telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 15 dagen Sorrento, Napels, Capri en de Vesuvius

 • Halfpension
 • Vervoer per Comfort Class touringcar
 • Verblijf in diverse 3* hotels
 • Florence
 • Pisa
 • Rome
 • Excursies voordelig bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Vanaf het verzamelpunt rijden we naar het zuiden van Duitsland voor de eerste overnachting.

Dag 2 Montecatini Terme

We vervolgen onze route naar Italië. We verblijven 2 nachten in Montecatini Terme in Toscane.

Dag 3 Florence

Vanuit Montecatini Terme rijden we naar Florence, de hoofdstad van Toscane. De grote kunstenaars zoals Dante, Leonardo da Vinci en Michelangelo woonden en werkten in Florence. We maken een uitgebreide stadswandeling onder leiding van een Nederlands sprekende gids. We bezoeken de oude wijk die met haar doolhof aan kleine straatjes een middeleeuwse sfeer uitstraalt. U ziet de Dom, het Baptisterium, het Palazzo Vecchio en de 14e eeuwse Ponte Vecchio met haar talrijke goudwinkeltjes. Na de stadswandeling heeft u tijd om Florence zelf te verkennen.

Dag 4 Pisa

We rijden naar Pisa. De stad is vooral beroemd om zijn scheve toren. Het is de vrijstaande klokkentoren bij de kathedraal van Pisa. De toren maakt deel uit van een reeks historische gebouwen op het Plein van de Wonderen. U vindt er verder nog het Baptisterium of doopkapel, de begraafplaats Campo Santo en twee waardevolle musea. Na dit bezoek rijden we naar het kuuroord Fiuggi Terme, waar u de komende 3 nachten verblijft.

Dag 5 Rome

Na het ontbijt rijden we naar Rome, de stad met de vele gezichten. Rome is bekend om zijn indrukwekkende monumenten zoals het Colosseum, het enorme amfi theater waar gladiatorengevechten plaatsvonden en het Forum Romanum. Tijdens de stadsrondrit onder leiding van een gids krijgt u het oude centrum te zien. Na de rondrit volgt een korte wandeling naar het Sint Pieter plein. De gids legt u alles uit over het Vaticaan, het hart en hoofd van de katholieke kerk, de Sint Pieter en de Sixtijnse Kapel met de schilderingen van Michelangelo. De ontelbare monumenten en de vele gezellige pleinen met terrasjes zullen u zeker verrassen. ’s Middags heeft u vrije tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen. Bijvoorbeeld om de Sint Pieter, de Spaanse trappen of de Trevifontein te bezoeken. Vervolgens keren we terug naar ons hotel in Fiuggi Terme.

Dag 6 Tivoli en Frascati

We rijden naar Tivoli, het geliefde vakantieoord van de oude Romeinen. Villa d’Este, een prachtige renaissance villa, is vooral beroemd vanwege de unieke fonteinen en de fraaie tuinen. Villa d’Este staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Via een mooie route door de Albaanse heuvels rijden we naar het wijndorp Frascati. U kunt één van de vele wijnkelders bezoeken en proeven van de bekende witte Frascati wijnen. Ook het historische centrum is de moeite waard.

Dag 7 Napels en aankomst Sorrento

We verlaten Fiuggi Terme en rijden naar Napels waar een Nederlands sprekende gids u rondleidt. Napels is een bruisende stad met smalle steegjes en de gezellige drukte en chaos van het Italiaanse leven. Het centrum staat vol prachtige paleizen, kloosters en kerken. In de middag kunt u een bezoek brengen aan het Archeologisch Museum, dat tot één van de belangrijkste musea ter wereld gerekend kan worden. Hier staan de schatten uit Pompeï, de stad die we later tijdens de reis nog bezoeken, tentoongesteld. Na het bezoek vertrekken we naar het schiereiland Sorrento waar we 5 nachten verblijven in een goed hotel.

Dag 8 Limoncello fabriekje en Sorrento

Op het programma staat vandaag een bezoek aan een lokaal Limoncello fabriekje waar citroenlikeur en overheerlijke chocolade wordt gemaakt. Natuurlijk kunt u hier de lekkernijen ook zelf proeven. Daarna volgt een wandeling door het historische centrum van de stad Sorrento onder leiding van een Nederlands sprekende gids. De middag is ter vrije besteding.

Dag 9 Vrije dag of dagtocht Capri

Vandaag is een rustdag voor de chauffeur. U kunt deze dag geheel naar eigen inzicht indelen of een reservering maken voor de dagtocht ‘bloemeneiland Capri’. Dit eiland behoort tot één van de mooiste van Italië. De boottocht vanaf Sorrento naar Capri duurt ongeveer een half uur. Onder leiding van een Nederlands sprekende gids verkent u in minibusjes het eiland. ’s Middags heeft u vrije tijd om het eiland op eigen gelegenheid te bezichtigen. Bijvoorbeeld om een bezoek te brengen aan de villa van Axel Munthe, een boottocht te maken naar de prachtige blauwe grotten of met de stoeltjeslift naar de Monte Salora te gaan voor een mooi uitzicht over het eiland.

De dagtocht ‘Capri’ dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 10 Vrije dag of dagtocht Amalfi kust

Vandaag is wederom een rustdag voor de chauffeur. U kunt deze dag geheel naar eigen inzicht indelen of een reservering maken voor de dagtocht ‘Amalfikust’. Deze kust staat bekend om zijn panoramische uitzichten en natuurrijke kustlijn met hoge kliffen en wordt beschouwd als één van de mooiste kustlijnen van Italië. Onderweg ziet u enkele schilderachtige havenplaatsjes, zoals Positano en Amalfi, gelegen aan de Golf van Salerno. In Amalfi heeft u tijd om rustig rond te kijken. Een bezienswaardigheid is de kathedraal. Verder staan in Amalfi veel luxe hotels en mooie villa’s.

De dagtocht ‘Amalfikust’ dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 11 Pompeï en de Vesuvius

Ook vandaag is een rustdag voor de chauffeur. We bezoeken met een lokale bus Pompeï en de vulkaan Vesuvius. Dit is ongetwijfeld één van de hoogtepunten van deze reis. Pompeï werd na een uitbarsting van de vulkaan de Vesuvius in 79 na Christus volledig onder as en vulkanisch gesteente bedolven. In de 16e eeuw werd de stad herontdekt en in de 19e eeuw werd begonnen met de opgravingen. Onder leiding van een Nederlands sprekende gids bezichtigt u opgravingen zoals het Forum en de Thermen. Na het bezoek aan Pompeï is het tijd voor de Vesuvius zelf. We rijden met de bus tot even onder de krater. Het laatste stuk kunt u omhoog klimmen voor een spectaculaire blik in de krater en het uitzicht over Napels. Na deze indrukwekkende dag keren we terug naar Sorrento.

Dag 12 Vertrek Sorrento en bezoek Orvieto

We nemen afscheid van Sorrento en vertrekken naar Orvieto. Orvieto is schitterend gelegen op een 300 meter hoge rots van vulkanisch tufsteen. Het pronkstuk van de stad is de dom. Meer dan 300 kunstenaars werkten aan de versiering van deze kerk en dat is te zien aan de schitterend gekleurde mozaïeken, de beelden en de gebeeldhouwde bronzen deuren. Ook het interieur is indrukwekkend. Op verschillende plaatsen zijn nog resten van een Romeins Forum te zien. Orvieto is een bezoek dus meer dan waard. We rijden naar Chianciano Terme waar we 1 nacht verblijven.

Dag 13 Siena

Via het glooiende Toscaanse heuvellandschap met cipressen rijden we naar Siena. Het Piazza del Campo behoort tot één van de mooiste en beroemdste pleinen van Italië. Dit waaiervormige plein ligt in het hart van de 17 wijken die Siena telt en wordt omgeven door straatjes met gezellige winkels, cafés en restaurants. Door het zeer goed behouden middeleeuwse stadsbeeld en haar bijzondere geschiedenis behoort Siena tot de belangrijkste toeristentrekkers van Italië. U heeft voldoende tijd om de stad op eigen gelegenheid te bezichtigen. Een bezoek aan de dom mag zeker niet ontbreken. De overnachting vindt plaats in Montecatini Terme.

Dag 14 Vertrek Montecatini Terme

Na het ontbijt verlaten we ons hotel in Montecatine Terme en rijden naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

Dag 15 Terugreis

Na het ontbijt vertrekken we richting Nederland. Bij het verzamelpunt heeft u de mogelijkheid om deel te nemenaan het afscheidsdiner. Vervolgens wordt u met onze servicelijn naar uw opstapplaats gebracht.

Italië

Oppervlakte: 301.339 km²
Inwoners: 62.007.540
Hoofdstad: Rome
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C, F en L, geen verloopstekker nodig
Taal: Italiaans
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
Eten is een belangrijk moment van de dag in Italië. Het gaat daarbij niet alleen om het eten, maar vooral ook om het samen zijn met familie en vrienden. Simpele, maar verse gerechten vormen vaak de basis voor Italiaanse gerechten. Iedereen kent de spaghetti, pizza en lasagne uit Italië. De pizza’s zijn het meest bekend. Ze komen oorspronkelijk uit Napels. Er gaan allerlei wilde verhalen over de pizza in Italië, maar deze verhalen moet u met een flinke korrel zout nemen. Vis, zoals sardines, zwaardvis en ansjovis, wordt ook veel gegeten, vooral aan de kust en op de eilanden. In het binnenland zijn het juist meer de pasta’s. Elk gebied heeft een eigen specialiteit, wat zorgt voor een legio aan soorten.

Wijn is een populaire, veel gedronken drank in Italië. De 20 wijnregio’s die het land telt, bieden elk een andere soort wijn. Met name de rode en witte Chianti’s uit Toscane staan goed aangeschreven. Ook bier wordt graag gedronken.

Flora en Fauna
Italië heeft een mediterraan klimaat. Dit is te zien aan de fauna die er groeit. In het landschap overheersen de olijfbomen, palmbomen en citrusbomen. Naaldwouden ziet u in de hoger gelegen Alpen gebieden. In de lager gelegen gebieden treft men vooral kastanjes, eiken en cipressen aan. Vijgen, dadels, amandelen en granaatappels zijn in het zuiden te vinden.

De natuur in Italië is belangrijker dan de dierenwereld. In de onbewoonde Alpen leven nog wel velerlei soorten dieren, zoals wilde geiten, gemzen, vossen en marmotten. Bij uitzondering wordt in het zuiden van het land een beer of wolf gezien.

Geschiedenis
De tijd van de Romeinen is een bekende periode in de historie van Italië. Op hun hoogtepunt bezat dit volk grote gebieden aan de Middellandse Zee. Het machtige Romeinse Rijk viel na een onenigheid echter uiteen. Er ontstonden kleine staten waarvan Rome de belangrijkste was. De bevolking streed ervoor één land te kunnen vormen. Uiteindelijk lukte dit en het huidige Italië ontstond. Vaticaanstad en San Marino zijn uitzonderingen, deze staten bleven op zichzelf staan.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitje
 • In Italië wordt niet vrijdag de 13e, maar vrijdag de 17e als ongeluksdag gezien. Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17. In Romeinse cijfers wordt 17 namelijk als XVII geschreven. XVII is een anagram van ‘XIVI’: “Ik heb geleefd” in het Latijns.
 • In 1860 is de pizza ‘uitgevonden’ in Napels. Het woord pizza is een van de weinige woorden die wereldwijd begrepen wordt.

Diverse 3* hotels Sorrento, Napels, Capri en de Vesuvius

Tijdens deze reis overnacht u in verschillende 3* hotels. De kamers in alle hotels beschikken over een eigen douche en toilet. Alle hotels beschikken over een lift, een uitzondering hierop kunnen de overnachtingshotels in Duitsland op de heen- en terugreis zijn. In de reispapieren worden de adresgegevens van de hotels vermeld.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord
Lelystad
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam
Amsterdam Zuid
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
20:13:10 | 0,65 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch