telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 5 dagen Sauerland - All inclusive

  • All inclusive hotel onder Nederlandse leiding
  • Bezoek Winterberg
  • Bezoek Willingen
  • Optioneel bezoek aan 2 kastelen
  • Excursie Warsteiner bierbrouwerij
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Heenreis en Schmallenberg

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we via de Duitse autowegen naar het Sauerland. In Bad Berleburg kunt u Schloss Berleburg bezoeken, waar u een rondleiding krijgt door het oudste gedeelte van dit kasteel. Snuift u de atmosfeer uit de 17e eeuw op en bewonder de vele schatten en curiosa. Daarna rijden we naar ons hotel in Schmallenberg, waar u ontvangen wordt met een kopje koffie of thee met gebak. Na het diner is er voor de liefhebbers een begeleide avondwandeling.

Dag 2: Willingen, Diemelsee en Bad Arolsen

Nadat we hebben ontbeten (denk aan uw lunchpakket) rijden we eerst naar Willingen, waar u de glasblazerij kunt bezoeken en dit mooie plaatsje kunt bezichtigen. Daarna gaat de rit verder naar de Diemelsee. U zult genieten van de fraaie vergezichten over dit door bergen omgeven meer. Hier heeft u de mogelijkheid om een leuke boottocht te maken (niet inclusief). ’s Middags vervolgen we onze route naar Bad Arolsen, waar u een bezoek kunt brengen aan het Residenzschloss Arolsen. Dit 18e-eeuws kasteel is gebouwd in barokstijl en diende tot 1918 als residentie van de familie Waldeck-Pyrmont. De moeder van koningin Wilhelmina, koningin Emma, is hier geboren. Daarna rijden we terug naar ons hotel om te genieten van het all-inclusive pakket. ’s Avonds is er na het diner een optreden van een magiër.

Dag 3: Warstein en Soest

Na het ontbijt (denk aan uw lunchpakket) rijden we naar Warstein, waar de bekende bierbrouwerij staat die u kunt bezoeken. U krijgt een uitgebreide rondleiding: met een treintje rijdt u door de brouwerij en ziet u het hele productieproces. Na afloop krijgt u natuurlijk een biertje aangeboden. Aansluitend brengen we een bezoek aan de plaats Soest. Deze oude stad heeft veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur, mooie stadsgezichten en bijzondere stadstuinen. De stadsmuren staan nog gedeeltelijk overeind en de Dom met de Romaanse toren geldt als de mooiste van Duitsland. Daarna rijden we weer terug naar ons hotel, waar u na het diner deel kunt nemen aan een gezellige bingoavond.

Dag 4: Oberkirchen en Winterberg

In het plaatsje Oberkirchen, niet ver van ons hotel, kunt u mee naar de authentieke kunstsmederij Schütte. De smederij werkt nog steeds met oude materialen zoals een vuur van houtskool, een blaasbalg, een aambeeld en smeedhamers. Er wordt hier fraai smeedwerk gemaakt dat u kunt bewonderen in de shop. De lunch gebruiken we in ons hotel. 's Middags brengen we een bezoek aan het alom bekende plaatsje Winterberg, dat omringd wordt door meerdere natuurgebieden. Hier kunt u op uw gemak door de winkelstraat slenteren of op een terrasje genieten van een drankje. ’s Avonds is er na het diner in ons hotel een gezellige muziek- en dansavond.

Dag 5: Schmallenberg en terugreis

Alweer de laatste dag in het Sauerland. Vergeet niet uw lunchpakket samen te stellen voor de terugreis. Na het ontbijt vertrekken we richting Nederland. Onderweg kunt u nog een bezoek brengen aan het imposante Schiffshebewerk, nu een museum, bij de plaats Henrichenburg. Eenmaal terug op ons centrale overstappunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet, alvorens u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts keert.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Alpin Hotel 3* superior

Het hotel ligt in het plaatsje Grafschaft, midden in een bosrijk gebied gelegen in de driehoek, Schmallenberg, Winterberg en Bilstein en ademt een landelijke sfeer. Dit zeer bekende vakantiegebied biedt u talloze mogelijkheden voor een zeer afwisselde vakantie. Alpin Hotel is een sfeervol multifunctioneel hotel met alles onder een dak en beschikt over 116 kamers, allen met douche bad, toilet, tv en een zitje. Bijna alle kamers zijn per lift bereikbaar. In restaurant Bel Etage wordt u tijdens uw verblijf verwend met een dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet, lunch en een afwisselend 3 gangen keuze diner. In het grand cafe lounge Hubertusstube vindt u veel gezelligheid en leuke thema avonden met onder andere live muziek. Heerlijk ontspannen kunt u ook in het zwembad en de sauna. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
11:10:34 | 0,2 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch