telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 14 dagen Rondreis Griekenland

vanaf € 999,-
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in prima 3* hotels o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
 • Bezoek Olympia, Delphi en Athene o.l.v. een Nederlandssprekende gids
 • Excursie Meteora kloosters
 • Dagtocht Epidaurus en Nafplion voordelig bij te boeken
 • Eilandencruise Hydra en Spetses
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

U reist met één van onze servicelijnen naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Vervolgens rijden we via de Duitse autowegen naar Zuid-Duitsland, waar we dineren en overnachten.

Zondag: Aankomst omgeving Gardameer

We vervolgen onze reis en rijden via Oostenrijk Italië binnen. In de omgeving van het Gardameer komen we aan bij ons hotel, waar we 1 nacht verblijven.

Maandag: Ravenna en ferry Ancona - Patras

We vervolgen onze reis naar Ravenna. Deze schitterende stad is wereldwijd beroemd om haar Byzantijnse mozaïeken uit de 5e-eeuw, die onder meer te vinden zijn in de kerken San Vitale en Sant'Apolinare Nuovo en de doopkapellen Battistero Neoniano en Battistero degli Ariani. Aan het centrale plein Piazza del Popolo staan het Palazzo Comunale en de twee Venetiaanse zuilen met de beschermheiligen van de stad, Sint Apollinaris en Sint Vitalis. Aansluitend rijden we naar Ancona, waar we aan het eind van de middag aan boord gaan van de cruiseferry, die ons naar Griekenland zal brengen. Diner (dinerpakket) en overnachting aan boord van de ferry.

Dinsdag: Patras en omgeving Olympia

‘s Morgens ontbijten we aan boord. Tijdens de overtocht heeft u een schitterend uitzicht op de kust van het Griekse vasteland en de eilanden Corfu, Lefkas en Kefalonia. Aan het eind van de middag varen we de haven van Patras binnen. Vanaf het schiereiland Peloponnesos starten we onze rondreis door het fascinerende Griekenland. We rijden naar Olympia, waar de eerste Olympische Spelen plaatsvonden ter ere van de oppergod Zeus, en overnachten in een hotel in de omgeving van Olympia.

Woensdag: Olympia en aankomst Tolo

In een weelderig begroeide vallei ligt Olympia, één van de belangrijkste heiligdommen van de oudheid. O.l.v. een Nederlandssprekende gids bezoeken we onder andere de opgravingen van de tempel van Zeus, de tempel van Hera en het Olympisch Stadion. Bij het altaar bij de ingang wordt elke 2 jaar de vlam ontstoken voor de Olympische Spelen. Daarna kunt u een bezoek brengen aan het Archeologisch Museum, één van de belangrijkste musea van Griekenland. Daarna rijden we door het prachtige landschap van Arkadia naar de badplaats Tolo, waar we de komende 3 nachten verblijven.

Donderdag: Vrije dag of eilandencruise Hydra en Spetses

Vandaag heeft u een vrije dag. U kunt lekker luieren, een mooie wandeling maken of van de zon en de zee genieten. Maar u kunt ook meegaan op een mini-cruise naar de eilanden Hydra en Spetses. Hydra is een rotsachtig eiland. Rondom de haven bevinden zich statige herenhuizen, vele cafés en terrassen. Spetses is een groen en glooiend eiland. U kunt het eiland bezichtigen of genieten van het strand en de zee. Aan het eind van de middag varen we weer terug naar Tolo.

Vrijdag: Vrije dag of Epidaurus en Nafplion

U kunt deze dag geheel naar eigen inzicht indelen. Heeft u het voordeelpakket geboekt, dan gaat u mee op dagtocht naar Epidaurus en Nafplion (met een lokale bus). O.l.v. een lokale gids bezoeken we eerst het theater van Epidaurus, dat werd gebouwd in de 4e-eeuw voor Christus. Het biedt plaats aan 14.000 toeschouwers en de akoestiek is er ronduit fantastisch. ‘s Middags bezoeken we het pittoreske havenstadje Nafplion, na de Turkse bezetting de eerste hoofdstad van Griekenland. Hier kunt op eigen gelegenheid rondkijken en winkelen.

Zaterdag: Tolo, Kanaal van Korinthe, Lavrio, Sounion en Mati

We vertrekken na het ontbijt uit Tolo en rijden naar het imposante Kanaal van Korinthe, waar we een stop houden. De 10 km brede landengte van Korinthe verbindt het schiereiland met het Griekse vasteland. Vervolgens rijden we naar het schiereiland Attica, ten zuiden van Athene. We bezoeken het sfeervolle vissersplaatsje Lavrio, waar u op eigen gelegenheid kunt lunchen. Bij de Kaap Sounion zien we de 70 meter hoge rots die boven de Egeïsche Zee uit torent. Op de rots staan de ruïnes van de tempel van Poseidon, waarvan 16 Dorische zuilen nog overeind staan. Met een gids kunt u deze tempel gaan bezichtigen. Aansluitend vervolgen we onze reis naar ons hotel in Mati, waar we 2 nachten verblijven.

Zondag: Athene

Vandaag brengen we een bezoek aan de hoofdstad Athene. Een Nederlandssprekende gids laat u de belangrijkste bezienswaardigheden zien zoals het stadion waar in 1896 de eerste moderne Olympische Spelen plaatsvonden, het Griekse Parlementsgebouw en de Akropolis, met een prachtig uitzicht over de stad. Na de rondleiding heeft u vrije tijd in Athene. Een aanrader is een wandeling door de gezellige straatjes van de oude stadswijk Plaka of een bezoek aan het Nationaal Archeologisch Museum.

Maandag: Delphi en aankomst Kalambaka

We rijden vandaag naar Delphi, het grootste religieuze centrum van het oude Griekenland met het orakel van Apollo, de God van het licht. Uit alle windstreken kwamen officiële delegaties de wijze voorspellingen van het orakel raadplegen over belangrijke staatszaken als oorlog en vrede. Ook kwamen er gewone mensen met hun persoonlijke problemen. O.l.v. een gids bezoekt u diverse opgravingen, zoals de Apollotempel. Ook het museum is de moeite waard. In de loop van de middag rijden we naar ons hotel in Kalambaka voor de laatste overnachting in Griekenland.

Dinsdag: Kalambaka - Meteora kloosters - Metsovo - ferry Igoumenitsa-Ancona

Meteora is één van de meest opvallende monumenten van de wereld en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de 14e-eeuw bouwden kluizenaars 24 kloosters op de toppen van hoge rotspilaren. Meteora betekent 'hangend in de lucht'. Het lijkt ook letterlijk alsof de kloosters tussen hemel en aarde hangen. In de zes nog overgebleven kloosters kunt u prachtige wandschilderingen en iconen gaan bewonderen. We vervolgen onze reis via de 1.810 meter hoge Katara-pas en brengen een bezoek aan het mooie bergdorp Metsovo. Hier kunt u lunchen en heeft u vrije tijd. We vervolgen onze reis naar Igoumenitsa, waar we dineren. ‘s Avonds gaan we aan boord van de ferry en de afvaart naar Ancona zal omstreeks middernacht zijn.

Woensdag: Vertrek Griekenland

Na het ontbijt hebben we een ochtend op zee. In de loop van de middag komen we aan in Ancona. Na de ontscheping rijden we naar ons hotel in de omgeving van Rimini.

Donderdag: Vertrek Italië

Via het noorden van Italië en Oostenrijk vervolgen wij onze reis in noordelijke richting naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor onze laatste overnachting van deze prachtige reis.

Vrijdag: Terugreis

Vandaag is het laatste traject van deze reis. Via de Duitse autowegen rijden we naar Nederland terug. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Vervolgens gaat u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Rondreis Griekenland

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Tolo 3*, Tolo

Hotel Tolo ligt letterlijk aan het strand. Het hotel biedt een restaurant en een bar met een panoramisch uitzicht over de Argolische Golf. Het beschikt over modern ingerichte kamers en suites met een gemeubileerd balkon en gratis wifi. Alle lichte, geluiddichte accommodaties zijn voorzien van airconditioning, een satelliet-tv, en een koelkast. De eigen badkamers zijn uitgerust met gratis toiletartikelen en een haardroger. Op korte loopafstand van het hotel vindt u diverse tavernes en bars.

Griekenland

Oppervlakte: 131.957 km²
Inwoners: 10.773.253
Hoofdstad Athene
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Grieks-orthodox
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Grieks
Tijdzone: UTC+2, uur later dan in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland

Eten en drinken
De Griekse keuken kent een aantal specialiteiten: souvlaki (stukjes vlees aan een stokje), tzatziki (yoghurt met komkommer en knoflook), moussaka (kruidig gehakt met omelet, aardappelen en kaassaus), sardeles (geroosterde visjes), dolmadakia (gevulde wijn/druivenbladeren), salata horiatika (boerensalade met allerlei tuinbouwproducten), keftedes (gehaktbal) en domated gemistes (met rijst en gehakt gevulde tomaten). In de Griekse gerechten zijn veel invloeden uit de Turkse keuken te vinden.

Het meest beroemde Griekse drankje is ouzo, een alcoholische anijsdrank. Grieken drinken de hele dag door koffie, in allerlei varianten. Daarnaast wordt ook bier steeds gewilder. De bekendste Griekse wijn is retsina, deze is tevens het meest dorstlessend.

De Grieken gaan graag uit eten. Eetgelegenheden zijn er dan ook in overvloed. In deze gelegenheden worden de gerechten veelal ’s ochtends bereid. Doordat het eten warm wordt gehouden tot de lunch en het diner, is het vaak niet zo heel warm meer. In Griekenland vindt men dit lekker, maar voor toeristen is het eten vaak niet warm genoeg. Grieken zijn gewend laat te eten, pas na 21.00 uur. De meeste restaurants gaan om 19.00 uur open, omdat toeristen vaak wat eerder willen eten. Qua desserts is er in de restaurants een beperkte keuze. Daarom drinken Grieken na het eten vaak nog een kop koffie en/of eten een gebakje in een café.

Flora en Fauna
Griekenland behoort tot de wintervochtige subtropen. Bosbranden komen veel voor doordat veel planten etherische oliën en harsen bevatten en licht ontvlambaar zijn. Om bosbranden tegen te gaan beschermd de regering de bossen. Ook worden er veel nieuwe bossen gepland dat door middel van subsidies ondersteund wordt door de EU. Pijnbomen en olijvenbomen zijn veel voorkomend in Griekenland. In de hogere gebieden in het binnenland komt u bomen tegen die ’s winters hun bladeren verliezen, zoals beuken, eiken en essen.

In Griekenland leven veel geiten. Door te vreten aan jonge planten, zorgt de geit voor veel schade. Het aantal wilde dieren neemt sterk af doordat mensen invloed uitoefenen op de natuurlijke plantengroei. Vogels zijn er alleen nog in verscheidene soorten, zoals uilen, lammergieren en arenden. Daarnaast zijn er natuurlijk nog de bekendere vogelsoorten. In de bergen komen nog herten en wilde zwijnen voor en beren en wolven worden zo nu en dan in het noorden getroffen. De beren en wolven komen vanuit de Balkan naar Griekenland. Veel dieren leven in Griekenland vanwege de warmte. Slangen en schildpadden zijn veel voorkomend.

Geschiedenis
Het huidige Griekenland heette vroeger Epirus en was in 40.000 v. Chr. al bewoond. De bevolking bleef in leven door te jagen en vruchten te verzamelen. Na een sociale revolutie gingen de mensen op vaste plaatsen wonen. Ook kwam er een arbeidsverdeling. In ongeveer 7.000 v. Chr. bereikte de landbouw uit het Midden-Oosten Griekenland. Vondsten van toen bestaan vooral uit idolen, zoals weelderige vrouwenfiguren van moedergodinnen. Hoogstwaarschijnlijk beelden deze idolen de vruchtbaarheid uit. Tussen 2500 en 1200 v. Chr. werd het zuiden het belangrijkste culturele gebied. Vooral Kreta en de Peleponessus, aan de oostkant van het vaste land, vielen hier onder. De taal werd verbeterd. Op Kreta werden paleizen gebouwd in Knossos, Phaistos en Malia. In het Egyptisch schreef men op kleitabletten.

Prijsniveau
De prijzen in Griekenland zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitjes
 • In Griekenland wordt anders met tijd omgegaan dan in Nederland. Er is nergens een klok te vinden, Grieken doen alles op hun ‘dooie gemak’.
 • De eerste originele Olympische Spelen waren in Griekenland, in 776 v. Chr. De spelen vonden plaats aan de voet van de Olympia, waarvan de naam van de spelen is afgeleid.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
12:29:50 | 0,14 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch