Excursiereis 5 dagen Noord-Duitsland en Denemarken

vanaf € 389,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in Landgasthof Tarp 3*
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Oostzeekust en Schleswig
 • Waddeneiland Rømø
 • Optioneel: dagtocht Funen met slot Egeskov
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Heenreis

Vanaf onze verzamelplaats rijden we via de Duitse snelwegen en Hamburg naar ons hotel in het uiterste noorden van Duitsland. Nadat u uw bagage naar uw kamer heeft gebracht, staat het diner voor u klaar.
 

Dinsdag: Oostzeekust en Schleswig

Vandaag maken we kennis met de omgeving van Tarp. We passeren daarbij Kollerup. Op het oog een klein dorpje, maar het was begin mei 1945, dat juist hier over de capitulatie werd onderhandeld. We nemen een pauze in het levendige havenstadje Kappeln, waar de 40 km lange baai Schlei in de Oostzee uitmondt. Vervolgens rijden we door de kleinste stad van Duitsland, Arnis, en de vissersplaats Eckenförde naar Schleswig. Deze oude handelsstad kent haar oorsprong in de tijd van de Vikingen. Het is idyllisch gelegen aan de Schlei fjord en heeft een schitterend historisch centrum. Met name het marktplein en de St. Petri-dom zijn zeer bezienswaardig. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Woensdag: Vrije dag of dagtocht Funen

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden, of een reservering maken voor een schitterende dagtocht naar het Deense eiland Funen. Het glooiende eiland dat de bijnaam 'Tuin van Denemarken' draagt. We steken in de ochtend de grens over en rijden naar Fynshav, waar we de ferry nemen naar Funen. Onderweg kunt u genieten van de uitzichten over de Kleine Belt en de archipel. Midden in het mooie binnenland ligt één van de grootste Renaissance waterburchten van Europa: Slot Egeskov en haar schitterende tuinen. Een pareltje, alsof u zich in een sprookjeswereld bevindt! Over sprookjes gesproken, even verderop ligt de geboortestad van niemand minder dan Hans Christian Andersen: Odense. Waar hij zijn inspiratie vandaan haalde wordt snel duidelijk, want niet alleen Funen is prachtig, ook de oude binnenstad van Odense met haar kleurrijke vakwerkhuisjes is schitterend. Al mijmerend zult u ronddwalen door deze prachtige oude, compacte stad. Via de brug bij Middelfart bereiken we weer het vasteland en rijden we terug naar ons hotel.

Donderdag: Ribe, Tønder en Rømø

Vandaag steken we wederom de grens met Denemarken over. Onze eerste stop van vandaag is de oudste stad van Scandinavië: Ribe. De stad is ruim 1300 jaar oud en heeft veel mooie gebouwen, zoals een middeleeuws kasteel en een 16e-eeuwse school. Het centrum is een doolhof van kasseienstraatjes met scheef gezakte vakwerkhuizen. In het Ribe Vikingcenter kunt u zien hoe de Ribe eruit moet hebben gezien in de tijd van de Vikingen. Vervolgens rijden we naar één van de vijf Deense waddeneilanden: Rømø, dat middels een dam met het vasteland is verbonden. Rømø was vroeger een welvarende walvishaven. In het dorp Toftum staat een kapiteinshuis uit 1748, nu een museum. Vlak voordat we de Duitse grens oversteken brengen we een bezoek aan Tønder en Møgeltønder. De dorpsstraat van het kleine dorpje Møgeltønder wordt als de mooiste van Denemarken betiteld. U zult zien waarom: de kasseienstraat wordt geflankeerd door kleine, idyllische huisjes, lindenbomen en leidt naar het slot Schackenborg. Bijzonder fotogeniek! Nadat we over deze Slotsgade hebben gewandeld rijden we naar het even verderop gelegen Tønder. Dit kleine stadje had vroeger een open verbinding met de Noordzee, waardoor het een belangrijk handelscentrum was. De aanleg van dijken rondom de stad maakten een einde aan deze periode, maar het oude stadsbeeld is goed bewaard gebleven.

Vrijdag: Terugreis

Na het ontbijt rijden we terug naar Nederland. Op onze verzamelplaats krijgt u de gelegenheid iets te eten, alvorens u met onze bekende servicelijnen naar uw opstapplaats gebracht wordt.
 

Landkaart: Noord-Duitsland en Denemarken

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Landgasthof Tarp

Niet ver van de Deense grens ligt het traditionele hotel Landgasthof Tarp, midden in het gelijknamige dorp. Het hotel beschikt over een bar/restaurant, kegelbanen en wifi. Uw kamer is voorzien van o.a. televisie en badkamer met douche en toilet. Niet alle kamers zijn per lift bereikbaar. Het gebouw heeft twee etages.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
21:30:04 | 0,05 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch