Excursiereis 5 dagen Dresden en Sachsen

vanaf € 299,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
8,1 Zeer goed!
129 beoordelingen
Fijne reis, veel gezien en goede chauffeur.
Lees alle ervaringen
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in een prima 3* hotel
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Boottocht over de Elbe mogelijk
 • Natuurpark Sächsische Schweiz met de Bastei
 • Porseleinstad Meissen en Zilverstad Freiberg
 • Stadstour Dresden voordelig bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Heenreis

Vanaf onze verzamelplaats rijden we rechtstreeks naar ons hotel nabij Dresden. Nadat u uw bagage naar uw kamer heeft gebracht, kunt u genieten van het diner.

Dinsdag: Dresden en boottocht Elbe

Vandaag maken we kennis met de stad Dresden. Ondanks de hevige bombardementen in de Tweede Wereldoorlog zijn veel mooie gebouwen behouden gebleven of weer in originele staat herbouwd. Dresden wordt daarom niet voor niets ‘Florence aan de Elbe’ genoemd. U kunt deelnemen aan een stadswandeling o.l.v. een Nederlandssprekende gids (voordeelpakket). U ziet onder andere het Semper Operahaus en de barokke vesting Zwinger. De Frauenkirche mag niet ontbreken in het programma. Na 60 jaar is het weer mogelijk de herstelde kerk te bezoeken. In de middag kunt u een schitterende boottocht op de Elbe maken met een klassiek stoomschip, dat u van het centrum van Dresden naar Schloss Pillnitz brengt. Onderweg passeert u onder andere de Elbschlösser (drie bij elkaar gelegen Renaissance-huizen met schitterende tuinen) en het Blaues Wunder, een architectonisch hoogstandje uit de 19e-eeuw. De tocht eindigt bij het schitterende Schloss Pillnitz, waar de chauffeur u weer ophaalt.

Woensdag: Bastei en Königstein

Even ten zuidoosten van Dresden ligt het schitterende natuurpark ‘Sächsische Schweiz’, met de kenmerkende rotsformatie Bastei. Vanaf een hoogte van 305 meter, heeft u een adembenemend uitzicht! Vervolgens bezoeken we het plaatsje Königstein, gelegen aan de Elbe. Hier kunt u een bezoek brengen aan de vesting Königstein, één van de grootste bergforten van Europa. Vervolgens rijden we terug naar Dresden, waar u de rest van de middag naar eigen inzicht kunt besteden.

Donderdag: Meissen en Freiberg

Na het ontbijt bezoeken we de stad Meissen, even ten Noorden van Dresden. Meissen is een leuk en eeuwenoud stadje dat bekendheid verwierf door zijn indrukwekkende porselein. In het porseleinmuseum staan meer dan 3.000 porseleinstukken opgesteld. Het letterlijke hoogtepunt van de stad is de Albrechtsburg, het kasteel dat op een rots over de stad en de rivier uitkijkt. In de middag bezoeken we Freiberg. Door de vondst van zilvererts ontwikkelde Freiberg zich als een rijk stadje, dat nog altijd terug te zien is in het straatbeeld. Het heeft een schitterend historisch centrum. Hier kunt u ook het Bergbaumuseum bezoeken, gewijd aan de zilvermijnen.

Vrijdag: Terugreis

Na het ontbijt rijden we weer terug naar Nederland. Op onze verzamelplaats krijgt u de gelegenheid om iets te eten, alvorens u met onze bekende servicelijnen naar uw opstapplaats gebracht wordt.

Landkaart: Dresden en Sachsen

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Quick Hotel Dresden-West 3*

Het hotel is gelegen aan de rand van Dresden, in Kesselsdorf. Iedere kamer beschikt over een eigen televisie, telefoon, radio, bad/douche en föhn. In het hotel vindt u verder een restaurant, bar, terras, sauna en lift. Wifi is gratis.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Excursiereis 5 dagen Dresden en Sachsen

116 reizigers bevelen deze reis aan
8,1 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
129 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,1
 • Prijs/kwaliteit verhouding 7,9
 • Vervoer per touringcar 8,4
 • Chauffeur 8,8
 • Reisprogramma 8
 • Accommodatie 7,1
 • Contact met Effeweg.nl 8,1
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
11:42:37 | 0,05 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch