telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 5 dagen Moezel en Eifel - All inclusive

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in Enjoyhotel Hutter o.b.v. All inclusive
 • Gratis consumpties van 17.00 - 24.00 uur
 • Hele dag gratis koffie en thee in het hotel
 • Live muziek en spelavond in het hotel
 • Moezelstadjes Bernkastel, Beilstein en Cochem
 • Ontdek Trier op eigen gelegenheid of met een optionele stadsrondrit
 • Vulkaneifel en een optionele boottocht over de Moezel
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 25,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking t/m 9 personen, € 5,- consumentenbijdrage SGR per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Heenreis en Vulkaneifel

Vanaf ons verzamelpunt rijden we naar ons hotel in Bremm, aan de oevers van de Moezel. Bij aankomst staat de lunch voor u klaar. In de middag maken we een rondrit door de omgeving Daun en Gerolstein. Dit gebied staat ook bekend onder de naam: Vulkaneifel. Her en der ziet u in het landschap nog de vulkanische oorsprong van dit gebied, in de vorm van lavaformaties en kratermeren.

Dag 2: Bernkastel en boottocht

Eén van de mooiste stadjes aan de Moezel is Bernkastel, dat met het tegenover gelegen Kues één stad vormt. In het centrum van Bernkastel waant u zich als in een sprookje. Het marktplein, met de 17e-eeuwse Michaelsbrunnen en het prachtige stadhuis, wordt omzoomd door vakwerkhuizen en nodigt uit voor een wandeling of een terrasje. Even buiten het centrum ligt de kasteelruïne Landshut, van waar u een schitterend uitzicht heeft. Bezoekt u in Kues vooral de Michaelskirche, met haar prachtige interieur. In de namiddag keren we weer terug naar ons hotel in Bremm. Een gedeelte van de route kunt u per boot afleggen. U gaat in Bernkastel aan boord en vaart stroomafwaarts langs de met wijnranken begroeide hellingen. Bij Zeltingen varen we door de sluis en overbruggen een hoogteverschil van 6 meter. In Ürzig gaat u weer van boord, waar de chauffeur op u wacht.

Dag 3: Trier

Vandaag bezoeken we de Romeinse stad Trier. Trier is de oudste stad van Duitsland en is gebouwd in opdracht van de Romeinse keizer Augustus. Een bekend historisch monument is de Porta Nigra, een goed bewaard gebleven Romeinse stadspoort. Andere monumenten zijn de Kaiserthermen en het amfitheater. U kunt deelnemen aan een rondleiding o.l.v. een gids (bij te boeken optie) of de stad op eigen gelegenheid bekijken.

Dag 4: Beilstein en Cochem

Vanochtend rijden we naar het nabijgelegen Beilstein. Een piepklein stadje, dat door haar vakwerkhuizen, steegjes en steile ligging, ook wel het ‘Doornroosje van de Moezel’ genoemd wordt. Neemt u vooral de moeite om de korte klim te maken naar de ruïne boven het stadje. Vanaf hier heeft u een magnifiek uitzicht! Na de lunch rijden we naar Cochem, samen met Bernkastel één van de bekendste en mooiste wijnstadjes aan de Moezel. Dit karakteristieke stadje, gelegen rondom de burcht, die hoog boven het stadje uittorent, heeft een gezellig marktplein, pittoreske straatjes en steegjes, vakwerkhuizen, stadspoorten en delen van de middeleeuwse muur. Langs de Moezel is een gezellige promenade met winkels en terrassen, waar het heerlijk toeven is.

Dag 5: Monschau en terugreis

Via een prachtige route door de Eifel beginnen we aan onze terugreis. Onderweg bezoeken we Monschau, een prachtig oud stadje gelegen diep in het dal van de Rur. Na dit bezoek rijden we door naar Nederland. Op onze verzamelplaats krijgt u de mogelijkheid om iets te eten, alvorens u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt teruggebracht.

Landkaart: Moezel en Eifel - All inclusive

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Enjoyhotel Hutter

Enjoyhotel Hutter ligt aan de oever van de Moezel in het dorp Bremm. Het hotel beschikt over een restaurant, lounge en bar en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van televisie met Nederlandse zender en eigen badkamer met douche en toilet. Alle kamers zijn bereikbaar per lift. 

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
17:45:18 | 0,37 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch