telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 12 dagen Ierland, Wild Atlantic Way

vanaf € 849,-
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
 • Bezoek Giant’s Causeway
 • Het ongerepte en typisch Ierse Donegal en Connemara
 • Bezoek The Burren en de Cliffs of Moher
 • De beroemde route 'Ring of Kerry' bij te boeken
Let op: Voor deze bestemming heeft u vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig (identiteitskaart is dan niet meer geldig).
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 25,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking t/m 9 personen, € 5,- consumentenbijdrage SGR per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Heenreis

Na het kopje koffie of thee op ons centrale overstappunt rijden we via België naar Calais, waar we inschepen op de ferry voor de overtocht naar Dover. Na aankomst in Engeland rijden we naar ons hotel in de omgeving van Walsall voor diner en overnachting.

Dinsdag: Aankomst Ierland

Via Noord-Wales rijden we naar Holyhead voor de overtocht naar Dublin, de hoofdstad van de republiek Ierland. Via Drogheda gaat de route verder naar ons hotel in de omgeving Dungannon voor het diner en de overnachting.

Woensdag: Giant’s Causeway en Derry

Na het ontbijt rijden wij eerst naar de wereld- beroemde Giant’s Causeway. De Causeway bestaan uit een enorme hoeveelheid basalt- blokken, veelal zeshoekig gevormd. De legende zegt dat dit een pad naar Schotland was, gebouwd door een reus. In de loop van de middag brengen wij u naar de plaats Derry, waar u een interessante wandeling kunt maken over de 17e-eeuwse stadsmuren en door het oude centrum. Bezienswaardig zijn onder andere de Guildhall en de Peace bridge. Vervolgens rijden we verder naar de omgeving van Ballyliffin, waar wij 2 nachten verblijven.

Donderdag: Het schiereiland Inishowen

Vandaag brengen wij u naar één van de mooiste regio’s van Ierland, het schiereiland Inishowen, het begin van de Wild Atlantic Way. Wij rijden naar het plaatsje Buncrana, waar we een prachtig uitzicht hebben op Lough Swilly. Via de adembenemende Mamore Gap komen we in het pittoreske marktplaatsje Clonmany. Bij Ballyliffin kunt u Doagh Famine Village bezoeken, waar u de indrukwekkende geschiedenis van de grote hongersnood te horen en te zien krijgt. Daarna rijden we via Carndonagh naar Malin Head waar u een wandeling over de spectaculaire kliffen kunt maken. Via een mooie route rijden we vervolgens terug naar ons hotel in de omgeving van Ballyliffin.

Vrijdag: Slieve League en Donegal

Na het ontbijt vertrekken we uit Ballyliffin en gaan naar één van de mooiste streken van Ierland, Donegal. We rijden via Letterkenny naar de Slieve League, een berg aan de kust met een adembenemend uitzicht op de Atlantische Oceaan. Met een hoogte van 601 meter is het één van de hoogste zeekliffen op het eiland Ierland. Hoewel deze kliffen veel minder bekend zijn dan bijvoorbeeld de Cliffs of Moher, zijn ze ongeveer drie keer zo hoog. Soms lijkt Donegal wel een land op zich in plaats van één van de vele county's. We vervolgen onze weg door Donegal, één van de drie graafschappen in Ulster die geen deel uitmaken van Noord-Ierland. De county ligt in het afgelegen noordwesten van het eiland en is extra geïsoleerd door het ruige landschap met eenzame landwegen en een grillige kustlijn. Er zullen waar mogelijk mooie fotostops gehouden worden aan de Wild Atlantic Way. In de loop van de middag rijden we verder naar de omgeving van Castlebar voor 1 overnachting.

Zaterdag: Connemara en Bunratty Castle en Folkpark

Vandaag staat eerst het klooster en voormalig landhuis Kylemore Abbey op ons programma. Het ligt vlakbij het dorp Letterfrack in Connemara, als een bijzondere oase in dit zo eenzame en verlaten gebied. Oorspronkelijk werd Kylemore gebouwd als kasteel, maar werd later verkocht aan de nonnen uit Ieper in België, die er een abdij in vestigden. Na dit bezoek rijden we verder naar Bunratty waar u een bezoek kunt brengen aan het prachtige Bunratty Castle & Folkpark. Het kasteel kent een indrukwekkende geschiedenis en in het interessante museumdorp krijgt u een indruk van het plattelandsleven in deze streek van rond 1900. Aan het einde van de middag rijden we naar ons hotel in Ennis, voor 2 overnachtingen.

Zondag: Vrije dag of Arran Islands inclusief boottocht

Vandaag is een dag om heerlijk bij te komen. U kunt op eigen gelegenheid Ennis verkennen of een heerlijke wandeling maken. Als het weer het toelaat, organiseert uw chauffeur vandaag (bij deelname van minimaal 25 personen) een mooie excursie. Met een lokale bus rijden we naar Doolin om daar met de boot over te steken naar Inisheer, één van de Arran Islands. Na een verblijf van ca. 2 uur op het eiland varen we via de Cliffs of Moher terug naar Doolin. Dagtocht ca. € 32 pp. ter plaatse te voldoen.

Maandag: The Burren, Cliffs of Moher en Dingle

Na het ontbijt verlaten we Ennis en rijden we verder naar the Burren, waar u de bekende Poulnabrone Dolmen kunt bezichtigen, een hunebed daterend uit de periode tussen 4200 - 2900 voor Christus. De bodem in the Burren bestaat uit grote kalksteenplaten, waartussen bijzondere plantjes groeien. U waant zich hier op de maan. We vervolgen onze reis via een prachtige route langs de kust van de Atlantische Oceaan naar de beroemde en majestueuze Cliffs of Moher. Hier krijgt u tijd om van deze zeven, bijna loodrecht uit de zee oprijzende rotsen, te genieten. We vervolgen onze weg en met de Shannon ferry komen we in graafschap Kerry, waar we Dingle bezoeken. In de haven van dit vissersplaatsje liggen de pastelkleurige vissersboten en de gevels in het centrum zijn zo mogelijk nog kleuriger. De kerk van het stadje is van rossige stenen gebouwd. In de loop van de middag verlaten we Dingle en rijden we verder naar ons hotel in de omgeving van Ballyvourney, waar we 2 nachten zullen verblijven.   

Dinsdag: Vrije dag of Ring of Kerry

Vandaag kunt u genieten van een vrije dag. Heeft u de dagtocht Ring of Kerry geboekt (bij te boeken optie)? Dan gaat u mee naar één van de hoogtepunten van onze reis, namelijk de Ring of Kerry. Tijdens deze tocht krijgt u adembenemende vergezichten over bergen, dalen, klippen en de oceaan te zien. Via Killarney en Killorglin brengen wij u naar Cahersiveen, de geboorteplaats van de Ierse vrijheidsstrijder Daniel O’Connell. Vandaar gaat de tocht via Waterville naar de Coomaskista-pas, waar u kunt genieten van een weids uitzicht over de oceaan. Via het gezellige plaatsje Sneem gaat de route verder naar de Ladies View, genoemd naar de hofdames van koningin Victoria, die daar stopten om het uitzicht over de meren van Killarney te bewonderen. Via de Torc waterval en Muckross House rijden we terug naar ons hotel in Ballyvourney.

Woensdag: Cork

Vandaag rijden we via een mooie route naar Cork, waarbij we een korte stop houden bij Blarney Castle. We vervolgen onze weg naar de voorhaven van Cork, het plaatsje Cobh. Hier heeft het beroemde stoomschip Titanic voor het laatst aangemeerd op weg naar zijn ondergang. Vervolgens gaat de route verder naar ons hotel in Waterford voor diner en overnachting.

Donderdag: Vertrek Ierland

Na het ontbijt vertrekken we naar Rosslare Harbour, waar we inschepen op de ferry naar Pembroke in Wales. In Pembroke aangekomen, rijden we via Cardiff en Swindon naar de omgeving van London voor diner en overnachting.

Vrijdag: Terugreis

De laatste dag alweer. We rijden naar Dover voor de ferryovertocht naar Calais. Vandaar rijden we via België naar Nederland, waar u op ons centrale overstappunt een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Daarna keert u via één van de servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Ierland, Wild Atlantic Way

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Diverse hotels

Tijdens deze reis overnacht u in verschillende hotels. De kamers in alle hotels beschikken over een eigen douche en toilet. In de reispapieren worden de adresgegevens van de hotels vermeld. Niet alle hotels beschikken over een lift.

Ierland

Oppervlakte: 70.273 km²
Inwoners: 4.892.305
Hoofdstad: Dublin
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Rooms-Katholiek
Valuta: Euro
Elektriciteit: 220V, stekkers type G, u heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wilt gebruiken in Ierland
Taal: Iers (Gaelic) / Engels
Tijdzone: UTC 0, één uur eerder dan in Nederland
Reisdocumenten: Voor deze bestemming heeft u vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig, uw paspoort dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.


Eten en drinken
Veel Ierse gerechten bevatten een stuk vlees, aardappelen, twee soorten groente en veel dierlijk vet. Brood wordt er veel gegeten. Een specialiteit op het gebied van brood is het traditionele soda bread, bereid met karnemelk. Dit bruine brood wordt vers en warm gegeten en bevat soda in plaats van gist. Vooral met een dikke laag boter en gerookte zalm is het een aanrader. Andere typisch Ierse gerechten zijn black pudding (een soort bloedworst), handgemaakte bonbons en boerenkaas. Iers vlees is erg populair (zowel varken, rund als lam), dankzij de zeer goede kwaliteit. Schaaldieren als mosselen, krabbenpoten en oesters worden ook zeer smakelijk bereid in Ierland. Iedereen kent de Irish Whiskey en Irish Coffee. Het beroemdste bier uit Ierland is Guinness, een donker bier. Overige goede biermerken zijn Muprhy’s en Beamish.

Flora en fauna
In een ver verleden was het grootste deel van Ierland bebost. Door overbeweiding en het kappen van bossen in de 16e tot de 18e eeuw, liep de hoeveelheid bebossing sterk terug. Op dit moment bestaat nog maar 5% van de oppervlakte van het land uit bos. Deze bossen bevatten vooral aangeplant naaldhout. Ierland wordt gezien als het ‘groene eiland’, dankzij het vele groen dat overheerst. De dierenwereld heeft de meeste inheemse dieren verloren, door een langdurige ijsoverdekking in het verleden. Dieren die er nog wel leven zijn kleine roofdieren, zoals de vos, hermelijn, das, otter en boommarter. Edelherten leven in het zuidwesten en in het noordwesten komen reeën voor. De variatie in vogelsoorten is groter. Rond en in Ierland zijn een paar honderd verschillende soorten te vinden. Daarnaast leven er veel vissen in de kust- en binnen wateren en in de rivieren.

Geschiedenis
In Ierland zijn veel ruïnes en gedenktekens, die herinneren aan de geschiedenis. Er is eeuwenlang strijd geweest tussen de Kelten, de oorspronkelijke inwoners, en volken die later kwamen, zoals de Anglo-Normandiërs, de Noormannen en vooral de Schotse protestanten. In de ijstijd werd Ierland voor het eerst bewoond. Het was toen, samen met Groot-Brittannië, nog aan Europa verbonden. De stijging van de waterspiegel, door gesmolten ijs, zorgde ervoor dat Ierland een eiland werd. In 1920 werd door het Britse parlement een wet aangenomen, waardoor Ierland in tweeën werd gedeeld. De Ieren accepteerden deze wet niet, wat tot onrust leidde. Uiteindelijk groeide dit uit tot een ware onafhankelijkheidsstrijd. In december van 1921 kwam er een verdrag. Het zuiden werd onafhankelijk, het bleef echter een band houden met Londen. Noord-Ierland werd een protestantse staat, waarin de katholieke minderheid tot tweederangs burgers werd gemaakt. De start van de nieuwe staat was moeizaam. In 1949 werd door de coalitieregering een Republiek opgezet, waarmee de laatste banden met Groot-Brittannië officieel verbroken werden.

Prijsniveau
De prijzen in Ierland liggen hoger dan in Nederland.

Leuke feitjes:
 • Ierland is een populaire locatie voor het opnemen van films. Grote en bekende films die in Ierland zijn opgenomen, zijn: Saving Private Ryan, De graaf van Monte Cristo, King Arthur en Braveheart.
 • De gemiddelde Ier drinkt rond de 100 liter bier per jaar.
 • Men zegt dat er meer ‘Ieren’ buiten Ierland leven dan in Ierland zelf.
 • Halloween is van oorsprong een Ierse viering.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
02:18:39 | 0,27 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch