telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 5 dagen Friesland, Groningen en Texel

 • 4 maal ontbijtbuffet
 • 4 maal lunch of lunchpakket
 • 4 maal diner
 • Vervoer per Tourist Class touringcar
 • Gezellig familiehotel Holland Inn Wolvega 3*
 • Koffie of thee op het verzamelpunt dag 1
 • Dagtocht Texel
 • Boottocht Weerribben
 • Gezellige havenstad Harlingen
 • Vestigingsstad Bourtange
 • Orchideeënhoeve
 • Jopie Huisman Museum Workum
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Boottocht Weerribben

Door Overijssel rijden we richting Friesland. Onderweg stoppen we bij het Nationaal Park De Weerribben om te lunchen. Ook kunt u hier een boottocht maken. We vervolgen onze reis en arriveren aan het einde van de middag bij ons hotel in Wolvega. Hier kunt u nog even lekker ontspannen en ’s avonds staat een heerlijk diner voor u klaar.

Dag 2 Workum en Eernewoude

Vandaag bezoeken we het beroemde Jopie Huisman museum in Workum. Dit was het eigen museum van de kunstschilder en oud ijzer- en lompenkoopman. ’s Middags bezoeken we Eernewoude, op z’n Fries het Earnewâld. Dit dorp ligt midden in een bijzonder rijk en uniek natuurgebied, Nationaal Park De Alde Feanen. Hier maken we een boottocht, zodat u vanaf het water kunt genieten van de prachtige natuur. Hierna kunt u een bezoek brengen aan het skûtsjemuseum, hier kunt u voor deze streek typische schepen bekijken. Ook het Bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen en Museum Kokelhûs zijn de moeite waard.

Dag 3 Texel

Vandaag brengen we een bezoek aan het eiland Texel. We rijden over de Afsluitdijk naar Noord-Holland en nemen vervolgens de veerboot naar het grootste Waddeneiland van Nederland. Op het eiland aangekomen, maken we een mooie rondrit, waarbij u onderweg voldoende gelegenheid krijgt om van dit prachtige eiland te genieten. U krijgt voor deze dag een lunchpakket mee. Per veerboot gaan we aan het einde van de middag weer terug naar Den Helder, vanwaar we naar Wolvega terugkeren. In ons hotel zal een heerlijk diner voor u klaarstaan.

Dag 4 Groningen en Bourtange

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de gezellige stad Groningen. Groningen staat bekend om de 96,8 meter hoge Martinitoren, gelegen aan de Grote Markt. U kunt ook een bezoek brengen aan de Martinikerk, de vismarkt of aan de Noorderhaven of aan één van de musea die in deze stad te vinden zijn. Zoals het Groninger museum of het Noordelijk Scheepvaart museum. ’s Middags bezoeken we de vestingstad Bourtange. Deze stad is volledig teruggebracht in haar oude staat. Wanneer u langs de grachten, wallen, bastions, poorten en ophaalbruggen loopt waant u zich terug in de tijd!

Dag 5 Harlingen en Orchideeënhoeve

’s Ochtends brengen we eerst een bezoek aan de gezellige havenstad Harlingen. Vervolgens beginnen wij aan de terugreis. Onderweg brengen we een bezoek aan de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. U ziet hier o.a. een tropisch regenwoud, een oriëntaalse siertuin en een orchideeënkwekerij. Vervolgens rijden wij naar het verzamelpunt, waar u kunt van een heerlijk afscheidsdiner, alvorens u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Nederland

Oppervlakte: 41.543 km²
Inwoners: 17.016.967
Hoofdstad: Amsterdam
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Religie: Rooms-katholiek en protestants
Valuta: Euro (€)
Taal: Nederlands
Tijdzone: UTC+1
 
Eten en drinken
Typische gerechten uit de oorspronkelijke Nederlandse keuken zijn stamppotten, zoals boerenkool, hutspot, andijviestamppot en zuurkoolstamppot. Daarnaast zijn er de typerende Nederlandse lekkernijen als drop, stroopwafels en bitterballen. Bier is een wereldwijd bekende Nederlandse drank. Een andere typisch Nederlandse drank is jonge jenever.

Flora en Fauna
De plantenwereld in Nederland kent veel variatie, dankzij de verschillende landschappen. Er zijn een aantal landschappen die erg bijzonder zijn of zelfs uniek voor Europa. Voorbeelden zijn de duingebieden langs de kust en de kwelders en begroeide strandvlakten. De dierenwereld is juist minder gevarieerd. Door bepaalde factoren, zoals de verstedelijking, zijn echte natuurlijke gebieden teruggedrongen in aantallen.

Geschiedenis
Het huidige Nederland werd al voor de jaartelling bewoond, door Germaanse en Keltische volken. Het gedeelte van Nederland dat zuidelijk van de Rijn ligt, was tot het jaar 400 onderdeel van het Romeinse Rijk. Later heeft Nederland onder andere deel uitgemaakt van het Bourgondische en Habsburgse Rijk. In 1568 kwam Nederland terecht in de 80-jarige oorlog. Na verschillende korte periodes van vrede, werd in 1648 voorgoed getekend voor vrede. De noordelijke provincies van Nederland vormden vanaf toen de Republiek van de Zeven Provinciën. Het zuiden van Nederland bleef bij Spanje horen. De Gouden Eeuw, in de 17e eeuw, was voor de Republiek van de Zeven Provinciën een periode van economische bloei. Er werden koloniën gesticht in verschillende werelddelen. In 1815 werd het Koninkrijk der Nederlanden opgericht, bestaand uit België en Nederland. Dit was echter van korte duur, want in 1830 werd België afgescheiden. Tijdens de Eerste Wereldoorlog wist Nederland neutraal te blijven. Tijdens de Tweede Wereldoorlog lukte dit niet, Nederland werd bezet door de Duitsers en had een zware tijd. In 1949 is Nederland één van de twaalf lidstaten die samen de NAVO oprichten. Ook van de, tegenwoordig zogeheten, Europese Unie was Nederland één van de oprichters.

Hotel Holland Inn Wolvega 3*

Aan de rand van Zuidwest Friesland vindt u het gastvrije Hotel Holland Inn Wolvega, gelegen tussen de laagveenmoerassen van de Rottige Meente (naast Wolvega) en de Lindevallei. Het hotel beschikt over een restaurant met terras, een brasserie en biljart. Alle ruim opgezette kamers (appartementen) beschikken over een gescheiden slaap- en zitkamer, radio, telefoon, tv en een aparte badkamer met douche en toilet. Tevens beschikt het hotel over een lift.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord
Lelystad
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam
Amsterdam Zuid
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
09:59:36 | 0,59 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch