telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:30 - 18:00 uur zaterdag : 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 5 dagen Thüringen, Erfurt en Weimar

8,7 Zeer goed!
38 beoordelingen
Een fijne en gezellige reis met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.
Lees alle ervaringen
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in een prima 3* hotel o.b.v. Halfpension (ontbijt en diner)
 • Dagelijks een gevarieerd avondprogramma in het hotel
 • Gratis gebruik van het zwembad
 • Ontdek Schmalkalden en bezoek het Buchenwald
 • Incl. natuurtocht door het Thüringer Wald
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

We rijden via een mooie route door Duitsland en stoppen regelmatig om te genieten van het prachtige uitzicht. Aan het eind van de middag arriveren we in het hotel. Na het inchecken staat een goed verzorgd diner in buffetvorm voor u klaar. Vanavond organiseert het hotel een 3D-voorstelling over de regio Thüringen.

Dag 2 Erfurt

Na het ontbijt vertrekken wij naar de voormalige Oost-Duitse stad Erfurt. Deze stad is de hoofdstad en tevens de grootste plaats van Thüringen. In de binnenstad maken we een stadswandeling o.l.v. een gids. We komen langs fantastische monumenten, zoals de Dom Severikerk en de Kramerbrücke. Op deze brug vindt u in de voormalige woonhuizen diverse winkeltjes. ’s Middags heeft u de gelegenheid de 'Tuinen van Erfurt' te bekijken. Na het diner organiseert het hotel een pianoavond.

De stadswandeling Erfurt dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 3 Schmalkalden en natuurtocht

Na het ontbijt beginnen we met een bezoek aan het stadje Schmalkalden. Schmalkalden, gelegen aan de zonnige kant van het Thüringer Woud, is een gerestaureerde vakwerkstadje. Bezienswaardigheden zijn het Middel Thüringer Woud Erfurt eeuws Raadhuis, de Laatgotische hallenkerk St. Georg waar Luther preekte, het Classicistisch hoogovencomplex Neue Hüttete en de Slotkapel met een meer dan 400 jaar oud orgel. ’s Middags maken we een rondrit door het prachtige Thüringer Woud. Tijdens de rit komen we langs diverse kastelen en burchten. Aan het einde van de dag komen we terug in ons hotel voor het diner. Na het diner organiseert het hotel een muzikale avond in het hotel.

Dag 4 Weimar en Buchenwald

Na het ontbijt bezoeken we de stad Weimar, een ware trekpleister voor toeristen. Bezienswaardigheden zijn het Goethe huis en het Nationaal Theater. ’s Middags brengen we een bezoek aan het Buchenwald. Dit monument is een herinnering aan het voormalige concentratiekamp dat hier gevestigd was. De mensen die geen bezoek willen brengen aan dit monument hebben de mogelijkheid om langer in Weimar te blijven. Zij zullen aan het einde van de middag worden opgehaald door de chauffeur. Na het diner wordt er een spelletjesavond georganiseerd in het hotel.

Dag 5 Bad Arolsen en terugreis

Na het ontbijt verlaten we Friedrichroda. Onderweg maken we nog een stop in Bad Arolsen. Deze barokstad is in Nederland vooral bekend vanwege het kasteel Residenzschloss. Koningin Emma stamt af van dit vorstenhuis. Vervolgens vertrekken we richting Nederland. U krijgt nog gelegenheid om iets te eten, alvorens u met onze servicelijn naar uw opstapplaats gebracht wordt.

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Berghotel Friedrichroda 3*

Het hotel ligt aan de rand van de plaats Friedrichroda. Alle kamers beschikken over douche, toilet, tv, telefoon en föhn. Het hotel is voorzien van zwembad, sauna (handmatige) kegelbaan en beautycentrum. Daarnaast heeft het een restaurant, een lounge en een 'Biergarten'. Het hotel beschikt over meerdere liften. De avondprogramma’s in het hotel zijn onder voorbehoud.

Het Berghotel Friedrichroda heeft 2 type kamers:
Standaard kamers (is inbegrepen bij de reissom) en Classic kamers (tegen toeslag te reserveren). De kwaliteit van beide kamers is gelijk. Het verschil is dat er enkele trappetjes genomen moeten worden om de standaard kamers te bereiken en de Classic kamers per lift bereikbaar zijn.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Nieuw-Dijk (Didam):
Restaurant Juffrouw Tok | Tolweg 9 | 6942 HX Didam

Klik hier voor een overzicht van alle opstapplaatsen voor deze reis

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Excursiereis 5 dagen Thüringen, Erfurt en Weimar

37 reizigers bevelen deze reis aan
8,7 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
38 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,8
 • Vervoer per touringcar 8,8
 • Chauffeur 8,9
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 8,5
 • Contact met Effeweg.nl 8,7
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
17:15:03 | 0,48 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch