telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 15 dagen Rondreis Portugal en Spanje 2020

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in prima hotels o.b.v. Halfpension (ontbijt en diner)
 • Incl. stadswandeling Burgos o.l.v. een gids
 • Incl. stadsrondrit en -wandeling Porto o.l.v. een gids
 • Ontdek Salamanca, Aveiro, Coimbra en Fatima
 • Wandel door het natuurpark Bucaco
 • Dagtochten Serra de Estrela en Barcelona o.l.v. een gids voordelig bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt rijden we via Luxemburg naar ons overnachtingshotel in Frankrijk waar we in de avond arriveren.

Dag 2 Andorra

Dwars door de woeste en ruige bergwereld van de Pyreneeën rijden we naar het ministaatje Andorra. Het vorstendom Andorra ligt in de Pyreneeën, tussen Frankrijk en Spanje in een prachtig landschap met mooie valleien. Indien de tijd het toelaat, bezoeken we het Heiligdom van Meritxell. Daarna rijden we naar ons hotel in Andorra.

Dag 3 Burgos

We verlaten Andorra en rijden via Lleida en Zaragoza naar Burgos, waar we in de namiddag arriveren. We maken o.l.v. een gids een stadswandeling door het oude centrum. De stad is rijk aan bezienswaardigheden, waaronder de rijk versierde oude stadspoort de Santa Maria en de kathedraal. Aansluitend rijden we naar ons hotel in de omgeving van Burgos.

Dag 4 Salamanca en Viseu

Vandaag rijden we via Valladolid naar Viseu in Portugal. We maken een stop in Salamanca, één van de oudste universiteitssteden van de wereld. De stad wordt gesierd door paleizen, kloosters, twee kathedralen en verschillende universiteiten. Het gezellige Plaza Mayor wordt door velen beschouwd als het mooiste plein van Spanje. Na het bezoek aan Salamanca rijden we verder naar hotel Onix in Viseu waar we 7 nachten verblijven. Viseu is het centrum van de Dao-wijnen. De wijn uit dit gebied is voor Portugal wat de Rioja is voor Spanje. U moet tijdens uw verblijf zeker een glaasje proeven.

Dag 5 Coimbra en natuurpark Bucaco

We gaan vandaag naar het geliefde Coimbra, de geboortestad van zes koningen. De fraaie bovenstad bestaat uit nauwe straatjes, middeleeuwse muren en gewelven en vele historische gebouwen. In de middag brengen we een bezoek aan het Bucacopark waar u heerlijk kunt wandelen. Het park is een beschermd natuurgebied waar meer dan 300 uitheemse en 400 inheemse planten- en boomsoorten groeien. In een omgeving van kloosters en kapelletjes zorgt dit voor een unieke atmosfeer.

Dag 6 Porto

Porto, de tweede stad van Portugal is natuurlijk bekend om haar port. De stad ligt op beide oevers van de rivier de Douro en wordt verbonden door een markante stalen brug met twee verdiepingen. Het gehele oude centrum staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. O.l.v. een gids bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de kathedraal en het bisschoppelijk paleis. Daarna heeft u nog voldoende tijd om zelf iets te ondernemen. Bijvoorbeeld om een boottocht over de Douro te maken waarbij u uitzicht heeft op de prachtige bruggen. U kunt ook een bezoek brengen aan een van de vele wijnkelders in Villa Nova de Gaia. Hier kunt u zien hoe de Port in de wijnkelders in houten vaten ligt te rijpen. Uiteraard kan er geproefd worden van de port.

Dag 7 Vrije dag in Viseu

Vandaag is een rustdag voor de chauffeur. U bent vrij om te doen wat u wilt. In de zomer kunt u heerlijk zwemmen in het zwembad bij het hotel of een mooie wandeling in de omgeving maken. U kunt Viseu op eigen gelegenheid of in groepsverband bekijken. Het centrum van Viseu met zijn historische gebouwen, de kathedraal en het park zijn een bezoek zeker waard. ’s Avonds organiseert het hotel een traditionele Portugese muziekavond.

Dag 8 Natuurtocht Serra da Estrela

Ook vandaag is een rustdag voor de chauffeur. U kunt deze dag geheel naar eigen inzicht indelen of een reservering maken voor de dagtocht Serra da Estrela. Na het ontbijt maken we met een lokale busmaatschappij een mooie natuurtocht door de Serra da Estrela, de grootste bergketen van Portugal met toppen tot 2.000 meter. Het is een schitterend gebied met kronkelende wegen, diepe ravijnen, met rotsblokken bezaaide hellingen, bossen, meertjes en prachtige vergezichten. Natuurliefhebbers mogen het sterrengebergte dan ook niet missen. In het park ligt de hoogstgelegen stad van Portugal, Guarda. In het centrum vindt u mooie stadspaleizen, kleine kerken en middeleeuwse huizen met de azulejos (Portugese tegels).

De dagtocht Serra da Estrela dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 9 Bedevaartsoord Fatima

Vandaag gaan we naar het bedevaartsoord Fatima. Het is een van de belangrijkste Mariabedevaartplaatsen in de katholieke wereld en wordt jaarlijks door ruim anderhalf miljoen pelgrims bezocht. U kunt onder andere een bezoek brengen aan de basiliek en de kapel van de verschijningen.

Dag 10 Aveiro

Het sfeervolle vissersplaatsje Aveiro is beroemd om zijn binnenmeer en wordt doorsneden door een aantal kanalen. Mede door de gondels wordt de stad ook wel het Venetië van Portugal genoemd. De stad staat ook bekend om het zeezout dat er gewonnen wordt. In de middag keren we terug naar ons hotel.

Dag 11 Madrid

We nemen afscheid van Portugal en rijden naar de Spaanse hoofdstad Madrid waar we in de middag arriveren. We maken o.l.v. een Nederlands sprekende gids een rondrit. U ziet onder andere de bekende Paseo del Prado waar verschillende 18e eeuwse monumenten staan zoals het Prado museum, de Koninklijke Spaanse academie en de botanische tuinen. Daarna rijden we naar het hart van het oude centrum en maken onder andere een korte stop bij het Koninklijk Paleis. We overnachten in de omgeving van Madrid.

De rondrit door Madrid dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 12 Santa Susanna

Via Zaragoza rijden we naar Santa Susanna. In deze badplaats aan de Spaanse Middellandse Zee verblijven we 2 nachten. ’s Avonds kunt u heerlijk wandelen langs het strand, de boulevard of de vele terrassen.

Dag 13 Vrije dag of dagtocht Barcelona

U kunt deze dag geheel naar eigen inzicht indelen of een reservering maken voor de dagtocht Barcelona. Na het ontbijt rijden we naar de schitterende hoofdstad van Catalonië. O.l.v. een Nederlands sprekende gids maken we uitgebreid kennis met de stad Barcelona. U ziet bekende werken van Gaudí zoals de Sagrada Familia en de huizen Casa Batllo en Casa Mila. Verder ziet u het Olympisch stadion en het Pueblo Español, waar u replica’s vindt van verschillende bouwstijlen uit heel Spanje. We rijden over de beroemde boulevard de Ramblas naar de berg Montjuïc. De top is te bereiken per kabelbaan of te voet. Hier vindt u het kasteel van Montjuïc. ’s Middags heeft u nog volop tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen.

De dagtocht Barcelona dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 14 Vertrek Santa Susanna

We verlaten het Iberische schiereiland en rijden naar ons overnachtingsadres in Frankrijk.

Dag 15 Terugreis

Helaas alweer de laatste dag van een indrukwekkende reis door Portugal en Spanje. Na een vroeg ontbijt rijden we terug naar Nederland waar u kunt deelnemen aan het afscheids­diner. Daarna wordt u met de servicelijn naar uw opstapplaats gebracht.

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Diverse hotels in Portugal en Spanje

Tijdens deze reis overnacht u in verschillende hotels. De kamers in alle hotels beschikken over een eigen douche en toilet. In de reispapieren worden de adresgegevens van de hotels vermeld. Niet alle hotels beschikken over een lift.

U verblijft 7 nachten in Viseu in hotel Onix 3*.

Hotel Onix 3*

Het hotel beschikt over een restaurant, bar, leeszaal met tv, een lift en een mooi buitenzwembad. Het hotel organiseert tijdens uw verblijf een Portugese muziekavond. De kamers zijn voorzien van douche en toilet, tv, telefoon en airco. Vlakbij het hotel bevindt zich een bushalte vanwaar u naar het centrum van Viseu kunt.

Spanje en Portugal

  Spanje   Portugal
Oppervlakte: 505.992 km2   92.212 km²
Inwoners: 46.754.784   10.833.816
Hoofdstad: Madrid   Lissabon
Regeringsvorm: Parlementaire monarchie   Republiek
Religie: Rooms-Katholiek   Rooms-katholiek
Valuta: Euro   Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers C en F, geen verloopstekker nodig   220V, stekkers C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Spaans (Castellano)   Portugees
Tijdzone: UTC +1, net als in Nederland   UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland

Eten en drinken
Spanje kent een uitgebreide keuken, met per streek verschillende specialiteiten. Allerlei soorten peulvruchten, kazen en worsten (zoals chorizo en jámon serrano) worden in de Spaanse keuken veel gebruikt. Een beroemd Spaans gerecht is tapas. Zoals iedereen weet, zijn dit kleine, simpele verse hapjes. Een bekende Spaanse drank is sangria. Deze rode wijn met vruchten is gewild bij buitenlandse toeristen. Daarnaast worden er verscheidene soorten wijnen geschonken.
 
Eten is een belangrijke sociale aangelegenheid in Portugal. Portugezen eten dan ook uitgebreid, vooral in de minder toeristische regio’s. De porties zijn hierop berekend, want deze zijn erg groot. Voor de ‘normale’ trek kunt u beter een half portie bestellen of met 2 personen een hele portie. Naast het bestelde eten worden er vaak hapjes geserveerd. Bent u in Portugal, dan kunt u het proeven van een glaasje port niet overslaan. Deze Portugese drank is over de hele wereld bekend en wordt in Porto geproduceerd. Daarnaast zijn de wijnen uit Portugal ook zeer goed.

Flora en Fauna
De Spaanse flora is typisch mediterraans. Door de grote afwisseling in het klimaat, de hoogte en bodemeigenschappen kent de flora met zo’n 8.000 soorten veel variëteit. De fauna is Zuid-Europees-mediterraans met een aantal Afrikaanse diersoorten, zoals de kameleon, genetkat en mangoeste.
 
De flora in het noorden en zuiden van Portugal verschilt. In het noorden geldt een redelijk nat klimaat, wat voor veel groen zorgt. Hoe zuidelijker u komt, hoe minder groen het wordt. De dierenwereld van Portugal vertoond een mix van Europese en Noord-Afrikaanse dieren. Trekvogels zijn veel te zien, deze trekken over Portugal.

Geschiedenis
Spanje was rond de Middeleeuwen een sterk land, met veel macht. In de 16e en 17e eeuw nam deze machtige positie af, doordat Spanje de controle over de koloniën verloor. Het land werd in 1931 een republiek. Tijdens WO II bleef Spanje neutraal. De economie in Spanje bloeide snel weer op, dankzij de snelle economische vooruitgang, het massatoerisme en de modernisatie. In 1986 werd Spanje lid van de Europese Unie.
 
De geschiedenis van Portugal loopt ver terug. De Portugezen behoren tot Europa’s oudste volken. Portugal werd in de 12e eeuw zelfstandig. De Portugezen staan er vooral bekend om dat ze in de 14e, 15e en 16e eeuw als eerste Europeanen naar Afrika, Zuid-Amerika en het Verre Oosten gevaren hebben. In 1640 werd Portugal, na een periode in de macht van Spanje te zijn geweest, opnieuw zelfstandig. De Portugese monarchie werd in de 19e eeuw onder druk gezet. Als gevolg hiervan werd Portugal in 1910 een republiek.

Prijsniveau
De prijzen in Spanje zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland. De prijzen in Portugal zijn over het algemeen iets lager.

Leuke feitjes
 • Volgens de World Health Organisations heeft Spanje het meest gezonde klimaat van de wereld. Vooral de droge lucht geeft een aangenaam gevoel en heeft een positieve invloed op uw gezondheid.
 • In Spanje kun je volop kiezen uit mooie stranden. Het land heeft een kustlijn van maar liefst 4964 kilometer. 
 • Portugal is niet alleen één van de oudste landen ter wereld, maar de hoofdstad Lissabon is zelfs de oudste Europese stad na Athene. Er wordt gezegd dat deze stad ouder is dan het Romeinse Rijk en dat de oprichting plaats vond 400 jaar voor het Romeinse tijdperk.
 • Het oorspronkelijke Portugese alfabet kent 23 letters. Dit alfabet is hetzelfde als in Nederland, maar mist de letters K, W en Y.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Nieuw-Dijk (Didam):
Restaurant Juffrouw Tok | Tolweg 9 | 6942 HX Didam

Klik hier voor een overzicht van alle opstapplaatsen voor deze reis

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
08:41:59 | 0,26 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch