Excursiereis 5 dagen Thüringen, Erfurt en Weimar

  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Verblijf in een 4* hotel
  • Halfpension (ontbijt en diner)
  • Bezoek Wartburg in Eisenach, Weimar en Erfurt
  • Ontdek Schmalkalden inclusief natuurtocht door het Thüringer Wald
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Heenreis en Eisenach

Vanaf ons verzamelpunt rijden we via de Duitse snelwegen richting Thüringen. In de middag maken we een stop in Eisenach, de geboorteplaats van Johann Sebastian Bach. Deze stad is vooral bekend vanwege de ‘Wartburg‘ waar Maarten Luther het Nieuwe Testament heeft vertaald. Deze burcht, gelegen op een heuvel van 441 meter hoogte, torent hoog boven de stad uit. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Suhl, waar we aan het begin van de avond zullen arriveren. Nadat u uw koffers naar uw kamer heeft gebracht, staat het diner voor u klaar.

Dinsdag: Weimar en Buchenwald

Vandaag bezoeken we de stad Weimar, een ware trekpleister voor toeristen. Bezienswaardigheden zijn het Goethe huis en het Nationaal Theater. ’s Middags brengen we een bezoek aan het Buchenwald. Dit monument is een herinnering aan het voormalige concentratiekamp dat hier gevestigd was. De mensen die geen bezoek willen brengen aan dit monument hebben de mogelijkheid om langer in Weimar te blijven. Zij zullen aan het einde van de middag worden opgehaald door de chauffeur.

Woensdag: Natuurtocht Thüringer Woud en Schmalkalden

Suhl ligt aan de voet van de hoogste berg van het Thüringer Woud: de bijna 1.000 meter hoge Grosser Beerberg. Het vormt de perfecte startlocatie voor een schitterende tocht door het natuurpark Thüringer Woud, een gebied dat zich kenmerkt door bergen, valleien, meren en dichte bossen, afgewisseld met verscholen dorpen en burchten. Onderweg geniet u van de schitterende vergezichten en zullen uiteraard diverse stops worden gemaakt. De laatste stop zal in het gerestaureerde vakwerkstadje Schmalkalden zijn. Bezienswaardigheden zijn het middeleeuwse Raadhuis, de Laatgotische hallenkerk St. Georg waar Luther preekte, het Classicistisch hoogovencomplex Neue Hütte en de Slotkapel met een meer dan 400 jaar oud orgel.

Donderdag: Erfurt

Na het ontbijt vertrekken wij naar de voormalige Oost-Duitse stad Erfurt. Deze stad is de hoofdstad en tevens de grootste plaats van Thüringen. In de binnenstad kunt u een stadswandeling o.l.v. een gids maken. We komen langs fantastische monumenten, zoals de Dom Severikerk en de Kramerbrücke. Op deze brug vindt u in de voor- malige woonhuizen diverse winkeltjes. ’s Middags heeft u de gelegenheid de ‘Tuinen van Erfurt’ te bekijken.

De stadswandeling Erfurt dient bij boeking te worden doorgegeven.

Vrijdag: Bad Arolsen en terugreis

Na het ontbijt verlaten we Suhl. Onderweg maken we nog een stop in Bad Arolsen. Deze barokstad is in Nederland vooral bekend vanwege het kasteel Residenzschloss. Koningin Emma stamt af van dit vorstenhuis. Vervolgens vertrekken we richting Nederland. U krijgt nog gelegenheid om iets te eten, alvorens u met onze servicelijn naar uw opstapplaats gebracht wordt.

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

City Hotel am CCS Suhl 4*

Het 4-sterren City Hotel am CCS is centraal gelegen in het centrum van Suhl. Het hotel beschikt over een receptie, lift, restaurant, bar en een terras. Tegen betaling kunt u gebruik maken van het naastgelegen zwembad en sauna. De kamers beschikken allen over een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche, toilet en föhn. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
20:55:28 | 0,16 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch