telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 5 dagen Rijn en Moezel

  • Halfpension
  • Vervoer per Tourist Class touringcar
  • Rheinhotel Wagner
  • Gebruik van sauna, solarium en fitnessruimte
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Henri-Chapelle en Monschau

We rijden door het Limburgse landschap en de Belgische Ardennen naar het plaatsje Henri-Chapelle. Hier verblijven we kort voor een prachtig uitzicht en eventueel kunt u een bezoek brengen aan het immens grote Amerikaanse oorlogskerkhof. Vervolgens brengen we een bezoek aan Monschau, waar u korte tijd vrijaf heeft. Hierna rijden we naar ons hotel.

Dag 2 Boppard

Aan de overzijde van de Rijn ligt het wijnstadje Boppard. U vindt hier de steilste wijnbergen, één der mooiste oeverpromenades van de Middenrijn en de oudste bewaard gebleven Romeinse vestingmuren ten noorden van de Alpen. U kunt per stoeltjeslift naar de ‘Vierseenblick’. Vanaf de heuvels, heeft u een prachtig uitzicht op Boppard en een fantastische blik op de grootste bocht van de Rijn.
Met het stadstreintje ‘Rhein Express’ kunt u een rondrit maken langs de bekende historische bezienswaardigheden. De mooie oeverpromenade leent zich voor een kleine wandeling. Bij terugkomst in het hotel kunt u genieten van het diner.

Dag 3 Moezeldal en Cochem

Via Koblenz rijden we naar het schitterende Moezeldal, dat zich kenmerkt door de kronkelende rivier de Moezel, steile terrashellingen met wijngaarden en leuke kleine plaatsjes. De meest toeristische plaats aan de Moezel is wel Cochem. Het karakteristieke Moezelstadje heeft een gezellig marktplein, pittoreske straatjes en steegjes, vakwerkhuizen, stadspoorten en delen van de middeleeuwse muur. Langs de Moezel is een gezellige promenade met winkels en terrassen. Bij voldoende tijd wordt er nog een kort bezoek gebracht aande oudste stad van Duitsland: Trier. De beroemde Porta Nigra stamt nog uit de Romeinse tijd. Na deze dag zal het diner in het hotel u zeker goed smaken.

Dag 4 Rüdesheim en Loreley

Via het mooie Rijndal rijden we zuidwaarts. Even voorbij St. Goarshausen passeren we de beroemde Loreley. Volgens de legende zou bovenop deze 132 meter hoge rots een zingende nimf met gouden haren de schippers zo hebben afgeleid, dat ze tegen de rotsen voeren en verongelukten. In Rüdesheim moet u zeker een bezoek brengen aan de beroemde ‘Drosselgasse’ met de vele wijnstuben, winkeltjes en gezellige terrassen. Niet zelden zorgen de restaurants hier met live-muziek voor extra sfeer. Per kabelbaan kunt u naar de top van de wijnbergen voor een prachtige wandeling over de met wijnranken begroeide hellingen. Hier vindt u ook het Niederwalddenkmal, een 38-meter hoog monument dat herinnert aan de stichting van het Duitse Rijk direct na de Frans-Duitse oorlog. In de middag kunt u een boottocht maken over de Rijn. Bij terugkomst in het hotel staat het diner al voor u klaar.

Dag 5 Braubach, Koblenz en terugreis

Na het ontbijt rijden we via Braubach naar Koblenz. De volledig intact gebleven Marksburg torent hoog boven het stadje uit en biedt een schitterend uitzicht over de omgeving. Het ‘Deutsche Eck’ bij Koblenz is het punt waar de rivieren Rijn en Moezel in de stad samenvloeien. Vanaf hier kunt u een mooie wandeling over de promenade maken. Op ons verzamelpunt krijgt u de gelegenheid nog iets te eten, alvorens u met onze servicelijn naar uw opstapplaats keert.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Rheinhotel Wagner

Het typische Duitse familiehotel ligt aan de rand van de plaats Kamp Bornhofen. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, wijnkelder, tuin en terras. U kunt gratis gebruik maken van de sauna, het fitnesscentrum en het solarium. De eenvoudig, maar net verzorgde kamers zijn voorzien van radio en tv en badkamer met douche, toilet en föhn. Het hotel beschikt tevens over een lift. Er is geen internet beschikbaar.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord
Lelystad
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam
Amsterdam Zuid
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
16:38:34 | 0,35 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch