telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 5 dagen Eifel en Luxemburg - All inclusive

vanaf € 369,-
8,4 Zeer goed!
16 beoordelingen
Heel mooi en een leuke groep en fijne excursies.
Lees alle ervaringen
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in Enjoyhotel Weinhotel o.b.v. All inclusive
 • Gratis consumpties tussen 17.00 - 24.00 uur
 • Live muziek- en bingoavond
 • Vier maal culinair 3-gangen dinerbuffet
 • Dagtocht Luxemburg met Vianden, Müllerthal en Echternach
 • Vulkaneifel, Gerolstein en Edelstenenstad Idar-Oberstein
 • Excursie Trier en Bernkastel
LET OP: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Heenreis en Idar Oberstein

Kies een opstapplaats en reis comfortabel met onze servicelijnen naar het verzamelpunt. Na een gratis kopje koffie of thee gaan we op weg naar het hotel in Veldenz. Bij aankomst staat een lunch voor u klaar. In de middag rijden we via de heuvelrug Hunsrück naar de edelstenenstad Idar Oberstein. Bezoekt u hier de enige opengestelde edelstenenmijn van Europa en verbaas u over de Weiherschleife, de historische slijperij waar de ruwe edelstenen d.m.v. waterkracht worden geslepen.

Dag 2: Eifel en Gerolstein

Na het ontbijt stappen we in de bus voor een tour door de Eifel. We rijden een schitterende route door dit van oorsprong vulkanische gebied. De tocht voert door een prachtig heuvellandschap, door dorpjes en langs kratermeren: de zogenaamde Maaren. Centraal in de Vulkaneifel ligt het stadje Gerolstein, bekend om haar mineraalwaterbronnen. Bij de nabijgelegen kasteelruïne Kasselburg vindt u het Adler- und Wolfspark, waar roofvogels en de grootste roedel wolven van West-Europa in een zo natuurlijk mogelijke omgeving leven. Bezoek vooral de roofvogelshow of het voeren van de wolven.

Dag 3: Luxemburg: Vianden, Müllerthal en Echternach

Vandaag maken we een schitterende tocht naar het Groothertogdom Luxemburg. Direct over de grens staan we al in één van de mooiste plaatsen van het land: Vianden. Het sfeervolle stadje is als een ring gebouwd om de Feodale burcht, die op een rots hoog boven het stadje uittorent. Vervolgens rijden we naar het Müllerthal. Deze regio is ook wel bekend onder de naam Klein Zwitserland, vanwege haar indrukwekkende rotsformaties, romantische beekdalen en uitzichten op het dal van de Sauer. In deze schitterende omgeving vinden we o.a. de waterval van Schiessentümpel en de burchtruïnes van Beaufort. We eindigen de dag in de oudste stad van Luxemburg, Echternach, om vervolgens weer naar Veldenz terug te keren.

Dag 4: Trier en Bernkastel

Vanochtend bezoeken we de Romeinse stad Trier. Trier is de oudste stad van Duitsland en is gebouwd in opdracht van de Romeinse keizer Augustus. Een bekend historisch monument is de Porta Nigra, een goed bewaard gebleven Romeinse stadspoort. Andere monumenten zijn de Kaiserthermen en het amfitheater. U kunt deelnemen aan een rondleiding met gids of de stad op eigen gelegenheid bekijken. In de middag bezoeken we Bernkastel, dat met het tegenovergelegen Kues één stad vormt. Volgens velen is Bernkastel het mooiste wijnstadje aan de Moezel. In het centrum van Bernkastel waant u zich als in een sprookje. Het marktplein, met de 17e-eeuwse Michaelsbrunnen en het prachtige stadhuis, wordt omzoomd door vakwerkhuizen en nodigt uit voor een wandeling of een terrasje. Even buiten het centrum ligt de kasteelruïne Landshut, van waar u een schitterend uitzicht heeft. Bezoekt u in Kues vooral de Michaelskirche, met haar prachtige interieur.

De stadswandeling Trier dient u bij boeking door te geven.

Dag 5: Rursee, Monschau en terugreis

Helaas onze laatste dag vandaag. Maar nog altijd voldoende tijd voor een leuke invulling van deze dag. We rijden een mooie route door de Eifel naar de Rursee, één van de grootste stuwmeren van Duitsland. Hier heeft u de mogelijkheid een boottocht te maken. Vervolgens bezoeken we het stadje Monschau. De ligging, diep in het dal aan de rivier de Roer, de groene omgeving en de talloze vakwerkhuizen maken van Monschau een schitterende bestemming en ideale laatste stop, voordat we de Nederlandse grens weer oversteken en huiswaarts keren. Voordat u met onze servicelijn of eigen vervoer huiswaarts keert heeft u de gelegenheid om op ons verzamelpunt te reserveren voor het afscheidsdiner.

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Weinhotel Veldenz ligt centraal in het wijndorp Veldenz, vlakbij de oevers van de Moezel. Het hotel beschikt over een restaurant, terras, wijnkelder en gratis wifi. De keurige kamers hebben een douche, wc en een televisie met Nederlandstalige zenders. Meerdere kamers zijn per lift bereikbaar. Het Enjoy-programma zorgt ervoor dat u dagelijks kunt genieten van het All inclusive arrangement en een gevarieerd avondprogramma in en rondom het hotel.

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Nieuw-Dijk (Didam):
Restaurant Juffrouw Tok | Tolweg 9 | 6942 HX Didam

Klik hier voor een overzicht van alle opstapplaatsen voor deze reis

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Excursiereis 5 dagen Eifel en Luxemburg - All inclusive

16 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
16 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,3
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer per touringcar 8,8
 • Chauffeur 8,6
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 8,4
 • Contact met Effeweg.nl 8,2
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
23:08:13 | 0,4 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch