telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 5 dagen Moezel - All inclusive

vanaf € 359,-
8,6 Zeer goed!
98 beoordelingen
Geweldige reis met een fantastisch hotel, goede bediening, heerlijk eten en een geweldige chauffeur die heerlijk rustig reed en een goede reisleider.
Lees alle ervaringen
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in Enjoyhotel Bottler o.b.v. All inclusive
 • Gratis consumpties tussen 17.00 - 24.00 uur
 • Gezellig avondprogramma vol entertainment
 • Ontdek Trier, Koblenz, Rüdesheim, de Rijn en de Moezel
 • Bezoek ook Cochem, Beilstein en Bernkastel
 • Mogelijkheid tot sluizentocht op de Moezel
LET OP: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Heenreis en Bernkastel

Vanaf onze verzamelplaats vertrekken we richting ons hotel in Veldenz. Bij aankomst in het hotel wordt u ontvangen met een lunch. In de middag rijden we naar het nabijgelegen Bernkastel, dat met het tegenover gelegen Kues één stad vormt. In het centrum van Bernkastel waant u zich als in een sprookje. Het marktplein, met de 17e-eeuwse Michaelsbrunnen en het prachtige stadhuis, wordt omzoomd door vakwerkhuizen en nodigt uit voor een wandeling of een terrasje. Even buiten het centrum ligt de kasteelruïne Landshut, van waar u een schitterend uitzicht heeft. Bezoekt u in Kues vooral de Michaelskirche, met haar prachtige interieur.

Dag 2: Cochem en sluizentocht

Het meest bekende wijnstadje aan de Moezel is Cochem. Dit karakteristieke Moezelstadje, gelegen rondom de burcht, die hoog boven het stadje uittorent, heeft een gezellig marktplein, pittoreske straatjes en steegjes, vakwerkhuizen, stadspoorten en delen van de middeleeuwse muur. Langs de Moezel is een gezellige promenade met winkels en terrassen, waar het heerlijk toeven is. In de middag kunt u een sluizentocht van 1 uur maken over de Moezel. U vaart dan vanaf Cochem stroomopwaarts. Onderweg passeert u bij Fankel de sluizen, waarmee een hoogteverschil van ca. 7 meter wordt overbrugd. Even later leggen we aan in het piepkleine stadje Beilstein, dat door haar vakwerkhuizen, steegjes en steile ligging, ook wel het ‘Doornroosje van de Moezel’ genoemd. Neemt u vooral de moeite om de korte klim te maken naar de ruïne boven het stadje. Vanaf hier heeft u een magnifiek uitzicht! Vanuit Beilstein rijden we terug naar het hotel.

Dag 3: Trier

Vandaag bezoeken we de Romeinse stad Trier. Trier is de oudste stad van Duitsland en is gebouwd in opdracht van de Romeinse keizer Augustus. Een bekend historisch monument is de Porta Nigra, een goed bewaard gebleven Romeinse stadspoort. Andere monumenten zijn de Kaiserthermen en het amfitheater. U kunt deelnemen aan een rondleiding o.l.v. een gids of de stad op eigen gelegenheid bekijken.

Dag 4: Rüdesheim

Vandaag zien we een andere rivier: de Rijn. Via een mooie route rijden we richting St. Goar en volgen vanaf daar de Rijnoever. We rijden door het beroemde Loreleydal, een smal gedeelte van de Rijn, omgeven door steile hellingen. Volgens velen het mooiste gedeelte van het Rijndal. De route eindigt in Rüdesheim, één van de bekendste en gezelligste wijnstadjes aan de Rijn. U vindt er diverse vakwerkhuizen, wijnkelders en talloze terrasjes. Vooral op en rond de beroemde Drosselgasse, een steeg vol met wijnhuizen en terrassen is het heerlijk toeven! Met een kabelbaan bereikt u de top van de heuvels, vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht over Rüdesheim, de Rijn en de met wijnranken begroeide hellingen. Via een prachtige route door de glooiende Hunsrück rijden we terug naar het hotel.

Dag 5: Koblenz en terugreis

Vandaag is alweer de laatste dag van deze prachtige reis. We brengen een kort bezoek aan Koblenz. Deze stad staat vooral bekend om het Deutsches Eck; waar de Moezel uitmondt in de Rijn. Op het Deutsches Eck staat een monument ter ere van keizer Wilhelm I. Aan de overzijde van de Rijn staat Schloss Ehrenbreitstein. Op onze verzamelplaats krijgt u de mogelijkheid om iets te eten, alvorens u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt teruggebracht.

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Enjoyhotel Bottler

Landgasthof Bottler ligt centraal in het wijndorp Veldenz, vlakbij de oevers van de Moezel. Het hotel beschikt over een restaurant, twee terrassen en gratis wifi. De keurige kamers hebben een douche, wc en een televisie met Nederlandstalige zenders. De kamers bevinden zich op de eerste en tweede verdieping. Het hotel heeft geen lift, maar heeft goed begaanbare trappen. Op de dag van aankomst wordt uw koffer naar uw kamer gebracht. Het Enjoy-programma zorgt ervoor dat u dagelijks kunt genieten van het All inclusive arrangement en een gevarieerd avondprogramma in en rondom het hotel.

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Nieuw-Dijk (Didam):
Restaurant Juffrouw Tok | Tolweg 9 | 6942 HX Didam

Klik hier voor een overzicht van alle opstapplaatsen voor deze reis

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Excursiereis 5 dagen Moezel - All inclusive

95 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
98 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,6
 • Vervoer per touringcar 8,5
 • Chauffeur 8,9
 • Reisprogramma 8,2
 • Accommodatie 8,4
 • Contact met Effeweg.nl 8,7
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
17:42:40 | 0,23 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch