Excursiereis 5 dagen Schwerin, Rostock en Rügen

vanaf € 349,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
8,3 Zeer goed!
210 beoordelingen
Mooie reis met afwisselende onderdelen. Historische informatie van de gidsen en de chauffeur/reisleider. Tijdens de reis voldoende stops met goed koffie.
Lees alle ervaringen
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in Hotel Reutereiche 3* Superior
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Stadstour Rostock o.l.v. een gids
 • Bezoek eiland Rügen, Mecklenburgische Schweiz en Schwerin
 • Mogelijkheid tot rit met stoomtrein Bad Doberan
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Heenreis

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee kan de reis beginnen. We rijden rechtstreeks naar ons hotel in Stavenhagen in Noordoost-Duitsland. Nadat u uw koffers naar uw kamer heeft gebracht, staat het diner voor u klaar.

Dinsdag: Rostock en stoomlocomotief

Na het ontbijt vertrekken wij richting Rostock. We verkennen o.l.v. een gids per bus en te voet het centrum van deze stad. Na deze rondleiding heeft u tijd om op eigen gelegenheid de stad te bezichtigen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de St. Nikolaikerk of bezoek het raadhuis van de stad. Vervolgens vertrekken we richting Bad Doberan, waar we eerst de oude kloosterkerk gaan bekijken. Na dit bezoek kunt u op een bijzondere manier naar Kühlungsborn reizen, met een heuse oude stoomlocomotief! Na aankomst in Kühlungsborn heeft u de mogelijkheid om rond te slenteren in de badplaats of uit te waaien langs het strand.

Woensdag: Mecklenburgische Schweiz en Schwerin

Via een prachtige route rijden we vandaag naar Schwerin. We doorkruisen de Mecklenburgische Schweiz. Het glooiende parklandschap, afgewisseld door meren, burchten en statige landhuizen vormen een lust voor het oog! Schwerin is de hoofdstad van de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. De stad is schitterend gelegen aan het Schwerinmeer en herbergt een aantal belangrijke bezienswaardigheden zoals de kathedraal en het kasteel op een eiland in het meer. U kunt ook een boottocht maken op het meer of een bezoek brengen aan het openluchtmuseum, waar de alledaagse geschiedenis van de regio is tentoongesteld.

Donderdag: Eiland Rügen

We brengen vandaag een bezoek aan het eiland Rügen. Dit bijzondere eiland kent vele gezichten. Bezoek de romantische 19e-eeuwse stadjes waarvan er enkele door lange pieren, ‘Seebrücken’, tegen de zee worden beschermd. De grote binnenmeren, glooiende weilanden, dichte beukenbossen, moerassen, heidevelden en steile krijtrotsen. Rügen heeft het allemaal. Rügen is ook bekend door het immens grote vakantieoord dat Hitler heeft laten bouwen. Dit hotel is maar liefst 4,5 km lang en zes verdiepingen hoog! Naast een bezoek aan het eiland Rügen kunt u op deze dag een prachtige boottocht maken langs de krijtrotsen. Deze boottocht start in Sassnitz. Aan het einde van de dag keren we terug naar ons hotel.

Vrijdag: Terugreis

We verlaten Stavenhagen en rijden naar Nederland. Op ons verzamelpunt krijgt u de mogelijkheid om iets te eten alvorens u met de servicelijn wordt teruggebracht naar uw opstapplaats.

Landkaart: Schwerin, Rostock en Rügen

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Reutereiche Superior 3*

Het superior Hotel Reutereiche 3* ligt aan de rand van het dorp Stavenhagen. Het hotel beschikt over een receptie, lift, restaurant, bar en een tuin/terras. De kamers beschikken allen over een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche, toilet en föhn. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Excursiereis 5 dagen Schwerin, Rostock en Rügen

198 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
210 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,2
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer per touringcar 8,4
 • Chauffeur 8,8
 • Reisprogramma 8,2
 • Accommodatie 8,1
 • Contact met Effeweg.nl 8,4
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
08:49:21 | 0,19 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch