telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 15 dagen Karpaten: Polen, West-Oekraïne en Slowakije

  • Halfpension
  • Vervoer per Comfort Class touringcar
  • Bezoek 3 landen: Polen, Oekraïne en Slowakije
  • Nationaal Park Pieniny
  • Bergregio Hoge Tatra
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* LET OP! Voor deze reis dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart, welke nog 3 maanden na terugkomst in Nederland geldig is.
*Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Vanaf onze verzamelplaats rijden we naar ons overnachtingshotel in nabij Dresden. Onderweg worden er diverse stops gemaakt.

Dag 2 Aankomst Krakau

Na het ontbijt vervolgen we onze reis. We passeren de Poolse grens en maken een tussenstop in Wroclaw. De stad is verdeeld in 12 eilandjes door de rivier de Oder, die met elkaar verbonden worden door 112 bruggen. Liefkozend wordt de stad om deze reden ook wel het ‘Venetië van Polen’ genoemd. Rondom het prachtige centrale marktplein vindt u vele kleurrijke gebouwen als het gotische raadhuis en diverse restaurants, terrasjes en winkels. Op het kathedraaleiland Ostrow Tumski lijkt de tijd te hebben stil gestaan.  Na dit bezoek rijden we naar ons hotel in Krakau, waar we aan het begin van de avond zullen arriveren. We verblijven 3 nachten in Krakau.

Dag 3 Krakau en zoutmijn Wieliczka

Het hart van Krakau wordt gevormd door de Rynek Glówny (Grote Markt) en de Rynek Maly (Kleine Markt). De Rynek Glówny is een van de grootste en mooiste marktpleinen van Europa. In de vroegere Joodse wijk Kazimierz keert de oude sfeer terug in de vele restaurants vanwaar jiddische muziek weerklinkt. Aan de overkant van de rivier Wisla vindt u de originele metaalfabriek van Schindler en de wijk waar de film Schindler’s List is opgenomen. Met een lokale gids wandelt u deze ochtend langs de vele bezienswaardigheden van de stad. ’s Middags brengen we een bezoek aan de zoutmijn Wieliczka. Het is één van de oudste mijnen ter wereld nog in werking. U kunt deelnemen aan de rondleiding langs standbeelden van historische figuren die uitgehouwen zijn in het rotsachtige zout. Verder ziet u een ondergronds meer en worden er oude werktuigen getoond ter illustratie van de historie van de zoutwinning. 

De excursie Zoutmijn Wieliczka (incl. entree en gids) dient bij boeking te worden doorgegeven. Deze excursie is helaas niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, in verband met de circa 350 treden die aan het begin van de route afgedaald moeten worden.

Dag 4 Vrije dag of bezoek Auschwitz-Birkenau

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid Krakau bekijken of deelnemen aan de excursie naar het voormalig concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Vanaf 1942 werd dit één van de grootste vernietigingskampen voor Europese Joden. Als erkenning van het historische belang en als gedenkteken voor allen die daar leden en stierven, is het museum inmiddels opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Onder leiding van een gids maakt u een indrukwekkende wandeling over het terrein met de ruïnes van de barakken, crematoria en offi ciersgebouwen. In het Nederlands Paviljoen is een speciale tentoonstelling over de vervolging en deportatie van Joden in Nederland.

De excursie Auschwitz-Birkenau (incl. gids) dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 5 Aankomst Oekraïne

Vandaag gaat ons Oekraïens avontuur dan echt beginnen. Afhankelijk van de grenspassage bereiken we in de middag de stad Lviv, de eerste grote verrassing van Oekraïne. Lviv is de grootste en belangrijkste stad van West-Oekraïne. 

Dag 6 Lviv

Lviv is de grootste en belangrijkste stad van West-Oekraïne en pareltje! Het is één van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa en wordt wel eens vergeleken met steden als Praag, Wenen en zelfs Florence. Niet voor niets staat het centrum van de stad op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het oude centrum is dan ook één bonte verzameling van historische bouwwerken in verschillende stijlen. Dit is vooral goed zichtbaar op het sfeervolle Rynok-plein, dat het het hart van de oude stad vormt.  Rondom het plein is het heerlijk dwalen door de leuke steegjes en over de levendige Vrijheidslaan, de ontmoetingsplaats van de stad waaraan ook het prachtige theater en de opera te vinden zijn. 

Dag 7 Ivano-Frankovsk en Cernivcy

We vervolgen onze reis in zuidoostelijke richting, met aan de ene kant het glooiende landschap en aan de andere kant de toppen van de Karpaten in de verte. Na een korte tussenstop in Ivano-Frankivsk, een stad met een kleurrijk centrum dat vooral midden-Europees aandoet, bereiken we in de middag de stad Cernicvy. De vele overheersers, ook in het recente verleden, hebben hun sporen duidelijk nagelaten in het prachtige centrum van de stad. Een gids neemt ons mee op ontdekkingstocht door deze verrassend levendige studentenstad. We verblijven twee nachten in Cernivcy. 

Dag 8 Kamjanez-Podolskyj en Chotyn

Een indrukwekkende dag vandaag, waarbij we twee van de zeven Oekraïense wonderen gaan bezoeken. We rijden allereerst naar de historische stad Kamjanec-Podolskyj, dat even schitterend als dramatisch is, door de turbulente geschiedenis van de stad. De vele overheersers hebben hun sporen nagelaten in de stad. Blikvanger van de stad is het imposante kasteel, met haar 12 torens. Het kasteel diende als verdediging de oude stad dat, behalve op de plek van het kasteel, geheel omsloten wordt door de rivier de Smotrych. In het historische centrum vindt u talloze kerken, kathedralen, minaretten en vestingwerken. 

Op onze weg terug naar ons hotel maken we een tussenstop bij een ander Oekraïens wonder: Het kasteel van Chotyn. Gelegen hoog boven de oevers van de Dnjestr was het fort door de eeuwen heen een belangrijk verdedigingswerk in de strijd tussen de Ottomanen en diverse Noord-Europese legers.

Dag 9 Kolomyja en Bukovel

Vandaag rijden we naar de machtige bergwereld van de Karpaten, tevens het thuisland van de Hoetsoelen; een bergvolk dat bekend staat om haar eeuwenoude tradities, muziek en kleurrijke klederdracht. We bezoeken de stad Kolomyja, aan de voet van de Karpaten. Brengt u hier vooral een bezoek aan het enige Paasei-museum ter wereld! Vervolgens rijden we de bergen in en maken een stop in Bukovel, het grootste wintersportresort in Oost-Europa. U kunt met de kabelbaan naar het panorama-platform, waar u een fenomenaal uitzicht heeft over de Karpaten! Na dit bezoek rijden we naar ons hotel in Verkhovyna, waar we twee nachten zullen verblijven.

Dag 10 Nationaal Park Karpaten

We maken vandaag een schitterende tocht door de Karpaten, dat in deze regio is benoemd tot Nationaal Park. Hier vindt u ook de hoogste berg van Oekraïne, de ruim 2.000 meter hoge Hoverla. Het gebied kenmerkt zich door dennenbossen, rivieren en een unieke flora en fauna. Onder andere de lynx en de bruine beer leven in dit gebied! Nog steeds bevinden we ons in het land van de Hoetsoelen, dat vooral zichtbaar wordt bij de houten kerk in Vorokhta en Yaremtse, waar een museum aan het bergvolk is gewijd. 

Dag 11 Mukaceve en Uzhorod

Op onze laatste dag in Oekraïne doorkruisen we de Karpaten. We rijden via een schitterende route door de bergen en langs de Roemeense grens. Onderweg zullen enkele stops gemaakt worden. In de middag bezoeken we de stad Mukaceve. Bezienswaardig zijn vooral het historische centrum met het stadhuis en de Burcht. Aansluitend rijden we naar de stad Uzhorod. De stad wordt beschouwd als de ‘poort naar Europa’. De ligging dichtbij Polen, Slowakije en Hongarije zorgt voor een bonte mengeling in het centrum van de stad. We sluiten ons verblijf in Oekraïne in stijl af met een diner op de Burcht.

Dag 12 Levoca en Hoge Tatra

Na het ontbijt steken we de grens met Slowakije over en rijden we door de Slowaakse Karpaten. We maken een stop in Levoca, een oude stad met een historisch en door monumentenzorg beschermd centrum. Hier brengen we een bezoek aan de St. Jacobskerk, een nationaal monument uit de 14e eeuw. Het houten hoofdaltaar in deze kerk is het grootste gotische altaar ter wereld! In de middag maken we kort kennis met de bekendste bergregio: de Hoge Tatra, het kleinste hooggebergte ter wereld. Dit gebergte, liggend op de grens van Polen en Slowakije, is een uniek natuurgebied en ook het belangrijkste skigebied voor Polen en Slowakije. We maken een stop in het meest populaire toeristendorpje in de Hoge Tatra: Štrbské Pleso. Dit is één van de hoogst gelegen bergdorpen van Oost-Europa. Het dorp ligt in een prachtige omgeving met dichte bossen en een bergmeer. Aan het begin van de avond arriveren we bij ons hotel in Poprad, waar we twee nachten zullen verblijven.

Dag 13 Nationaal park Pieniny en Zdiar

Vandaag bezoeken we het nationaal park Pieniny. Dwars door dit park stroomt de rivier de Dunajec. We maken een tocht per vlot (geschikt voor alle leeftijden) over de Dunajec rivier. Na de vlottocht hebt u de mogelijkheid om te lunchen. Aansluitend bezoeken we Zdiar, een langgerekt bergdorp aan de rand van nationaal park Hoge Tatra. In dit bergdorp zijn veel traditionele houten huisjes te vinden, soms op kunstzinnige wijze beschilderd. Ook krijgt u in Zdiar, zowel in het dorp als in het museum van traditie, een goed beeld van het traditionele leven. Na een dag keren we terug naar het hotel voor een heerlijk diner.

De excursie vlottentocht dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 14 Vertrek Slowakije

Helaas is deze unieke reis bijna ten einde en rijden we naar ons overnachtingshotel in Duitsland, waar we aan het begin van de avond zullen arriveren.

Dag 15 Terugreis

Na het ontbijt vervolgen we onze terugreis richting Nederland. Onderweg maken we diverse stops. Bij ons verzamelpunt krijgt u de gelegenheid om wat te eten, alvorens u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Diverse hotels

Tijdens deze reis overnacht u in verschillende hotels. De kamers in alle hotels beschikken over een eigen douche en toilet. Alle hotels beschikken over een lift. In de reispapieren worden de adresgegevens van de hotels vermeld.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord
Lelystad
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam
Amsterdam Zuid
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
12:43:56 | 0,47 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch