Excursiereis 5 dagen Sauerland - All inclusive

vanaf € 399,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in Sauerland Alpin Hotel 3* o.b.v. All inclusive
 • Gratis consumpties van 17.00 - 24.00 uur
 • Ontvangst met koffie/thee en gebak
 • Bezoek Winterberg
 • Bezoek Willingen
 • Excursie Warsteiner bierbrouwerij
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Heenreis

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we via de Duitse autowegen naar het Sauerland. Aan het eind van de ochtend maken we een uitgebreide stop in de oude stad Soest. Deze stad heeft veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur, mooie stadsgezichten en bijzondere stadstuinen. De stadsmuren staan nog gedeeltelijk overeind en de Dom met de Romaanse toren geldt als de mooiste van Duitsland. Soest vormt de toegangspoort tot het Sauerland. We rijden via een mooie route door het Sauerland naar ons hotel in Schmallenberg, waar we met koffie of thee en gebak worden ontvangen.

Dinsdag: Atta-Höhle en Biggesee

Via een mooie route door het Rothaargebirge rijden we vanochtend naar Attendorn. Hier kunt u een bezoek brengen aan de Atta-Höhle, de langste en één van de mooiste druipsteengrotten van Duitsland. Onder leiding van een gids, die u verteld over deze bijzondere ondergrondse druipsteenformaties, wandelt u door het mooiste gedeelte van de grot. Even ten zuiden van Attendorn ligt de Biggesee, één van de stuwmeren die het Sauerland rijk is. U kunt een rondvaart maken over het meer en genieten van de prachtige omgeving langs het water. Aan het eind van de middag keren we terug naar het hotel.

Woensdag: Bad Arolsen en Willingen

Nadat we hebben ontbeten rijden we via Korbach naar Bad Arolsen, waar u een bezoek kunt brengen aan het Residenzschloss Arolsen. Dit 18e-eeuwse kasteel is gebouwd in barokstijl en diende tot 1918 als residentie van de familie Waldeck-Pyrmont. De moeder van koningin Wilhelmina, koningin Emma, is hier geboren. Aansluitend rijden we via de Diemelsee naar Willingen, één van de bekende toeristenplaatsen van het Sauerland en vooral beroemd om de skischans in de winter. U heeft de tijd om dit mooie plaatsje te bezichtigen, of een bezoek te brengen aan de glasblazerij. Voor het diner zijn we terug in ons hotel.

Donderdag: Oberkirchen en Warstein

In het plaatsje Oberkirchen, niet ver van ons hotel, kunt u mee naar de authentieke kunstsmederij Schütte. De smederij werkt nog steeds met oude materialen zoals een vuur van houtskool, een blaasbalg, een aambeeld en smeedhamers. Er wordt hier fraai smeedwerk gemaakt dat u kunt bewonderen in de shop. De lunch gebruiken we in ons hotel. Als u het voordeelpakket heeft geboekt staat er vanmiddag een bezoek aan de brouwerij van Warstein op het programma, waar één van Duitslands bekendste en meest gedronken bier wordt gebrouwen. De tour begint met een film in het 360° multimedia theater. Aansluitend rijden we met een bezoekerstrein door de brouwerij en kunt u het brouwproces van dichtbij beleven. Na de tour krijgt u natuurlijk een heerlijk biertje aangeboden!

Vrijdag: Winterberg en terugreis

Uiteraard mag een bezoek aan het, vooral bij Nederlanders geliefde Winterberg niet ontbreken tijdens deze reis. Via de flanken van de Kahler Asten, het hoogste punt van het Sauerland rijden we naar het centrum van Winterberg. Hier kunt u op uw gemak door de winkelstraat slenteren of op een terrasje genieten van een drankje. Aan het begin van de middag zetten we koers richting Nederland. Voordat u met één van onze servicelijnen huiswaarts keert krijgt u de mogelijkheid om iets te eten, alvorens u met één van onze servicelijn wordt teruggebracht naar uw opstapplaats. 

Landkaart: Sauerland - All inclusive

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Sauerland Alpin Hotel 3*

Het hotel ligt in het plaatsje Schmallenberg-Grafschaft, gelegen midden in een bosrijk gebied. Alpin Hotel is een sfeervol multifunctioneel hotel met alles onder een dak en beschikt over 116 kamers, allen met douche bad, toilet, televisie en een zitje. Bijna alle kamers zijn per lift bereikbaar. In restaurant Bel Etage wordt u tijdens uw verblijf verwend met een dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet, lunch en een afwisselend 3-gangen keuzediner/buffet. Heerlijk ontspannen kunt u ook in het zwembad en de sauna. Wifi is gratis.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
20:39:39 | 0,16 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch