telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 15 dagen Rondreis Spanje en Andalusië

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in diverse hotels o.b.v. Halfpension (ontbijt en diner)
 • Incl. stadstours Barcelona, Sevilla, Córdoba en Madrid
 • Dagtocht Alhambra bij te boeken
 • Mezquita in Córdoba
 • Dagtocht Gibraltar met Gibraltar Rock Tour en Ronda bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt rijden we naar het overnachtingshotel in Frankrijk waar we in de avond arriveren.

Dag 2 Costa Brava

Na het ontbijt rijden we naar de Costa Brava. We verblijven hier 2 nachten.

Dag 3 Dagtocht Barcelona

O.l.v. een Nederlands sprekende gids maken we uitgebreid kennis met Barcelona. U ziet de beroemde Sagrada Familia en het Olympisch stadion. We rijden over de bekende boulevard de Ramblas naar de berg Montjuïc. Op de top, bereikbaar per kabelbaan of te voet, ligt het kasteel van Montjuïc. ’s Middags heeft u nog volop de tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen.

Dag 4 Montserrat

In de ochtend brengen we een bezoek aan Montserrat, een indrukwekkend gebergte in het binnenland. Op een hoogte van 725 meter ligt het benedictijnenklooster van Montserrat. Het ligt verscholen tussen grillige bergtoppen en hoge rotsen. Hier wordt de zwarte Madonna vereerd. Na dit bezoek rijden we verder zuidwaarts naar Valencia, waar we de komende twee nachten zullen verblijven.

Dag 5 Valencia

Valencia, de derde stad van Spanje, is één groot openluchtmuseum met een zeer gevarieerd stadsbeeld. In het oude centrum vindt u diverse bouwstijlen, waarvan de gotische Zijdebeurs in het oog springt. Daarnaast zijn het paleisgebouw en de kathedraal ware pareltjes! De oude binnenstad vormt een groot contrast met de eveneens prachtige, maar futuristische gebouwen van de Ciudad de las Artes y Ciencias. In de ochtend maakt u een stadsrondrit met een Nederlands sprekende gids. De middag is vrij te besteden.

Dag 6 Aankomst Cala de Mijas

We rijden langs de kustplaatsen Benidorm en Alicante naar ons 4* hotel in hotel in de omgeving van Fuengirola aan de Costa del Sol, waar we 3 nachten verblijven.

Dag 7 Vrije dag of dagtocht Alhambra

Vandaag is een rustdag voor de chauffeur. U kunt deze dag geheel naar eigen inzicht indelen of een reservering maken voor de excursie naar het Alhambra. Met een lokale bus rijden we naar Granada. O.l.v. een gids bezoeken we het beroemde Alhambra, de residentie van de vroegere Moorse vorsten. U bezoekt het paleis van Carlos V, het Generalife paleis en het Alcazar fort. Het enorme paleizencomplex met schitterende tuinen is het drukst bezochte monument van Spanje. Na het bezoek heeft u tijd om de prachtige stad Granada te bezoeken met de kathedraal, pittoreske straatjes en pleintjes met vele gezellige terrassen. Deze dag behoort ongetwijfeld tot één van de hoogtepunten van deze reis.

De dagtocht Alhambra dient bij boeking te worden doorgegeven. Het Alhambra is minder geschikt voor reizigers die slecht ter been zijn. Het Alhambra heeft beperkte toegang, per dag mogen er maar een beperkt aantal personen de paleizen betreden. Mocht er onverhoopt geen toegang meer mogelijk zijn nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op. Wegens de gewijzigde procedure voor het bestellen van de toegangsbewijzen hebben wij uw paspoortnummer/identiteitskaart nodig. Deze kunt u tijdens het boekingsproces invullen.

Dag 8 Vrije dag of dagtocht Ronda

Vandaag is wederom een rustdag voor de chauffeur. U kunt een reservering maken voor de dagtocht Ronda. Net voorbij Marbella begint de bizarre bergwereld van Andalusië. We brengen o.l.v. een Nederlands sprekende gids een bezoek aan één van de mooiste en oudste stadjes van Spanje. Ronda is spectaculair gelegen op een 165 meter hoog rotsplateau en wordt in tweeën gespleten door een diepe kloof. De brug Puente Nuevo verbindt het oude en nieuwe gedeelte. Bezienswaardig zijn de stadspaleizen, het Arabische badcomplex, de stierenvechterarena en de kerk aan het mooie plein met palmen en laurierbomen.

De dagtocht Ronda dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 9 Gibraltar en excursie Gibraltar Rock Tour

We bezoeken allereerst de mondaine badplaats Marbella. Daarna rijden we naar het belastingvrije Gibraltar dat sinds 1713 onder Groot-Brittannië valt. We rijden tot de grens vanwaar het circa 15 minuten lopen is naar Main Street waar u belastingvrij kunt winkelen. Indien u deelneemt aan de excursie Gibraltar Rock Tour brengt u een boeiend bezoek aan het natuurreservaat Upper Rock. Vanaf de grens rijden we met minibussen naar boven. We bezoeken een druipsteengrot, verdedigingswerken uit de 18e eeuw en de rots waar de beroemde apen, de Magots, van Gibraltar leven. Bovendien heeft u een mooi uitzicht over Gibraltar en de Costa del Sol. Via een mooie route rijden we naar de omgeving van Cadiz voor de overnachting.

De excursie Gibraltar Rock Tour dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 10 Sevilla

Na het ontbijt rijden we naar de stad Jerez de la Frontera, de stad van de Sherry. We brengen een bezoek aan een Sherry bodega alvorens we doorrijden naar de stad Sevilla. O.l.v. een Nederlands sprekende gids bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden. De kathedraal is de grootste gotische kerk ter wereld. Naast de kathedraal staat de beroemde klokkentoren, de Giralda. Vervolgens kunt u het Alcázar bezoeken. Dit paleis is in de 14e eeuw helemaal in Arabische stijl gebouwd. Een sprookjesachtig mooi bouwwerk met een prachtige tuin. In de wijk Santa Cruz met zijn nauwe steegjes en gezellige pleinen wachten de vele terrassen en barretjes op u. We overnachten in de omgeving van Sevilla.

Dag 11 Córdoba

We rijden door een mooi landschap van olijfbomen naar Córdoba. O.l.v. een Nederlands sprekende gids maken we een wandeling door de oude Joodse wijk met zijn smalle straatjes en witgekalkte met bloemen versierde huizen. U kunt een bezoek brengen aan de Mezquita, de kathedraal van Cordoba die meer dan 1000 jaar geleden gebouwd werd als moskee. Het is een sprookjesachtig gebedshuis met een schitterende zuilenzaal. In de middag heeft u vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. De overnachting vindt plaats op de route naar Madrid.

Dag 12 Toledo

We passeren uitgestrekte olijfvelden en goudgele graanvelden op onze route naar Madrid, de hoofdstad van Spanje. In de middag bezoeken we de middeleeuwse stad Toledo, ook wel de meest interessante stad van Spanje genoemd. Honderden monumentale gebouwen waaronder de Joodse wijk, paleizen en kloosters liggen binnen een goed bewaarde stadsmuur. Toledo staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We verblijven 1 nacht in de omgeving van Madrid.

Dag 13 Madrid

We maken een rondrit door Madrid o.l.v. een Nederlands sprekende gids. U ziet de bekende Paseo del Prado met het Prado museum, de Koninklijke Spaanse Academie en de botanische tuinen. Het Prado Museum is het grootste en belangrijkste museum. Nergens zijn zoveel werken van grote Spaanse schilders samengebracht als hier. Daarna rijden we naar het hart van het oude centrum en maken onder andere een stop bij het Koninklijk Paleis. In de middag rijden we naar ons laatste hotel in Spanje, in Baskenland.

Dag 14 Vertrek Baskenland

Via Bordeaux en Poitiers rijden we naar de omgeving van Orléans voor de overnachting.

Dag 15 Terugreis

De laatste dag van deze indrukwekkende reis. We vervolgen de terugreis naar Nederland. Op het verzamelpunt kunt u deelnemen aan het afscheidsdiner. Daarna wordt u met de servicelijn naar uw opstapplaats gebracht.

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Diverse hotels in Spanje en Andalusië

Tijdens deze reis overnacht u in verschillende hotels. De kamers in alle hotels beschikken over een eigen douche en toilet. In de reispapieren worden de adresgegevens van de hotels vermeld. Niet alle hotels beschikken over een lift. U verblijft in Hotel Las Palmeras 4* of gelijkwaardig. 

Hotel Las Palmeras 4*

Hotel Las Palmeras ligt op 200 meter van het strand en kijkt uit over de haven van Fuengirola. Op korte loopafstand vindt u in het centrum het gezellige pleintje met restaurants. De meeste terrasjes zijn heerlijk verwarmd. Het hotel beschikt over een tennisbaan, een buitenzwembad met uitzicht op de haven (gedurende het winterseizoen kan het zwembad gesloten zijn) en kamers met een eigen balkon. De kamers van Hotel Las Palmeras zijn voorzien van airconditioning, tegelvloeren, een kluisje, een minibar en een bureau. De eigen badkamer is uitgerust met een haardroger. Wifi in Hotel Las Palmeras is tegen betaling. Het hotel beschikt over meerdere liften. 

Spanje

Oppervlakte: 505.992 km2
Inwoners: 46.754.784
Hoofdstad Madrid
Regeringsvorm: Parlementaire monarchie
Religie: Rooms-Katholiek
Valuta: Euro
Elektriciteit: 220V, stekkers type C en F, geen verloopstekker nodig
Taal: Spaans (Castellano)
Tijdzone: UTC +1, net als in Nederland
Eten en drinken
Spanje kent een uitgebreide keuken, met per streek verschillende specialiteiten. Allerlei soorten peulvruchten, kazen en worsten (zoals chorizo en jámon serrano) worden in de Spaanse keuken veel gebruikt. Een beroemd Spaans gerecht is tapas. Zoals iedereen weet, zijn dit kleine, simpele verse hapjes. Andere typisch Spaanse gerechten zijn paella (rijstgerecht met zeevruchten en kip), tortilla (een gevulde omelet met aardappelen), gazpacho (koude soep met kruiden en groenten) en verschillende soorten cocidos (stoofpotten). Een bekende Spaanse drank is sangria. Deze rode wijn met vruchten is gewild bij buitenlandse toeristen. Daarnaast worden er verscheidene soorten wijnen geschonken.
 
Flora en Fauna
De Spaanse flora is typisch mediterraans. Door de grote afwisseling in het klimaat, de hoogte en bodemeigenschappen kent de flora met zo’n 8.000 soorten veel variëteit. In de lager gelegen gebieden zijn veel loofbossen te vinden. Deze bossen bestaan vooral uit eiken, kastanjes, berken, beuken en essen. In de hoger gelegen gebieden zijn ook naaldbossen. De fauna is Zuid-Europees-mediterraans met een aantal Afrikaanse diersoorten, zoals de kameleon, genetkat en mangoeste. Er leven een aantal grote zoogdieren in Spanje, zoals de bruine beer, wilde kat, lynx, wolf, damhert, edelhert, wild zwijn, ree, gems en Spaanse steenbok. Sommige van deze soorten zijn echter zeldzaam geworden. Net als in Nederland leeft de ooievaar in Spanje. Daarnaast zijn een aantal soorten grote roofvogels betrekkelijk ‘gewoon’ in het land. De meest opvallende vogelsoort is de blauwe ekster, die in Midden- en Zuid-Spanje te zien is. Verder komt deze vogelsoort enkel in Portugal en China voor. Spanje telt negen nationale parken en honderden natuurreservaten.
 
Geschiedenis
Spanje was rond de Middeleeuwen een sterk land, met veel macht. In de 16e en 17e eeuw nam deze machtige positie af, doordat Spanje de controle over de koloniën verloor. Het land werd in 1931 een republiek. Met Fransisco Franco aan het hoofd, ontstond er veel onrust. Dit resulteerde in een burgeroorlog van nationalisten van 1936 tot 1939. Franco bleef aan de macht tot hij in 1975 overleed. Tijdens WO II bleef Spanje neutraal. De economie in Spanje bloeide snel weer op, dankzij de snelle economische vooruitgang, het massatoerisme en de modernisatie. In 1986 werd Spanje lid van de Europese Unie.

Prijsniveau
De prijzen in Spanje zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland.
 
Leuke feitjes
 • Het nieuwe jaar begint in Spanje met het traditionele klokkenluiden op het Puerta del Sol plein in Madrid. Het is tijdens dit klokkenluiden de gewoonte om bij elke klokslag een druif op te eten.
 • Volgens de World Health Organisations heeft Spanje het meest gezonde klimaat van de wereld. Vooral de droge lucht geeft een aangenaam gevoel en heeft een positieve invloed op uw gezondheid.
 • In Spanje kun je volop kiezen uit mooie stranden. Het land heeft een kustlijn van maar liefst 4964 kilometer. 

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Nieuw-Dijk (Didam):
Restaurant Juffrouw Tok | Tolweg 9 | 6942 HX Didam

Klik hier voor een overzicht van alle opstapplaatsen voor deze reis

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
19:01:23 | 0,43 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch