telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 5 dagen Brabant, Zeeland en Zuid-Holland

  • Halfpension
  • Vervoer per Tourist Class touringcar
  • Verblijf in Hotel Port of Moerdijk 3*
  • Stormvloedkering
  • Rotterdam
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Biesbosch

Vanaf onze verzamelplaats rijden we naar Nationaal Park De Biesbosch, beschermd natuurgebied en het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Bij het zien van de ruige en hoog opgaande wilgenbossen en kreken vergeet u dat u in Nederland bent! In het Biesbosch Museumeiland Werkendam heeft u vrije tijd om het gratis bezoekerscentrum te bekijken, een wandeling te maken of om plaats te nemen op het terras aan de waterkant. U kunt ook plaatsnemen in de rondvaart- en fluisterboten door de kreken van het Nationaal Park. Aansluitend rijden wij door naar ons hotel, waar u kunt genieten van een heerlijk diner.

Dag 2 Zeeland

In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 voltrok zich de grootste ramp uit de Nederlandse historie: De Watersnoodramp. In Ouwerkerk bezoeken we het Watersnood-museum, dat gevestigd is in de vier caissons die gebruikt zijn om het laatste gat in de dijk ten zuiden van Ouwerkerk te dichten. Hier wordt zichtbaar wat er in Zuidwest Nederland is gebeurd in die bewuste nacht en de periode hierna. Vervolgens rijden we via de Stormvloedkering naar Walcheren. De Stormvloedkering is een uniek staaltje Nederlandse techniek, naar aanleiding van die verschrikkelijke nacht in 1953. We maken vervolgens een korte tocht over Walcheren; het hart van Zeeland, die we eindigen in de hoofdstad Middelburg. Hier kunt u op eigen gelegenheid het schitterende oude centrum bezichtigen, of genieten van een drankje op een terrasje in de stad. Via Zuid-Beveland rijden we weer terug naar Moerdijk.

Dag 3 Rotterdam en Kinderdijk

Na het ontbijt vertrekken we naar Rotterdam, waar u aan boord kunt gaan van de rondvaartboot. U vaart tussen alle vrachtschepen door de grootste havens van Europa. U ziet de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen aan u voorbijglijden, gevolgd door een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. Tijdens de 75 minuten lange tocht krijgt u een heldere uitleg. Via een aantal hoogtepunten van Rotterdam, waarbij u onder andere Hotel New York (het vertrekpunt van vele emigranten in de jaren ’50 en ’60), de Erasmusbrug, de Kubuswoningen, Euromast en De Kuip ziet, rijden we richting Kinderdijk. Hier brengen we een bezoek aan één van Nederlands’ bekendste erfgoederen: de molens van Kinderdijk. Maar liefst 19 authentieke windmolens uit de 18e eeuw vindt u op de prachtige wandelroutes.

Dag 4 Oudenbosch, Arboretum en bustour met gids door Brabant

Niet ver van ons hotel ligt Oudenbosch. Van verre ziet u de enorme basiliek opdoemen. Deze basiliek is letterlijk een kopie van de St.Pieterskerk in Rome. Tegenover de basiliek ligt een waar stukje paradijs. De Botanische tuin Arboretum is een voormalige kloostertuin, met een bijzondere collectie bomen en struiken. Deze tuin met een oppervlakte van ruim 4 ha biedt u volop gelegenheid om in alle rust te wandelen en zich te verwonderen over de schoonheid en vormenrijkdom van de plantenwereld. In de middag maken we een schitterende tour door de westhoek van Brabant. Onder leiding van een gids maken we een drie-uur durende tocht langs typische dijkdorpen en de grootste binnenvaart- sluizen van Europa. We rijden verder naar een sfeervol historisch vestigingstadje aan het water: Willemstad dat vier eeuwen geleden is gebouwd als vesting tegen de Spaanse vijand. In dit mooie stadje is Frans Bauer getrouwd. Hier heeft u een vrije pauze voor een wandeling, terras of bekijk het Mauritshuis waar Frans Bauer getrouwd is met zijn Mariska. Na de vrije pauze, rijden we terug via Dinteloord, fort Sabina naar Fijnaart en rijden langs het woonhuis, ouderlijkhuis en de favoriete chinees van Frans Bauer, met een beetje geluk zien we Frans zelf ook even. Verder komen we langs gebieden waar vlas en suiker wordt verbouwt met de grootste suikerfabriek van Europa.

Dag 5 Duinexpress en Den Bosch

We nemen afscheid van het hotel en rijden naar de grootste stuifzandgebieden van Europa: de Loonse- en Drunense Duinen. U kunt een heerlijke wandeling maken of plaatsnemen in de Duinexpress, een comfortabel treintje waarmee u op plekken in dit beschermde natuurgebied komt, die nauwelijks bekend zijn. Tijdens de twee-uur-durende rit krijgt u uitleg over het gebied, dat zich kenmerkt door bossen, heide en stuifzand. Op weg naar het verzamelpunt maken we een stop in de historische binnenstad van Den Bosch. Op het verzamelpunt kunt u genieten van een heerlijk diner alvorens u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Nederland

Oppervlakte: 41.543 km²
Inwoners: 17.016.967
Hoofdstad: Amsterdam
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Religie: Rooms-katholiek en protestants
Valuta: Euro (€)
Taal: Nederlands
Tijdzone: UTC+1
 
Eten en drinken
Typische gerechten uit de oorspronkelijke Nederlandse keuken zijn stamppotten, zoals boerenkool, hutspot, andijviestamppot en zuurkoolstamppot. Daarnaast zijn er de typerende Nederlandse lekkernijen als drop, stroopwafels en bitterballen. Bier is een wereldwijd bekende Nederlandse drank. Een andere typisch Nederlandse drank is jonge jenever.

Flora en Fauna
De plantenwereld in Nederland kent veel variatie, dankzij de verschillende landschappen. Er zijn een aantal landschappen die erg bijzonder zijn of zelfs uniek voor Europa. Voorbeelden zijn de duingebieden langs de kust en de kwelders en begroeide strandvlakten. De dierenwereld is juist minder gevarieerd. Door bepaalde factoren, zoals de verstedelijking, zijn echte natuurlijke gebieden teruggedrongen in aantallen.

Geschiedenis
Het huidige Nederland werd al voor de jaartelling bewoond, door Germaanse en Keltische volken. Het gedeelte van Nederland dat zuidelijk van de Rijn ligt, was tot het jaar 400 onderdeel van het Romeinse Rijk. Later heeft Nederland onder andere deel uitgemaakt van het Bourgondische en Habsburgse Rijk. In 1568 kwam Nederland terecht in de 80-jarige oorlog. Na verschillende korte periodes van vrede, werd in 1648 voorgoed getekend voor vrede. De noordelijke provincies van Nederland vormden vanaf toen de Republiek van de Zeven Provinciën. Het zuiden van Nederland bleef bij Spanje horen. De Gouden Eeuw, in de 17e eeuw, was voor de Republiek van de Zeven Provinciën een periode van economische bloei. Er werden koloniën gesticht in verschillende werelddelen. In 1815 werd het Koninkrijk der Nederlanden opgericht, bestaand uit België en Nederland. Dit was echter van korte duur, want in 1830 werd België afgescheiden. Tijdens de Eerste Wereldoorlog wist Nederland neutraal te blijven. Tijdens de Tweede Wereldoorlog lukte dit niet, Nederland werd bezet door de Duitsers en had een zware tijd. In 1949 is Nederland één van de twaalf lidstaten die samen de NAVO oprichten. Ook van de, tegenwoordig zogeheten, Europese Unie was Nederland één van de oprichters.

Hotel Port of Moerdijk 3*

Het hotel biedt comfortabele gastenkamers met tv en inhouse filmsysteem en een werktafel. Elke kamer heeft airco en privébadkamer met toilet, douche en haardroger. De kamers hebben tevens gratis faciliteiten voor koffie/thee. Er is gratis internet in de lounge en in de omliggende tuinen komt u helemaal tot rust. Rummikub, Monopoly of een potje Mens-erger-je-niet zijn een van de vele leuke bordspellen om weer eens ouderwets te spelen in de bar of in het restaurant.

Moerdijk is centraal gelegen dichtbij de historische vestingstad Willemstad, Nationaal Park De Biesbosch, op een half uur rijden van Rotterdam en met een klein uurtje zijn we al in het Zeeuwse land. Zo is familiehotel Port of Moerdijk de perfecte uitvalsbasis voor deze reis naar Zeeland, Brabant en Zuid-Holland.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord
Lelystad
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam
Amsterdam Zuid
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
09:24:00 | 0,92 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch