Excursiereis 15 dagen Rondreis Sicilië, Sorrento en Amalfikust

vanaf € 1.099,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
8,2 Zeer goed!
49 beoordelingen
Mooie reis, perfecte chauffeur, goede hotels, zwaar programma, totaal geslaagd.
Lees alle ervaringen
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in diverse hotels o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
 • Inclusief gidsen in Palermo/Monreale, Syracuse en Siena
 • Dagtocht Amalfikust optioneel bij te boeken
 • Ontdek de mooiste steden van Sicilië
 • Vulkaan Etna en Alcantarakloof
 • Bezoek eiland Capri
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Heenreis

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we via de Duitse autowegen naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland (of Franse Elzas).

Dinsdag: Aankomst Montecatini Terme

We rijden via een prachtige route, met de nodige stops, door de Alpen naar Italië naar ons hotel in Montecatini Terme, waar we aan het eind van de middag arriveren.

Woensdag: Overtocht Napels - Palermo

Na het ontbijt gaan we op weg naar Napels, waar we rond 18.00 uur inschepen voor de overtocht naar Palermo. U verblijft in een binnenhut en het diner kunt u gebruiken in het self-service restaurant aan boord (niet inbegrepen).

Donderdag: Palermo, Monreale en Letojanni

We ontbijten aan boord van de ferry en na de ontscheping begroeten we onze gids. Hij laat ons de mooiste plekjes van Palermo zien, zoals de San Giovanni degli Eremiti, gebouwd in 1132. Deze kerk vertoont duidelijk oosterse kenmerken. Ook zien we het Palazzo dei Normanni, gedecoreerd met prachtige mozaïeken en fresco’s. Even buiten het centrum bezoeken we de kathedraal van Monreale, het hoogtepunt van de Normandisch-Arabische bouwkunst. ’s Middags rijden we verder naar de oostkust van het eiland naar de omgeving van Letojanni, waar we 5 nachten zullen verblijven.

Vrijdag: Vulkaan Etna en Taormina

Vandaag brengen we een bezoek aan de grootste actieve vulkaan van Europa, de Etna. Al van ver doemt de besneeuwde top op van deze zowel beminde als gehate vulkaan. De bus brengt ons tot een hoogte van ca. 2.000 meter, tot de resten van een aantal oude kraters. Voor de echte liefhebbers bestaat de mogelijkheid de laatste 900 meter tot de krater met een kabelbaan en jeeps af te leggen (kosten ca. € 78,- p.p.). Op de terugreis naar ons hotel brengen we een bezoek aan Taormina, een klein kuststadje dat bekend staat om het Griekse theater in het centrum.

Zaterdag: Syracuse

Vandaag rijden we langs de kust naar Syracuse. Deze mooie stad ligt aan een grote baai en is de belangrijkste Griekse nederzetting op Sicilië. Onder leiding van een Nederlands- of Duitssprekende gids bezoeken we het historische centrum van de stad, gelegen op het Isola di Ortigia. Tal van gebouwen, zoals de Tempel van Apollo, illustreren de rijke geschiedenis van de stad. 's Middags heeft u vrije tijd om zelf Syracuse verder te verkennen.

Zondag: Vrije dag

Vandaag kunt u de dag geheel naar eigen inzicht indelen. Lekker naar het strand of gezellig ergens op een terrasje lunchen of een drankje drinken. De keuze is aan u!

Maandag: Alcantara kloof

Vandaag rijden we naar de Alcantara kloof, U heeft de mogelijkheid om deze prachtige kloof te bezoeken. Enkele duizenden jaren geleden werd het pad van de rivier geblokkeerd door een grote lavastroom vanaf de hellingen van de Etna. Het koele water van de rivier liet de lava snel afkoelen, waardoor dit kristalliseerde en de unieke ballast rotskolommen zijn ontstaan. Door een aardbeving werd de lava gespleten waardoor de 500 meter lange kloof ontstaan is.

Dinsdag: Letojanni, overtocht Messina - Calabrië en omgeving Sorrento

Na het ontbijt gaat onze rondreis verder naar Messina. Hier schepen wij in op de ferry, die ons in korte tijd naar het vasteland van Italië brengt. Aangekomen in Villa San Giovanni in de regio Calabrië ontschepen we en rijden naar ons hotel in de omgeving van Sorrento, waar wij 3 nachten zullen verblijven.

Woensdag: Optionele excursie Capri

U kunt genieten van een vrije dag of de optionele excursie naar Capri maken (niet inclusief, kosten vervoer + gids ca. € 85,- + € 5,- ecotax p.p). De gids haalt u met minibusjes op bij het hotel. Met een veerboot vaart u van Sorrento over naar dit prachtige eiland, waar veel te zien is zoals de ruïnes van Romeinse villa’s, het voormalige paleis van Tiberius en de rotsformatie Faraglioni. Als het weer het toelaat kunt u eventueel een boottocht maken met een bezoek aan de Blauwe Grot. Bij voldoende tijd, kunt u een bezoek brengen aan de botanische tuinen van Augustus of Villa Michele (extra kosten op Capri niet inbegrepen). Aan het einde van de middag gaan we terug naar ons hotel.

Donderdag: Vrije dag of Amalfikust

Een onvergetelijke dagtocht met een lokale touringcar staat op het programma voor degene die dit hebben geboekt. De Amalfikustweg is landschappelijk gezien de mooiste weg in de provincie Campania. Genietend van fraaie vergezichten, schilderachtige havenplaatsjes en overweldigend natuurschoon volgen we de kronkelende kustweg. Indien mogelijk leggen we een gedeelte hiervan af per boot. We bezoeken de kleine toeristenstad Amalfi of Maiori, waar u ruim de tijd krijgt om het centrum met te bezoeken of te genieten van een drankje op een terrasje. Na dit bezoek rijden we terug naar ons hotel.
 

Vrijdag: Pienza

Na het ontbijt vertrekken we uit ons hotel en rijden via Napels en Rome naar het prachtige Toscane. 's Middags brengen we een bezoek aan het fraaie stadje Pienza, mooi gelegen op een heuvel en de geboorteplaats van Paus Pius II. Pienza is tevens bekend om de Pecorino, een soort schapenkaas. We overnachten vandaag in Chianciano Terme.

Zaterdag: Siena

We gaan vandaag genieten van het prachtige Toscaanse heuvellandschap, dat bezaaid is met cypressen, olijfbomen en wijngaarden. Hier ligt ook de prachtige stad Siena. In deze 'parel van Toscane' vindt u o.a. één van de mooiste pleinen ter wereld, het beroemde schelpvormige Piazza del Campo, dat tweemaal per jaar het toneel is van de traditionele paardenrace de 'Palio'. De andere trots van de stad is de Dom. We krijgen een rondleiding door het centrum onder leiding van een Nederlandssprekende gids. Na het bezoek aan Siena rijden we verder naar ons hotel in Noord-Florence.

Zondag: Vertrek Toscane

We nemen afscheid van het prachtige Toscane en rijden weer in noordelijke richting. We passeren de grens en bereiken in de late namiddag ons hotel in Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) voor de laatste overnachting.

Maandag: Terugreis

Via de Duitse autobanen rijden we naar Nederland terug. Onderweg pauzeren we regelmatig. Na aankomst op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Daarna keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Rondreis Sicilië, Sorrento en Amalfikust

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Diverse hotels

Tijdens deze reis overnacht u in verschillende hotels. De kamers in alle hotels beschikken over een eigen douche en toilet. In de reispapieren worden de adresgegevens van de hotels vermeld. Niet alle hotels beschikken over een lift.

Italië

Oppervlakte: 301.339 km²
Inwoners: 62.007.540
Hoofdstad: Rome
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C, F en L, geen verloopstekker nodig
Taal: Italiaans
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
Eten is een belangrijk moment van de dag in Italië. Het gaat daarbij niet alleen om het eten, maar vooral ook om het samen zijn met familie en vrienden. Simpele, maar verse gerechten vormen vaak de basis voor Italiaanse gerechten. Iedereen kent de spaghetti, pizza en lasagne uit Italië. De pizza’s zijn het meest bekend. Ze komen oorspronkelijk uit Napels. Er gaan allerlei wilde verhalen over de pizza in Italië, maar deze verhalen moet u met een flinke korrel zout nemen. Vis, zoals sardines, zwaardvis en ansjovis, wordt ook veel gegeten, vooral aan de kust en op de eilanden. In het binnenland zijn het juist meer de pasta’s. Elk gebied heeft een eigen specialiteit, wat zorgt voor een legio aan soorten.

Wijn is een populaire, veel gedronken drank in Italië. De 20 wijnregio’s die het land telt, bieden elk een andere soort wijn. Met name de rode en witte Chianti’s uit Toscane staan goed aangeschreven. Ook bier wordt graag gedronken.

Flora en Fauna
Italië heeft een mediterraan klimaat. Dit is te zien aan de fauna die er groeit. In het landschap overheersen de olijfbomen, palmbomen en citrusbomen. Naaldwouden ziet u in de hoger gelegen Alpen gebieden. In de lager gelegen gebieden treft men vooral kastanjes, eiken en cipressen aan. Vijgen, dadels, amandelen en granaatappels zijn in het zuiden te vinden.

De natuur in Italië is belangrijker dan de dierenwereld. In de onbewoonde Alpen leven nog wel velerlei soorten dieren, zoals wilde geiten, gemzen, vossen en marmotten. Bij uitzondering wordt in het zuiden van het land een beer of wolf gezien.

Geschiedenis
De tijd van de Romeinen is een bekende periode in de historie van Italië. Op hun hoogtepunt bezat dit volk grote gebieden aan de Middellandse Zee. Het machtige Romeinse Rijk viel na een onenigheid echter uiteen. Er ontstonden kleine staten waarvan Rome de belangrijkste was. De bevolking streed ervoor één land te kunnen vormen. Uiteindelijk lukte dit en het huidige Italië ontstond. Vaticaanstad en San Marino zijn uitzonderingen, deze staten bleven op zichzelf staan.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitjes
 • In Italië wordt niet vrijdag de 13e, maar vrijdag de 17e als ongeluksdag gezien. Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17. In Romeinse cijfers wordt 17 namelijk als XVII geschreven. XVII is een anagram van ‘XIVI’: “Ik heb geleefd” in het Latijns.
 • In 1860 is de pizza ‘uitgevonden’ in Napels. Het woord pizza is een van de weinige woorden die wereldwijd begrepen wordt.

Excursiereis 15 dagen Rondreis Sicilië, Sorrento en Amalfikust

42 reizigers bevelen deze reis aan
8,2 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
49 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 7,9
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8
 • Vervoer per touringcar 8,5
 • Chauffeur 9
 • Reisprogramma 8,1
 • Accommodatie 7,2
 • Contact met Effeweg.nl 8,4
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
12:31:08 | 0,11 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch