Excursiereis 5 dagen Rouen, Normandië en Parijs

vanaf € 329,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
8,4 Zeer goed!
129 beoordelingen
Comfortabele reis, prima hotel, leuke excursies, mooie plaatsen bezocht
Lees alle ervaringen
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in een prima 3* hotel
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Bezoek de tuinen van Monet in Giverny
 • Cote Fleurie en Cote d'Albatre met badplaatsen Honfleur en Etretat
 • Proef de monnikenlikeur Bénédictine
 • Mogelijkheid om een stadstour en boottocht Seine bij te boeken in Parijs
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Donderdag: Heenreis

Vanaf onze verzamelplaats rijden we via onze zuiderburen naar Rouen in Frankrijk. Bij aankomst kunt u genieten van een heerlijk diner.

Vrijdag: Tuinen van Monet en Rouen

In de ochtend rijden we naar het dorp Giverny, waar u een bezoek kunt brengen aan de wereldberoemde tuinen en huis van de schilder Monet. Waarom deze tuinen een voorname inspiratiebron waren voor Claude Monet wordt al snel duidelijk: de kleurijke Japanse tuin met haar vele waterpartijen zijn een lust voor het oog! U zult zeker enkele werken van Monet herkennen, wanneer u ronddwaalt door de tuinen. Na dit bezoek brengen we u naar het centrum van Rouen. Het middeleeuwse centrum van Rouen biedt u gotische architectuur en vele musea, waaronder het museum over Jeanne d’Arc die op de Place du Vieux Marché in 1431 levend verbrand werd. U kunt de middag naar eigen inzicht besteden in deze schitterende stad. Aan het eind van de middag brengt de chauffeur u terug naar het hotel.

Zaterdag: Vrije dag of dagtocht Parijs

Vandaag heeft u een vrije dag of u gaat mee naar de wereldstad Parijs (bij te boeken optie). We starten hierbij op tijd. Parijs in één dag is zeker de moeite waard, maar we willen er wel zoveel mogelijk tijd doorbrengen. Bij aankomst maken we een uitgebreide stadstour o.l.v. een Nederlandssprekende gids. De bekende bezienswaardigheden als Montmartre, Sacré Coeur, het Louvre, de Champs Elysées en uiteraard de Eiffeltoren zijn onderdeel van deze citytour. Tijdens de tour wordt een aantal stops gemaakt. Daarna kunt u Parijs op eigen gelegenheid verkennen. De dag wordt afgesloten met een boottocht over de Seine.

Zondag: Normandische Kust en Bénédictine

Na het ontbijt vertrekken we voor een tocht langs de Cote d’Abatre, de schitterende kust die wordt gekenmerkt door krijtrotsen. We brengen een bezoek aan de levendige badplaats Étretat. De gezellige boulevard wordt omsloten door steile krijtrotsen, wat een indrukwekkend vergezicht oplevert. Een wandeling naar de top van de krijtrotsen is zeker de moeite waard! In de middag brengen we een bezoek aan het nabijgelegen Fécamp, waar u de gelegenheid heeft om Palais Bénédictine te bezichtigen. Hier kunt u Bénédictine proeven, een naar oud recept gebrouwen monnikenlikeur. Aansluitend rijden we via een mooie route weer terug naar uw hotel.

Maandag: Terugreis

Vandaag gaat u alweer huiswaarts. Via België rijden we naar Nederland. Op ons verzamelpunt krijgt u de mogelijkheid om iets te eten alvorens u met de servicelijn wordt teruggebracht naar uw opstapplaats.

Landkaart: Rouen, Normandië en Parijs

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Le Pavillon de Rouen 3*

Het Hotel Le Pavillon de Rouen biedt lichte en eenvoudige kamers, die zowel zeer comfortabel als praktisch zijn. De kamers zijn geschikt voor maximaal 3 personen en voorzien van moderne eigen badkamers. Het hotel beschikt over een bar, restaurant en buitenterras. Gratis wifi is aanwezig.

Frankrijk

Oppervlakte: 551.500 km²
Inwoners: 62.814.233
Hoofdstad: Parijs
Regeringsvorm: Constitutionele republiek met een semi-presidentieel systeem
Religie: Katholicisme
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Frans
Tijdzone: UTC+1, dezelfde tijdzone als Nederland
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eten en drinken
Wie aan Frankrijk denkt, denkt aan stokbrood en wijn. Maar dit is niet het enige, het land staat bekend om de heerlijke keuken. Eten is voor Fransen het hoogtepunt van de dag. Een uitgebreid ontbijt met croissantjes, stokbrood en pain au chocolat is heel gewoon. In de gerechten worden vooral producten verwerkt als kaas, aardappelen, eend en ander gevogelte. Wijn is dus ook iets typisch Frans. Frankrijk en Italië produceren samen de meeste wijn.

Flora en fauna
In het verleden was het Franse landschap erg bebost. Veel van deze bossen zijn verdwenen, doordat steden steeds groter werden. Toch bestaat Frankrijk nog altijd voor zo’n 25% uit bossen. In het oosten en zuiden van het land zijn bergen, respectievelijk de Alpen en de Pyreneeën. De dierenwereld komt redelijk overeen met die in Nederland. Dieren die in Nederland niet voorkomen, maar in Frankrijk wel, zijn de bruine beren (in de Pyreneeën) en de flamingo’s, die af en toe broeden in het zuidoosten.

Geschiedenis
Zo’n 15.000 jaar geleden woonden er al mensen in het huidige Frankrijk. Dit wordt bewezen door vondsten uit opgravingen. Frankrijk heeft dus al een zeer lange geschiedenis. Het huidige Frankrijk, destijds heette het Gallië, werd veroverd door de Romeinen in 121 v. Chr. Ongeveer 70 jaar later raakte het Romeinse Rijk in verval. De Fransen grepen hun kans en veroverden het gebied. In 1789 maakte de Franse Revolutie een eind aan de monarchie, Frankrijk werd een republiek. Napoleon kwam aan de macht en het land werd weer opgebouwd. Ook in Europa kreeg Napoleon steeds meer macht. Hieraan kwam een eind met de Slag van Waterloo, de beroemde nederlaag van Napoleon. Een korte tijd werd het land een monarchie, maar in 1871 werd Frankrijk weer een republiek.

Prijsniveau
De prijzen in Frankrijk zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland. Levensmiddelen (zowel eten als drinken) kunnen iets duurder zijn.

Leuke feitjes:
 • Frankrijk behoort tot de dunst bevolkte landen van Europa. Het land bestaat voor zo’n 80% uit landelijk gebied. De meeste mensen, zo’n driekwart van de bevolking, wonen in de steden.
 • Fransen zijn dol op slakken. Er worden jaarlijks in Frankrijk zo’n 500 miljoen slakken gegeten.
 • Is het u ooit opgevallen dat Frankrijk de vorm van een zeshoek heeft. Daarom is de bijnaam van Frankrijk ook wel “l’hexagone”, wat zeshoek in de Franse taal betekend.  

Reisverhaal Milly

Reis 6 t/m 10 april.

Excursiereis 5 dagen Rouen, Normandië en Parijs

117 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
129 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,3
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer per touringcar 8,7
 • Chauffeur 9
 • Reisprogramma 8,1
 • Accommodatie 7,9
 • Contact met Effeweg.nl 8,6
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
11:09:01 | 0,25 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch