telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:30 - 18:00 uur zaterdag : 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 12 dagen Rondreis Zweden

vanaf € 999,-
  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Verblijf in diverse 3* middenklasse hotels
  • Verblijf o.b.v. Halfpension (ontbijt en diner)
  • Bezoek aan Göteborg, Malmö én Stockholm o.l.v. een gids
  • Ontdek één van de oudste steden van Zweden: Vimmerby
  • Krijg in 12 dagen een goede indruk van Zweden
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Nadat u met één van onze servicelijnen aangekomen bent op ons centrale overstappunt, krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Na de overstap rijden we via de Duitse autowegen naar de haven in Puttgarden. Na een korte ferryovertocht komen we aan in Rødby in Denemarken. We rijden door Zuid-Seeland naar ons hotel in de omgeving van Kopenhagen, waar wij dineren en overnachten. 

Dag 2 Omgeving Kopenhagen - omgeving Trollhättan

Na het ontbijt vervolgen we onze reis naar Zweden via de indrukwekkende Ǿresundbrug. Via Helsingborg gaan we verder naar Göteborg, de tweede stad van Zweden. Hier maken we een stadsrondrit o.l.v. een lokale gids. We zien de drukke haven, waarin de Barken Viking, een oude viermastbark uit 1906, aangemeerd ligt en waar het rood-witte kantoorgebouw Göteborgsutkiken, bijgenaamd “de lipstick” staat. Ook zien we het operagebouw, de botanische tuin en de fonteinen op de mooie, grote lanen. Na de rondrit verlaten we Göteborg en rijden naar ons hotel in de omgeving van Trollhätten.

Dag 3 Omgeving Trollhättan - Fiskebäckskil - omgeving Karlstad

Vandaag rijden we via Uddevalla naar het eiland Skaftö aan de mooie archipelkust. Hier passeren we sprookjesachtige vissersdorpjes met kleurrijke houten huisjes en chique zomerhuizen aan zee, waar kale, rotsachtige eilanden als parels aan een touw liggen. Fiskebäckskil is zo’n zeevaartdorp. In het plaatsje vindt u een groot kapiteinshuis, mooi versierde houten hutten, romantische tuinen en het onderzoekcentrum Kristineberg. Via Stenungsund rijden we door een gebied met bossen en moerassen naar de oevers van het grootste Zweedse meer, het Vänermeer. We volgen een mooie route langs dit meer en bereiken via Värmland de plaats Karlstad, gelegen aan de langste rivier van Scandinavië, de Klarälven. We overnachten in de omgeving van Karlstad.

Dag 4 Karlstad - Falun - omgeving Falun

De route die wij deze dag volgen voert ons over heuvels met eindeloze bossen door de regio Svealand, de historische kern van Zweden. We passeren verschillende oude mijnstadjes, zoals Kopparberg, vandaag de dag beroemd om zijn ambachtelijke bier. Dan rijden we de charmante regio Dalarne, bekend om zijn traditionele klederdracht, binnen. De plaats Falun heeft nog steeds een kleurrijke invloed op Zweden. De karakteristieke Falunrode verf wordt hier al sinds de 17e eeuw gemaakt van ertspoeder met ijzersulfaat. U kunt een bezoek brengen aan de oude kopermijn van Falun, waar dit kleurpigment gedolven wordt. De mijn is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. In het Dalamas Museum kunt u de culturele geschiedenis van de streek bewonderen. Hier vindt u klederdrachtcollecties, schilderijen en traditionele kunstnijverheid uit de streek. In ons hotel in de omgeving van Falun zullen wij twee nachten verblijven.

Dag 5 Dagtocht rond het Siljanmeer

We maken vandaag een boeiende excursie rond het Siljanmeer in het hart van de Dalarne, waar volksmuziek en klederdrachttradities nog in ere worden gehouden. Het meer is 36 km lang, 25 km breed en 120 meter diep en is door de inslag van een enorme meteoriet ontstaan. In Nusnäs kunt u een bezoek brengen aan de werkplaats Nils Olsson Dalahärstar, waar kleine houten, kleurrijk beschilderde Dalahäst (paardjes), het nationaal symbool van Zweden, op traditionele wijze gemaakt worden. Vervolgens rijden we naar de plaats Mora, gelegen tussen het Siljan- en Orsasjönmeer. De stad wordt voornamelijk geassocieerd met koning Gustav Wasa. Hij was het die de bevolking mobiliseerde tegen de Deense bezetter in de 16e eeuw. Op de zuidelijke oever kunt u genieten van een panoramisch uitzicht over het meer vanaf de berg Gesundaberget. In het dorpje Tällberg, waar we ook een stop zullen houden, kunt u de talrijke rood geschilderde houten huizen bewonderen. Daarna keren we terug naar ons hotel.

Dag 6 Omgeving Falun - Uppsala - Stockholm - omgeving Stockholm

Wij laten Falun achter ons en gaan op weg naar Uppsala, waar in 1477 de oudste universiteit van Scandinavië werd gesticht. De geschiedenis van de stad gaat terug tot in de prehistorie; aan de rand van de stad is een offerplaats gevonden uit die tijd. Onder leiding van een lokale gids maken we een stadstour. U ziet onder andere het standbeeld van drie gigantische Vikingkarren, de middeleeuwse vesting Vasaslottet en het Gustavianum, het oudste gebouw van de universiteit. Ook kunt u tijdens deze tour de grootste kathedraal van Scandinavië bezoeken. Het gebouw, met een indrukwekkend gotisch schip met zuilenrij werd in 1435 ingewijd. Vele vorsten zijn hier gekroond en de koningen Gustav Wasa en Johan II liggen hier begraven, evenals de beroemde botanicus Carl von Linné. In de schatkamer vindt u mooi textiel en zilver. Vervolgens zetten we onze reis voort naar Stockholm, de Zweedse hoofdstad, gebouwd op 14 eilanden aan de monding van het Mälarenmeer. Ook hier maken we een stadsrondrit met een lokale gids. U bezoekt hier natuurlijk de Gamla Stan, het hart van de oude stad, waar het indrukwekkende Koninklijke kasteel en de 700 jaar oude Storkyrkan kathedraal zich bevinden. Vanaf het uitzichtpunt Fjällgatan kunt u genieten van het panoramisch uitzicht over de stad. Dan wordt het tijd ons hotel in de omgeving van Stockholm op te gaan zoeken. We zullen hier 2 nachten verblijven.

Dag 7 Vrije dag of Stockholm

Onze touringcar gebruiken we vandaag niet. Bij voldoende belangstelling kunt u samen met uw chauffeur/reisleider met het openbaar vervoer (niet inclusief) naar het centraal station van Stockholm reizen en de stad op eigen gelegenheid verder verkennen. Een aanrader is een bezoek aan het Vasamuseum op het eiland Djurgården, waar een bijna volledig intact 17e eeuws schip te zien is. Door een constructiefout is het schip in 1628 op zijn eerste reis gezonken. Ook vindt u op Djurgården het schilderachtige openluchtmuseum Skansen met 150 eeuwenoude boerderijen en werkplaatsen uit heel Zweden. Voor de liefhebbers is er ook nog het ABBAmuseum!

Dag 8 Omgeving Stockholm - Trosa - Boren meer - Linköping - omgeving Linköping

Na het ontbijt vertrekken we uit ons hotel en zetten koers naar de grillige kust van Oost-Zweden, waar we het charmante stadje Trosa bezoeken. Het is een typisch Zweeds stadje met kleurrijke houten huizen, waarop u mooi uitzicht heeft tijdens een wandelingetje langs het smalle riviertje dat door de stad stroomt. Via Nyköping en Norrköping bereiken we Borensberg, gelegen aan het Göta-kanaal. Hier kunt u een mooie, 2 uur durende boottocht maken over het Boren meer (niet incl.). Bij Borenshult passeert u vijf aaneengesloten sluizen, die er voor zorgen, dat u in totaal 15,3 meter daalt. De boottocht eindigt in de plaats Motala. Via een mooie route rijden we vervolgens naar Linköping, bekend om zijn kathedraal en een interessant openluchtmuseum. We overnachten in de omgeving van Linköping.

Dag 9 Omgeving Linköping - Vimmerby - Kalmar - omgeving Växjö

Als we Linköping achter ons gelaten hebben, rijden we door grote dennenbossen, langs kleine dorpjes en sappige weiden naar de streek waar de wereldberoemde schrijfster Astrid Lindgren gewoond en gewerkt heeft. We stoppen dan ook in haar geboortestad, Vimmerby, één van de oudste steden in Zweden. De stad heeft een prachtig marktplein. In het geboortehuis 'Nas' is een zeer interessant museum ingericht over het leven en de werken van Astrid Lindgren. Aansluitend gaan we naar Kalmar, gelegen aan de zonnige kust van Oost-Zweden. In de indrukwekkende vesting richtte koningin Margrethe I in 1397 de Kalmar Unie op, die Noorwegen, Denemarken en Zweden onder één kroon verenigde. Onder leiding van een lokale gids maken wij een stadstour door deze boeiende stad. In het gebied rond Kalmar vestigden zich later Duitse glasblazers, die begonnen met de productie van kristallen en glazen objecten. Tot op de dag van vandaag wordt hier nog glas met de hand geproduceerd. U kunt het Kosta Boda Glasblaascentrum bezoeken om met eigen ogen een demonstratie glasblazen bij te wonen. Daarna rijden we naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Växjö.

Dag 10 Omgeving Växjö - Ålmhult - Lund - Malmö - omgeving Malmö

We vertrekken uit ons hotel en gaan naar Ålmhult, de geboorteplaats van de oprichter van IKEA, Ingvar Kamprad. Hier kunt u de geschiedenis van IKEA ontdekken in het nieuwe museum van deze beroemde winkelketen. Na dit bezoek rijden we via Kristianstad naar Lund, gesticht in 990, toen dit gebied nog deel uitmaakte van Denemarken. In het centrum van deze levendige universiteitsstad staat de 55 meter hoge kathedraal uit ca. 1100. Wij vervolgen onze route en komen aan in Malmö, gelegen aan de oevers van de Sont. We maken een interessante stadstour onder leiding van een plaatselijke gids. Malmö heeft een prachtige binnenstad met pleinen en huizen in barokke stijl. De vesting is één van de oudste overgebleven renaissancekastelen van Scandinavië. Ook krijgt u de St. Petrikerk uit de 12e eeuw te zien en de nieuwe wijk West Harbor. In ons hotel in de omgeving van Malmö hebben we 1 overnachting.

Dag 11 Omgeving Malmö - Bad Oldesloe

Na ons laatste ontbijt in Zweden verlaten we dit prachtige land en rijden via de Öresundbrug terug naar Denemarken. Vervolgens schepen we in de haven van Rødby in op de ferry naar Puttgarden in Duitsland. Daar aangekomen volgt de laatste etappe naar ons overnachtingshotel bij Bad Oldesloe.

Dag 12 Bad Oldesloe - Nederland

Via de Duitse autobanen rijden we terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet, alvorens u met één van onze servicelijnen naar uw opstapplaats wordt gebracht.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Diverse middenklasse hotels

Tijdens deze reis overnacht u in verschillende hotels. De kamers in alle hotels beschikken over een eigen douche en toilet. In de reispapieren worden de adresgegevens van de hotels vermeld. Niet alle hotels beschikken over een lift.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Zeeland (Noord-Brabant):
Restaurant Het Witte Huis | Reekseweg 7| 5411 RB Zeeland (Noord-Brabant)

Klik hier voor een overzicht van onze opstapplaatsen via Zeeland

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
10:41:15 | 0,38 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch