‘big five’ : de wolf, de bruine beer, de lynx, de Europese bizon en de veelvraat. Verschillende haltes zijn voorzien om de dieren te bekijken en van de panorama’s te genieten. Op de terugweg naar het hotel maken we een stop in Durby aan de rivier de Ourthe. Durbuy is een prachtig klein stadje met een schitterend compact historisch centrum.

Dag 5 Witte stadje Thorn, kasteeltuinen Arcen en terugreis

Na het ontbijt nemen we afscheid van het hotel en rijden naar het witte stadje Thorn. De straten met kinderkopjes, de prachtige abdij en de karakteristieke witte huizen van Thorn zijn al jaren een toeristische trekpleister. Vervolgens rijden we door naar Arcen. In Kasteeltuinen Arcen kunt u genieten van 32 hectare park vol geur en kleur met unieke tuinen, vijverpartijen en watervallen en een historische buitenplaats met 17de eeuws kasteel. Niet voor niets door de ANWB genomineerd tot het leukste Limburgse uitje van 2017! Op ons verzamelpunt kunt u nog genieten van een heerlijk diner alvorens u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Nederland

Oppervlakte: 41.543 km²
Inwoners: 17.016.967
Hoofdstad: Amsterdam
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Religie: Rooms-katholiek en protestants
Valuta: Euro (€)
Taal: Nederlands
Tijdzone: UTC+1
 
Eten en drinken
Typische gerechten uit de oorspronkelijke Nederlandse keuken zijn stamppotten, zoals boerenkool, hutspot, andijviestamppot en zuurkoolstamppot. Daarnaast zijn er de typerende Nederlandse lekkernijen als drop, stroopwafels en bitterballen. Bier is een wereldwijd bekende Nederlandse drank. Een andere typisch Nederlandse drank is jonge jenever.

Flora en Fauna
De plantenwereld in Nederland kent veel variatie, dankzij de verschillende landschappen. Er zijn een aantal landschappen die erg bijzonder zijn of zelfs uniek voor Europa. Voorbeelden zijn de duingebieden langs de kust en de kwelders en begroeide strandvlakten. De dierenwereld is juist minder gevarieerd. Door bepaalde factoren, zoals de verstedelijking, zijn echte natuurlijke gebieden teruggedrongen in aantallen.

Geschiedenis
Het huidige Nederland werd al voor de jaartelling bewoond, door Germaanse en Keltische volken. Het gedeelte van Nederland dat zuidelijk van de Rijn ligt, was tot het jaar 400 onderdeel van het Romeinse Rijk. Later heeft Nederland onder andere deel uitgemaakt van het Bourgondische en Habsburgse Rijk. In 1568 kwam Nederland terecht in de 80-jarige oorlog. Na verschillende korte periodes van vrede, werd in 1648 voorgoed getekend voor vrede. De noordelijke provincies van Nederland vormden vanaf toen de Republiek van de Zeven Provinciën. Het zuiden van Nederland bleef bij Spanje horen. De Gouden Eeuw, in de 17e eeuw, was voor de Republiek van de Zeven Provinciën een periode van economische bloei. Er werden koloniën gesticht in verschillende werelddelen. In 1815 werd het Koninkrijk der Nederlanden opgericht, bestaand uit België en Nederland. Dit was echter van korte duur, want in 1830 werd België afgescheiden. Tijdens de Eerste Wereldoorlog wist Nederland neutraal te blijven. Tijdens de Tweede Wereldoorlog lukte dit niet, Nederland werd bezet door de Duitsers en had een zware tijd. In 1949 is Nederland één van de twaalf lidstaten die samen de NAVO oprichten. Ook van de, tegenwoordig zogeheten, Europese Unie was Nederland één van de oprichters.

Hotel Schaepkens van St. Fyt 3*

In het levendige en pittoreske Valkenburg aan de Geul, op slechts een paar honderd meter afstand van het centrum, ligt het sfeervolle 3-sterren en Hotel Schaepkens van St. Fijt. Een van de meest bekende hotels in deze Zuid-Limburgse stad. Dit familiehotel heeft niet alleen een prachtige ligging, maar beschikt ook over een uitstekend restaurant, sfeervolle bar en een prachtige tuin met groot terras waar u kunt genieten van onder andere de omgeving van Valkenburg.

Het is al jarenlang een gezellig familiehotel waar een goede keuken, gastvrijheid en entertainment hoog in het vaandel staan.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Lemmer*
Emmeloord*
Lelystad*
Harderwijk*
Vlissingen > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlissingen*
Middelburg*
Goes*
Bergen op Zoom
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Heerlen > Boxmeer
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Heerlen*
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Reuver
Venlo
Venray
Boxmeer
Weert > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Nijmegen
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Zutphen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Haaksbergen > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Haaksbergen*
Eibergen*
Winterswijk*
Aalten*
Doetinchem*
Winkel > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Winkel*
Schagen*
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam*
Amsterdam
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
19:19:26 | 0,06 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch