telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 15 dagen Rondreis Sicilië en baai van Sorrento

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Overnacht in een prima 3* hotel o.b.v. Halfpension (ontbijt en diner)
 • Bezoek de baai van Sorrento, Napels, Rome, Palermo, Florence en vulkaan Etna
 • Incl. gidsenpakket t.w.v. € 100,-
 • Antieke Romeinse theaters
 • Dagtocht Amalfikust en Capri bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Nadat de servicelijn u naar het verzamelpunt heeft gebracht, kan de reis echt beginnen. De overnachting vindt plaats in het zuiden van Duitsland.

Dag 2 Montecatini Terme

We vervolgen onze route naar Italië. We verblijven 2 nachten in Montecatine Terme in Toscane.

Dag 3 Florence

Florence is de hoofdstad van Toscane en staat bekend als één van de mooiste kunststeden ter wereld. We bezichtigen Florence o.l.v. een Nederlands sprekende gids. We bezoeken de oude wijk die met haar doolhof aan kleine straatjes nog steeds een middeleeuwse sfeer uitstraalt. U ziet de Dom, het Baptisterium, het Palazzo Vecchio en de 14e eeuwse Ponte Vecchio met haar talrijke goudwinkeltjes. Na de rondleiding heeft u tijd om de stad zelf te verkennen.

Dag 4 Overtocht Sicilië

In de loop van de ochtend vervolgen we onze weg naar Napels, waar we omstreeks 18.00 uur aan boord gaan voor de overtocht naar Palermo op Sicilië. De overnachting vindt plaats aan boord van het schip. Het diner kunt u gebruiken in het self-service restaurant (niet incl.).

Dag 5 Palermo en Monreale

Na het ontbijt en de ontscheping bezoeken we Palermo o.l.v. een Nederlands sprekende gids. We bekijken de San Giovanni degli Eremiti, een in de 12e eeuw tot kerk omgebouwde moskee, die nu dienst doet als museum. Ook het indrukwekkende Noormannenpaleis, met mooie mozaïeken en de dom staan op het programma. Vervolgens brengen we een bezoek aan het hooggelegen klooster Monreale. We bekijken het kloosterhof met zijn overvloedig versierde zuilen en de Normandische domkerk, één van de fraaiste monumenten uit de middeleeuwen. We rijden naar de schitterende oostkust van het eiland naar de omgeving van Taormina, waar we 3 nachten verblijven.

Dag 6 Etna en Taormina

Vandaag rijden we naar de indrukwekkende Etna. Deze actieve vulkaan is het hoogste punt van Sicilië (3.340 meter). We rijden tot circa 2.000 meter hoogte. Hier bevinden zich diverse restaurantjes en winkeltjes. U kunt deelnemen aan een excursie op de Etna. Met een kabelbaan gaat u verder tot ongeveer 2.500 meter, vanwaar u met een terreinwagen nog verder omhoog kunt. Na dit indrukwekkende bezoek rijden we naar Taormina. Vanuit het Griekse theater heeft u een prachtig uitzicht op de Etna en de kuststrook. Vervolgens rijden we terug naar ons hotel.

Dag 7 Syracuse en Catania

We gaan naar Syracuse, eens de belangrijkste Griekse nederzetting op Sicilië. Een Nederlands sprekende gids toont u de belangrijkste bezienswaardigheden. In het Parco Archeologica zijn heiligdommen, theaters, catacomben en andere monumenten in overvloed aanwezig. In de oude stad zijn het enorme Griekse theater, de Apollo- en Artemistempel en het Romeinse amfi theater de moeite waard. Op het eilandje Ortigia dat door middel van een brug met de rest van de stad verbonden is, bevinden zich vele overblijfselen van tempels. Het Piazza del Duomo wordt beschouwd als het mooiste plein van Sicilië. We rijden terug via de barokstad Catania. De dom is de belangrijkste attractie, het meest opvallende is de olifantenfontein.

Dag 8 Vertrek Sicilië en aankomst Sorrento

We nemen afscheid van Sicilië en rijden naar Messina. Hier vandaan varen we met de ferry naar Calabrië op het vasteland en rijden naar ons hotel op het schiereiland Sorrento waar we 4 nachten verblijven. Het schiereiland Sorrento is schilderachtig gelegen temidden van citroenplantages aan de Golf van Napels.

Dag 9 Vrije dag of dagtocht Capri

Vandaag is een rustdag voor de chauffeur. U kunt deze dag geheel naar eigen inzicht indelen of een reservering maken voor de dagtocht Capri. Dit bloemeneiland behoort tot één van de mooiste van Italië. De boottocht vanaf Sorrento naar Capri duurt ongeveer een halfuur. O.l.v. een Nederlands sprekende gids verkent u in minibusjes het eiland. Capri en Anacapri zijn de twee belangrijkste plaatsen op het eiland. ’s Middags heeft u vrije tijd om het eiland op eigen gelegenheid te bezichtigen. Bijvoorbeeld om een bezoek te brengen aan de villa van Axel Munthe, een boottocht te maken naar de prachtige blauwe grotten of met de stoeltjeslift naar de Monte Salora te gaan voor een mooi uitzicht over het eiland.

De dagtocht Capri dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 10 Vrije dag of dagtocht Amalfikust

Vandaag is wederom een rustdag voor de chauffeur. U kunt deze dag geheel naar eigen inzicht indelen of een reservering maken voor de dagtocht Amalfikust. Deze kust staat bekend om zijn panoramische uitzichten en natuurrijke kustlijn met hoge kliffen en wordt beschouwd als één van de mooiste kustlijnen van Italië. Onderweg ziet u enkele schilderachtige havenplaatsjes, zoals Positano en Amalfi, gelegen aan de Golf van Salerno. In Amalfi heeft u tijd om rustig rond te kijken. Een bezienswaardigheid is de kathedraal. Verder staan in Amalfi veel luxe hotels en mooie villa’s.

De dagtocht Amalfikust dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 11 Pompeï en Napels

Ook vandaag is een rustdag voor de chauffeur. Het bezoek aan Pompeï, met een lokale bus, is ongetwijfeld één van de hoogtepunten van deze reis. De stad werd na een uitbarsting van de vulkaan de Vesuvius in 79 na Christus volledig onder as en vulkanisch gesteente bedolven. In de 16e eeuw werd de stad herontdekt en in de 19e eeuw werd begonnen met de opgravingen. O.l.v. een Nederlands sprekende gids bezichtigt u opgravingen zoals het Forum en de Thermen. Vervolgens bezichtigen we o.l.v. een Nederlands sprekende gids de stad Napels. Een groot aantal bezienswaardigheden herinnert aan het roemrijke verleden van de stad. Het centrum staat vol prachtige paleizen, kloosters en kerken. Het Archeologisch Museum behoort tot één van de belangrijkste musea ter wereld.

Dag 12 Vertrek Sorrento en bezoek Rome

We verlaten Sorrento en rijden via Rome naar Chianciano Terme. In Rome laten we u o.l.v. een Nederlands sprekende gids de belangrijkste bezienswaardigheden van deze prachtige stad zien. We maken een stadsrondrit waarbij u onder andere het Forum Romanum, het Colosseum, de Engelenburcht en Vaticaanstad ziet. In de loop van de avond arriveren we bij ons hotel in Chianciano Terme waar we 1 nacht verblijven.

Dag 13 Siena

Via het glooiende Toscaanse heuvellandschap met cipressen rijden we naar Siena. Het Piazza del Campo behoort tot één van de mooiste en beroemdste pleinen van Italië. Dit waaiervormige plein ligt in het hart van de 17 wijken die Siena telt en wordt omgeven door straatjes met gezellige winkels, cafés en restaurants. Door het zeer goed behouden middeleeuwse stadscentrum behoort Siena tot de belangrijkste toeristenplaatsen van Italië. Een bezoek aan de dom mag zeker niet ontbreken. De overnachting vindt plaats in Montecatini Terme.

Dag 14 Vertrek Montecatini Terme

We verlaten ons hotel in Montecatine Terme. Via Noord-Italië rijden we naar Zuid-Duitsland voor de overnachting.

Dag 15 Terugreis

Na het ontbijt beginnen we aan het laatste deel van onze reis terug naar Nederland. Onderweg zullen er nog enkele korte stops worden gemaakt. Teruggekeerd op onze verzamelplaats krijgt u nog de mogelijkheid om deel te nemen aan het afscheidsdiner voordat u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Atlantis Palace Hotel, Mascali Sicilië 3*

Dit 3* hotel ligt op 50 meter van het strand. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, 3 bars en een restaurant met zelfgemaakte pizza's en klassieke Siciliaanse gerechten. Het strandbar heeft een gezellige lounge met uitzicht op de Ionische Zee, waar u optimaal kunt genieten van een hapje en een drankje naast het zwembad. Op het privé-strand staan ligbedden en parasols waar u gratis gebruik van kunt maken. De kamers zijn allemaal voorzien van airconditioning en een balkon.

In een enkel geval verblijft u in een ander gelijkwaardig hotel. 

Italië

Oppervlakte: 301.339 km²
Inwoners: 62.007.540
Hoofdstad: Rome
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C, F en L, geen verloopstekker nodig
Taal: Italiaans
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
Eten is een belangrijk moment van de dag in Italië. Het gaat daarbij niet alleen om het eten, maar vooral ook om het samen zijn met familie en vrienden. Simpele, maar verse gerechten vormen vaak de basis voor Italiaanse gerechten. Iedereen kent de spaghetti, pizza en lasagne uit Italië. De pizza’s zijn het meest bekend. Ze komen oorspronkelijk uit Napels. Er gaan allerlei wilde verhalen over de pizza in Italië, maar deze verhalen moet u met een flinke korrel zout nemen. Vis, zoals sardines, zwaardvis en ansjovis, wordt ook veel gegeten, vooral aan de kust en op de eilanden. In het binnenland zijn het juist meer de pasta’s. Elk gebied heeft een eigen specialiteit, wat zorgt voor een legio aan soorten.

Wijn is een populaire, veel gedronken drank in Italië. De 20 wijnregio’s die het land telt, bieden elk een andere soort wijn. Met name de rode en witte Chianti’s uit Toscane staan goed aangeschreven. Ook bier wordt graag gedronken.

Flora en Fauna
Italië heeft een mediterraan klimaat. Dit is te zien aan de fauna die er groeit. In het landschap overheersen de olijfbomen, palmbomen en citrusbomen. Naaldwouden ziet u in de hoger gelegen Alpen gebieden. In de lager gelegen gebieden treft men vooral kastanjes, eiken en cipressen aan. Vijgen, dadels, amandelen en granaatappels zijn in het zuiden te vinden.

De natuur in Italië is belangrijker dan de dierenwereld. In de onbewoonde Alpen leven nog wel velerlei soorten dieren, zoals wilde geiten, gemzen, vossen en marmotten. Bij uitzondering wordt in het zuiden van het land een beer of wolf gezien.

Geschiedenis
De tijd van de Romeinen is een bekende periode in de historie van Italië. Op hun hoogtepunt bezat dit volk grote gebieden aan de Middellandse Zee. Het machtige Romeinse Rijk viel na een onenigheid echter uiteen. Er ontstonden kleine staten waarvan Rome de belangrijkste was. De bevolking streed ervoor één land te kunnen vormen. Uiteindelijk lukte dit en het huidige Italië ontstond. Vaticaanstad en San Marino zijn uitzonderingen, deze staten bleven op zichzelf staan.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitjes
 • In Italië wordt niet vrijdag de 13e, maar vrijdag de 17e als ongeluksdag gezien. Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17. In Romeinse cijfers wordt 17 namelijk als XVII geschreven. XVII is een anagram van ‘XIVI’: “Ik heb geleefd” in het Latijns.
 • In 1860 is de pizza ‘uitgevonden’ in Napels. Het woord pizza is een van de weinige woorden die wereldwijd begrepen wordt.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Nieuw-Dijk (Didam):
Restaurant Juffrouw Tok | Tolweg 9 | 6942 HX Didam

Klik hier voor een overzicht van alle opstapplaatsen voor deze reis

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
20:32:50 | 0,48 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch