telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:00 - 20:00 uur zaterdag : 08:30 - 17:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 15 dagen Rondreis Griekenland

vanaf € 989,-
vertrekdata en prijzen
  • Halfpension
  • Vervoer per Comfort Class touringcar
  • Verblijf in 3* hotels
  • Inclusief 4 rondleidingen

Dag 1 Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt rijden we naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland waar we in de avond arriveren.

Dag 2 Italië

Na het ontbijt vervolgen we onze reis en rijden we naar ons hotel in Rimini aan de Adriatische kust.

Dag 3 Rimini en overtocht

Na de afgelopen reisdagen kunt u vanochtend ontspannen in de badplaats Rimini. Flaneren over de boulevard, langs talloze winkeltjes, of maak een strandwandeling over het brede zandstrand. Aan het begin van de middag rijden we naar de haven in Ancona, waar we rond 15.00 uur inschepen aan boord van de luxe cruiseferry. Om circa 17.00 uur is de afvaart. U kunt aan boord dineren (optioneel bij te boeken) en overnacht in comfortabele binnenhutten, voorzien van douche en toilet.

Dag 4 Aankomst Patras en Olympia

Het ontbijt vindt plaats aan boord. Tijdens de overtocht heeft u een schitterend uitzicht op de kust van het Griekse vasteland en de eilanden Corfu, Lefkas en Kefallonia. Omstreeks 15.00 uur varen we de haven van Patras binnen. Het schiereiland Peloponnesos verwelkomt u en we starten onze ontdekking van het fascinerende Griekenland. We rijden naar Olympia, waar de eerste Olympische Spelen plaatsvonden ter ere van de oppergod Zeus.

Dag 5 Olympia

In een weelderig begroeide vallei ligt Olympia, één van de belangrijkste heiligdommen van de oudheid. Onder leiding van een Nederlands sprekende gids bezoeken we onder andere de opgravingen van de tempel van Zeus, de tempel van Hera en het Olympisch Stadion. Bij het altaar bij de ingang wordt elke 2 jaar de vlam ontstoken voor de Olympische Spelen. Daarna kunt u een bezoek brengen aan het archeologisch museum, één van de belangrijkste musea van Griekenland. Daarna rijden we door het prachtige landschap van Arkadia naar de badplaats Tolo, waar we de komende 3 nachten verblijven.

Dag 6 Vrije dag of eilandencruise

Vandaag is een rustdag voor de chauffeur. U kunt deze dag geheel naar eigen inzicht indelen. U kunt genieten van de zon en de zee in Tolo of een mini-cruise maken naar de eilanden Hydra en Spetses. Hydra is een rotsachtig eiland. Rondom de haven bevinden zich statige herenhuizen, vele cafés en terrassen. We vervolgen onze cruise naar Spetses, een groen en glooiend eiland. U kunt het eiland bezichtigen of genieten van het strand en de zee. Aan het einde van de middag varen we terug naar Tolo.

De ‘eilandencruise’ dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 7 Epidaurus, Nafplion en Mycene

Ook vandaag is een rustdag voor de chauffeur. Met een lokale busmaatschappij en een lokale gids bezoeken we het theater van Epidaurus. Het werd gebouwd in de 4e eeuw voor Christus, biedt plaats aan 14.000toeschouwers en de akoestiek is er ronduit fantastisch. Daarna rijden we naar Mycene, een belangrijke stad in de oudheid. Een gids toont u onder andere de indrukwekkende Leeuwenpoort, de Akropolis en de koningsgraven. We besluiten de dag met een bezoek aan het pittoreske havenstadje Nafplion.

Dag 8 Kanaal van Korinthe

We verlaten Tolo en rijden naar ons hotel in de kustplaats Mati, waar we 3 nachten verblijven. Onderweg stoppen we bij het imposante Kanaal van Korinthe. De 10 km brede landengte van Korinthe verbindt het schiereiland met het Griekse vasteland. Vlak voor Mati maken we een stop in Marathon, de startplaats van de allereerste Olympische marathon. We bezoeken het startpunt, de Tombe en het archeologisch museum. 

 

Dag 9 Marathon en Kaap Sounion

Via een prachtige route langs de kust rijden we naar het uiterste zuiden van het schiereiland Attika: Kaap Sounion. De 70 meter hoge rots torent hoog boven de Egeïsche Zee uit. Op de rots staan de ruïnes van de tempel van Poseidon, 16 Dorische zuilen staan nog overeind. U heeft hier een weergaloos uitzicht op de zee. Op de terugweg maken we een stop in het sfeervolle vissersplaatsje Lavrio.

Dag 10 Vrije dag of dagtocht Athene

U kunt deze dag geheel naar eigen inzicht indelen. U kunt genieten van de zon en de zee of een reservering maken voor de dagtocht Athene. We rijden naar de hoofdstad Athene. Een Nederlands sprekende gids laat u de belangrijkste bezienswaardigheden zien zoals het stadion waar in 1896 de eerste moderne Olympische Spelen plaatsvonden, het Griekse Parlementsgebouw en de Akropolis, met een prachtig uitzicht over de stad. Na de rondleiding heeft u vrije tijd in Athene. Een aanrader is een wandeling door de gezellige straatjes van de oude stadswijk Plaka of een bezoek aan het Nationaal Archeologisch Museum.

De dagtocht “Athene” dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 11 Delphi

We verlaten ons hotel en rijden naar Delphi. Het was het grootste religieuze centrum van het oude Griekenland met het orakel van Apollo, de God van het licht. Uit alle windstreken kwamen officiële delegaties de wijze voorspellingen van het orakel raadplegen over belangrijke staatszaken als oorlog en vrede. Ook kwamen er gewone mensen met hun persoonlijke problemen. Onder leiding van een gids bezoekt u diverse opgravingen, zoals de Apollotempel. Ook het prachtige museum is de moeite waard. De overnachting vindt plaats in Kalambaka.

Dag 12 Meteora kloosters en overtocht

Meteora is één van de meest opvallende monumenten van de wereld en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de 14e eeuw bouwden kluizenaars 24 kloosters op de toppen van hoge rotspilaren. Meteora betekent “hangend in de lucht”. Het lijkt ook letterlijk alsof de kloosters tussen hemel en aarde hangen. In de 6 nog overgebleven kloosters vindt u prachtige wandschilderingen en iconen. We vervolgen onze reis via de 1.810 meter hoge Katara pas en brengen een bezoek aan het mooie bergdorp Metsovo. Het diner vindt plaats in Igoumenitsa. Rond 21.30 uur gaan we aan boord van de luxe cruiseferry. De afvaart naar Ancona is omstreeks 23.30 uur voorzien. U overnacht in comfortabele binnenhutten, voorzien van douche en toilet.

Dag 13 Aankomst Ancona en Rimini

Omstreeks 14.00 uur arriveren we in de haven van Ancona. Na de ontscheping vervolgen we de reis naar ons overnachtingshotel in Rimini. Met een strand van meer dan 15 kilometer is Rimini een bekende badplaats. De rijke historie heeft veel bezienswaardigheden achtergelaten.

Dag 14 Vertrek Rimini

Na het ontbijt rijden we naar het overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

Dag 15 Terugreis

Helaas alweer de laatste dag van een onvergetelijk reis naar Griekenland. Na het ontbijt rijden we terug naar Nederland waar u kunt deelnemen aan het afscheidsdiner. Daarna wordt u met de servicelijn naar uw opstapplaats gebracht.

Griekenland

Oppervlakte: 131.957 km²
Inwoners: 10.773.253
Hoofdstad Athene
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Grieks-orthodox
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Grieks
Tijdzone: UTC+2, uur later dan in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland

Eten en drinken
De Griekse keuken kent een aantal specialiteiten: souvlaki (stukjes vlees aan een stokje), tzatziki (yoghurt met komkommer en knoflook), moussaka (kruidig gehakt met omelet, aardappelen en kaassaus), sardeles (geroosterde visjes), dolmadakia (gevulde wijn/druivenbladeren), salata horiatika (boerensalade met allerlei tuinbouwproducten), keftedes (gehaktbal) en domated gemistes (met rijst en gehakt gevulde tomaten). In de Griekse gerechten zijn veel invloeden uit de Turkse keuken te vinden.

Het meest beroemde Griekse drankje is ouzo, een alcoholische anijsdrank. Grieken drinken de hele dag door koffie, in allerlei varianten. Daarnaast wordt ook bier steeds gewilder. De bekendste Griekse wijn is retsina, deze is tevens het meest dorstlessend.

De Grieken gaan graag uit eten. Eetgelegenheden zijn er dan ook in overvloed. In deze gelegenheden worden de gerechten veelal ’s ochtends bereid. Doordat het eten warm wordt gehouden tot de lunch en het diner, is het vaak niet zo heel warm meer. In Griekenland vindt men dit lekker, maar voor toeristen is het eten vaak niet warm genoeg. Grieken zijn gewend laat te eten, pas na 21.00 uur. De meeste restaurants gaan om 19.00 uur open, omdat toeristen vaak wat eerder willen eten. Qua desserts is er in de restaurants een beperkte keuze. Daarom drinken Grieken na het eten vaak nog een kop koffie en/of eten een gebakje in een café.

Flora en Fauna
Griekenland behoort tot de wintervochtige subtropen. Bosbranden komen veel voor doordat veel planten etherische oliën en harsen bevatten en licht ontvlambaar zijn. Om bosbranden tegen te gaan beschermd de regering de bossen. Ook worden er veel nieuwe bossen gepland dat door middel van subsidies ondersteund wordt door de EU. Pijnbomen en olijvenbomen zijn veel voorkomend in Griekenland. In de hogere gebieden in het binnenland komt u bomen tegen die ’s winters hun bladeren verliezen, zoals beuken, eiken en essen.

In Griekenland leven veel geiten. Door te vreten aan jonge planten, zorgt de geit voor veel schade. Het aantal wilde dieren neemt sterk af doordat mensen invloed uitoefenen op de natuurlijke plantengroei. Vogels zijn er alleen nog in verscheidene soorten, zoals uilen, lammergieren en arenden. Daarnaast zijn er natuurlijk nog de bekendere vogelsoorten. In de bergen komen nog herten en wilde zwijnen voor en beren en wolven worden zo nu en dan in het noorden getroffen. De beren en wolven komen vanuit de Balkan naar Griekenland. Veel dieren leven in Griekenland vanwege de warmte. Slangen en schildpadden zijn veel voorkomend.

Geschiedenis
Het huidige Griekenland heette vroeger Epirus en was in 40.000 v. Chr. al bewoond. De bevolking bleef in leven door te jagen en vruchten te verzamelen. Na een sociale revolutie gingen de mensen op vaste plaatsen wonen. Ook kwam er een arbeidsverdeling. In ongeveer 7.000 v. Chr. bereikte de landbouw uit het Midden-Oosten Griekenland. Vondsten van toen bestaan vooral uit idolen, zoals weelderige vrouwenfiguren van moedergodinnen. Hoogstwaarschijnlijk beelden deze idolen de vruchtbaarheid uit. Tussen 2500 en 1200 v. Chr. werd het zuiden het belangrijkste culturele gebied. Vooral Kreta en de Peleponessus, aan de oostkant van het vaste land, vielen hier onder. De taal werd verbeterd. Op Kreta werden paleizen gebouwd in Knossos, Phaistos en Malia. In het Egyptisch schreef men op kleitabletten.

Prijsniveau
De prijzen in Griekenland zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitjes
  • In Griekenland wordt anders met tijd omgegaan dan in Nederland. Er is nergens een klok te vinden, Grieken doen alles op hun ‘dooie gemak’.
  • De eerste originele Olympische Spelen waren in Griekenland, in 776 v. Chr. De spelen vonden plaats aan de voet van de Olympia, waarvan de naam van de spelen is afgeleid.

Diverse hotels Rondreis Griekenland

Tijdens deze reis overnacht u in verschillende hotels. De kamers in alle hotels beschikken over een eigen douche en toilet. In de reispapieren worden de adresgegevens van de hotels vermeld. Niet alle hotels beschikken over een lift.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Lemmer*
Emmeloord*
Lelystad*
Harderwijk*
Vlissingen > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlissingen*
Middelburg*
Goes*
Bergen op Zoom
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Heerlen > Boxmeer
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Heerlen*
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Reuver
Venlo
Venray
Boxmeer
Weert > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Nijmegen
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Zutphen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Haaksbergen > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Haaksbergen*
Eibergen*
Winterswijk*
Aalten*
Doetinchem*
Winkel > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Winkel*
Schagen*
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam*
Amsterdam
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
19:03:35 | 2,51 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch