telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:30 - 18:00 uur zaterdag : 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 5 dagen Schwerin, Rostock en Rügen

vanaf € 239,-
8,4 Zeer goed!
101 beoordelingen
Mooie reis met afwisselende onderdelen. Historische informatie van de gidsen en de chauffeur/reisleider. Tijdens de reis voldoende stops met goed koffie.
Lees alle ervaringen
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in Ringhotel Altstadt 3*
 • Logies & Ontbijt (diners voordelig bij te boeken)
 • Stadstour Rostock o.l.v. een gids
 • Bezoek eiland Rügen en Güstrow
 • Optioneel: Stoomtrein Bad Doberan
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt rijden we met de nodige tussenstops richting Güstrow. Aan het eind van de middag komen we aan bij het hotel. U kunt heel voordelig reserveren voor 4 maal dinerbuffet in het hotel (bij boeking door te geven), of op eigen gelegenheid in een restaurant in de Altstadt van Gustrow eten.

Dag 2 Rostock en stoomlocomotief

Na het ontbijt vertrekken wij richting Rostock. We verkennen o.l.v. een gids per bus en te voet het centrum van deze stad. Na deze rondleiding hebt u tijd om op eigen gelegenheid de stad te bezichtigen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de St. Nikolaikerk of bezoek het raadhuis van de stad. Vervolgens vertrekken we richting Bad Doberan, waar we eerst de oude kloosterkerk gaan bekijken. Na dit bezoek kunt u op een bijzondere manier naar Kühlungsborn reizen, met een heuse oude stoomlocomotief! Na aankomst in Kühlungsborn hebt u de mogelijkheid om rond te slenteren in de badplaats of uit te waaien langs het strand.

Dag 3 Eiland Rügen

We brengen vandaag een bezoek aan het eiland Rügen. Dit bijzondere eiland kent vele gezichten. Bezoek de romantische 19e eeuwse stadjes waarvan er enkele door lange pieren, ‘Seebrücken’, tegen de zee worden beschermd. De grote binnenmeren, glooiende weilanden, dichte beukenbossen, moerassen, heidevelden en steile krijtrotsen. Rügen heeft het allemaal. Rügen is ook bekend door het immens grote vakantieoord dat Hitler heeft laten bouwen. Dit hotel is maar liefst 4,5 km lang en 6 verdiepingen hoog! Naast een bezoek aan het eiland Rügen kunt u op deze dag een prachtige boottocht maken langs de krijtrotsen. Deze boottocht start in Sassnitz. Aan het einde van de dag keren we terug naar ons hotel.

Dag 4 Güstrow en Schwerin

In de ochtend heeft u vrij om Güstrow op eigen gelegenheid te verkennen. Tot de bezienswaardigheden behoren het raadhuis, de Dom, de Pfarrkerk en het unieke renaissancekasteel Slot Güstrow. In de middag bezoeken we het nabijgelegen Schwerin, de hoofdstad van de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. De stad is schitterend gelegen aan het Schwerinmeer en herbergt een aantal belangrijke bezienswaardigheden zoals de Kathedraal en het kasteel op een eiland in het meer, die we zullen bezoeken. U kunt ook een boottocht maken op het meer, of een bezoek brengen aan het openluchtmuseum, waar de alledaagse geschiedenis van de regio is tentoongesteld.

Dag 5 Terugreis

We verlaten Güstrow en rijden naar ons verzamelpunt in Nederland waar u gebruik kunt maken van het afscheidsdiner. De servicelijn brengt u terug naar uw opstapplaats.

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Ringhotel Altstadt 3*

Het hotel ligt in het historische centum van Guströw, in een rustige omgeving. De kamers beschikken over een douche of bad en toilet, föhn en een minibar. 

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Nieuw-Dijk (Didam):
Restaurant Juffrouw Tok | Tolweg 9 | 6942 HX Didam

Klik hier voor een overzicht van alle opstapplaatsen voor deze reis

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Excursiereis 5 dagen Schwerin, Rostock en Rügen

98 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
101 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer per touringcar 8,3
 • Chauffeur 8,9
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 7,9
 • Contact met Effeweg.nl 8,4
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
05:56:34 | 0,6 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch