Excursiereis 5 dagen Romantische Strasse - All inclusive

vanaf € 429,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in een prima hotel o.b.v halfpension (ontbijt en diner)
 • Gratis drankjes tussen 17.00 - 22.00 uur
 • Ervaar het hart van de Romantische Strasse
 • Rondrit Ries met gids
 • Bezoek het prachtige Nördlingen, Dinkelsbühl en Augsburg
 • Bezoek Rothenburg ob der Tauber
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Heenreis

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons verzamelpunt. Na een kopje koffie of thee vertrekken we naar Duitsland. Met verschillende stops onderweg rijden we naar ons hotel in Wemding, waar u met een drankje welkom wordt geheten. Nadat u uw bagage naar uw kamer heeft gebracht, kunt u genieten van het diner.

Dinsdag: Wemding en Nördlingen

Wemding ligt aan de rand van een geologisch interessant gebied: de Ries. Het komvormige dal is een krater, ontstaan na een meteoriet-inslag. Het had grote gevolgen voor rivieren in geheel Europa. Gesteenten en fossielen zijn hier nog stille getuigen van. We maken in de ochtend een tocht door dit gebied, waarbij de gids ons vertelt over deze unieke regio. In dit gebied ligt de stad Nördlingen, dat ook deel uitmaakt van de Romantische Strasse. Het stadsbeeld wordt bepaald door de 90 meter hoge klokkentoren Daniel. Naast de talloze historische bezienswaardigheden kent Nördlingen ook een gezellig centrum met tal van winkels. Aan het eind van de middag keren we terug naar het hotel.

Woensdag: Dinkelsbühl en Rothenburg ob der Tauber

Na het ontbijt rijden we naar het ommuurde stadje Dinkelsbühl, bekend om haar gekleurde gevels. Het 'Deutsches Haus' is één van de bekendste vakwerkhuizen van Duitsland. Aansluitend rijden we naar één van de bekendste steden aan de Romantische Strasse: Rothenburg ob der Tauber. Deze meer dan 1.000 jaar oude rijksstad is een waar openluchtmuseum! Hier kunt u de historische binnenstad bezoeken met de beroemde Doppelbrücke, de St. Wolfgangskerk en de vele romantische straatjes om doorheen te wandelen. Bekijk de middeleeuwse stadsmuur uit de 14e-eeuw en het stadhuis op de historische marktplaats. Een bijzonderheid is de kerstwinkel, die het hele jaar door te bezoeken is.

Donderdag: Harburg en Augsburg

Even ten zuiden van Wemding staat het prachtige kasteel Harburg, hoog boven het gelijknamige dorp. Dit kasteel behoort tot de grootste, oudste en best bewaarde kastelen van Zuid-Duitsland. U kunt deelnemen aan een rondleiding, of het kasteel op eigen gelegenheid bezichtigen. Na dit bezoek rijden we naar de grootste stad op de Romantische Strasse: de universiteitsstad Augsburg. Hip en modern gaan hand in hand met historie en overweldigende architectuur in deze bruisende stad. Van lieflijke kleine straatjes waar de tijd lijkt stil te staan, tot de prachtige Renaissance bouwwerken en het revolutionaire watermanagementsysteem. U kunt de middag naar eigen inzicht besteden in Augsburg. Een terrasje, souvenirs shoppen, of bezoekt u één van de vele musea die de stad rijk is?

Vrijdag: Terugreis

Helaas zit onze reis naar de Romantische Strasse erop en rijden we terug naar Nederland. Op ons verzamelpunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet, alvorens u met één van onze servicelijnen naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Landkaart: Romantische Strasse all-inclusive

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Seebauer, Wemding

Even buiten Wemding ligt het hotel Seebauer. Het gezellige hotel is verdeeld over meerdere gebouwen rondom de centrale Biergarten. Naast deze Biergarten beschikt het hotel o.a. over een bar, restaurant, wifi en diverse wellnessfaciliteiten. Uw kamer is voorzien van televisie en badkamer met bad of douche en toilet. Niet alle kamers zijn per lift te bereiken.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
03:39:10 | 0,44 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch