telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:30 - 18:00 uur zaterdag : 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 5 dagen Overijssel, Ootmarsum

vanaf € 269,-
  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Verblijf in het Stadshotel Ootmarsum 3* o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
  • Gezellige bingo in het hotel
  • Bezoek Giethoorn, Osnabrück en Staphorst
  • Ga op donderdag naar de weekmarkt in Ootmarsum
  • Incl. goed verzorgd afscheidsbuffet
  • Rondleiding synagoge Enschede bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we via een mooie route door de Achterhoek naar het authentieke plaatsje Ootmarsum, waar we voor de lunch aankomen (zie voordeelpakket). ‘s Middags kunt u op eigen gelegenheid het centrum verkennen of gaat u mee met de stadswandeling (zie voordeelpakket).

Dag 2 Osnabrück

Vandaag steken we de grens met Duitsland over. Vanuit Ootmarsum volgen we een mooie route en komen o.a. langs het bekende plaatsje Bad Bentheim. Aansluitend komen we aan in de mooie stad Osnabrück, met een gezellig centrum. Hier heeft u voldoende tijd om zelf rond te kijken, te winkelen of gezellig ergens te lunchen. We rijden terug via Nordhorn en komen bij Denekamp weer op Nederlands grondgebied.

Dag 3 Giethoorn en Staphorst

Na het ontbijt rijden we naar het bekende Giethoorn, ook wel het 'Venetië van het noorden' genoemd. In de 14e eeuw begon de vervening rond Giethoorn. Daardoor nam het turfvervoer toe en werd de Dorpsgracht gegraven. Langs deze waterweg gingen steeds meer mensen zich vestigen, waardoor Giethoorn ontstond. U kunt in Giethoorn bijvoorbeeld een fluisterboot huren en genieten van de prachtige natuur en waterwegen. Natuurlijk kunt u ook langs de grachtjes met bruggetjes wandelen of op een terrasje iets drinken en lunchen (niet incl.). Na de middag brengen we een bezoek aan Staphorst, bekend vanwege de klederdrachten en de ramen met felgroene luiken en felblauwe raamdorpels. De gemeenschap van Staphorst is één van de meest kerkelijke van Nederland, waar de zondagsrust nog sterk in acht genomen wordt. Na deze stop rijden we terug naar Ootmarsum.

Dag 4 Markt Ootmarsum en Enter

's Morgens is het markt in Ootmarsum en het is zeker de moeite waard om deze te bezoeken. Verder kunt u een mooie wandeling maken en zijn er in Ootmarsum bezienswaardigheden zoals o.a. het Openluchtmuseum en het Educatorium. ’s Middags brengen we een bezoek aan het typisch Twentse dorp Enter. De stichting Oudheidkamer Enter beheert hier o.a. het Klompenmuseum ‘Sköpke’ en het Zompenmuseum. We krijgen een rondleiding in beide musea (zie voordeelpakket) en er wordt ook een demonstratie klompenmaken gegeven. 's Avonds is er in Ootmarsum een gezellige boerendansavond in Hotel van der Maas (zie voordeelpakket).

Dag 5 Terugreis en Enschede

We genieten van een heerlijk ontbijt en hebben nog tijd om een wandeling te maken. In de loop van de tijd ochtend krijgen we ter afscheid koffie met gebak (zie voordeelpakket), waarna we richting de fraaie Twentse stad Enschede rijden. Hier heeft u de tijd om te winkelen of heerlijke te genieten op één van de vele terrasjes in het gezellige centrum Ook kunt u deelnemen aan een rondleiding door de prachtige Synagoge van Enschede, Uw chauffeur geeft u meer informatie. Aansluitend rijden we naar ons centrale overstappunt, waar we een afscheidsbuffet krijgen aangeboden en waar u kunt nagenieten van uw mooie busreis naar Ootmarsum. Daarna wordt u met één van onze servicelijnen huiswaarts gebracht.

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Bolderman.​

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Stadshotel Ootmarsum 3*

Dit familiehotel ligt midden in het centrum van Ootmarsum. Het hotel beschikt over een restaurant, zitruimte met bar, lift en terras. De kamers beschikken allen over een badkamer met douche en toilet, televisie en bureautje. Wifi is gratis in het hotel.

Nederland

Reisdocumenten:
Geldig paspoort of identiteitskaart.

Valuta:
In Nederland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Nederland.

Kraanwater:
Het kraanwater in Nederland is veilig om te drinken.

Taal:
Nederlands

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Zeeland (Noord-Brabant):
Restaurant Het Witte Huis | Reekseweg 7| 5411 RB Zeeland (Noord-Brabant)

Klik hier voor een overzicht van onze opstapplaatsen via Zeeland

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
09:35:44 | 0,74 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch