telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 5 dagen Fichtelgebergte, Oberwiesenthal

  • Halfpension (ontbijt en diner)
  • Vervoer per Comfort Class touringcar
  • Ahorn Hotel am Fichtelberg 3*
  • Gevarieerd avondprogramma
  • Gebruik van zwembad en fitnessruimte
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Vanaf onze verzamelplaats vertrekken we naar Oberwiesenthal. Tegen het begin van de avond arriveren we in het hotel. Hier staat een uitgebreid dinerbuffet voor u klaar. 

Dag 2 Rondrit Erzgebergte en Annaberg-Buchholz

Vandaag staat  een rondrit door het Erzgebergte op het programma , dit gebergte is bekend om de verschillende soorten mineralen die er gevonden zijn. Het gebergte vormt voor een deel de grens tussen Duitsland en Tsjechië. Sta  tijdens deze rondrit versteld van de prachtige rotsformaties  en de indrukwekkende natuur. Aansluitend brengen we een bezoek aan Annaberg-Buchholz, dit schitterende stadje herbergt tal van bezienswaardigheden, kerken, steegjes en het Erzgebirgsmuseum. Na dit bezoek rijden we terug naar ons hotel.

Dag 3 Karlovy Vary

Na het ontbijt vertrekken we richting het kuuroord Karlovy Vary. Hier bevinden zich ruim 100 bronnen, waarvan er 12 geneeskrachtig zijn. De historische binnenstad ligt bij de monding van het riviertje de Teplá. De promenade van het autovrije centrum loopt langs deze rivier. Aan het einde van de promenade bevindt zich de bronhal. Hier vindt u de oudste bron van de stad! Het water spuit tot 12 meter hoogte uit de bodem, met een temperatuur van maar liefst 73°C. 

Dag 4 Pöhla en Schwarzenberg

In de ochtend vertrekken we richting  Pöhla, dit plaatsje staat bekend om de traditionele handwerkkunst. Hier kunt u de tinmijnen bezoeken. Vervolgens gaan we naar Schwarzenberg, waar u het kasteel  kunt bezoeken en een bezoek kunt brengen aan een museum waar de geschiedenis van de mijnbouw en ijzerindustrie tentoongesteld wordt. Aansluitend kunt u een mooie tocht met de stoomtrein over de Fichtelbergbahn  maken, dwars door prachtig berglandschappen, tijdens deze tocht kunt u genieten van schitterende uitzichten en indrukwekkend natuurschoon.   

Dag 5 Terugreis

Nadat de koffers zijn ingepakt, beginnen we aan de terugreis naar Nederland. Onderweg zullen er voldoende stops gemaakt worden. Op onze verzamelplaats krijgt u de gelegenheid om iets te eten, alvorens u weer met onze servicelijn  naar uw opstapplaats wordt gebracht. 

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Ahorn Hotel am Fichtelberg

U verblijft in het mooie hotel Ahorn am Fichtelberg gelegen in Oberwiesenthal. Dit driesterrenhotel heeft een restaurant, bar en een lift.  Daarnaast beschikt het hotel over een overdekt zwembad en fitnessruimte. 

Het Ahorn Hotel am Fichtelberg heeft 2 type kamers:

* Classic kamer:
De classic kamers zijn voorzien van telefoon, radio, televisie en een badkamer met bad of douche en toilet. Deze kamers zitten op de 1e tot en met de 3e etage. 

* Panorama kamer:
De panorama kamers  zijn net als de classic kamers voorzien van telefoon, radio, televisie en een badkamer met bad of douche en toilet. Deze kamers zitten op de 4e tot en met de 7e etage en bieden een panoramisch uitzicht over de omgeving. 
 

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord
Lelystad
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam
Amsterdam Zuid
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
09:15:52 | 0,36 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch