Excursiereis 5 dagen Harzgebergte light All inclusive

vanaf € 359,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
8,3 Zeer goed!
109 beoordelingen
Heel mooi, veel gezien, veel variatie, goed hotel, diverse maaltijden!
Lees alle ervaringen
 • Verblijf in een goed 3* hotel
 • Bezoek Quedlinburg en Werningerode
 • Ervaar de prachtige natuur van de Harz
 • Unieke treinrit Brockenbahn
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Heenreis

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons verzamelpunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we richting Duitsland. Onderweg zullen regelmatig korte stops gemaakt worden, waarna we in de loop van de middag bij ons hotel in de zuidelijke Harz zullen arriveren. Nadat u uw koffers naar uw kamer heeft gebracht, staat het diner voor u klaar.

Dinsdag: Thale en Quedlinburg

De Harz staat ook bekend om haar sagen en legenden. Het bekendste voorbeeld daarvan ligt bij de plaats Thale, waar we een bezoek brengen aan de Hexentanzplatz. Volgens de legende dansen de heksen hier op 30 april rond het vuur om vervolgens naar de hoogste berg te vliegen op hun bezems. Het uitzicht op de kloof van het Bodetal aan de ene kant en het weidse landschap rondom Thale aan de andere kant is prachtig. Aansluitend rijden we naar Quedlinburg, één van de mooiste plaatsen van de Harz. In het centrum van deze meer dan 1.000 jaar oude stad waant u zich in de Middeleeuwen. De Romaanse gebouwen, de 1.300 vakwerkhuizen en villa’s vertellen de geschiedenis van weleer. Bezienswaardig zijn vooral het prachtige Rathaus, Klopstockhaus en het Schlossmuseum. 

Woensdag: Barbarossahöhle en Nordhausen (zie Bolderman Pluspakket)

De Harz wordt in het zuiden geflankeerd door de heuvelrug Kyffhäuser. Een schitterende regio, dat bol staat van de Duitse mythologie. Op de top van de heuvelrug staat het immense Kyffhäuser-monument, ter ere van keizer Barbarossa. Vanaf de voet van het monument heeft u een schitterend uitzicht over de omgeving. Even verderop liggen de Barbarossa-grotten, die u kunt bezoeken (voordeelpakket). Het unieke grottenstelsel heeft gigantische holle ruimtes en kristalheldere ondergrondse meren. Op onze weg terug naar het hotel maken we een stop in Nordhausen. Hier kunt u de traditionele stokerij bezoeken, waar o.a. brandewijn en likeuren worden gestookt. (voordeelpakket)

Donderdag: Wernigerode en Brockenbahn (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag brengen we een bezoek aan Wernigerode. Hier heeft u vrije tijd om bijvoorbeeld de mooie vakwerkhuizen te bekijken. Heeft u het voordeelpakket geboekt? Dan brengt de chauffeur u aan het begin van de middag vanuit Wernigerode naar het nabijgelegen station Drei Annen Hohne, vanwaar u per authentieke stoomtrein een prachtige tocht maakt naar het hoogste punt van de Harz: de ruim 1.100 meter hoge Brocken. Op de top vindt u het Brockenmuseum, waar u wordt geïnformeerd over de geschiedenis en natuur van deze prachtige omgeving. Bij terugkomst in het hotel kunt u genieten van het heerlijke diner.

Vrijdag: Terugreis

Na het ontbijt begint de terugreis naar Nederland. Op ons verzamelpunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet, alvorens u met één van onze servicelijnen naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Landkaart: Harz light all-inclusive

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Ferien Hotel Villa Südharz 3*, Sülzhayn

Middenin de groene omgeving van de Harz, even buiten het dorp Sülzhayn, ligt het gezellige Hotel Villa Südharz. Het hotel beschikt over een receptie, bar, terras, restaurant, sauna en lift. Uw kamer is voorzien van een televisie, telefoon en een badkamer met douche, toilet en haardroger. De meeste kamers hebben balkon. Wifi is gratis in het hotel.
 

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Excursiereis 5 dagen Harzgebergte light All inclusive

95 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
109 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,2
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer per touringcar 8,6
 • Chauffeur 8,8
 • Reisprogramma 7,9
 • Accommodatie 8,1
 • Contact met Effeweg.nl 8,5
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
12:18:02 | 0,22 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch