telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:30 - 18:00 uur zaterdag : 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 12 dagen Rondreis Roemenië 2021

vanaf € 679,-
  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Verblijf in diverse hotels o.b.v. Halfpension (ontbijt en diner)
  • Incl. Nederlands sprekende gids in Roemenië
  • Bezoek Boekarest en het Bucovina gebied
  • Ontdek de mooiste plaatsen van Roemenië
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Nederland - Zuid-Duitsland

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee. Aansluitend rijden we via de Duitse snelwegen naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 2 Zuid-Duitsland - omgeving Boedapest

Na het passeren van de Oostenrijkse grens rijden we door het mooie Wienerwald naar de Hongaarse grens. Via Györ komen we aan het eind van de middag aan bij ons hotel in de omgeving van Boedapest.

Dag 3 Omgeving Boedapest - Arad - Deva

We rijden door het landelijke zuiden van Hongarije naar de Hongaars-Roemeense grens. Hier maken we kennis met onze lokale gids. Na het vervullen van de grensformaliteiten rijden we naar Arad, gelegen aan de oevers van de rivier de Mures, voor een korte stadsrondrit. Arad is geheel in Jugendstilstijl gebouwd. Hier gebruiken we ook de lunch (zie voordeelpakket). Aansluitend rijden we door de Westkarpaten in Transsylvanië naar Deva, waar we in het 3* Hotel Sarmis voor het eerst overnachten in Roemenië.

Dag 4 Deva - Sibiu - Bran - Predeal

We vertrekken uit de stad Deva en rijden naar het oosten, naar Sibiu, één van de oudste steden van Roemenië. Tijdens de stadstour ziet u de Kleine Ring, de drie centrale pleinen met hun gotische en Weense barokke patriciërshuizen, de ijzeren Leugenbrug en het Bisschoppelijke Paleis. We brengen een bezoek aan de Orthodoxe Metropolietenkerk en de Evangelische kathedraal (zie voordeelpakket). Na het bezoek aan deze cultuurhoofdstad rijden we naar de burcht Bran (zie Pluspakket). In deze imposante burcht, op de grens van Transsylvanië en Walachije, heeft waarschijnlijk korte tijd Vlad Tepes gewoond. Deze Vlad Tepes is de figuur waaruit later de romanfiguur Dracula is ontstaan. Na dit bezoek rijden we naar het 4* Hotel Rozmarin in Predeal, waar we 3 nachten zullen verblijven.

Dag 5 Boekarest

Vandaag brengen we een bezoek aan de hoofdstad van Roemenië, Boekarest. Deze stad werd ooit het 'Parijs van het Oosten' genoemd. Tijdens het bewind van Ceausescu onderging de stad een gedaantewisseling. De dictator veranderde het stadsbeeld dramatisch. Kerken en pittoreske wijken moesten plaatsmaken voor grote boulevards en protserige overheidsgebouwen. Sinds 1989 is men druk bezig de stad te renoveren. Tijdens de stadsrondrit ziet u onder meer de Arcul de Triumf, het Çasa Presei Libere, het Plein van de Revolutie en het Çasa Poporului. We bezoeken het Parlementsgebouw (zie voordeelpakket). In de namiddag rijden we terug naar ons hotel in Predeal.

Dag 6 Vrije dag of Brașov

U heeft vandaag een vrije dag. Als u het voordeelpakket hebt geboekt, reist u mee met de trein vanaf Predeal naar Brașov. Vanaf het station rijden we met lokaal vervoer naar het oude centrum. We bezoeken de stad met zijn oude stadhuis en Zwarte Kerk. Deze grootste gotische kerk tussen Venetië en Istanbul dankt zijn naam aan de grote stadsbrand op 21 april 1689 en is nog steeds in gebruik als Lutherse kerk. Een bezoek aan deze Zwarte Kerk geeft u een indruk van het rijke leven in die tijd, want de kerk bezit een kostbare tapijtenverzameling. Rijke handelaren en gilden gaven de kerk de tapijten cadeau. Na een buitenlandse missie dankten zij op deze manier God voor hun behouden thuiskomst. Na de bezichtiging heeft u nog even tijd om Brașov op eigen gelegenheid te bezichtigen, voor we per trein teruggaan naar ons hotel.

Dag 7 Predeal - Miercurea Ciuc - Radauti

Na het ontbijt vertrekken we uit Predeal en rijden in noordelijke richting. Vlak voor Sfântu Gheorghe bereiken we het Szeklerland. Dit is het meest oostelijke gebied in Transsylvanië. De bewoners hadden de plicht deze oostgrens met Hongarije te bewaken. Het gebied behoorde tot het einde van de Eerste Wereldoorlog tot Hongarije. We vervolgen de route naar Miercurea Ciuc, waar we ook de lunch gebruiken (zie voordeelpakket). Hier verlaten we Transsylvanië en rijden naar de Bicaz-kloof. Hier ziet u hoe de rivier in het kalksteen een diepe kloof heeft uitgesleten. Vervolgens rijden we door Fălticeni naar Radauti, naar het 4* Geralds Hotel, waar we 2 nachten zullen verblijven.

Dag 8 Kloosters in Bucovina gebied

Vandaag staat het Bucovina gebied op ons programma. Hier maken we kennis met de bijzondere kloosters in deze regio. Ze zijn zeer bezienswaardig en prachtig beschilderd met fresco’s. We bezichtigen de kloosters van Sucevița en Moldovița. (zie voordeelpakket). Na dit bezoek rijden we terug naar ons hotel. Voor de gasten die het voordeelpakket geboekt hebben is de lunch vandaag inclusief.

Dag 9 Radauti - Bârsana - Sapanta - Satu Mare

We vertrekken uit Ra­dauti en rijden over de 1400 meter hoge Prislop Pass terug naar Transsylvanië. Deze pas is de belangrijkste route om Bukovina met het Maramures gebied te verbinden. We vervolgen onze reis en bezoeken het houten klooster van Bârsana (zie voordeelpakket). Vervolgens rijden we naar Sapanta, waar we het Vrolijke Kerkhof bezoeken (zie voordeelpakket). Dit vrolijke kerkhof is beroemd vanwege zijn frisse blauw beschilderde houten kruizen met daarop een lichtvoetig versje over de overledene. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Satu Mare voor onze laatste overnachting in Roemenië.

Dag 10 Satu Mare - omgeving Boedapest

Vandaag nemen we afscheid van Roemenië en onze Roemeense gids en rijden we naar ons hotel in de omgeving van Boedapest voor diner en overnachting.

Dag 11 Omgeving Boedapest - Zuid-Duitsland

We vervolgen onze reis na het ontbijt en rijden Oostenrijk binnen. Via Wenen en Passau rijden we naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting.

Dag 12 Zuid-Duitsland - Nederland

De laatste dag alweer van deze schitterende Roemenië-reis. Via de Duitse snelwegen rijden we naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, alvorens u weer via één van onze servicelijnen huiswaarts keert.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag-programma.

Roemenië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Roemenië wordt betaald met de Roemeense leu (RON).

Elektriciteit:
In Roemenië worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is op de meeste plaatsen veilig te drinken. Vraag dit voor de zekerheid na bij lokale bewoners.

Tijdzone:
UTC + 2, In Roemenië is het 1 uur later dan in Nederland.

Taal:

Roemeens is de officiële taal in Roemenië. Daarnaast wordt er Hongaars, Duits, Russisch, Turks, Tataars en Romani gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Roemenië liggen een stuk lager dan in Nederland
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
00:56:11 | 0,29 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch