telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 15 dagen Noordkaap

vanaf € 1.499,-
  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Verblijf in goede hotels o.b.v. Halfpension (ontbijt en diner)
  • Incl. overtochten met de T.T. Line
  • Ontdek Oslo o.l.v. een gids
  • Persoonlijk Noordkaap certificaat
  • Bezoek Santa Claus' Village, Tromsø en Trondheim
  • Indrukwekkende kustroute via Lofoten
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Nederland - Travemünde

Met één van onze servicelijnen arriveert u op ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we door Duitsland langs Bremen en Hamburg naar de havenstad Travemünde. Hier schepen we in op de nachtboot van T.T. Line naar Trelleborg. Captain's dinerbuffet en overnachting aan boord.

Dag 2 Trelleborg, Stockholm en Turku

Na het ontbijtbuffet aan boord rijden we via Malmö, Helsingborg en Jönköping naar het Vätternmeer, waar we een korte pauze houden. Daarna vervolgen we onze route naar Stockholm, waar we aan het eind van de middag aankomen. Hier gaan we aan boord van de ferry voor de overtocht naar Turku in Finland. Tijdens het diner heeft u een mooi uitzicht op de scherenkust.

Dag 3 Turku en Oulu

Na het ontbijt aan boord volgt de ontscheping en vervolgen we onze reis voor een prachtige tocht door het schitterende merengebied, waar Finland zo beroemd om is. De bijnaam ‘Land van de 1.000 meren’ is dan ook heel toepasse­lijk. We overnachten vandaag in Oulu. Dit plaatsje ligt idyllisch aan de Botnische Golf en is een geliefde universiteitsstad.

Dag 4 Oulu, Santa Claus Village en Saariselkä

Vandaag rijden we langs de Botnische Golf via het havenstadje Kemi naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland. We passeren de Poolcirkel en komen in Santa Claus Vil­lage, het dorp van de kerstman! U krijgt hier gelegenheid de leuke winkeltjes te bezoeken, de werkplaats van de kerstman te bezichtigen en een kaartje te versturen vanaf de Poolcirkel. Na het bezoek aan de kerstman rijden we door een uitgestrekt landschap via Sodankylä naar ons hotel in Saariselkä voor 1 overnachting.

Dag 5 Saariselkä, Skipsfjorden en Noordkaapplateau

Na het ontbijt gaan we via Ivalo naar het Inari-meer. Dit meer is voor de Lappen heilig, omdat zij hier de overledenen begraven. Via de plaats Inari rijden we verder naar de Fins-Noorse grens en de stad Karasjok, het centrum van de Noorse Lappen. Van hieruit gaat de route verder via de Porsanger- en de Olderfjord naar de Noordkaap-tunnel en het eiland Magerøya. We dineren in het Scandic Hotel in Skipsfjorden. Na het diner volgt de excursie naar het Noordkaapplateau. Deze 370 meter hoge klip vormt het einde van het vaste land van Europa en u kunt bij helder weer genieten van de middernachtzon. De Nordkaphallen is een in een berg gebouwd informatiecentrum, waar toeristen o.a. een breedbeeldfilm over de Noordkaap kunnen zien. U ontvangt natuurlijk een persoonlijk Noordkaapcertificaat op naam, als bewijs dat u op het plateau bent geweest. Aansluitend rijden we terug naar het Scandic Hotel voor de overnachting.

Dag 6 Skipsfjorden en Tromsø

Vandaag een lange maar mooie dag. We rijden via het Olderdal en Skaidi naar de prachtige Kvaenangenfjell-bergpas. Eenmaal boven aangekomen hebben we een adembenemend uitzicht over de Kvaenangenfjord. Aan het einde van de middag komen we aan in de stad Tromsø, waar we de komende 2 nachten verblijven.

Dag 7 Vrije dag

U heeft vandaag een vrije dag en kunt de prachtige stad Tromsø, ook wel het ‘Parijs van het Noorden’ genoemd, bekijken. De stad herbergt verschillende interessante musea die zeker een bezoek waard zijn, zoals het Poolmuseum, het planetarium en het Tromsø Museum. Ook is het leuk met de kabelbaan van Fjellheisen naar boven te gaan, vooral ‘s avonds. Op de top van de berg kunt u de middernachtzon goed zien en het uitzicht over Tromsø en omgeving is fantastisch.

Dag 8 Tromsø, Narvik en Melbu

We rijden verder in zuidelijke richting vandaag, via het Bardudal naar Narvik aan de Ofotfjord, waar in 1940 zware gevechten tussen de Duitsers en de Geallieerden plaatsvonden. In het museum in Narvik wordt hierover uitleg gegeven. De stad is het eindpunt van de Ofotbanen, een trein die vanuit Zweden zalm naar de ijsvrije haven van Narvik brengt voor verder transport. We vervolgen onze reis naar Bjerkvik en vervolgens via Evenes naar Sortland op de Vesterålen-eilanden. Ons hotel waar we vandaag overnachten, ligt in Melbu.

Dag 9 Melbu, Lofoten, Svolvaer en Rognan

We starten de dag met een korte overtocht met de veerboot naar de Lofoten. Eenmaal op de eilandengroep aangekomen, nemen we een mooie kustroute, waar we kunnen genieten van de prachtige natuur die het decor van deze streek bepaalt. Daarna rijden we naar de hoofdstad van de Lofoten, Svolvaer, waar u wat vrije tijd heeft. Vervolgens gaan we met de veerboot naar het vaste land. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in Rognan voor 1 overnachting.

Dag 10 Rognan en omgeving Trondheim

Het reisdoel van vandaag is Trondheim, de middeleeuwse koningsstad. We rijden via een mooie route naar de Salt-hoogvlakte en passeren bijna op het hoogste punt de Noordpoolcirkel. Het is de tweede keer tijdens deze reis dat we de Poolcirkel oversteken. Via de Messingslett-brug bereiken we de Ranelvarivier, die we volgen tot het belangrijke industrieplaatsje Mo i Rana aan de Ranfjord. We vervolgen onze reis in zuidelijke richting naar ons hotel in de omgeving van Trondheim.

Dag 11 Omgeving Trondheim en omgeving Oppdal

We vertrekken vanuit ons hotel naar Trondheim, de voormalige hoofdstad van Noorwegen. In deze oude Domstad worden de Noorse koningen gekroond. Tevens liggen hier negen Noorse koningen begraven. Bezienswaardig in Trondheim zijn de Nidaros kathedraal, de oude pakhuizen en de koninklijke residentie Stiftsgården. U kunt dit alles op eigen gelegenheid bekijken. Na het bezoek aan Trondheim rijden we naar ons volgende hotel in de omgeving van Oppdal, waar we vroeg in de middag arriveren en 2 nachten zullen verblijven.

Dag 12 Vrije dag

Na een paar drukke dagen kunt u deze dag naar eigen idee invullen. Lekker luieren of misschien een mooie wandeling maken door de Noorse natuur. Aan u de keuze!

Dag 13 Omgeving Oppdal, Lillehammer, Hamar en omgeving Oslo

Rond het middaguur vertrekken we weer en rijden via het Gudbrandsdal naar Ringebu. Hier staat één van de mooiste staafkerkjes van Noorwegen. We rijden daarna naar de Olympische stad Lillehammer, waar we een stop houden bij de Olympische springschans. Vervolgens gaat de reis naar Hamar, bekend om de wereldberoemde schaatshal (het Vikingschip), waar we een fotostop houden. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel nabij Oslo voor de laatste overnachting in Noorwegen.

Dag 14 Omgeving Oslo, Oslo en Trelleborg

We beginnen de dag met een twee uur durende stadsrondrit door Oslo o.l.v. een lokale gids. U ziet o.a. het markante Raadhuis aan de haven, het Koninklijke Paleis en het Vigeland Beeldenpark. De Holmenkollenberg biedt u een prachtig uitzicht over de stad. Na de stadsrondrit gaat de reis naar de Noors-Zweedse grens en naar Trelleborg. We vertrekken om 22.00 uur met één van de luxe ferryboten van de T.T. Line naar Travemünde. Diner en overnachting aan boord.

Dag 15 Travemünde - Nederland

Na het ontbijtbuffet aan boord volgt de ontscheping. Vanuit Travemünde rijden we terug naar Nederland, waar u als afsluiting van deze indrukwekkende reis een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Aansluitend keert u via onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan of de beschreven route. Omdat wij u zoveel mogelijk van Scandinavië willen laten zien, zijn de reisdagen soms lang.

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Bolderman

Noorwegen

LET OP!
Neemt u op uw vakantie naar Scandinavië altijd uw bankpas en/of creditcard mee.
Vanaf 1 maart 2018 starten Noorwegen en Zweden met het afschaffen van betalingen met contant geld. Er kan dan alleen nog betaald worden met een bankpas en/of creditcard. Deze aanpassing in het betalingsverkeer zal gefaseerd gaan, maar steeds meer hotels, restaurants, winkels, enz. zullen het ‘cash free’ systeem invoeren. Houdt u er dus rekening mee dat u niet overal meer met contant geld kunt betalen.

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Noorwegen wordt betaald met de Noorse kroon (NOK).

Elektriciteit:
In Noorwegen worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Noors is de officiële taal in Noorwegen. Daarnaast wordt er Samisch en Kveens gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Noorwegen liggen een stuk hoger dan in Nederland.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
03:15:03 | 0,55 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch