telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 15 dagen Rondreis Klassiek Spanje en Andalusië

vanaf € 699,-
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf o.b.v. Halfpension (ontbijt en diner)
 • Bezoek Madrid, Ronda en Sevilla o.l.v. een gids
 • Dagtocht Gibraltar voordelig bij te boeken
 • Bezoek Córdoba en Granada
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Nederland, Midden-Frankrijk

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee en de overstap rijden we naar ons hotel in Midden-Frankrijk voor diner en overnachting.

Dag 2 Midden-Frankrijk en omgeving Pamplona

De rondreis gaat verder in zuidelijke richting. Na het passeren van de Frans-Spaanse grens rijden wij naar de omgeving van Pamplona, waar we dineren en overnachten.

Dag 3 Bilbao, Burgos, Segovia en Madrid

We rijden vandaag eerst naar Burgos en brengen een kort bezoek aan het historische centrum. In de kathedraal ligt de legendarische Spaanse ridder El Cid begraven. Aansluitend houden we een stop in de mooie stad Segovia. Hier kunt u bijvoorbeeld het Romeinse aquaduct van Trajanus en de kathedraal bewonderen. Vandaar rijden we verder naar Madrid, waar wij 2 nachten zullen verblijven.

Dag 4 Madrid

O.l.v. een gids maken we een rondrit door het centrum van de stad, waarbij u de belangrijkste bezienswaardigheden te zien krijgt. Het Plaza Mayor, het Palacio Real, langs de Puerta del Sol, de Torre Picasso, het Museo del Prado en het prachtige Parque del Retiro. ’s Middags kunt u op eigen gelegenheid de stad verder bezichtigen. U kunt bijvoorbeeld het indrukwekkende Koninklijk Paleis met de prachtige tuinen bezoeken.

Dag 5 Madrid, Toledo en Sevilla

Na het ontbijt vervolgen we onze rondreis naar Toledo, schitterend gelegen aan de rivier de Taag. Het is een stad met een rijke geschiedenis. Het mooiste monument van de stad is de kathedraal. De beroemde schilder El Greco woonde ook in deze stad. In de Iglesia de Santo Tomé hangt, naast werken van andere beroemde schilders, zijn meesterwerk. Rond het middaguur vertrekken we weer en rijden we verder naar de prachtige stad Sevilla, waar we het diner gebruiken en 1 nacht zullen blijven.

Dag 6 Sevilla en aankomst Costa del Sol

Een uitgebreide verkenning van Sevilla o.l.v. een gids staat vandaag op het programma. Het centrum bestaat uit 2 gedeelten, El Arenal en Santa Cruz. In El Arenal zien we o.a. de Plaza de Toros de la Maestranza en de Torre del Oro. In Santa Cruz kunt u de gotische kathedraal van Sevilla met de klokkentoren La Giralda bezoeken en het geheel in Arabische stijl gebouwde Real Alcázar met de Koninklijke Paleizen. In de loop van de middag vertrekken we naar de Costa del Sol, waar we voor het diner aankomen in ons hotel en de komende 6 nachten zullen verblijven.

Dag 7 Vrije dag

Vandaag hebben we geen programma en kunt u doen waar u zelf zin in heeft. U kunt bijvoorbeeld genieten aan het strand, een wandeling maken of op één van de terrasjes genieten van een drankje.

Dag 8 Córdoba

We rijden naar Córdoba. Het hart van Córdoba wordt gevormd door de oude Joodse wijk bij de Mezquita. U kunt mee met de stadswandeling onder leiding van een gids, waarbij u ook de beroemde Mezquita kunt bezoeken (voordeelpakket). Deze twaalf eeuwen oude moskee vertoont een mengeling aan bouwstijlen. Heel bijzonder zijn de 850 zuilen van graniet, jaspis en marmer, die het dak dragen. De Torre del Alminar is 93 m hoog en kan beklommen worden. Ook het Alcázar de los Reyes Cristianos is een bezoek waard. In het gezellige centrum kunt u een drankje drinken en smullen van de Spaanse ‘tapas’. Aan het einde van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Dag 9 Vrije dag of Gibraltar

U mag kiezen, een dagje luieren of een boeiende excursie maken naar de hoge, rotsige kaap Gibraltar (voordeelpakket). Vergeet niet uw paspoort of ID-kaart mee te nemen! De rots is in 1713 bij de Vrede van Utrecht 'voor eeuwig' aan Engeland toegewezen. Op de helling van de rots ligt het Moorse kasteel uit de 8e eeuw, waarvan de donjon nog altijd een gevangenis is. In de St. Michael’s Cave was in de Tweede Wereldoorlog een hospitaal gevestigd. U kunt met een kabelbaan de berg op (niet incl.). Hier ziet u, naast het prachtige uitzicht, de beroemde staartloze berber-apen. Ook kunt u met een busje een rondrit over Gibraltar maken (niet incl.).

Dag 10 Ronda

Met een lokale Spaanse bus en onder leiding van een Nederlandssprekende gids gaan we vandaag naar Ronda. Door de spectaculaire ligging, onneembaar op een rots boven een diepe kloof, was Ronda één van de laatste Moorse bastions. Het zuidelijke deel van de stad is klassiek Moors met klinkerstraatjes en witte muren. Tijdens de wandeling door het centrum ziet u de Puente Nuevo, de brug over de 100 m diepe kloof, de Casa del Rey Moro, met een lange trap naar de rivier, en de Santa Maria la Mayor, een minaret. Vanaf de Mirador de Ronda heeft u een adembenemend uitzicht over de omgeving. In de loop van de middag keren we terug naar ons hotel.

Dag 11 Granada

Vandaag staat een bezoek aan Granada op ons programma. U kunt het Alhambra gaan bezoeken, de indrukwekkende citadel, gelegen op de Sabika-heuvel, 200 meter boven de stad. Vanaf de 11e eeuw werden er door verschillende heersers prachtige gebouwen en tuinen toegevoegd aan het complex. Binnen het Alcazaba met zijn enorme vestingmuren en indrukwekkende torens vinden we de Nasridische paleizen met de prachtige Arabische architectuur en decoraties. Naast de voormalige koninklijke verblijven rond de Mirtenhof, zijn ook de christelijke monumenten de moeite waard, zoals het door Karel V in de 16e eeuw gebouwde renaissance paleis. U kunt vandaag ook wandelen door het Albaicin, de oude wijk met steile en smalle straatjes, witte huisjes met geurende tuinen en tal van bezienswaardigheden. U ziet hier de Plaza de San Nicolas met het prachtige en wereldberoemde uitzicht op het Alhambra en de Sierra Nevada. Na deze schitterende dag rijden we terug naar ons hotel aan de Costa del Sol.

De reservering voor het Alhambra dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 12 Costa del Sol en omgeving Benidorm

Na het ontbijt verlaten we ons hotel en rijden in noordelijke richting via Murcia en Alicante naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Benidorm.

Dag 13 Omgeving Benidorm, Valencia en Costa Brava

We rijden naar Valencia, de tweede stad van Spanje. Hier houden we een koffiestop. Dan vervolgen we onze route en gaan naar de Costa Brava, waar we overnachten in een hotel in (de omgeving van) Santa Susanna.

Dag 14 Costa Brava en Midden-Frankrijk

Vandaag verlaten we helaas Spanje weer. Over de Franse Autoroute du Soleil rijden we naar ons hotel in Midden-Frankrijk voor de laatste overnachting.

Dag 15 Midden-Frankrijk, terugreis naar Nederland

Via de Franse autowegen bereiken wij Luxemburg. We vervolgen onze route en bereiken Nederland. Op ons centrale overstappunt wordt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Aansluitend reist u weer huiswaarts met één van onze servicelijnen.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Spanje

Oppervlakte: 505.992 km2
Inwoners: 46.754.784
Hoofdstad Madrid
Regeringsvorm: Parlementaire monarchie
Religie: Rooms-Katholiek
Valuta: Euro
Elektriciteit: 220V, stekkers type C en F, geen verloopstekker nodig
Taal: Spaans (Castellano)
Tijdzone: UTC +1, net als in Nederland
Eten en drinken
Spanje kent een uitgebreide keuken, met per streek verschillende specialiteiten. Allerlei soorten peulvruchten, kazen en worsten (zoals chorizo en jámon serrano) worden in de Spaanse keuken veel gebruikt. Een beroemd Spaans gerecht is tapas. Zoals iedereen weet, zijn dit kleine, simpele verse hapjes. Andere typisch Spaanse gerechten zijn paella (rijstgerecht met zeevruchten en kip), tortilla (een gevulde omelet met aardappelen), gazpacho (koude soep met kruiden en groenten) en verschillende soorten cocidos (stoofpotten). Een bekende Spaanse drank is sangria. Deze rode wijn met vruchten is gewild bij buitenlandse toeristen. Daarnaast worden er verscheidene soorten wijnen geschonken.
 
Flora en Fauna
De Spaanse flora is typisch mediterraans. Door de grote afwisseling in het klimaat, de hoogte en bodemeigenschappen kent de flora met zo’n 8.000 soorten veel variëteit. In de lager gelegen gebieden zijn veel loofbossen te vinden. Deze bossen bestaan vooral uit eiken, kastanjes, berken, beuken en essen. In de hoger gelegen gebieden zijn ook naaldbossen. De fauna is Zuid-Europees-mediterraans met een aantal Afrikaanse diersoorten, zoals de kameleon, genetkat en mangoeste. Er leven een aantal grote zoogdieren in Spanje, zoals de bruine beer, wilde kat, lynx, wolf, damhert, edelhert, wild zwijn, ree, gems en Spaanse steenbok. Sommige van deze soorten zijn echter zeldzaam geworden. Net als in Nederland leeft de ooievaar in Spanje. Daarnaast zijn een aantal soorten grote roofvogels betrekkelijk ‘gewoon’ in het land. De meest opvallende vogelsoort is de blauwe ekster, die in Midden- en Zuid-Spanje te zien is. Verder komt deze vogelsoort enkel in Portugal en China voor. Spanje telt negen nationale parken en honderden natuurreservaten.
 
Geschiedenis
Spanje was rond de Middeleeuwen een sterk land, met veel macht. In de 16e en 17e eeuw nam deze machtige positie af, doordat Spanje de controle over de koloniën verloor. Het land werd in 1931 een republiek. Met Fransisco Franco aan het hoofd, ontstond er veel onrust. Dit resulteerde in een burgeroorlog van nationalisten van 1936 tot 1939. Franco bleef aan de macht tot hij in 1975 overleed. Tijdens WO II bleef Spanje neutraal. De economie in Spanje bloeide snel weer op, dankzij de snelle economische vooruitgang, het massatoerisme en de modernisatie. In 1986 werd Spanje lid van de Europese Unie.

Prijsniveau
De prijzen in Spanje zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland.
 
Leuke feitjes
 • Het nieuwe jaar begint in Spanje met het traditionele klokkenluiden op het Puerta del Sol plein in Madrid. Het is tijdens dit klokkenluiden de gewoonte om bij elke klokslag een druif op te eten.
 • Volgens de World Health Organisations heeft Spanje het meest gezonde klimaat van de wereld. Vooral de droge lucht geeft een aangenaam gevoel en heeft een positieve invloed op uw gezondheid.
 • In Spanje kun je volop kiezen uit mooie stranden. Het land heeft een kustlijn van maar liefst 4964 kilometer. 

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Zeeland (Noord-Brabant):
Restaurant Het Witte Huis | Reekseweg 7| 5411 RB Zeeland (Noord-Brabant)

Klik hier voor een overzicht van onze opstapplaatsen via Zeeland

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
02:00:51 | 0,45 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch