Excursiereis 5 dagen Luxemburg en Bitburg - All inclusive

vanaf € 399,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in Hotel Bitburg 3* o.b.v. All inclusive
 • Gratis consumpties van 17.00 - 24.00 uur
 • Gezellige avonden in het hotel
 • Vianden, Echternach en Clervaux
 • Bitburger brouwerij
 • Indrukwekkend Müllerthal
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Heenreis en Bitburg

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap kan de reis beginnen en rijden we via een mooie route door de Belgische Hoge Venen naar de Duitse Eifel. Onderweg krijgt u de gelegenheid om te lunchen, waarna we door middel van een rondrit kennis maken met de prachtige omgeving van de Südeifel, en het dal van de Sauer, de natuurlijke grens tussen Duitsland en Luxemburg. In de loop van de middag komen we aan bij ons hotel in Bitburg.

Dinsdag: Bourscheid, Diekirch en Vianden

Vandaag staat de eerste kennismaking met het Groothertogdom Luxemburg op het programma. We rijden naar het noorden van het land, waar de Ardennen en de Eifel naadloos op elkaar aansluiten. Het resultaat is een prachtig heuvelachtig landschap van bossen en velden, afgewisseld met dorpjes en boerderijen. Via een mooie route door dit landschap bereiken we het sfeervolle dorp Bourscheid. Het gezicht van het dorp wordt bepaald door de burcht, de grootste van Luxemburg. Via Diekirch bereiken we aan het begin van de middag het bekende Vianden. Wanneer we Vianden naderen doemt het enorme kasteel voor ons op, dat hoog boven het stadje uittorent. Een echte aanrader is om de stoeltjeslift te nemen, die u naar 450 meter hoogte brengt. Eenmaal boven heeft u een fantastich uitzicht op de omgeving en kunt u naar het kasteel wandelen. Aan het eind van de middag keren we terug naar ons hotel.

Woensdag: Müllerthal en Echternach

Even over de grens ligt één van de bekendste natuurgebieden van Luxemburg: het Müllerthal. Deze regio wordt ook wel ‘klein Zwitserland’ genoemd vanwege zijn zandsteenformaties, natuurschoon en beekjes met watervallen. We nemen u mee naar de ruïne van Beaufort en brengen u naar de mooiste plekjes van het Müllerthal, waaronder de watervallen van Schiessentümpel. In de middag brengen we een bezoek aan de oudste stad van Luxemburg: Echternach, gelegen aan de oever van de Sure. Door de oude huizen, nauwe straatjes en oude stadswallen heeft de stad een middeleeuws karakter weten te behouden.

Donderdag: Luxemburg-Stad en Bitburger brouwerij

Na het ontbijt vertrekken we naar Luxemburg, de hoofdstad van het enige groothertogdom ter wereld. Deze stad is zeer strategisch gebouwd op de steile Bockrots en in de stadswal ziet u nog de oude verdedigingswerken, de zogenaamde kazematten. Al bijna 30 jaar staat Luxemburg Stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U heeft de gelegenheid om deze indrukwekkende stad te ontdekken, bijvoorbeeld door te genieten van het uitzicht vanaf de Pont Adolphe, ooit de grootste spanbrug van Europa. Bij terugkomst in Bitburg, kunt u nog een bezoek brengen aan de plaatselijke brouwerij (ca. € 9,- p.p.). Dat is er niet zomaar één: Bitburger is hét bier uit de Eifel en één van de bekendste Duitse bieren. U wordt rondgeleid door de immense brouwerij, waar u de geschiedenis van het bier en het brouwproces ervaart. Uiteraard wordt er ook geproefd en wellicht zegt u vervolgens ook: 'Bitte ein Bit.'

Vrijdag: Clervaux en terugreis

Vandaag is alweer de laatste dag aangebroken en nemen we na het ontbijt afscheid van Bitburg. We rijden via een mooie route naar Clervaux. Hier kunt u nog de laatste souvenirs inkopen of nog even genieten op een terras. Hoog boven de stad bevindt zich de abdij van Clervaux. Aansluitend vervolgen wij onze route naar Nederland. Op ons centrale overstappunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet, voordat u met één van onze servicelijnen huiswaarts keert.

Landkaart: Excursiereis Luxemburg en Bitburg

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Bitburg

Dit hotel is gelegen aan de rand van Bitburg in de zuidelijke Eifel. Het beschikt over een restaurant, bar en lift. De ruime en comfortabele kamers zijn voorzien van een satelliet-televisie, bureau, gratis wifi en een eigen badkamer met douche en toilet. Met iedere avond een leuk programma en op basis van All inclusive is dit heerlijk genieten in een prachtige streek!

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
21:28:38 | 0,06 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch