Excursiereis 5 dagen Belgische kust, Blankenberge, Brugge en Gent

vanaf € 389,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Verblijf in Avenue Boutique Hotel Blankenberge
  • Sfeervolle Gent
  • Mooie tocht langs de kust
  • Historische binnenstad Brugge
  • Flanders Fields
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Heenreis en Gent

Vanaf onze verzamelplaats rijden we naar de stad Gent, waar we aan het begin van de middag zullen arriveren. Gent is een sfeervolle, typisch Vlaamse stad met een rijke geschiedenis. Onze chauffeur zet u af in Gent zodat u deze mooie stad zelf kunt ontdekken. Het imposante Gravensteen is een voormalig middeleeuws kasteel. Gent heeft ook leuke winkelstraten en heerlijke restaurants. Het vele water dat door de binnenstad stroomt, mondt uit in de oude haven aan de Graslei. U kunt een boottocht over de reien (grachten) maken. Aan het eind van de middag vervolgen we onze reis naar ons hotel in Blankenberge, waar we deze week zullen verblijven.
 

Dinsdag: Vrije ochtend en middagtocht langs de kust

De ochtend kunt u op eigen gelegenheid kennis maken met Blankenberge, de meest populaire badplaats van België. Maakt u vooral een heerlijke wandeling over de boulevard en het strand. In de middag maken we een tocht langs de Belgische kust. Via de badplaatsen De Haan en Bredene bereiken we de grootste stad aan de kust: Oostende. Het is heerlijk toeven in het centrum aan het strand en de haven, met haar visstalletjes. Aan de andere kant van de haven ligt het Fort Napoleon. Dit vijfhoekige Fort in de ongerepte duinen van Oostende neemt u mee naar het einde van de 18e-eeuw, de tijd van Napoleon. Aan het begin van de avond kunt u genieten van het diner in het hotel.
 

Woensdag: Flanders Fields en Ieper

Tussen Oostende en Ieper vonden in de Eerste Wereldoorlog de bloedigste veldslagen plaats. Deze loopgravenoorlog staat bekend als de Flanders Fields. We brengen een bezoek aan Domein Raversyde, gelegen in het beschermde duingebied van het voormalige Domein Prins Karel. Een uniek geheel van bunkers en loopgraven, nauwkeurig heringericht. Het is een van de best bewaarde overblijfselen van de Atlantikwall. Vervolgens rijden we naar Diksmuide. Deze stad is het meest bekend geworden door het IJzerfront, oftewel de beruchte dodengang uit de Eerste Wereldoorlog. Dit stukje niemandsland is op sommige plaatsen amper 50 meter breed. Een bezoek aan deze loopgraven geeft een goed beeld van de waanzin van de grote oorlog in deze regio. Via het even verderop gelegen Passendale, dat tegenwoordig internationaal symbool is van het zinloze oorlogsgeweld, bereiken we de stad Ieper. Indrukwekkend is de Menenpoort, waar de namen van de gesneuvelden zijn gegraveerd. U kunt een bezoek brengen aan het 'Flanders Fields-museum' of het prachtige oude centrum bezichtigen.

Donderdag: Brugge

Na het ontbijt brengt de chauffeur u naar het prachtige Brugge. De historische binnenstad werd in 2000 door UNESCO opgenomen op de Werelderfgoedlijst. Het middeleeuwse stratenpatroon, de fraaie grachten, verstilde hofjes en monumentale gebouwen maken Brugge tot een unieke trekpleister. Een leuke manier om kennis te maken met de stad is een rondvaart over de Brugse Reien. Aansluitend kunt u de middag naar eigen inzicht besteden in Brugge. U kunt ook een bezoek brengen aan het chocolademuseum, de stadsbrouwerij Straffe Hendrik of gewoon genieten op één van de vele terrasjes.
 

Vrijdag: Antwerpen en terugreis

Vandaag is alweer de laatste dag van ons bezoek aan België. Na het ontbijt vertrekken we richting
Antwerpen. Antwerpen is in de eerste plaats een wereldhavenstad. Er zijn dagelijks rondvaarten, waarbij u een indruk krijgt van het gigantische havengebied. Museumliefhebbers kunnen in Antwerpen ook hun hart ophalen. U vindt er onder meer het Diamantpaviljoen, het Rubenshuis en het Scheepvaartmuseum. Het is ook heerlijk genieten op één van de vele terrasjes in de stad. In de middag rijden we terug naar ons verzamelpunt in Nederland. Hier krijgt u de gelegenheid iets te eten, alvorens u met onze servicelijnen naar uw opstapplaats wordt teruggebracht. 
 

Landkaart: Excursiereis Belgische kust, Blankenberge, Brugge en Gent

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Avenue Boutique Hotel Blankenberge 3*

Het Avenue Boutique Hotel is een geheel gerenoveerd, origineel art-decohotel uit 1932. Dit hotel ligt op slechts 270 meter van de Noordzee en het zandstrand van Blankenberge. Het hotel beschikt over een restaurant, bar met terras, fitnessruimte, lift en een solarium. Wifi is beschikbaar in de openbare ruimtes (gratis).

Alle kamers van het Avenue Boutique Hotel zijn voorzien van authentieke kroonluchters, een bureau, geluidsisolatie, televisie, telefoon en kluisje. De kamers hebben een eigen badkamer met douche toilet en haardroger.

Het casino van Blankenberge ligt op 5 minuten lopen van het hotel. Het Sea Life Centre bevindt zich op 13 minuten lopen.

Nederland

Oppervlakte: 41.543 km²
Inwoners: 17.016.967
Hoofdstad: Amsterdam
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Religie: Rooms-katholiek en protestants
Valuta: Euro (€)
Taal: Nederlands
Tijdzone: UTC+1
 
Eten en drinken
Typische gerechten uit de oorspronkelijke Nederlandse keuken zijn stamppotten, zoals boerenkool, hutspot, andijviestamppot en zuurkoolstamppot. Daarnaast zijn er de typerende Nederlandse lekkernijen als drop, stroopwafels en bitterballen. Bier is een wereldwijd bekende Nederlandse drank. Een andere typisch Nederlandse drank is jonge jenever.

Flora en Fauna
De plantenwereld in Nederland kent veel variatie, dankzij de verschillende landschappen. Er zijn een aantal landschappen die erg bijzonder zijn of zelfs uniek voor Europa. Voorbeelden zijn de duingebieden langs de kust en de kwelders en begroeide strandvlakten. De dierenwereld is juist minder gevarieerd. Door bepaalde factoren, zoals de verstedelijking, zijn echte natuurlijke gebieden teruggedrongen in aantallen.

Geschiedenis
Het huidige Nederland werd al voor de jaartelling bewoond, door Germaanse en Keltische volken. Het gedeelte van Nederland dat zuidelijk van de Rijn ligt, was tot het jaar 400 onderdeel van het Romeinse Rijk. Later heeft Nederland onder andere deel uitgemaakt van het Bourgondische en Habsburgse Rijk. In 1568 kwam Nederland terecht in de 80-jarige oorlog. Na verschillende korte periodes van vrede, werd in 1648 voorgoed getekend voor vrede. De noordelijke provincies van Nederland vormden vanaf toen de Republiek van de Zeven Provinciën. Het zuiden van Nederland bleef bij Spanje horen. De Gouden Eeuw, in de 17e eeuw, was voor de Republiek van de Zeven Provinciën een periode van economische bloei. Er werden koloniën gesticht in verschillende werelddelen. In 1815 werd het Koninkrijk der Nederlanden opgericht, bestaand uit België en Nederland. Dit was echter van korte duur, want in 1830 werd België afgescheiden. Tijdens de Eerste Wereldoorlog wist Nederland neutraal te blijven. Tijdens de Tweede Wereldoorlog lukte dit niet, Nederland werd bezet door de Duitsers en had een zware tijd. In 1949 is Nederland één van de twaalf lidstaten die samen de NAVO oprichten. Ook van de, tegenwoordig zogeheten, Europese Unie was Nederland één van de oprichters.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
21:55:46 | 0,09 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch